Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hahaha Elka wirtualnie wyjechałam 😁 😘
Adzia skoro córka zarzadziła ze masz odpoczywać to musisz miec dzień relaxu. U mnie tez zawsze tak jest ze jak sobie cos zaplanuje to nie wypala 🙃 😮

a mnie się udało obrac ziemniaki i zrobic mielone, nadal je piekę 🙂

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Adzia ja tez kuchara i mó mi sie ostatnio pytał czdlaczego lubit ten film bo myslał ze o to gotowanie chodzi 😉 a mnie po prostu ten film potrafi rozsmieszyc 😉
A ila ania wazyła jak sie urodziła bo teraz zeczywiscie malutko?Juz wiem ile Anulka wazyła. 😉

Nikusia nie wiem co ci poradzic z pracaale moze warto spróbowac tym bardziej ze blisko i wiele problemuw by to rozwiazało no i dróga aka okazja moze sie nie zdazyc i pozniej mozesz załowac ze musisz dojezdzac a miałas okazje robic na miejscu pomysl nad tym bo przeciez jak cos bedzie nie tak to tak jak dziewczyny pisza zawsze mozesz zrezygnowac no i przeciez nie ma gwarancji ze cie przyjma ,,,
ja wiem ze musze wrócic dzis sobie załatwiłam ze wroce dopiero we wrzesniu no ale teraz w sobote i niedziele ide na pare godzin do pracy mam blisko w sobote nie bedzie problemu z karmieniem a w niedziele jak ja nie bede mogła wyjsc to Daniel przywiezie mała na karmienie no a potem wolne i jak juz by nie dwawli rade to wtedy maja dzwonic ale powiedziałam ze tylko w weekendy i na pare godzin ...Ehhh boje sie tego ale z drógiej styrony niech maz zobaczy ile pracy przy dwójce dzieci...
A i mam nadzieje ze sie przespałas bo zupke to mozna ugotowac z 30 minut wiec nic sie nie stanie jak ja wstawisz jak Emilka sie obudzi

Skoreczko Kinia kocha gryzaki 😉
Ja byłam wczoraj wykupic te kupony 10 zł do przodu tyl;ko mleka nie brałam bo nie potrzebuje 😉
Skoreczko tobie to napewno jest ciezko bo ty nie pół roku jestes sama z dziecmi w domu tylko juz pewnie z 3 lata z tego co kojaze rozumie ze moze ci byc cieszko przytulacki dla Ciebie

Elka holercia ja to na jutro dojade 😉 moge?????

Kinia spi ide poranie powiesic ...
a dałam Kini dzis zupke jarzynowaz gerbera z tych kuponów chce sprawdzic czy po niej bedzie płakała... moze poprostu jak tej marchewki bedzie mniej to bedzie lepiej...

• Mamusie
nie byłam na wywiadówce bo będzie dopiero 23.05 a my wtedy do diabetologa jedziemy.
Jutro do alergologa i już się stresuję. Mam nadzieję, że zrobią mu testy a nie że lekarz tylko jego zapalenie oskrzeli sprawdzi. Do 17 muszę mieć wyniki bo na komisję będziemy stawać.
Byliśmy teraz na spacerze a potem zabrałam się za prasowanie bo mi się nazbierało.
Emilka na obiadek zjadła zupkę (cały słoiczek zrobiony przez mamę) a po godzinie 120ml mleka 🤪
Skoreczka te rajstopy to już z miesiąc temu kupiłam, czy jakoś tak. Bo Emilka ma dużo sukienek a nie miała rajstop.
Co do złego humoru to mi już się nawet nie chce pisać o moim, bo ile może ciągle coś nie wychodzić. No, ale staram się patrzeć pozytywnie i czasami się udaję 🙃
Adzia u mnie też tak, że czasem mała zaskoczy mnie i sobie wszystko zrobię a czasem nic.
Anabel myślę tak samo odnośnie pracy jak Ty. Nawet jeśli pomysł niezbyt mi się podoba to ma swoje plusy. I jak nie spróbuję to będę żałowała.
Jeśli chodzi o Twoją pracę to myślę, że mąż sobie poradzi, ale też przekona się ile dzieci wymagają uwagi.
Jeśli chodzi mnie to się nie przespałam bo koleżanka napisała na gg, a potem jeszcze szybko szorowałam dom zanim Kuba za szkoły wrócił, żeby ten kurz który się na pewno unosił zdążył osiąść.
Dziewczyny dzięki za rady odnośnie tej oferty pracy. 😘 😘

• Mamusie
Zaraz po powrocie od alergologa wyruszyłam na działke i tam spędziłam trochę czasu z Zosią 🙂
Pani alergolog stwierdziła żebym dalej stosowała to co stosuje bo skórę Zosia ma ładną,a te plamki co ma od czasu do czasu to mogą właśnie tak wracać. Mleko dalej Peptii i była zdziwiona,że już myślę o wprowadzaniu nowych produktów no i mówiła,żebym unikała takich rzeczy jak brzoskwinie ,morele i truskawki. Wiadomo,że na początku daje się trochę inne menu,ale cóż może zapomniała jakie daje się na pierwsze produkty 🙂
Poczytałam was,ale nie mam dziś weny żeby cokolwiek wam odpisać bo zdołowałam się na samą myśl,że jeszcze trochę a będę musiał iść do pracy 🥴
Idę wyszykować mojego bąkala do spania 🙂

• Mamusie
Tak Anabel ja siedze w domu od poczatku ciąży z Mikołajem czyli od czerwca 2009 roku, no a mamy juz maj 2012 😎 Gdybym nie miała ciąży zagrożonej po poronieniu pewnie spokojnie pracowałabym sobie do końca ciązy ale niestety nie mogłam. No i nie wiem ile jeszcze bede siedziec. Z jednej strony to są i plusy bo dużo bede pamiętać z życia moich dzieci ale z drugiej strony siedze sama i gęby nie ma do kogo odezwać 🤢 Tym bardziej ze wszystkie moje dobre znajome wyjechały w świat.

A twój mąż na pewno sobie poradzi przy dzieciach, musimy pamietać ze oni tez są dobrym materiałem na wychowawcę tylko czasem potrzeba im mobilizacji 😉

Kruszyna mój Mikołaj ma ponad dwa latka a truskawkę zjadł może jedną albo i dwie z ogródka. To jest uczulający owoc. I nawet nie wpadłabym na pomysł zeby dac go bobasowi 😎 Twoja arelgolog rzeczywiście cos sobie zapomniała 😁

Nikusia
nie ma za co, po to jesteśmy 🙂
To poproś lekarza zeby zrobił Kubie testy gdybys zauwazyła ze nie ma takiego zamiaru 😉

• Mamusie
Dziewczyny przestancie tak gadac o tej pizzy bo nie wyrobie z tym ślinotokiem :P
chyba jutro se zamówie pizze, mąż bedzie szczesliwy a ja smaka zaspokoje 🙂

A przyszłam sie pochwalic że Ania okąpana, i najedzona ładnie śpi w lozeczku i wiecie ile zjadla? 160ml!!!! normalnie jestem w szoku i mega szczesliwa 🙂 pewnie to bylo jednorazowe ,ale co tam 😉

Skoreczka ja tez ciagle sama jestem bo mój mąż do pracy dojezdzą 80km w jedną strone i w domu jest o 17stej a wychodzi do pracy o 6stej rano. Do dupy takie coś.
Mam nadzieje ze znajdzie cos blizej bo nie wyobrazam sobie takiego zycia na dłuzsza mete 🤢

Ja nie mam dylematu czy wracac do pracy czy nie bo w sumie to nie mam gdzie wracac bo ten lokal juz plajtnąl a sama sobie postanowilam ze do roku na pewno bede w domu z dzieckiem.
Takze mam czas na rozterki 😉

• Mamusie
Adzia zazdroszcze tego ze mozesz zotac do roku z mała w domu my nie damy rady finansowo tak a ja jak wracałam do pracy jak Kuba miał 8.5 miesiaca to sobie obiecałam ze z drugim dzieckiem bede do roku w domu niestety nie uda sie ale teraz to ciesze sie ze moge zostać w domu chociaz do wrzesnia no i mam nadziee ze bede mogła sie dogadywac co do pracy z szefem zeby nie było proble,mu jak Kubusia bedzie trzeba odbierac z przedszkola no i jak by któres z dzieci było chore ehhhh juz ,mnie to przeraza;(;(;(

• Mamusie
Anabel kochana az mi serce ściska jak sobie o tobie pomysle, tak to przezywasz, i nie dziwne. Przykro mi, bo mi tez byloby ciezko,az nie chce o tym myslec.
My finansowo tez nie mamy jakis rewelacji ale poki co dajemy rade no i licze ze budowa sie sprzeda to bedzie super.
Jakos to bedzie, pierwsze tygdnie pewnie beda najgorsze ale w miare jak sie to jakos pouklada to nie bedzie tak źle,w najgorszym wypadku popros szefa o pol etatu.
A poki co,ciesz sie tym ze jezcze jestes z Kinia:* buźka dla was
No dziewczynki ja ide na komedie bo leci na polsacie i potem nyny. Dobranoc

• Mamusie
Adzia śliczna Ania na avatarku 🤪

I fajnie, że Ania i Emilka pojadły 🤪

Powrót do pracy... Z jednej strony nie mogę się doczekać (bo uwielbiam swoją pracę), a z drugiej nawet nie chcę sobie wyobrażać rozłąki z Aleksem 😞 A to już niedługo 🤢

Dobranoc 😘

• Mamusie
Hej
A ja dziś tak postanowiłam z samego rana zaglądnąć do was a tu pustki 🙂
Zosia jadła godzinę temu i postanowiła nie spać gada sobie głośno a jak ją zostawiłam w łóżeczku to tak głośno i długo krzyczała,aż nie przyszłam 🙃 Teraz trze już oczka to może jeszcze pokimamy sobie 🙂
Dziewczyny ja też już coraz częściej myślę o pracy bo to zbliża się coraz większymi krokami do mnie.Gdyby tylko sytuacja finansowa pozwoliłaby nam na to abym mogła zostać w domu i wychować dziecko to bez gadania zostałabym,ale niestety jest inaczej 🤨 Pracę mam okropną,ale rozglądam się za czymś innym bo tam nie chcę wrócić,ale jak nic nie znajdę to będzie dla mnie tragedia 🤨
Ok lecę do wyrka poleżeć bo Zosi w końcu znudziło się już gadanie nad ranem i może uda się jeszcze zdrzemnąć 😁

• Mamusie
Skoreczka nie wiem czy może Kubie zrobić testy jak bierze teraz leki. Wiem, że jak jechałam pierwszy raz to mi powiedziała że przed testami nie można przez 3 dni brać leków antyalergicznych, ale nie wiem czy te uznają za antyalergiczne bo są na zapalenie oskrzeli.
Ja jestem w domu od lutego 2010 bo wtedy Kuba zachorował.
Adzia wow to dużo zjadła, nasza najwięcej 120. I to też było jednorazowe.
Anabel ja z Kubą byłam w domu ok 2 lata. Chyba nawet więcej bo poszłam do pracy jak on poszedł do przedszkola

cdn bo Emilka się obudziła

• Mamusie
Nikusia mam nadzieję że wybierzecie najbardziej korzystną dla was opcję 🙂 ja bym wypisała za i przeciw i wtedy sie zastanowiła 🙂

Adzia... to faktycznie niewiele przybiera twój okruszek 🙂 ale najważniejsze że przybiera 😉

Beata może ząbki mu idą 🙂... spróbuj dać mu gryzaczka 🙂

Pralka- już nie skomentuje 😉

Nikusia super że Emilka tyle zjadła !! 🙂

Kruszyna co do moreli itp to pewnie chodzi jej o kaszki smakowe, ja np mam jedną brzoskiwniową i morelową ... 🙂

Nikusia wiem że tych na alergię nie można brać a na oskrzela są chyba zwykłe więc może zrobią testy 😉 zapytaj ;]

a my dziś na szczepienie... trzymajcie kciuki żeby malutka nie płakała 🙂...

• Mamusie
Anabel już wiem jak to było z Kubą, jak miał ok 2 lat to ja zaczęłam sobie dorabiać na nockach, chodziłam dwa razy w tygodniu. A regularną pracę zaczęłam jak poszedł do przedszkola.
Adzia na jedno faktycznie pierwsze tygodnie będą najgorsze, ale tak żal tego czasu, który się nie spędzi z dzieckiem.
Pamii ja też przez cały czas mam nadzieję, że po tych lekach zrobią mu testy, szczególnie że prawie nie kaszle więc może da radę pooddychać im do tej rurki.

a nasza noc średnio na jeżą. Emilka się budziła już ok 23 kilka razy, ale to smoczek wyleciał itd potem jadła o 1, 4, 7 a przed 6 też miała akcję ze smoczkiem, budzeniem się itd, chociaż potem jeszcze przysnęła. Cóż kiedy ja i tak musiałam wstać.
Idę bo się buntuje

• Mamusie
Czesc 😉
Adzia u nas nie ma pół etatu bo u nas sa przeklamania w dokumetach był czas ze robiłam przeszło 300 godzin miesiecznie a wykazywana była najnizsza krajowa po slubie udało mi sie troszke to ograniczyc no i jak sie Jakub urodzikl to wrociłam do pracy ale ze to ja byłam odpowiedzialna u nas za wsztystko to ja robilam grafiki i jak cos mogłam soe zamieniac z kolega na dni wolne nikt w to nie ingerował bo firma kreciła sie niezle ale erz obroty spadły podniesli szefiowi dzierzawe tajkz ze prawdopodobnie od wrzesnie pójde na drógi punkt i tam bede pracowac no a tam rzadzi kto inny i bede musiała sie podporzadkowac i tyle zobaczymmy postaram sie jeszcze nie martwic 😉

No i teraz najlepsze jednak Kuby ospa nie omineła dzis wyszly mu jakies pecharzyki i to chyba to .,,,, musialam tesciowa zatrudnic do niego bo ja z Kinia na usg lece a przeciez nie puszcze go do przedszkola ,,,,

Uciekam sie szykowac...

• Mamusie
hej 🙂

Zaglądam z rana, przeczuwam długi dzień. Mały lezy na macie ale rozglada się za mną. Wiecie co w nocy tak sie wiercil ze kaftan sciagnał, miał plecy gołe, brzuszek, a kaftanik był na karku i rączkach 🙃 Ale i tak zadowolony wstał 🙂

Dzis nadszedł dzień przecierka 🙃 Zobaczymy jak nam pojdzie jedzonko 😉

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
Widzę, że nie tylko ja od rana nie śpię 😉 – zasnął o 20, przebudził się na karmienie o 3 i tak od tej 3 można powiedzieć, że nie spałam, tylko drzemałam po pół godzinki. Bo jak się przebudził, to zjadł i jak odkładałam go do łóżeczka, to płacz. Więc leżał u nas na łóżku i czekałam aż dobrze zaśnie, żeby go przełożyć do jego łóżeczka. I po ok. pół godzince znów to samo. Chyba potrzeba mu bliskości, no nie wiem 🤨
Nikusia rozumiem Cię jak tak wstajesz zawsze do Emilki... Najlepsze są momenty kiedy ma się nadzieję, że dłużej pośpi, a tu zaraz płacz i w myślach słowo „kur**”, ale spokój i opanowanie, żeby dziecko nie czuło zdenerwowania 😉

A ok. 8 wyruszyliśmy na USG bioderek, ale zrezygnowaliśmy i się zawróciliśmy po 20 minutach stania w jednym miejscu – takie korki, że szok (przez budowę drugiej linii metra pozamykali dużo ulic i nie wyobrażacie sobie co się rano dzieje). Więc zamiast na 9:30 dojechalibyśmy chyba na 11, a mój mąż do pracy miał się tylko spóźnić, więc odpuściliśmy sobie i pójdziemy w przyszły poniedziałek prywatnie do takiej przychodni, gdzie idziemy 5 minut od domu spacerkiem 😎

Pami gryzaczka dawałam, ale on nie umie sobie go dobrze trzymać i co chwilkę mu wypada. I jak go ma w buźce, to zaraz zaczyna go ssać 😮
I trzymam kciuki za dzielną Laurę 🙂

Kruszyna to faktycznie postaraj się poszukać czegoś innego, żebyś była zadowolona z pracy, bo ja wiem co to znaczy chodzić tam gdzie się nie cierpi 🤢

Anabel jak ja słyszę takie rzeczy o czasie pracy i płacy to mnie krew zalewa 😠 (w końcu to moja branża). Jak ktoś u mnie (jakiś przełożony) nie chciał zapłacić czy coś, to się na to nie godziłam i straszyłam go kontrolami i karami i w końcu odpuszczał i wypłacałam wszystko jak należy, a ludzie (pracownicy) zadowoleni 😜

Skoreczka może gorąco mu było to się rozebrał 😁 Porób fotki z dnia pierwszego przecierka! 🤪

A, zapomniałam napisać, że jak odkładam Małego w nocy, to się tak wierci w swoim łóżeczku, jak kiedyś Ela pisała o Jasiu 🥴