Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Beatka a zagladałas czy małemu zabki nie wychodza czasem? jesli to nie zabki to zosrtaje tylko jedzenie a czujesz jak bys miała mniej pokarmu???

Kasiulka usciski dla Ciebie i daj znac jak bioderka

Ciasto Balowe super 😉 mniamc

U nas niedlugo bedzie pół roku jak karmie 😉 i powoli bedziemy przechodzic na butle chyba juz mi brakuje tege zebym załozyła pozadny stanik chodz dzis chodze w normalnym zle sie karmi ale co tam w swieto zaszalałam 😉

Ja pewnie meczu nie bede ogladac bo maz pójdzie do kolegi a ja sama z dziecmi bede 😉

• Mamusie
Hejka
miałam dziś dzień gości. 🙂 🙂 🙂
Kacha, Kruszyna co do meczu to ja niezbyt zainteresowana, ale pewnie jak będzie leciał i tu będę pustki to co mi innego zostanie 🙃 😁 😜 😜 😜
Beata chyba wszystkie kolejno się z mężami kłócimy. Małe dziecko to problemy i wtedy łatwo o nerwy. 😘 😘 😘
Kacha ja nie lubię nieprzemyślanych prezentów. Jak mam dostać bo ktoś uważa, ze byle coś dać to dzięki. No i też nie lubię łapaczy kurzu.
Kruszyna ja rano myślałam, że na dworze zimno. A potem jak odkryłam, że tak ciepło to siedzieliśmy na ławce, żeby Emilka też na świeżym powietrzu pobyła.

• Mamusie
Anabel ja kiedyś też muszę wypróbować to ciasto.
Beata specjalnie dla Ciebie jako oficjalnej wielbicielki pomysłów mojego Kuby i na poprawę humoru:
Kuba była na wycieczce w Krasiejowie w Parku Dinozaurów. Dziś cały dzień opowiadał jak było. A potem stwierdził, że za miliony lat jakieś stwory będą po takich parkach jeździć i nas oglądać 🙃

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):

Kuba była na wycieczce w Krasiejowie w Parku Dinozaurów. Dziś cały dzień opowiadał jak było. A potem stwierdził, że za miliony lat jakieś stwory będą po takich parkach jeździć i nas oglądać 🙃

🤪 😁 😁 🙃 dobre!
A ja też nie lubię nieprzemyślanych prezentów. I dlatego chrześnicy dałam kasę 🙃 I to ją najbardziej cieszy 🙂

A ja zarzucam nowy temat 🙂

Raczej do mamusiów, które mają córeczki, ale oczywiście bardzo chętnie się zapoznam z każdą opinią 😆 Kolczyki w uszach.... Tak? Kiedy? Czy nie? Jak uważacie?
😎

• Mamusie
Kacha Jak po porodzie byłam u fryzjera to do kosmetyczki na przebicie uszów przyszła mama z ok.3 miesięczną córeczką. I szybko poszło,ale maleńka trochę płakała. Nie wiem,co Ci poradzić. Jak Natalce przebijesz uszka to może być szansa,że kiedyś złapie za kolczyka i pociągnie 😞 ale ja pewnie też bym przekuła uszka swojej córci w tym wieku,jakbym ją miała 🙂

Zmykam 🙂
Dobranoc 😘 😘

• Mamusie
A ja znowu na pewno poczekam z przebiciem uszek. Boję się, że pociągnie albo o coś zaczepi. Nie wiem do jakiego wieku, ale na pewni nie jaki niemowlę. Ja miałam przebite jak miałam ok 12 lat i bardzo się na to cieszyłam i już umiałam docenić. No, ale chyba aż tak długo czekać nie będę 🙃

• Mamusie
Kacha po marchewce kupka bardziej śmierdząca i pomarańczowa. Ale tak to okej. No i kupiłam mleko modyfikowane, bo mam zamiar dokarmiać (mąż dziś zaskoczył mnie tekstem, że mu się wydaje, że Aleks schudł 😮 bo kiedyś miał grubszy brzuszek. A ja powiedziałam, że raczej może mało przybiera, ale raczej schudnąć nie schudł) i przyzwyczajać do butli, bo jak np. wodę chciałam kiedyś dać, to nie umiał pić z butelki. I to będzie problem, żeby go nauczyć… 🤨

Nikusia i Kacha a ja będę raczej całe Euro oglądać 😜 Na ogół nie jestem fanką sportu, ale jak są jakieś takie wydarzenia jak mistrzostwa, to oglądam 😉
Aleks na Dzień Dziecka od mojej siostry dostał body „Kibicuję razem z tatą” (chyba Elka też ma takie dla Jasia) 😎

Ja tak jak i Nikusia podchodzę do sprawy prezentów, czyli nie lubię nieprzemyślanych i łapaczy kurzu. Dlatego któregoś dnia musiałam mamie powiedzieć wprost, żeby nie kupowała mi nic, tylko sama sobie wybiorę (bo zawsze była to bluzka, ale bluzka, która źle na mnie leżała i nie była w moim guście) 🤨

Nikusia ja to widzę oczami wyobraźni jak Kuba to mówi 😁 I czytając to zaczęłam się śmiać i już mąż zaczął zagadywać z czego się śmieję 🙃

Kacha ja uważam, że kolczyki w uszach są fajne, ale jak dziecko jest trochę starsze. A w „Dzień dobry TVN” było kiedyś, że w jakimś państwie (nie pamiętam w jakim) jest tak, że dziewczynkom przekuwa się uszy od razu po urodzeniu, żeby ludzie rozróżniali bobaski - które to dziewczynki, a które to chłopcy 🙃

Jutro mąż ma urodziny, więc się z nim na pewno pogodzę 😜

• Mamusie
Wpadłam na chwilkę bo zaraz idę spać 🙂
Jutro jedziemy na 1 mecz do znajomych będzie tam 8 dzieciaczków no i rodzice,grill i wspólne kibicowanie, obowiązują stroje biało czerwone, ach będzie wesoło jak zawsze 🙂mamy taką fajną ekipę znajomych z którymi trzymamy się już 13 lat i zawsze jest fajnie jak się spotykamy.
DOBREJ NOCY!!! Pa

Dzieki za zyczenia kochane!!! 🙂 To juz 2 lata (plus 12 lat bycia razem) i musze powiedziec (pochwalic sie), ze mnie moj facet zaskoczyl na rocznice 🤪 - on w Anglii ja tutaj a mimo to dostalam od niego kwiaty!!! POPLAKALAM SIE ZE WZRUSZENIA no i dlatego musialam sie Wam pochwalic 😉

OSIAGNIECIE WYMARZONEJ WAGI (czy to na plus czy na minus 🙂 - sluchajcie, nie wiem czy bede miala czas uzupelniac tabelke, wiec moze po prostu codziennie meldujmy jak nam udalo sie trzymac postanowien? (ja napisze posta, w ktorym zawre moje postanowienia) Kto dolacza do naszego teamu?
PALEC POD BUDKE 🤪

MOJE POSTANOWIENIE:
Tak na poczatek postanawiam z moja waga walczyc od jutra (poczatek EURO) do konca czerwca - ja chce akurat zrzucic pare kg. Jak to chce robic?: zdrowe racjonalne jedzenie + cwiczenia/bieg/rowery. W nagrode na poczatku lipca zakupie sobie duuuuuzo fajnych ciuchow 🤪 Motywujmy sie razem laski! 🙂 😆

• Mamusie
Hejka z rana 🙂 Chyba pierwszy raz jestem pierwsza 😁

Aleks już nie śpi, więc leży na macie i się bawi, a mąż śpi 😜

Dzisiaj jedziemy do neurologa i będziemy dzwonić, żeby przenieść wizytę na inną godzinę (wcześniejszą), bo mamy na 17, a przecież Euro zaczyna się o 18, więc Warszawa będzie praktycznie nieprzejezdna 🤢

Kinga fajnie, że macie takich znajomych 🤪 Miłego kibicowania życzę 🙂

MartaMay no to mąż się postarał 🤪 🙂
No to więc ja w takim razie będę musiała zacząć ćwiczyć 😜 Ale mi się nie chce hihihi 😉

Dzięki dziewczyny za 100 oklasków 🤪 😘 😘 😘 To taki miłe 🙂

• Mamusie
Witam 🙂 🙂

Kacha siostra już mi powiedział,że na roczek kupi Zosi kolczyki,ale z przebijanie uszów raczej poczekamy 🙂 Ja miałam przebite dopiero jak miałam 6 lat 🙂

Martamay kwiaty super,że mimo takiej odległości pomyślał o kwiatach

Beata to udanego świętowania z mężem na pewno się pogodzicie 🙂
Zawsze możesz zważyć Aleksa wchodząc z nim na wagę,ale ty chyba w poniedziałek masz wizytę to się dowiesz

• Mamusie
Czesc
Kacha ja tez chce zaby ała miała klolczyki ale jeszczed nie teraz jeszcze ma czas nie chce zeby teraz sie meczyla jak bedzie wieksza i bedzie rozumiala ze nie wolno ciagnac to wtedy

MartaMay maz miło cie zaskoczył tez mi sir mazy taka niespodzianka...

uciekam dopiero na sniadanie i kawke

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Mąż pojechał kupić farbę do przedpokoju 🤪 Bordową 😆 ale się nazywa... karmazynowy przypływ 🙃 i będzie malował 🤪
A Natala wyje w łóżeczku bo się uparła, że mam nad nią stać albo na rękach nosić 😠 To mnie rodzinka załatwiła 😆 Znów jedziemy do rodziny na weekend i znów będzie problem 😠

• Mamusie
Kacha ja planuje oko 35 osób w tym 3 osob nie jestem pewna. Kochana Fabian jak by już siedział samto nie miała bym problemu bo wyjmuje spacerówke i jazda atak to usiedzi chwile i lei do przodu lub na bok

Kinga ja też mam tą karte

Nikusia Kubuś jest super

witam witam
ja jestem u rodziców włanie pije druga kawkę a moja młoda i Fabian jeszcze śpią wiec nawet nie mam jak posprztac zaraz uciekam na spacer na 18 idziemy do mojego najstarszego kuzyna obejrzec mecz a ja sobie wyskocze po mleko bo obok nich polo 😜 😜 😜 😜

• Mamusie
Wielka Emilka też tylko chwilkę siedzi a potem leci na boki. Nie ma poczucia równowagi.
Kacha zaraz zajrzę na fb.
A ja byłam na dworze, mój malował ławki a ja sobie siedziałam. Emilka zasnęła to szkoda mi było ją do domu zabierać więc wzięłam książkę i sobie czytałam. 🙂
idę się za obiad brać. 😉

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

A tu gwar 😉 My po wyjściu na podwórko, jest tak parno jakby zbierało się na deszcz.
Wczoraj też miałam marny dzień: ledwo chodziłam, wyskoczył mi żylak- no wiecie gdzie - i tak bolało, ze tylko czopki i kremy i modlitwa zeby mineło. Dzis troszkę lżej.
Tylko jakoś tak mi się nic nie chce...nadal!
Dzieci śpią 🙂

MartaMay super prezent od meża 🤪
Beata współczuje Was w tym momencie jazdy po stolicy 🤢 😮
Kruszyna udanych zakupów 🙂
Nikusia to Twoj maż ma dziś wolne, mój niestety nie 😞
Wielka mój siedzi ale zawsze trzymam go za dłonie, nigdy samego nie zostawiam nawet na chwilke, bo poleci na bok.
Anabel kolczyki to takie urocze u małych dziewczynek 🤪 Masz racje jeszcze nie teraz ale za jakis czas 🤪 Czekam na fotkę z kolczykami 😉 😉 😉

Dziękuję komuś za oklaska 😘