Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kacha wspólczuję 😞 ale musisz być silna to szybciej zwalczysz choróbsko Skoreczka ma rację, będzie coraz lepiej zobaczysz

Nikusia to super że Emilka zaczyna raczkować, chciałabym już widzieć Nikiego jak pełza, bo mój minio to jak miał 7 mies to pełzał a potem dopiero podniósł brzucholek i zaczął typowe raczkowanie, ale pełzając potrafił wszędzie się przemieścić

Skoreczka to super miałaś rozgrywki, a widok Błażejka chrupkowego pewnie świetny 😉 🙂 co do Twoich prac to koniecznie musisz je pokazać jak skończysz bo zamówienia się posypią 🙂

Dziękujemy za gratulacje na ząbka 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Cześć,
Musicie mi wybaczyć, ale ostatnio nie mam zbytnio czasu na froum w takim sensie, żebym była czytać wszystko ☺️ Mam nadzieję, że się nie pogniewacie, a nie chciałabym całkowicie opuścić tego forum, dlatego czasami będę "z doskoku" 🤔
Nikusia spóźnione życzenia urodzinowe dla mojego ulubieńca 😘
Fajnie, że Emilka próbuje raczkować. A co robisz jak jest na podłodze na brzuszku i nagle przekręca się na plecki? Bo Aleks w taki sposób rąbnął główką o podłogę i boję się go puszczać. Jedynie to z moją asekuracją - też tak robisz, czy Emilka sama sobie jakoś radzi?
Kacha mam nadzieję, że już czujesz się lepiej i że Natalka niedługo będzie z Tobą! 😘
Kinga gratuluje pierwszego ząbka 🤪

• Mamusie
Beata Emilka to jest mały szogun, ona szoruje po podłodze z pokoju do kuchni, do Kuby pokoju i tak ciągle. Obróciła się na początku z dwa razy, ale to jeszcze jak nie umiała tak szybko się przemieszczać i na macie i kocu była. Teraz raczej mam problem, bo co chwilkę o coś głowo przyłoży. Ona uwielbia pod coś wchodzić. Pod łóżko (kiedyś dałam fotkę), pod stól, pod krzesło, pod fotel. I już ma dwa ślady na czole.
Dzięki za życzenia dla Kuby. 😘 😘
Spoko wpadaj nawet od czasu do czasu, ja się ciesze, że potrafisz wygospodarować trochę czasu dla nas. 😘 😘
Dobranoc

• Mamusie
Czesc
Nikusia urodziny udane milo bylo tylko o 24 jechalismy do domu bo ja do pracy na rano.
Wczoraj byłam 14 godzin w pracy juz nie miałam sil na kompa ...

Kacha dobrze z małej nie ma przynajmniej jej nie zarazisz a jak sie dzis czujesz???

Kinga gratuluje pierszego zabka 😉

U nas lada dzie bedzi druga dwójka 😉

Emilka zaczyna ravczkowac hehehe ja juz sie nie moge doczekac tego etapu u nas cały czas kulanie 😉
]

Beatka aleks szybko sie nauczy ze musi powoli se przewracac na plecki zeby sie nie udezyc Kinnia te chyba z 3 razy walneła głowa z tym ze na dywanie i kocach i teraz nie ma problemu bo naewet na podłodze przewraca sie delikatnie i nie udeza sie ;0

😉 spanie do 10 co to jest??? 😉

• Mamusie
Anabel to miałaś pracowity dzień, a zaczynasz od wtorku?czy normalnie za tydzień?
Co do spania to ja jestem wielkim śpiochem to moja wada, jak nakarmię Nikodusia rano i zasypia to ja śpię dalej z nim bo Miłoszek też lubi sobie pospać, więc po co mam wstawać i hałasować i ich obudzić, śpię z nimi 😉 🙂 a z 2 strony to zaraz zacznie mi się codzienne wstawanie o 5.30 więc póki mogę to korzystam 🙂

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
hej
wchodzę i wchodzę i ciągle mój wieczorny wpis. Halo gdzie jesteście???

to się nazywa Nikusiu brak czasu. Rano dokończyłam haftować serduszka, w trakcie dzieci ciagle coś chciały, poźniej kawa z babcią, potem sprzatanie, teraz jestem w trakcie zmywania.

• Mamusie
a ja już posprzątałam, pranie się suszy a drugie pierze. Podłogi wymyłam, tylko naczynia mi zostały i muszę się za jabłka zabrać. Dziś dżemy.
Kinga chciałam nagrać Emilkę jak śmiga a ona jak zobaczyła aparat to zastygła bez ruchu. 😁 😁 Za drugim podejściem mam kawałek filmiku gdzie powoli pełza a potem próbuję podnieść się do raczkowania. I pamięci mi na aparacie zabrało. Muszę ten filmik wrzucić na fb.
Ja jestem śpiochem, jakbym mogła to bym spała. 🙃 Jak się uda to ja też śpię z dziećmi, szczególnie, że od września koniec spania bo trzeba będzie wstawać.
Anabel po 14 godzinach to się nie dziwię, że nie miałaś siły na komputer. Fajnie, że urodziny się udały. I kiedy wracasz już na stałe do pracy?
Skoreczka u mnie rano to się nazywa "leń". Dziś miałam na maksa, zanim się zabrałam to 🙃 😁 😁

• Mamusie
Powiem Wam coś, a raczej napiszę. Dziś rano wstałam, spojrzałam w lustro i byłam mega zadowolona ze swojego wyglądu 🙃 🤪 😁 😁 Oby więcej takich dni, mniej wyszukiwania zmarszczek i mniej marudzenia 😉

Czekam na pocztę może coś przyjdzie.

Poszewki zamówiła, będą z białej frotki.

• Mamusie
Kinga Nikusia prawdopodobie w piatek bo w sobote mamy impreze na 90 osów ;/ no i od poniedziałku to juz tak normalnie zobaczymy jak to ten rok sie poukłada...

A ja dzis czekam na gosci to znaczy nie ja tylko Kubuś przed 15 jade po torta chcialam upiec sama ale nie było jak jak byłam w pracy...

Ja tez jestem spiochem a raczej byłam bo do jaks 8 miesiecyy wstaje o 7 😉

Dostałam od kolego z pracy pyszne jabłka ale wszytskie spady wiec musze je szybko przerobic ale Kinia to je je nawet na surowo 😉

Ehhh byłam w przedszkolu dzis i sie okazało ze grupa Kubusia została podzielona i jego ulubione kolezanki sa w innej grupie 😞 😞 😞 jestem zła bo znów bedzie problem z zaklimatyzowaniem nowi koledzi nowa pani i nowa sala ...Dodam ze na przeniesienie nie ma szans bo w tamtej grupie jest komplet dzieci ...jedyny plus to to ze to najmniejsza grupa 22 dzieci normalnie jest 25

• Mamusie
Była poczta : przyszła biżuteria od Nikusi 🙂 Już wychwalone na fb 😁 🤪 Jestem bardzo, bardzo zadowolona 🙂
Przyszły tez materiały i teraz chodze i rozplanowuje śliniaczek dla Anabel 🙃 🙂

Mały robi tak języczkiej jakby koń jechał 🙃 🙃 🙃 😁 😁 😁 I gada jak nakręcony 😉

• Mamusie
Hej Dziewczynki 😆
Jestem wypluta, totalnie opuściły mnie siły, a więc zmęczona, obolała i już sama nie wiem co jeszcze. Aż głupio mi w ogóle pisać bo u mnie wszystko do d.... 🤢 zresztą wiecie, jakie katusze przechodziłam 🤢 Ale dziś niestety wolałam się zwlec z łóżka i dojechać do pracy... siła wyższa... a zaraz jadę już do domu... i będę spać do rana i modlić się o lepsze jutro i o to, by w końcu żołądek mnie nie bolał 🤢
Najgorszemu wrogowi nie życzę 🤢

• Mamusie
ja też na chwileczkę.
Byliśmy na spacerze, na poczcie, w aptece itd. Teraz umyję naczynia po obiedzie i zabieram się za dżemy bo mnie noc zastanie. 🙃
Anabel wysłałam Twój komplet.
Czy Kuba ma dziś urodziny? Jeśli tak to wszystkiego najlepszego 😘 😘 😘. To będziesz miała z nim problemy jak mu zmienili grupę w przedszkolu. Dzieci nie lubią zmian. U nas jak nie chcieli, żeby rodzice zamieniali dzieci w grypach to kazali znaleźć rodzica w drugiej grupie, który też się chce zamienić. Może zapytaj.
Skoreczka ja jakoś nie szukam sobie zmarszczek, nie wiem jakoś nie myślę o tym. Co do marudzenia to owszem 😜. 🙃
Myśl nad śliniaczkiem, bo ja już ciekawa jestem 😜 😁 😁
I dzięki za pochwały ☺️ ☺️ ☺️
Kacha dobrze, że już koniec pracy. W domu odpoczniesz i może poczujesz się lepiej.

Gary mnie wołają i dżemy 🙃

• Mamusie
Hej dziewczyny, mój najmłodszy synuś już śpi a starszy je kolację 😉

Anabel wszystkiego najlepszego dla Kubusia!!!Tak zrozumiałam że ma dzisiaj urodzinki 🙂 Co do przedszkola to moja znajoma a widziałam się z nią w sobotę opowiadała że właśnie w jej przedszkolu pomieszali dzieci w grupach i zmienili Panie i jest oburzona tym i zła na to, jej córeczka chodzi na Zębcowie, a Kubuś też tam chodzi?U nas na szczęście nie zmieniają Pań i dzieci.W ogóle ta znajoma opowiadała że w wakacje jak jej córka chodziła na dyżur to piła wodę z kranu bo nie było w baniaku dla dzieci wody i też ma zamiar pojechac i powiedzieć o tym, żeby takie sytuacje nie miały miejsca.

Skoreczka to fajnie że komplet się podoba, że jesteś zadowolona!Ja tez jestem 🙂 To odpoczywaj skoro ta miła przyjemność Cię dopadła!I do juterka

Nikusia gratuluję dżemów, ja nigdy sama nie robiłam, pamiętam jak Mama moja robiła ale sama nie biorę się za to, poza tym jak juz pisałam wcześniej to nie mam gdzie trzymać tych słoików, a my dżemów bardzo mało jemy więc nie robię, jak mam apetyt to kupuję, ale to naprawdę może 2 razy w roku jak kupię to maks.Ale fajnie jak się coś zrobi samemu i jest taka satysfakcja że sie udało!

Kacha to podziwiam, że pojechałaś do pracy, przydałby Ci się tydzień na regenerację, a na żołądek jak Cię boli kup sobie siemie lniane i pij już zmielone, są nawet smakowe to bardzo dobre jest osłania żołądek albo kup sobie len w tabletkach i ssij.Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie.

Miłego wieczorka pa
Skoreczka zapomniałam napisać świetny avatarek :-)