Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂

A my wczoraj sprzedaliśmy samochód na Allegro 😉 Tylko, że my zawsze robimy tak, że podajemy cenę "kup teraz", a w opisie podajemy do siebie nr telefonu i słowa "cena do negocjacji" 🙂
Z kolei dzisiaj mój mąż po pracy jedzie obejrzeć i jak będzie okej, to od razu kupić samochód dla mnie - też przez Allegro 😜

Kacha i Kruszyna buziaki dla Natalki i Zosi 😘 😘

• Mamusie
Skoreczka aha, nie zajarzylam 🙂

A ja 3 maja sie dowiedzialam o ciazy.

Beata gratulacje sprzedanego autka no i powodzenia w szukaniu nowego 🙂

Tak piszecie o tym allegro ze sama sie skusilam i robie porzadki w szafach i co sie da to wystawie.
Jedna sukienke sprzedaje juz rok 🤢 kupilam ja za 200zl i mi sie w domu odwidziala no i jeszcze z metka wisi hehe a kupic nikt jej nie chce bo za droga buuu 😞

Tak myslalam zeby cos od Ani juz sprzedac ale po piersze mam sentyment do tych ciuszkow , a po drugie planuje drugie wiec nie ma sensu ich sie pozbywac.

Kurcze moja malutka tak malo mi z cysia pije ze juz prawie nic w nich nie mam. Woli butle i koniec. Spróbuje ją dzisiaj jak najczesciej przystawiac to moze sie uda przywrocic chociaz w polowie tego co bylo.

Dziewczyny czy wy tez mace piersi takie 'flakowate' po ciazy? bo ja normalnie jestem zalamana. Ani to jędrne,mnejsze o polowe 😞 normalnie zalamka. Nie dosc ze brzuch flakowaty a jak se pojem to taki balonik smieszny sie robi to do tego skóra na nim jest tak rzadka ze szkoda gadać 🤢 normalnie wstyd mi przed meżem sie tak pokazywać.
Wy tez macie takie problemy?

• Mamusie
Beata ja robiłam test po świętach i wyszedł negatywny. Potem pojechała do sklepu kupić sobie staniki i okazało się, że rozmiar który nosiłam jest za mały. Zaraz mi się lampka zapaliła, ale że wcześniej już miałam obsesję i potrafiłam w ciągu m-ca 7 testów zrobić to sobie powiedziałam, że poczekam. I zrobiłam 1 maja i wyszedł pozytywny. 🤪
A dla męża zapakowałam ładnie i dałam mu w prezencie. 😁 😁
Skoraczka Adzia i Anabel ja też weszłam i mi się kolejna strona na brzuszku nie otwierała. Myślałam, że nasz wątek poszedł do archiwum.
Beata jak mąż pomagał koledze wystawić auto na allegro to też opis, fotki i nr kontaktowy. Najpierw przyjeżdżali oglądać.
Nasz swojego czasu też był wystawiony, ale kupili go znajomi i tak jak pisałam po m-cu ktoś im w tył wjechał. 😞
a tego, którego teraz mamy to mąż szukał tą markę bardzo długo aż wreszcie znalazł w sąsiednim województwie to pojechaliśmy. Obejrzeliśmy, wpłaciliśmy zaliczkę a następnego dnia facet go na lawecie przywiózł bo nie miał OC.

lecę pa pa

• Mamusie
Ja juz po pierwszym spacerze 😉
Adzia tak mi chodziło o nasze porody ale to tez miło powspominac ;0

Wiecie co a ja właczyłam kompa z mysla ze wam napisze ze własnie rok temu sie dowiedziałam ze jestem w ciazy a tu widze ze nie tylko ja o tym mysle 😉
Ja wiedziałam przed swietami 😉

Ehhhh zaczytalam sie na tym naszym brzuszkowym forum 😉

• Mamusie
Hejka
Dziękuję Wam za wsparcie!!! Jesteście kochane 😘 😘 Pogodziliśmy się i długo rozmawialiśmy 🙂 ciekawe jak długo będzie dobrze. Dzisiaj wieczorem Andrzej odwozi mnie do Zielonej Góry i zostaje ze mną 🙂
Dostałam okres,więc musiałam przykleić pierwszy plaster 🙂 zobaczymy jak będę się czuła 😉
Jak mi się uda to Was poczytam 🙂
Byliśmy wczoraj u teściów,a Andrzej przygadał mamie i się zamknęła ze swoimi komentarzami 🤪 🤪 Chyba mój większy facet zrozumiał,co czuję 🙂
Wprowadzanie posiłków Nam lekarz kazał dać jabłuszko ugotowane w połowie maja,czyli Fabi będzie mieć skonczone 4 miesiące. Najpierw 1 łyżeczka,następnego dnia 2 potem 4,6,8 i dwa dni obserwacja 🙂 i wychodzi tydzien,potem mamy wprowadzić soczek a marchwi,a tydzień później soczek z dynią 🙂

Kruszyna,Anabel Wszystkiego NAJ dla Dzieciaczków:*

• Mamusie
Wróciłam 😆 Nogi mi do d.... wchodzą 😮 Bo postanowiłam dużo wcześniej wyjść no i po wizycie też się szwendałam po mieście 🙃 Natalka ma się bardzo dobrze ale wciąż katarek jest, więc tym razem dostałam kropelki do noska z antybiotykiem 🤨 i mam się nie martwić 🤨 No to się nie martwię 🙂 Wciąż mam robić inhalacje itd.
Wypytałam o bioderka bo nie wiem czy pamiętacie (zapewne nie), że ja nie dostałam skierowania 😮 Lekarka mi powiedziała, że zleca się takie badanie nie dla wszystkich z automatu, ale jeśli lekarza coś niepokoi to wtedy 🤨 Proszę na mnie nie krzyczeć, ja powtarzam słowa lekarki 😆 Odnośnie pieluszkowania to, że profilaktycznie najlepiej do 6-stego miesiąca życia chociaż już po 3-cim jak nic się nie dzieje to można przestać. Pytałam o siadanie i tak jak lekarka Nikusi powiedziała, że jest to zdecydowanie za wcześnie. Nasze dzieciaczki jednak chcą (jedne wcześniej, inne później) poznawać nowe pozycje, rzeczy... Jeśli chwilę się potrzyma malca w pozycji siedzącej to nic się nie stanie, ale lepie nie przesadzać. Najlepiej dla takich wyrywających się do siadania dzieci jest jednak pozycja półleżąca. Pytałam też o wprowadzanie nowych pokarmów. Należy to robić stopniowo, pojedynczo ale to każda chyba wie. Że najpierw wprowadzamy jabłuszko... jakiś czas później marchewkę no i oczywiście obserwujemy. Deserki czyli jabłuszka i marchewki itd nie powinny zastępować posiłków. Chyba wszystko napisałam 🤨

• Mamusie
Dzisiaj pustki 😲
Ja wróciłam ze spacerku Zosia jeszcze śpi w wózku,ale dziś to nie przyjemny wiatr jest i gdy słońce zakryją chmury to zimno 😞a w słonku to super 🙂
Kacha to wypytałaś o dużo rzeczy ja zawsze połowę zapomnę,ale w piątek idę z Zosią na szczepienie to mam zamiar zrobić listę 🙂 No i nie martw się o Natalkę na pewno już nie długo jej przejdzie 🙂
Elka pojedyńczo i stopniowo się wprowadza różne produkty bo jak dasz wszystko na raz to w razie jakichkolwiek reakcji alergicznych nie będziesz wiedziała co uczula. Ja mam jeszcze czas i nic Zosi jeszcze nie daję

• Mamusie
Kruszyna u nas tez dziwna pogoda, ale jak słonko wychodzi to fajnie.
Elka pisałam wczesniej ze jeszcze nie dałam jabłuszka 😉
Ale bede miała przezywkę jak nadejdzie dzień podania 🙃 Ja tam juz nie mogę się doczekać, bo chciałabym wiedzieć czy malutki polubi 🙃
Kacha widze ze twoja pani doktor to dobra psycholog: " nie martwić się, nie denerwować", pewnie czujesz się lepiej jak od niej wychodzisz 😉

• Mamusie
Z dobrych rzecz znalazłam fajnego alergologa dziecięcego jak któraś z moich okolic będzie potrzebowała to podam namiary.
Kuba miał dziś pierwszą wizytę, potem zaraz testy wziewne czy jak to się nazywa i testy alergiczne pierwszą cześć. Wyszło mu w 3 miejscach uczulenie ale jedno takie duże, wyniki będą po drugiej części testów ale podpytałam pielęgniarkę na co jest to duże uczulenia. Kurcze i okazało się, że to na roztocza. 😞 😞 a jeszcze nie wiem co to ta reszta. No, ale kusz to najgorsze co może być, bo nie jestem w stanie go wyeliminować.
Adzia brzuch już mam ok, bo zaraz jak mogłam robiłam brzuszki. Biust nie był piękny, ale teraz jak schudłam to wygląda fatalnie.
Kasiulka super, że już ok. 😘 😘 I fajnie, ze Twój Andrzej potrafił stanąć w Twoje obronie przed atakami swojej mamy. To jest ważne.
Anabel ja będę świętowała 1 maja 🙂
Adzia Ania super wyglądała.
Kasiulka ja ostatniego kwietnia byłam w Skalnym Mieście w Czechach a następnego dnia mi test pozytywnie wyszedł.
Kacha pamiętam bo byłam zaskoczona, że nie dostałaś skierowania na bioderka. Szczególnie, że Emilki biodra wyglądają normalnie a jednak coś jest nie tak. Idę teraz w piątek na kontrole to się dowiem czy coś się poprawiło.
A ja wprowadzanie zacznę od marchewki, bo jest mniej słodka.
A teraz jeszcze nic jej nie daję poza mlekiem.

• Mamusie
Kruszyna ja dziś do lekarza poszłam właśnie z listą pytań 😜 tylko dlatego, że ostatnio jak byłam 2 razy pod rząd to oczywiście o wszystkim zapomniałam 🙃 Ja się nawet pytałam o zmianę klimatu dla 3-miesięcznego dziecka 😁 Bo wybieram się za tydzień w Bieszczady...
Nikusia ja dla swojego wewnętrznego spokoju to na najbliższym szczepieniu się upomnę o skierowanie na bioderka. Bo nie chcę później jakiś niespodzianek 🤨
Skoreczko lepiej słyszeć uspokajające słowa niż nie słyszeć nic 🤔 bo tacy lekarze też się zdarzają 🤢

Pytałam też o to, że Natalka się nie obraca (posty z rana) ale np. od pierwszego dnia życia trzyma mocno główkę w górze... Powiedziała, że na każde dziecko patrzy się indywidualnie i nie należy porównywać.

• Mamusie
Kruszyna jestem zadowolona 😆
Nie wiem jak to u Was wygląda ale ja mam wrażenie, że mnie żelazko i rzeczy do prasowania prześladują 😮 😮 😮 😮 Wszędzie ich pełno, już normalnie mi ręce opadają 🤢 a przy Natalce to się prasować nie da 🤢 prędzej bym wszystko przypaliła albo żelazko zwaliła z deski, albo nie wiem co 🙃

acha i jeszcze Wam napiszę, że ostatnio cieszyłam się, że pierścionek zaręczynowy udało mi się założyć....... Bawiłam się nim..... i teraz od 2 dni mam palec mocno spuchnięty i dupa 😠 pierścionka zdjąć się nie da 😠 Zapłaczę się chyba jeśli trzeba będzie przeciąć