Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam
Dziś mam wolne ,ale gotuje obiad dla nas i dla Zosia na cały tydzień
Dziś idziemy na spacer popołudniu a jutro zaś do pracy

Wielka mi tez brakuje czasu na wszystko 🤨

Skoreczka oj ciężko jest teraz ze wszystkim 🤨 dom,praca i czas dla Zosi brakuje godzin w dobie a już nie wspomnę o jakimś odpoczynku 🤨 A ty masz racje dwójka dzieci to zarobiłabyś na dojazd ,żłobek i przedszkole masakra 🥴

Elka no to zaszalałaś 🙂

Beata wracajcie szybko do formy

Anabel ja tez oglądałam setki razy film ,,Zielona mila'' i ostatnio aktor co grał główną rolę to zmarł 🤨

Nikusiamoja tez jest cały czas na papkach i boję sie bo mi się dławiła ostatnio 🤨

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Skoreczka super, w końcu jesteśmy nie tylko mamami, ale czasem ciężko wygospodarować chwilkę dla siebie i dla męża.
Kruszyna jak ja pracowałam na 2 zmiany a mąż na jedną to jak miałam popołudniówkę to gotowałam rano a jak rankę to po powrocie z pracy. Jak w innym miejscu na dwie zmiany to jak popołudniówkę to ja a jak rankę to mąż. Jak pracowaliśmy oboje na jedną zmianę to po odwiezieniu Kuby do przedszkola jechałam na szybkie zakupy. A mąż gotowało. On wracał po 14 a ja przed 18.
Koleżanki robiły tak jak Ty, że gotowały na kilka dni.
Dziewczyny robicie jeszcze ekspozycję na gluten? Wiem, że Beata i Anabel skończyły szybciej bo karmiły piersią a reszta?

• Mamusie
Hej 🙂
Wczoraj byliśmy na panieńsko-kawalerskim. Było super! 🤪 I założyłam biżuterię od Nikusi, bo super mi do czarnej sukienki pasowała 🙂
Nikusia może Emilce kolejne ząbki się przebijają, że taka marudna...? 🤔 Bo Aleks też ostatnio jest taki jak Emilka i już widać, że dwójka górna się będzie przebijać...
Ja też wolę najpierw przeczytać książkę, a dopiero potem obejrzeć film, choć to jest wielkie zderzenie mojej wyobraźni z wyobraźnią reżysera 🙃
Co do strony internetowej, to faktycznie mogli dać informację co będą oceniać, bo ja też bym wyszła z założenia, że konkretnie wyroby oceniają, a nie np. jakość zdjęć 🤨
Skoreczka jak Błażejek słodko wygląda z tego łóżeczka na avatarku 🤪
Nikusia wczoraj jak daliśmy obiadek z grudkami, to też się dławił i nie bardzo chciał jeść. Za to dzisiaj bez grudek opędzlował cały duży słoik risotto z warzywami i jeszcze było widać, że mógłby zjeść 😁
Anabel wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!! 😘 Nie mów, że Twój mąż bawi się w mojego męża... Jeśli tak, to się później zrewanżuje 😉
A ja chyba środę sobie wolą od pracy zrobię, bo mam dużo urlopu jeszcze do wykorzystania i szefowa powiedziała, żebym sobie brała wolne jak chcę 😎
Nikusia ja nie skończyłam ekspozycji na gluten, bo ekspert z Bebilonu napisał mi, że skoro zaczynam karmić butelką, to mam robić ekspozycję na gluten tak jak dla dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, więc tak robię. Z tym, że Aleks czasami nie zje całego mleka z dodaną kaszką manną, a ja nie przykładam do tego aż tak dużej wagi 😉 Ważne, że coś tam z glutenem dostaje, ale nie będę wariować jak np. parę razy nie dostanie.

• Mamusie
Kruszyna to w niedziele tez pracujesz? Wnioskuje ze wolne jak wypadnie 😎
Nikusia to prawda czasami trzeba mieć chwilkę swobody dla męża, fajnie ze się takie zdarzają 🙂
Beata to bierz wolne, korzystaj 😉 Fajna ta Twoja szefowa - taka z prawdziwego zdarzenia 🙃 A mało takich ludzi na świecie.

A ja kończe haftować date na poszewce i jeszcze gruszki do kompotów obiorę. Nie chce mi sie ale obiorę 😉

Dobranoc 🙂

• Mamusie
Hejka z rana
Ja i Kuba już po śniadaniu, naczynia pozmywane. Emilka przebrana i zaraz jej też śniadanie zrobię. W nocy nawet nie było tak źle a wieczorem ładnie poszła spać. Zauważyłam, że jak śpi w dzień raz (przedpołudniem) to w nocy nie ma problemu, ale jak drugi raz popołudniu to wieczorem szaleje.
Skoreczka całuski dla Błażejka z okazji 8 m-cy. My tą ekspozycję do końca miesiąca i już mam dość, Emilka też nie zawsze chce wszystko zjeść. 😉
cdn

• Mamusie
Beata i jak się nosiło biżuterię? Podobała się koleżankom?
Co do strony internetowej, bo mam zamiar spróbować jeszcze raz, ale za jakiś czas. Może w przyszłym tygodniu 😜 Jakby pojechała po biżuterii to tym odpuściła, ale sama mi napisała, że jak popracuję nad jakością fotek to mam jeszcze raz wysłać zgłoszenie.
Czy risotto z warzywami jest bez grudek? Jak masz jeszcze jakiś sprawdzony duży słoiczek bez grudek to mi napisz.
Szefową masz super, a jak masz dużo urlopu to pewnie, że weź sobie wolne. 🙂

a ja znalazłam taką ofertę pracy. Ciekawa dla mnie, wydaje się w miarę dobrze płatna (poszukałam w necie), na kierowniczym stanowisku ale ma dwa minusy, dość daleki dojazd i co najgorsze praca 12h, dzień wolny, 12h, dzień wolny. Zastanawiam się od wczoraj czy dałabym radę w taki systemie pracować. Największy minus, że co drugie dzień praktycznie dzieci nie widzę. A Kubę z lekcjami trzeba dopilnować itd. a plus to taki, że opiekunkę bym miała na co drugi dzień do Emilki i mniej by mnie to kosztowało. I praca dla mnie atrakcyjna. I chyba to nierealne jest 🥴

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Nikusia sprób jeśli oferta cie interesuje, a może jest całkiem realna.
A z glutem skoro do końca miesiąca to dasz radę. To już prawie koniec ekspozycji 😉
Dziękuję za życzonka dla Błażejka 😘

Mam dużo planów na dziś, ale co z tego wyjdzie to wieczorem sie dopiero okaże 😁 😁 😁

• Mamusie
Czesc
No i maz nie pamietał i nawet sie nie zrechabilitowała ale najwazniejsze ze wieczór był miły a kolacja pyszna 😉

My juz zakonczylismy ekspozycje na gluten

Dzis wolne robie skoczki z winogrona ;0 i siostra ma wpasc na kawke 😉

Mój tata ma za 2 dni 60 urodziny kupilismy mi Kindla jeje ale mi sie podoba szkoda ze taki drogi hehehe na szczescie cała rodzina sie na niego zbierała 😉 mam nadzieje ze sie ucieszy 😉

• Mamusie
Skoreczka i dobrze, że już mi tylko jakieś 3 tyg zostały z ekspozycją.
Myślę o tej ofercie. Pracując 12 godzin z dojazdem wychodzi 14. I nie wiem jak dzieci w takie dni. I nie umiem znaleźć konkretnych zarobków w internecie. Muszę pogadać z mężem. Nie chce składać podanie jak nie jestem pewna. A Ty byś podjęła taką pracę? (pytam z ciekawości)
Anabel szkoda, że mąż nie pamiętał.
a ja jakiejś weny twórczej nie ma 🙃
za to w półkach Emilki poprzeglądałam ubranka, dom wysprzątałam 🙂

• Mamusie
Nikusia w mojej sytuacji to niemożliwe bo nie mam z kim nawet na kilka godzin zostawić dzieci, tak samo nikt nie odebrałby mi ze złobka czy przedszkola. W mojej sytuacji to tylko praca w weekendy lub chałupnictwo.
I Twój mąż ma fajne godziny pracy, mój niestety wraca do domu o 19.

• Mamusie
Nikusia ja bym spróbowała z ta praca zawsze cos byś sobie dorobiła i było by łatwiej a przeciez jak by sie okazało ze nie moze pogodzic pracy i obowiazków to wtedy mozna zrezygnowac mysle ze przyzwyczailabys sie do takiej pracy i by było ok to na pocztaku jest najgorzej...

• Mamusie
Anabel rozmawiałam z mężem i nie chce. Domyślałam się dlaczego. 😜 😜 No i z autem problem. Nie będę miała jak wrócić bez samochodu. I boję się tego, że Kuba będzie niedopilnowany, znam swojego męża. I Kubę też znam. 🙃
Skoreczka ja na żłobek nie liczę, tylko na opiekunkę. A Kuba byłby na świetlicy szkolnej.
Nie miałam weny, ale z tego braku wyszedł komplet biżuterii 😁 😁 😁 do obejrzenia na fb albo http://www.garnek.pl/agabary/a
idę obiad robić. 😉

• Mamusie
Nikusia tak u Ciebie Kuba jest starszy i świetlica mogłaby byc dla niego ale u mnie to raczej nie możliwe 😉
Już widzę decyzja podjęta 😁 Mąż doradził, mój tez woli jak jestem przy dzieciach 🙃

Muszę ale to muszę wyrwać się do fryzjera!!!!!!!!!!!!! Włosy mi lecą i to bardzo. Postanowiłam wrócić do grzywki bo mam nad czołem włosy stojące na 5 cm 😁 Ukrywam je pod okularami 😎 I ścinam na boba 🙂

• Mamusie
Skoreczka ja mam na myśli taką świetlicę w szkole. Kuba tam zostawał jak ja byłam w szpitalu w czasie ciąży.
Z tym, że pierwsze problemy z lekcjami już dziś wynikły. Kuba patrzy jak najszybciej zrobić i biec do kolegów. A że pisze z błędami, albo przepisze tylko początek i koniec to mu wcale nie przeszkadza. Byle szybciej 😠 😠 już mam nerwy na niego.
A decyzji jeszcze nie podjęłam, z tym że zdaję sobie sprawę, że to nierealne.
Anabel teraz się staram biżuterię rozkręcić. Szykuję jeszcze coś nowego, ale na razie nie zdradzę o co chodzi 😜 dopiero ew. w przyszłym tyg. I mąż woli żebym się biżuterią zajmowała a jednocześnie w domu była.

• Mamusie
Hej
Dziś już po pracy 🙂
Ugotowałam zupkę na jutro i będzie ok. Dziś super pogoda,ale rano to ciekawie nie było 🥴

Nikusia to dla Zosi gotowałam na cały tydzień obiadki i ma kilka rodzajów
Ja dalek robię ekspozycję na gluten

Beata ja też przyznaję,że czasami mi się zapomni,ale nie robię z tego żadnej afery

Skoreczka raz w miesiącu mam niedzielę pracującą

• Mamusie
Anabel dzięki i nic nie szkodzi 😉 Ja sobie powoli uświadamiam że 4 miesiące i roczek 🙃

Dziewczyny a ja sie dzis skapowałam ze moi sąsiedzi spakowali się i wyjechali całą rodziną za granicę. Słyszałam jak ich babcia komus coś mówiła ze pracy tu nie ma 🤢 A mieli kiedys sklep i ładny domek mają...ech w tym kraju nie da sie czasami wytrzymać 😮

• Mamusie
Kruszyna bo Ty napisałaś, że gotujesz dla Was obiad i dla Zosi słoiczki na cały tydzień a ja założyłam że dla Was i dla Zosi na cały tydzień.
A Emilka dziś z obiadku zjadła 6 łyżeczek. I tak jest codziennie a z deserku (musu) ponad pół słoiczka takiego po dżemie. Mam nowy zapas jabłek i będę robiła musy bo już prawie zjadła te co zrobiłam. 🙃
A jeśli chodzi o ekspozycję to ja nie robiłam jak miała rotawirusa a tak raczej pamiętam. Jak mąż w weekend zapomniał rano to zrobiłam do innego posiłku.
Skoreczka zanim ja pójdę do pracy to Emilka pewnie do przedszkola będzie chodzić. 😜 Nie zapowiadam się, ale mam moją biżuterię.
A co do sąsiadów to niech jadą, jak dzięki temu będą mieli lepiej. 😉 Ja nie zamierzam, chyba że w odwiedziny, 😜 😜
a ja mam jabłka, zamówienie na kolczyki i jedno okno do umycie. 😜

• Mamusie
Dobry 🙃 co tam, jak tam? 😁
Kurczę troszkę dawno mnie tu nie było i nie jestem w temacie 😞 Na swoje usprawiedliwienie napiszę, że się ogarnąć po chorobie nie mogę, w pracy zamieszanie (wynalazłam błędy z 2011 roku a rok mamy zamknięty i trochę kiepsko) plus jakie nowości dla mnie no i zamknięcie miesiąca ehhh nie chcę Wam dziewczyny truć ale ostatnio u mnie nie jest wcale kolorowo. Ostatnio ogromna awantura z mężem i wciąż się do siebie nie odzywamy. Aż mi się nawet nie chcę myśleć o tym wszystkim. Tego jeszcze nie było 🤢 eh 🤢
Jedyna pozytywna rzeczy, która mnie ostatnio spotkała to impreza firmowa, po której po dzień dzisiejszy mam mega zakwasy i ledwo się ruszam 🙃 było baaardzo fajnie no i muszę się pochwalić, że pierwszy raz w życiu coś wygrałam 🤪 zostałam wylosowana, a raczej mój los o numerze 13 🤪 no i wygrałam małe winko i takie śmieszne okulary 🙃 😁 nie ważne co, ważne że 😆 😆 😆

• Mamusie
Nikusia odebrałam w końcu przesyłkę od Ciebie. Bransoletka jest rewelacyjna 🤪 i jutro zamierzam ją założyć choćby nie wiem co 🤪 tylko jeszcze nie wiem co założę 😉 ale bransoletka to podstawa 😁
Skoreczko jaki wspaniały avartarek 🤪 a kuku 🤪 Natalka też już próbuje raczkować, na razie kołysanie przód-tył ma opanowane bo do końca jeszcze nie wie, co ma zrobić z rękami i nogami 🙃 a w nocy jak się budzi to dziwnie zawsze jest na 4 łapkach 😁 a ostatnio mnie zobaczyła (na śpiocha w nocy) i mówi " da! " 🙃 to dałam jej smoczek, a ona się położyła i zasnęła 🙃
Nikusia mnie aż wstyd jak sobie o oknach pomyślę no ale gdy już mam chwilę to albo leje 🤢 albo jest już ciemno i późno np teraz 😮 🤨 wstyd.................... 🤢
Jednak muszę się pochwalić, że mam już firanki w kuchni 😁
Skoreczko stóweczka dla syneczka 🤪 fakt... 4 miesiące i roczek 😮 ale to leci......... szok 🤪 a rok temu pamiętasz jak to było? Ja już o tej porze byłam na L4, miałam ogromny remont w domu, wszystko mi śmierdziało 🤢 kręgosłup odpadał 🤢 i w ogóle jeść mi się nie chciało 😮 i jakoś tak chyba w niedługim czasie trafiłam na "brzuszek" 🤪
A co do fryzjera to i ja się wybieram i wybrać nie mogę. Mnie włosy nie lecą ale mam je już za długie i mnie denerwują. Koleżanka dała mi namiar na fryzjerkę, która do domu przyjeżdża (taką ma działalność założoną) no i dzwoniłam ale nie odebrała 🤢 a ja najczęściej wracam do domu ok godziny 18 to wiadomo, że do żadnego fryzjera się nie wyrobię i miałam nadzieję, że może się załapię u tej jeżdżącej fryzjerki... no cóż - jutro spróbuję a jak nie to może uda mi się na sobotę umówić gdziekolwiek 🙂