Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nikusia to nadal trzymamy kciuki 🙂 A ile jest kandydatów?
Dziękuję za oklaska, a wcześniej to ja Cię wyprzedziłam 😉
Wielka u mnie było tak samo, ale za jakiś czas podałam jedzonko i mały zjadał z apetytem. Czasem musimy byc cierpliwsze 😉
Uśmiałam się jak napisałaś ze mamy jednego z zębami 😁 🙃 Z jednym hihi
Adzia my blisko mieszkamy, wiec pogoda identyczna, ja nawet się nie wybieram na spacer, bo u nas leje i nic nie wskazuje na to że przestanie.
Beata ale bosko!!!!!! Na pewno dostaniesz tę fuchę, bo pamiętam jak tańczyłaś w reklamie, a Aleks jest taki do ciebie podobny ze na pewno będzie wybrany 🙂
Trzymamy kciuki!
Kruszyna, Anabel jak czytam o waszych obiadkach to prawie jak obiady dla dorosłych 🤪 😉 Oliwki 😉
Kruszyna a o jaki tłuszcz pytasz? Bo jak np. są słoiczki po 5 miesiacu z dodatkiem kurczaka to na pewno to jest jakiś tłuszczyk. Dobrze myślę? Czy to raczej traktować jako samo białko?

A kiedy podaje się żółtko?

Dziękujemy za gratulację ząbka 🤪 🙂 🙂 🙂 Pewnie jeszcze zejdzie z 2 tyg az bedzie miał pół cm 😎 No ale wyszedł i jest bialutki, śliczny 🙂

Nikusia102 napisał(a):
Marta ja już daję stałe jedzenie, ale jak Gabrysia zadowolona to chyba wszystko ok. A ma jeszcze inne objawy?

No wlasnie nie Nikusia - ogolnie jest szczesliwa, nie marudzi... moze po prostu musze ja bardziej grzac?...

• Mamusie
Beatka ja wprowadziłam miesiac temu dlatego ze na weekendy do pracy szłam ichciałam zeby chociaz jedna 6 godzinna przerwa była m 😉

SkorecZka oliwa z oliwek zle napisałam 😉 to znaczy napisałam oliwka a nie dodałam z oliwek 😉
Kruszynka tak to o to pół łyzeczki chodziło

Beatka tanczyłas w reklamie 😮 😮 😮 chyba coś przegapiłam...

😉 😉;0

• Mamusie
Skoreczka ja jak podaje np kurczaczka to dodaje oliwy z oliwek ale nie pol łyzeczki tylko kilka kropel bo wydaje mi sie ze wiecej to by spowodowało rozwolnienie.
A ja miałam dzisiaj akcje. Zrobilam Ani obiadek, kurczaczek (10g of course) cukinia, marchewka, kalarepka ,ziemniak i pietruszka i tak zajadała jak nigdy, te kupne słoiczki to zjadala po pol i dosc a tego mojego wcisneła cała duza miseczke i ja taka zadowolona chodzilam po mieszkaniu i sie chwalilam ze jak ona duzo dzisiaj zjadla a tu siup, i sie zegrzygała, poł obiadu zwrocila 🥴 ale z niej lecialo az sie wystraszylam. No i okazalo sie ze za duzo zjadla. Uwierzycie w to?? moja Ania za duzo zjadla hehe no ale buzie otwierala cały czas chetnie no to jej dawalam ☺️ chyba bede jej dawac w słoiczku po obiadku to bede wiedziala ile ma zjeść. A teraz zmęczona spi.
Ide tez coś wszamać.
A o 19:40 mam dentyste 😞 🤢boje sie blee

• Mamusie
ale się rozpisałyście 🙃
Kruszyna a ja dziś serwuję marchewkę, pietruszkę, seler, por, ziemniaczek i kurczak. 😜 a i to wszystko z masełkiem.
Skoreczka jest 63 kandydatów a 1 stanowisko. 🙃 Ktoś nie przyszedł na test to powiedzmy, że z 60, jakby z 5 osób nie zdało to może 55 😁 😁 🙃 🙃 😜 😜 😜 Pocieszające nie?
🙃 🙃
Wiem, że jajko wprowadza się później, teraz delikatne mięsko i rybka. A dokładnie 1/2 żółtka co drugi dzień od od 7 m-ca.
Kruszyna no leję, my teraz pojechaliśmy do teściowej, ale samochodem.
Marta kiedyś pielęgniarka środowiskowa powiedziała, że zielone kupka to może być za dużo białka w diecie, ale jak dajesz mm to chyba raczej nie.
Beata ja też nie wiem o co chodzi z tym "tańczyłaś w reklamie" uchyl rąbka tajemnicy 😉

Nie pisałam Wam, że miała teściowa do Emilki przyjechać, ale mąż wrócił z pracy i ma wolne do końca tygodnia. Tylko w przyszłym nie wiem co z Emilką zrobię. Mąż do pracy, teściowa też do pracy (na kilka dni się gdzieś załapała), siostra ma ranki. Jeszcze będę z koleżanką rozmawiała, ale ona ma dwójkę swoich maluchów więc nie zdziwię się jeśli powie, że nie.

• Mamusie
Hej dziewczynki ja na chwilkę standardowo ostatnio ciągle coś robię w biegu 😎 😉

Adzia to faktycznie przekramiłaś małą, ale zadowolona byłaś przez chwilę 😉 ja cieszę się bo Niki zaczął troszkę lepiej jeść ale dzisiaj zjadł może 5 łyżeczek zupki marchewkowej z ryżem ze słoiczka i się cieszę bo kiepsko to szło może coś się poprawi.Oczwyiście to jedzenie to wypluwanie i wsuwanie spowrotem łyżeczką do buzi 🙂

Wielka to ale miałaś nerwy 🤢 rozumiem Cię, a co do teściowej to czasem dziwię się bo moja ma 2 swoich dzieci a czasem zachwouje się jakby nie miała wcale 😮

Nikusia trzymam kciuki, trzeba wierzyć że się uda

Skoreczka dobrze że już po chrzcinach no i gratulacje na 1 ząbek 🙂Błażejek miał jakieś objawy tego ząbka czy nie?

Anabel wiem że podajesz ten gluten, czy mówiła Co o tym lekarka ?czy sama podajesz?bo mi moja pediatra Nikiego nic nie mówiła o tym

Elka Ty tak zabiegana jak ja, ostatnio nie mam czasu odpisywać 😉

Kruszyna to ile Zosia zjada ze słoiczka tego obiadku?
Beata powodzenia na castingu daj znać jak było 🙂

A miałam wam napisać że Niki ostatnio przekręcił się raz z brzuszka na plecy, akurat przy mężu i ja tego nie widziałam 😞 ale cieszę się że mu się udało 🙂miłego dnia choć pochmurnego pa

• Mamusie
Dziewczyny Beata kiedys na fb wrzuciła filmik na którym było ją widać 😁 I ja to zapamietałam 🙂 Może jeszcze raz Wam wrzuci hihi jak przeczyta co piszemy 😉

KingaS znów kłopoty zdrowotne 🤢 Też ci podrzucę oklaska jak tylko się odblokujesz 😉
Błażej cały czas trzymał raczkę w buzi, przez cały weekend i nawet w kościele na chrzcie, i wszystko było oślinione, nie płakał ale ciągle go przebierałam. I wczoraj wieczorem mąż kupił żel więc ja dziś do smarowania i czuję górkę, patrze a tam ząb 🙂
Nikusia a ja właśnie sobie pomyslałam ze jesteś bardzo ambitna bo startujesz mimo dużej konkurencji, i trzeba brac przykład 🙂
Kruszyna dzięki za link 🙂

• Mamusie
Nikusia podrzuc Emilcie do mnie mysle ze dam rade z dwójka a trzecie do przedszkola wysle 😉

Kinga moja pediatra to kaze dawac tak jak kaza produceci słoiczków tylko zaznaczyła ze lepiej zebym sama gotowała no a o glutenie nie mówiła ale ja poczytałam i mam dwie znajome których dzieci maja celiakje( nie wiem jak sie pisze)
i jak jest mozliwosc tego ze dziecko łatwiej przyswoi ten gluten i nie bedzie pózniej nietolerancji to czemu nie wrprowadzac tak jak zalecaja chyba po to te badania robia 😉

Beatka pusc reklame 😉

• Mamusie
🙂

Byłam kiedyś w reklamie Play 😜 Ale mało mnie widać 😉 http://www.youtube.com/watch?v=Q2Rb8uN39FM

Skoreczka jak kiedyś byłam w reklamie i w "Na Wspólnej" to nie brałam udziału w castingach, bo kolega nam załatwił tak, że od razu na nagranie przyszliśmy 😜

A dzisiaj było tak, że przyjechaliśmy, wypełniłam ankietę z danymi osobowymi i takimi inf. jak rozmiar ubrań, nr buta, wzrost, waga, itp. no i weszliśmy do pokoju, gdzie był pan, który nagrywał nas - najpierw miałam Małego na rękach na stojąco, potem kazał usiąść, potem musiałam go wziąć jakbym karmiła piersią i mówić coś do niego i pocałować w czółko, potem wziąć go na siedząco przodem do kamery, a potem jeszcze zrobił nam dwa zdjęcia. Następnie musiałam oddać mężowi dziecko i miałam stać, przestawić się, podnieść ręce na wysokości ramion i na koniec jeden profil, potem drugi i koniec 🙂 Wszystko trwało z ok. 10 minut 😁