Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejo
my po usg wszystko dobrze 🤪 🤪 🤪 🤪

doktor powiedział ze wszystko w porzadku Jas ładnie rosnie, wszystko go interesuje dobrze trzyma głowke i kazal go na brzuszku kłasc i zeby sie obracał na plecy sam.
juz nie mamy kontroli 🙃
pytal o szczepienia mowie ze ma te obowiazkowe i na pneumokoki a on ze jestesmy dobrymoi rodzicami i dbamy o dziecko 🤪

skoreczka fajno ze juz po, a z tym zdjeciem to rzeczywiscie powinna cie zapytac 🤢
waga inponujaca 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Cześć 🙂

No i mój Królewicz znów przespał całą noc 🙂
Niedługo idziemy na spacerek, bo chcę kupić mu jajko-psikawkę, żeby tatusia mógł oblać w Lany Poniedziałek 😁

Skoreczka ja nie rozumiem osób, które się obrażają, że np. nie będą chrzestnymi – jak się obrażają to znaczy, że myśleli, że oni zostaną, a to takie nie skromne, wg mnie 😉 Nie przejmuj się tym, przejdzie siostrze 🙂

Dobrze, że badanie Błażejka wyszło okej. Super musiał wyglądać! 😆

Ale niespodzianka od męża z fryzjerem! 🤪

Kacha faktycznie z tymi oklaskami ktoś chyba Cię prześladuje. Niech pomyślmy kto…
Tak jak i Skoreczka mam podejrzenie 😎

Nikusia współczuję Ci tej całej roboty, która spadła na Ciebie. A co do domu, to kłótnia może być – moja rodzina już takie coś kiedyś przechodziła jak dziadek, który zmarł zapisał w testamencie mieszkanie dla mojego taty i cała rodzina się oburzyła, pokłóciła i mój tata musiał ich spłacać . A nie pomyśleli, że przez wiele lat moi rodzice opiekowali się dziadkami, bo babcia leżała w łóżku 20 lat 🤔

Dziewczyny ta kreska ciążowa na brzuchu zniknie kiedyś? 😜 I kiedy?

Kinga teraz to ja się pośmiałam z wypowiedzi Twojego synka o wykluciu się z jajeczek 😁

Kruszyna mąż da radę z gipsem - powodzenia 🙂

Nikusia nie nawidzę takich lekarek które najpierw wbijają igłę, a potem dopiero żyły szukają! 😠 I to jeszcze u dzieci! 😠

Nikusia nie chcę Cię straszyć, ani nic, bo w sumie u Was może być inaczej, ale jak ja byłam mała (ale na pewno starsza niż Emilka) to też nie chciałam jeść i w końcu wzięli mnie do szpitala i kroplówkę dawali 🤨

Kasiulka świętujecie miesięcznice? 🙃

Kinga mój też takie robi kupki 😉

Skoreczka to niezła znajoma! 😠 Powinna się wstydzić!!!! 😠
A Błażejek ładnie waży i mierzy 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
Zamiast posprzątać to odwiedziła mnie siostra.
A Emilka marudna 🙃. Jeszcze Kuba mi ją obudził.
Kinga i Adzia sprawę domu musimy wyjaśnić bo siostra jeszcze tylko tydzień zostaje a potem wyjeżdża do Niemiec.
Skoreczka no ja się nie dziwię, że się zdenerwowałaś jak ktoś opublikował Twoją fotkę bez Twojej wiedzy i zgody. A że ktoś się obraził to dla mnie niepoważne, ta osoba powinna Cię przeprosić, bo to jeszcze jest niezgodne z prawem.
Pamiętasz jak się martwiłaś w ciąży że Błażejek jest malutki. 🙃
Beata ja też mam tą kreskę na brzuchu i jestem ciekawa kiedy zniknie. Po Kubie nie miałam. A co do Emilki to ona coś przybiera, więc raczej kroplówka nam nie grozi.
Kasiulka jakbym świętowała miesięcznice to przez 15 lat byłoby ich jakieś 180 🤪
Adzia moja się chętnie podnosi, ale do siadania to jeszcze ma czas.
Kinga co do kupek to u mnie inaczej bo jest na mm.
Kruszyna trzymam za Was kciuki.

• Mamusie
Skoreczko Masz rację,że się zdenerwowałaś,bo nikt bez Twojej zgody nie powinien dodawać fotki z Tobą!!!

Adzia Mój Fabiś tez tak próbuje,dokładnie tak samo jak Twoja córeczka 🙂 najgorzej jak je to się okropnie denerwuje 🙂

Beata Do tej pory składaliśmy sobie życzenia,ale jak pojawił się Fabiś wo jakos tak to zanikło 😞

Nikusia U mnie jest podobna sytuacja jak u Beaty. Rok temu w lutym umarła moja babcia i w testamencie przepisała cały dom na moja mamę,bo ona się nią całe życie opiekowała. Moja mama jeszcze nie otworzyła testamentu,bo była u prawnika i jej tak poradził,żeby poczekać. Dwie siostry mojej mamy (przyrodnie) są wściekłe,że babcia im nic nie zapisała. A obie ani trochę się nią nie opiekowały,a moja mama od 21 lat wszystko babci robiła: sprzątała,gotowała,prasowała itd. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie inna sytuacja 🙂

• Mamusie
I ja jeszcze się dziś nie odhaczałam 😆
Nikusia fajnie, że znów z nami jesteś 🙂 Mam nadzieję, że sprawy z siostrami ułożycie na spokojnie, bez zbędnych emocji.
Beata, Skoreczka ja od dawna jestem pewna, kto jest tą mendą 🙃 😁 Niech się ugryzie... 🙃 Ja nie mam żadnej kreski na brzuchu.
Elka super, że wszystko dobrze!
Adzia moja też się rwie do siadu 😮 ale moja Nati to 2,5 miesiąca ma to niech lepiej jeszcze leży 🤨
Skoreczka a ta osoba na twoją prośbę w końcu usunęła to zdjęcie? Bo jak usunęła i się obraziła to trudno 😉 ech. Ładna waga i miara 🤪
Kruszyna kciuki zaciśnięte 😘 Biedna Zosieńka 😘

• Mamusie
Skoreczka ile 6800 🙃 🙃 🙃. Daj znać jak ci pójdzie zagęszczanie mleka 😁. A Błażej dzielny chłopak 🙂 Skoreczka dziwnych masz znajomych 🤔 ja tez bym sobie nie życzyła aby ktoś opublikował moje zdjęcie 😠
Adzia no to ładnie Ania jest śilna 🙂
Elka dobre wieści po usg 🙂
Beata mój mnie się też pyta czy mi zejdzie ta krecha z brzucha a ja nic nie wiem 🙃

• Mamusie
Kacha My w domku raczej całe święta spędzimy 🙂 jutro przyjeżdżają nasi znajomi z Niemiec na chrzciny Fabisia. Reszta przyjedzie dopiero w niedzielę. Niedziela (chrzest) będzie zalatana... szykowanie od jutra się porządne zacznie 🤢 🤢 i jeszcze tyle osób... Nie mam pojęcia jak ja wytrzymam z 16 osobami w domu 😉 w poniedziałek może gdzieś się przejdziemy na spacer może jak będzie pogoda,a ma być raczej zimno 😞

A jak Wasze plany?? Chwalić się proszę 🙂

• Mamusie
Elka super ze badania ok 🙂
Beata ta kreska długo się utrzymuje jeśli się ją ma, po pierwszym porodzie miałam ja przez rok. No a teraz mam drugą kreskę i tez chce zeby znikneła 😉 Ale trzeba poczekać 🙂
KingaS moj potrafi 3 kupki dziennie 😉
Beata i Kacha przecież to oczywiste kto zabiera 😁
Kacha jak spytałas czy usunęła to az zadrżałam ale zajrzalam na fb i nie ma juz tej foty. Ale dziewczynki jak mi wstyd, wygladałam kiepsko 😞 I wszyscy to zobaczyli. Myslalam ze jestem przewrazliwiona ale jednak macie takie samo zdanie 🤢
Kruszyna az sama nie mogłam uwierzyć bo nie widać tego, no ale wzrost robi swoje 🙂
Ciągle sie pytam "po kim on taki wysoki?" a wszyscy sie smieją ze po mamusi 😁 A przeciez ja taka mała 🙃 😉
Kasiulka to u nas jak beda chrzciny to tez rodzina zjedzie się w piatek i az do poniedziałku bedzie, Zapowiadają sie bardzo dłuuuuuuuuuuuuugie chrzciny 🙃
Kacha i Kasiulka święta w spokojnej atmosferze, w domowym zaciszu z moją małą rodzinką. Może pojedziemy do babci. Chciałm jechac tez do dziadka na cmentarz ale nie wiem czy na tym pustkowiu dzieci wiatr mi nie wywieje 😞

• Mamusie
My juz po spacerku ale tak zimno dzisiaj, ręce mi tak zmarzły nie zabrałam rękawiczek, ale szybko wróciliśmy na ciepłą herbatkę z malinami, Niko ostatnio śpi najlepiej na spacerach i wieczorem a w dzień to za bardzo nie chce, teraz też leży i coś marudzi sobie.Dzięki dziewczyny za informację odnośnie kupek 😉
Kruszyna to Zosia naprawdę jest kochana i dzielna, ale to dla Jej dobra więc wszystko będzie na pewno dobrze!
Nikusia to już jakoś musicie się dogadać

• Mamusie
Kasiulka to tyle osób w domu 🙃 to na pewno będzie malutkie 😉zamieszanie
Kacha to Wy macie dopiero jeżdżące święta 😉, my w 1 idziemy do mojego Taty, a w 2 do teściów.A co do kreski na brzuchy to tak jak Skoreczka pisała może być długo, ja też miałam z 8 miesięcy już tak nie pamiętam, ale chyba tyle.
Dziewczyny a ja jeszcze nie mam okresu?Karmię piersią ale nie tak intensywnie jak na początku a jeszcze nie dostałam, wcale za tym nie tęsknię ale Wy już w większości macie, a ja nie.
Poklaskałam Wam bo miałam zaległość 🙂 ZMykam dzisiaj chce iść do Kościoła na 18 bo zawsze lubię w Wielki Czwartek iść, jest tak uroczyśćie.A po południu Miłoszek będzie szukał zajączka w domu, cieszę się że on jeszcze wierzy w zajączki i gwiazdory to takie słodkie, a jak przeżywa zawsze 🙂pa pa

• Mamusie
Ja nie mam pojęcia, kiedy ten zajączek bo u mnie w domu to się jakoś specjalnie tego nie robiło 😉 albo już nie pamiętam 😮 trzeba będzie odświeżyć te wszystkie fajne rzeczy 🙂
Dziękuję Dziewczyny za oklaski 😘 tylko czekać, kiedy znikać zaczną w tajemniczych okolicznościach 🙃

A Natalka się obudziła i gada sama do siebie 🙃 😁

• Mamusie
KingaS napisał(a):
Skoreczka u nas się robi, nawet Miłoszek w przedszkolu dzisiaj ma, kazali przynieść koszyki swoje i będą szukać co zajączek zostawił dla nich w koszyczku 😉ale radocha!!!dla takich dzieciaczków

Ale to chyba nie jest polska tradycja, tylko zapożyczona z zagranicy? Bo pierwsze słyszę 😮

• Mamusie
najlepiej tłumaczyłam Miłoszkowi że zajączek mu coś przyniesie jak będzie grzeczny i ładnie będzie jadł, a on na to ale jak on zobaczy czy ja jem tak wysoko podskoczy? 😉 🙂 tłumaczyłam mu że on wszystko widzie tak jak gwiazdor no i uwierzył 😉 🙃