Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nie ma za co rzadko daje oklaski ale dzic chciałam od rana poprawic wam humorki 😉

Kinia spi a ja ide sie pakować jedziemy dzis do "mamusi" 😉 i do rossmana zobaczyc czy zdjecia juz sa 😉

Beatka jest tak jak pisze Nikusia przy pierwszym mówi sie ze przy drógim bedzie sie mądrzejszym a przy drogim jest sie jeszcze głupszym 😉 przynajmniej ja tak czasem czuje bo nie pamietam zebym miała tyle dylematów przy Jakubie 😉

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny ja myślała,że będzie tragicznie a ona jest taka jak zawsze usmiechnięta i ruchliwa 🙂 Tylko to ubieranie 😮 w domu leży w badach a na dwór ubiorę jej chyba rozmiar 68albo 74 🤨
Dziś Zosie moja mama zabiera na spacer więc mam zamiar pomyć wszystkie okna 🙂
Nikusia my też mamy bioderka 27.04 🙂 Wiesz do trzech razy sztuka 😉

• Mamusie
Czesc dziewczynki.
My juz po szczepieniu. Dzisiaj druga dawka obowiazkowych 6 w 1 i druga dawka rotawirusów. Rotawirusy małej smakują hehe A co do ukłucia to nie było tragedii. Jak ją pani ukuła to nic nie plakala tylko jak ten plyn wpuszczala to zaczela wrzeszczec ale wzielam ja na rece i przestala w sekunde 😜 tylko sobie narzekala na niedobra panią hehe 😉 a teraz dostala cysia i spi słodko.
Pewnie caly dzien bedzie miala taki senny.
Kruszynka wspolczuje tego gipsiku 😞 az mi sie serce kraja jak o tym pmysle takie małe bobo i w gipsie echh 😞 😞tyle dobrze ze nie bedzie tego pamietac i nie przeszkadza jej to poki co jak jak bedaa upaly to moze byc gorzej 🥴 ale trzymam kciuki zeby szybciutko je to zdjeli.
Kacha w Gliwicach bylas? Toż to rzut beretem ode mnie 😁

Dziewczyny powiedzcie mi ile waza wasze szkraby? Bo ja jestem zmartwiona 😞 moja Ania mało przybiera na wadze, jest w granicach ale tych dolnich. Teraz wazy 4660. W ciagu 10 dni przybrała tylko 100 gram 🥴
No i pani doktor sie mnie pytala czy mialam jakies ubytki żelaza 🤔 a nie mialam no i dala malej skierowanie na badanie krwi i moczu 😞 martwi mnie to
A jutro usg bioderek. Ide po kawe i mleko bo sie wlasnie obudzila.

• Mamusie
Tk brałam rotawirusy ktore kosztuja jedna dawka 280 a sa dwie dawki no i pneumokoki tez bralam ale nie dzisiaj i strasznie bolesny jest ten zastrzyk i kosztuje okolo 250 zl za dawke a sa trzy dawki.
A my teraz tanczymy sobie przy tym http://www.youtube.com/watch?v=Tw5lgkC5tTA 😜

• Mamusie
Dzieci spią a ja mam kawkę i kanapkę z serem zółtym 😉
Byliśmy na dworze ale tak wieje ze mój Mikołaj chodził z rękami w kieszeni bo ten wiatr takie zimno niósł 🤢 Mały troszkę w wózeczku podrzemał.
Muszę Wam powiedzieć ( tylko nie chcę przechwalić 🙃 ) że odkąd Błażejek wyciaga raczki do zabawek, rusza nimi, gada do nich to mam więcej czasu dla siebie bo nie muszę go nosić, on więcej czasu spędza w łóżeczku i nie ma humorków 🙂

Nikusia sama nie bedę gotowała bo nie jestem dobrą kucharką. Zrobi to moja mama lub jej koleżanka albo właśnie pani której zapłacimy 😉

Elka co do szczepienia to nie wydaje mi się ze trzeba w tym samym dniu, równo 6 tygodni po ostatnim szczepieniu, bo czasem może dziecko miec katar bądź coś innego i przesuwają szczepienia.

Nikusia
tez mam sklerozę po ciążową, też muszę zapisywać w notesie co i kiedy 😎
Adzia to super że juz po szczepieniu! A co do wagi to jeśli dziecko mieści sie w granicach to jest ok. To samo tyczy się tej górnej granicy dla grubszych dzieciaczków. Tak mi mówiła lekarka neurolog swego czasu.
Kruszyna całe szczescie ze Zosia nadal jest uśmiechnieta i rusza nóżkami 🙂 Może szybko minie czas w gipsie i nawet nie odczuje ze jej go założono! Trzymam kciuki!
Kasiulka to zdrówka życzę 😘

• Mamusie
Elka tak, juz bralam i musze powiedziec ze ta szczepionka strasznie boli w przeciwienstwie do tych standardowych wiec trzeba sie na to przygotowac bo dzieciaczki płacza potem i sa marudne. Moja byla marudna 3 dni po tym szczepieniu.
A ty sie zastanawiasz nad tym czy brac?

• Mamusie
Elka, jesli cie stac to ja bym brala na twom miejscu. Rotawirusy i pneumokoki to najczestsze wirusy ktore atakuja nasze male dzieciaczki. Nie mam zamiaru ryzykowac, zbyt dlugo czekalam na mojego skarba 🙂) najlepiej poczytaj sobie o pneumokokach i sie zastanow i przemysl to bo moim zdaiem warto.

• Mamusie
Hej 🙂

Marta no to super, że ćwiczysz i czujesz się lepiej! 🙂

Anabel współczuję męża chorego, bo z facetem to gorzej niż z dzieckiem 😁

Robicie brzuszki? 😜 Bo ja tak 😉

Kruszyna ludzie to pewnie myśleli, że sobie połamała nóżki, nikt zapewne nie pomyślał, że żadna krzywda jej się nie stała 🤨 Super, że Mała tak to zniosła – dzielna z niej dziewczynka! 😘

Kacha dzisiaj miałam się o Ciebie pytać czemu nas zaniedbujesz 😜 Fajnie, że masz mamę do pomocy, na pewno Cię trochę odciąży 🙂 Buziaki dla Natalki z okazji 2 miesięcy 😘 😘

Nikusia podziwiam Cię za to sprzątanie itp. Ja to wymiękam, czasami to mi się tak nic nie chce, że szok 🤢

Kasiulka zdrowiej szybciutko!

Adzia mój jak na razie przybiera prawidłowo (ponad 5 kilo na pewno waży, ale urodził się też spory, bo 4050g), więc nie umiem nic doradzić. Fajnie, że Mała dobrze znosi szczepienia 🙂

Ela też się zastanawiam nad rota wirusami… Ale koszt to ok. 600 zł 😮

Nas na kolejne szczepienie zapisują od razu po wizycie.

• Mamusie
No ja wlasnie mam pustke w glowie ale z tego co wiem to mam gdzies w lodowce piersi z kurczaka a do tego mam pomysł na, to z tym makaronem na patelni z mieskiem wlasnie i warzywkami (makaron z zupki chinskiej w tym jest) nie wiem czy kojarzycie ale pycha to jest. Wiec chyba dzisiaj obiad na szybko znowu bedzie hehe 😜