Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wielka napisał(a):
JA musze jechać chociaż nigdzie nie miałam zamiru miałam siedzieć w domu bo moja mama mnie uświadomiła że mam jurtro urodziny buhahah ale wstyd zapomniałam o własnych urodzinach i musze upiec torta ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

18+ ??? 🙃 😁 😁 😁
Tort będzie na pewno pycha 😆

• Mamusie
Kacha napisał(a):
wielka napisał(a):
JA musze jechać chociaż nigdzie nie miałam zamiru miałam siedzieć w domu bo moja mama mnie uświadomiła że mam jurtro urodziny buhahah ale wstyd zapomniałam o własnych urodzinach i musze upiec torta ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

18+ ??? 🙃 😁 😁 😁
Tort będzie na pewno pycha 😆

ba zrobie sobie gołego faceta buhahhahahah

• Mamusie
Hej
Sorki wczoraj jak wrócilismy to szybko sie szykowałam i jeszcze jechałam do lekarza i wróciłam po 20ej do domu,wiec nie miałam już sił na pisanie posta. Wczoraj trafiliśmy najdłuższą chyba kolejkę,ale po znajomości szybko poszło 🙂 Zrobiliśmy zdjęcie rtg(nie było łatwo wytłumaczyć Zosi ,żeby nóżki trzymała prosto i nimi nie ruszała,ale po zaklejeniu tasmą jakoś poszło je zrobić . Po konsultacji z lekarzem i ordynatorem oboje stwierdzili,że nóżki sa śliczne z układem kostnym jest dobrze i wszystko jest ok,ale oni zalecają gipsowanie do momentu,aż nie zacznie chodzić 🤨 🤨 🤨 Wczoraj puścili nas jeszcze bez gipsu,ale 25 mamy jechać założyć. Jestem zła 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 bo za nim ona zacznie chodzić bo wiadomo taki gips ją spowalnia to może mieć nawet więcej niż rok a oni stwierdzilili,że jak bedzie miała 8 miesięcy to już może śmigać a mi się wydaje,że ewentualnie może stać i prawidłowo układać stopę bo do tego czasu wszystko może wrócić 😮 😮 😮 😮 😮 Nie wiem co robić za tydzień jak pojedziemy to będę z nimi jeszcze rozmawiać i może coś innego zaproponuja a z drugiej strony jak sie nie zgodzimy na gipsy i jak wszystko wróci to co my zrobimy 🤨 🤨 🤨 🤨
A teraz was poczytam

• Mamusie
Zosia wstała po 13 godzinach w nocy jęczała przy zmianie pozycji,ale szybko usneła 🙂
Dużo jej się teraz ulew ,ale zastanawiam sie czy przyczyną może być to,że jak zje to zaraz się tłucze obraca i fika 😲czy to może być problem z glutenem. Jak to u was wygląda ??
A w ogóle maruda jest jęczy i mruczy jakby ją coś bolało a jak szoruję jej dziąsła to ma uśmiech na twarzy a zębów ani widu
Nikusia to fajnie,że Kuba po nocy u kolegi zadowolony.

Wielka czekam na fotke toru 🙂

Kacha ja ubieram Zosię w body na długi rękaw i skarpetki a jak jest zimniej to założę jej jeszcze spodnie

Adzia ja też dużo myślalam o krzesełku do karmienia i kupiłam tanie łatwe do słkadania i takie które zajmuje mało miejsca i moje jest bardzo skromne

• Mamusie
Witam

Byliśmy wczoraj u pediatry posprawdzal Jasia i jest zdrowy zajrzał mu do uszek. Jest ok.
Andzia my też przymierzamy się do kupna krzesełka i fotelika do auta.
Beata moj też gaworzy.
Wielką to jutro robimy bibe na fb.

Kruszynka zosia super dzielna kobitka:*
A my mamy weekend w ksysie hi hi
Jutro jest. Karaoke z dj ami.
W sób dancing przy zespole a w niedzielę festyn rodzinny.

A my mamy weekend w krysia hihi
J

• Mamusie
Hejka
i ja się melduję z rana 🙂
Kawkę zrobię sobie za chwilkę 😜
Wielka moja tez już za matą 🙃 😁 😁
Kacha dalej źle się czujesz?
Wielka ja o własnych urodzinach to zawsze pamiętam 😁 😁 a z wychodzeniem z domu to wreszcie słoneczko świecie i ja na pewno gdzieś pójdę na spacer.
Jak upieczesz gołego faceta to czekam na fotkę 😁 😁 😁 🤪
Kruszyna wspólczuję Zosi. Powiem Ci, że to nie fair, że Wam od początku nie powiedzieli, że będzie musiała tak długo gips nosić. Tylko tak Was zwodzą. Z tym, że wiadomo że będzie nosiła bo nie zaryzykujecie nawrotu. Zgadzam się z Twoją opinią, że raczej będzie chodziła później niż szybciej bo będzie jej trudniej. Za to na pewno będzie miała najładniejsze nóżki w całych Z. 🙂 😘 😘
Moja nie ulewa, ale nigdy nie ulewała więc nie doradzę Ci. Nie wiem czy nietolerancja glutenu nie wiąże się z małym przyrostem wagi, tak mi się kojarzy, ale musiałabym poczytać.
Elka to dobrze, że z uszkami wszystko ok. Rozrywkowy weekend się szykuje.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Kruszyna ja uważam, że lepiej jakby miała jeszcze ten gips (niestety) i żeby wszystko było okej, niż tak jak piszesz, może się okazać, że wszystko wróci 🤨
Nikusia lekarze prawdopodobnie sami nie wiedzieli ile to będzie trwać i myślę, że nie zwodzili, tylko podejmowali decyzje zaraz po obejrzeniu nóżek. Wcześniejsza koncepcja mogła być taka, że jak nóżki będą okej, to zdejmują, a teraz przyszło im do głowy, że lepiej dmuchać na zimne...
Zosia da radę 😘 Tylko fakt, że gips może ją spowalniać, ale z drugiej strony jak będzie do niego przyzwyczajona, to nic nie będzie jej straszne 😉
Elka no to super, że z Jasiem okej 🙂

Ja nie wiem jakie są objawy nietolerancji glutenu 🤔

• Mamusie
Kruszyna bo nasze dzieciaczki to wiercipięty i moja też często ulewa bo się przekręca z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki. Nic złego na pewno się Zosi nie dzieje. Ja myślę już o krzesełku do jedzenia bo na leżaczku to Natala się wścieka. Ale nie mam pomysłu 🤨
Ela większego fotelika? Czy w ogóle fotelika?
Wielka ale że co? Z przyjacielem prezent na Twoje urodziny? Bo nie kumam 🥴
Nikusia tak, wciąż się źle czuję. Miałam ciężką nockę bo miałam dreszcze było mi zimno i chyba gorączkę miałam. Siedzę dziś w domu. Muszę szybko się kurować bo muszę ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć..... bo wczoraj odpuściłam 😠 Nie mogę sobie pozwolić na takie coś bo inaczej nie osiągnę swojego celu. Wiem, że mam nawalone w głowie pod tym względem, ale ja serio nie mogę na siebie patrzeć!

• Mamusie
Czesc 😉
U nas nocka normalna wróciło do normy mam nadzieje ze na stała wstawałam o 3 30 na mleko i o 7 pobudka 😉

Nikusia Kinia zazwyczaj ucieka z maty kulajac sie brzuch plecy brzuch plecy ale pełzajaco tez jej wyczodzi tylko ze to dluzej trwa 😉
A i mialam pisac ze zaczyna uciekac z lezaczka tak jak to robiła Emilka jak miała chyba 2 miesiace 😉
Na raczkowanie to jeszcze chyba troszke poczekam 😉

Wielka to zrób torta dla mnie tez 😉 ale na niedziele 😉 bo mi sie nie chce 😉

Kruszynka jej az nie wiem co powiedziec biedna Zosia;(
U nas gluten nie wpłynoł ani na ulewanie ani na kupki wiec nie wiem czy u Zosi to mogl spowodowacx wieksze ulewanie

Kacha podziwiam ze nawet w chorobie myslisz o cwiczeniach a oze podrzyce ci na tydzien Kinia i Jakubka to przy trójce spalisz tyle kalori ze cwiczen nie bedziesz potrzebowac 😉

• Mamusie
hehehe Anabel ja chyba nie mam cierpliwości do 3-jki dzieci 🤨, więc dziękuję za dobre chęci 🙃 Ja nie wiem czy ja bym z dwójką wytrzymała 😮. Dobrze, że Natala jest spokojna 🤨 W nocy to ona jeść nie chce ale kilka razy przewraca się na brzuszek w poszukiwaniu smoczka 😮 i czuję się tak jakbym karmiła 🤨

• Mamusie
Kacha zawsze mi robią jakis numer raz nałozyli sobie czapeczki i zabrali mnie do do wesołego miasteczka rozumeisz ale za to potym numerze dostałam od M piekny bukiet kwiatów kolega sie zmył w tamtym roku tak opijali moje urodziny że ledwo ich wtaszczyłam do auta mało tego przywaliłam w kolesia co stał za mną bo kazali mi cofac a ja nic nie widziałam mimo ze miałam czujniki styłu i mi pikało mimo to przywaliłam w kolesia i co skączyło sie tym ze był to moj kolega a moj M zaczoł sciemniac ze nie jest z tad i takie tam a ja zaczełam płakać ze śmiechu jak skaczył swoja bajere to powiedziałam że my się kochanie znamy z tym chłopakiem może by koleś uwierzył bo auto mielismy na norweskich tablicach a jeszcze przed tym kolega otwiera portwel i mówi masz rozmienic 50 zl bo dał bym ci na flaszke bo co to nic sie nie stało tablica lekko wgieta ale walniesz dwa razy młotkiem i po sprawie wiec kacha co roku sie cos dzieje wiec jak wym roku spadnie śnieg to sie nie zdziwię

• Mamusie
Czesc piękne.
Ja na chwilke bo Ania spi a zaraz przyjedzie siostra męża z Kubusiem na kawkę wiec mam tylko chwilke.
Biedna Zosia, i ja uwzam tak jak Nikusia, ze oni wiedzieli od poczatku ze bedzie nosila tak długo gips, w koncu nie są lajkami i nie pierwszy raz mają do czynienia z takim czymś. Tylko wkurzające jest to ze wam nic nie powiedzieli bo co wizyta to mieliscie nadzieje ze to juz, ze od dzisiaj Zosia bedzie miała wolne nózki a tu takie rozczarowanie teraz. Lekarze są bez serca 😠

Wielka jak to jest ze ty masz urodziny i jeszcze sama musisz sobie tort zrobic hehe 🙂
A ja w tym roku mam 30 urodziny i wypadałoby coś zrobic ale nie wiem bo one sie zbiegną w czasie prawie tak samo jak roczek Ani i nie wiem czy pieniążkow bedzie na tyle.

Ale powiem wam ze wczoraj bylo małzenstwo ogladac naszą budowe i jest swiatełko w tunelu, chyba są zainteresowani 🙂 wszystko im sie podobało no i wysiedlają ich z ich domu bo ma tam powstac jakas inwestycja wiec musza szyko znaleźć coś innego.
Zobazymy.

Ja ubieram teraz Anię w body na krótki rekaw, spodnie dresowe po domu a dżinsy na wyjscie i skarpetki no i jak ide na dwór to sweterek i czapka albo bluzeczka na dł rekaw i na to sweterek i ewentualnie kocyk i tyle.

Mi po glutenie Ania tez zaczea ulewac ale to sie chyba zbiegło z czasem jak tak mocno fikała i ciagle na brzuchu lądowała wiec ja to raczej z tym łącze bo teraz jak raczkuje to juz nie mamy tego problemu a gluten nadal dostaje.

Komus jeszcze chcialam odpisac ale zapomnialam, moze potem dopisze 🙂 poki co lece wstawic obiad małej bo my mamy dzisiaj pierogi kupne hehe 😉 no i ciasto bede robic z przepisu Wielkiej, ciasto z musem truskawkowym i galaretką 🙂 mniam mniam wielka łap oklaska za te przepisy 🙂

• Mamusie
Dziewczyny my sami nie wiem co robić w ogóle co na ten temat myśleć 🤨 Jak pojedziemy za tydzień to jeszcze raz będziemy gadać i i może przekonam ich na jaką inna wizję. A mianowicie częste kontrole i jakby cokolwiek sie dzialo to od razu w gips,albo szyna która będe na noc zakładać nie wiem na co jeszcze wpadnę.
fotelik do auta my mamy do 10kg,ale poczekamy z większym takim od 9-36 kg az do momentu gdy zacznie siedziec

Moja też ucieka jak rościelę kołdrę na podłodze to za chwilę patrze a ona poza nią uwielbia całować i skrobać podłogę

Wielka no to ładne mąż robi ci niespodzianki 🙂

• Mamusie
ja już po spacerku, zakupy też zrobione. Emilka sobie spala, ale jak tylko weszłam do domu to pobudka. U mnie dziś ciepło.
Zastanawiam się nad myciem okien. Tylko energii mi brak, ale uświadomiłam sobie, ze rano tak biegałam, że zapomniałam o kawie. Jak zrobię parę łyków to energia wróci 🙃
Kruszyna Beata ja oceniam sytuację Zosi nóżek z perspektywy rodziców, którzy co wizytę liczę, że to już ostatni raz. Lekarze dają taką nadzieję, czasem lepiej nic nie mówić (tylko my jako rodzice pytamy 😜 ). Z tym, że rozumiem, że jeśli uznali że lepiej dla Zosi żeby jeszcze ten gips miała to oczywiście, że ja tego nie kwestionuję. 😉
Kacha Ty z tymi ćwiczeniami jesteś niezmordowana, jak znam dużo kobiet które się odchudzają i mają słomiany zapał to Ty jesteś przykładem przeciwnego podejścia. Podziwiam bo ja ostatnio sobie brzuszki odpuściłam. ☺️
Elka mój tzn Emilki fotelik jest do 13kg i z naszym tempem to jeszcze za 100lat 😁 😁 😁 😁
Anabel to Emilka też albo się "wykula" albo pełza, ostatnio więcej pełza. Ćwiczy też podnoszenie nóżek jakby do raczkowanie ale zobaczymy. Kuba wcale nie raczkował to teraz obserwuję Emilkę co z tego wyniknie a co do leżaczka to ja Emilkę zapinam bo by zwiała.
Co do nietolerancji glutenu to jest więcej objawów niż tylko niedobór masy ciała poczytajcie sobie http://www.celiakia.biz.pl/objawy.php
Wielka podziwiam za cierpliwość jak jakbym miała urodziny i bym musiała męża z knajpy holować to pewnie bym mu krzywdę zrobiła a potem poszła siedzieć 😁 😁 😁 😁
Adzia ja nie uważa, że lekarze wiedzieli od początki ile Zosia będzie musiała gips nosić. Raczej jest mi przykro, że tyle razy mieli nadzieję, że to już ostatni raz.
A urodziny Ani i swoje może zrób razem 🙂
Kruszyna faktycznie spróbujcie jeszcze porozmawiać z lekarzami. Może da radę szynę na noc, albo jakieś inne rozwiązanie.
Piszesz ze Zosia całuje i skrobie podłogę, a Emilka skrobie i uderza w nią otwartymi dłońmi. 🙂