Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny mam problem. Bo nie wiem kiedy dawac Azizkowi posilki. Bo chce zzeby jadl danie miesne, danie owocowe i mleczny deserek z owocem ala jogurt. Jak to rozpolanowujecie?
Dzisij gotuje mloda wolowinke z fasolka, marchewka i ziemniaczkiem, moze i kalafior sie zalapie. Zobaczymy jak zasmakuje. Dodawac do tego oliwy?

Mysle zeby o 13=14 dac obidek, potem ok 16 dac owoce a na koniec ok 18-19 mleczny deserek. Aziz go uwielbia. Wiem ze ten temat walkowany jest od dawna no ale ☺️ pomozta 🤪

• Mamusie
A i wczoraj kupilam monitor oddechu taki
http://allegro.pl/snuza-halo-przenosny-monitor-oddechu-przesylka-0zl-i2519525153.html
Aleksandro chyba Ty taki masz. Mam nadzieje ze Aziz nie bedzie go sciagal. w sumie pozno i mowia ze teraz to sie nie oplaca, ale ja chce w koncu spac spokojnie. Poza tym Tynka kiedys mowila o 10-cio miesieczninaku a niedawno czytalam o 8-miesiecznym Bablu ... no masakra. Rozmawialam z N, mimelismy teraz duzo wydatkow i miec nedziemy ale poryczalam sie jak sobie przypomnialam o tym dziecku ze zlobka i zgodzil sie kupic 🤪 nie wie ze i tak juz po ptakach bylo 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Hej.
A mojemu dziecku dzisiaj w nocy odbiło tak ryczał,że szok.A ja spałam 3 godziny...Tylko mu normalnie pogratulować.Najprawdopodobniej w niedziele jadę do rodziców na tydzień to może chociaż trochę odpocznę 🙂A no i w sobotę stuknie mi 20 🤪 🤪
Monia ja to bym dawała najpierw około 11 ten jogurcik,później około 14 dałabym danie a około 17 owoce....
Ja daję danie o 12-13,owoce o 16-17 i kaszkę około 20-21.Tyle,że nie zawsze tak jest,że doczeka kaszki.
Wczoraj padł jak mucha bez kąpania a w nocy dał popis 🥴

Dzis rano slysze ze Nina juz sie obudzila i marudzi no to ide do niej a ta sobie siedzi w lozeczku ja oczy jak 5zl dobrze ze mam opuszczony materac juz nizej. Co za kombinatorka 🙂

• Mamusie
Tusiek, Nina idzie jak burza 🙂 Ada jeszcze nawet nie siedzi stabilnie ;p.
u Ady tez najlepsza zabawka sa kartki xd jak gdzies jestesmy i iwdzi krtki to oo masakra 😁 od razu do nich lapki wyciaga. 🙂
ja nie mam okreslonych por karmienia, raz daje o 12, raz o 14, a jeszcze i o 17 zdarza mi sie jej zupe dac
zauwazylam, ze Adusia ma zaczerwienie na lozke po szczepionce :/

• Mamusie
KOnefka Aziz te miesne posilki ze sloiczka to 1/4 z 200 g jadl, ale nie poddaje sie dobre i pare lyuzek, najlepiej wyglodzic to moze wtedy zje,
Dzisiaj danie z cielecinki "za dnia" 🤪 🤪 🤪 zobaczymy jak i wyjdzie. Ma gdzieniegdzie tluste pasma przejmowac sie tym? u nas odradzaja dawanie masla.
co do siadania- moj sie giba i leciu na boki i w ogole siedziec nie chce, moment i sie zsuwa, u niego albo lezenie albo stanie.

• Mamusie
Tak Moniko mam taki monitor oddechu tylko że innej firmy 🙂 kupiłam go od razu gdy wyszliśmy ze szpitala jak Szymek miał problemy z oddychaniem plus nianie z kamerką - i gdy to dostaliśmy Szymon spał wtedy osobno a i my spalismy i spimy spokojnie 🙂

Kamerka cały czas jest podłaczona dlatego jak słysze rano że coś walneło u niego w pokoju to włańczam sobie nianie i widze ze bawi sie nogami i udeża nimi o materac i ide nalej spać 🙂 póki nie zacznie wołac że głodny 🙂

• Mamusie
widze Evela że Marcel uwielbia gazety 🙂 Szymon od razu je drze na kawałeczki :/ wszystkioe gazety w domu mam wymemlane

Tusiek też własnie zastanawiam się przed opuszczeniem łożeczka ciut nizej bo Szymon pombinuje z łapaniem górnej krawedzi łożka i podciaganiem się a ja sie boje że wypadnie mi :/ i chyba czas ja obniżyć

Moniko co do siadania to sie tym nie przejmuj ma jeszcze dużo czasu Szymon np dopiero niedawno - czyli od jakis 2 tyg załapał o co chodzi z obracaniem się z brzucha na plecy a odwrotnie to nie mam co narazie mysleć 🙂

Ja nie opuszczam niżej materacyka,bo u mnie ten najwyższy stopień jest dosyć nisko. I powiedziałabym,że obecnie jest idealnie,bo nie wypadnie z niego. Mi Alek zasnął przed 10tą i śpi nadal... 😮 Myślałam,że to będzie taka mini drzemka a tu robi się ostry wypoczynek 😆 Czy bierzecie dzieci do swojego łóżka? ja karmię Alka na leżąco u nas w łóżku (tak ok 1 w nocy) i już nie raz go nie zanoszę do siebie. W łóżeczku obija się o szczebelki (mimo ochraniaczy) i przez to się rozbudza. U nas,między nami śpi jak zabity i daje pospać nam.. 🤢 wiem,że to źle bo pó xniej bedzie przerąbane jak taki wielki bąk będzie z nami spać 😁 a w ogóle moje dziecko jak sie rano obudzi to nawet sobie nie polezy spokojnie,tylko sie drze bo w pampku kupa 🤢 tak sobie uregulował,że zawsze po obudzeniu kupa 🥴 a ja muszę wstawać,przewijać i już nie ma mowy że dalej sobie uśnie. czekam niech sie obudzi,zje obiadek i idziemy na szczepienie,bo wczoraj nie dotarlismy 😜

• Mamusie
A mój bąk się obraził dzisiaj na spanie...A ja kupiłam sobie dzisiaj 2 storczyki i w końcu coś będzie stało na parapecie 🙂W Polo Markecie fajna promocja na nie była....
A moje dziecko teraz robi 3-4 razy dziennie kupkę wszyscy mówią,że to na zęby bo i ja i Bartek jak byliśmy mali tak się męczyliśmy z zębolami...
Gabiś też chwilę sam posiedzi ale zazwyczaj siedzi i zaraz rzuca się na łóżko i tyle z jego siedzenia...
Dzisiaj przeczytałam fajny artykuł w gazecie "Dziecko",gazeta kosztuję 1 zł a sa fajne porady...Był artykuł właśnie na temat rozwoju...
Tynka Gabryś też śpi z nami,tzn.do pierwszej pobudki w nocy śpi w łóżeczku a później już z nami...Chyba zacznę go od tego odzwyczajać bo chcemy odzyskać własne łóżko mimo,że duże to wole żeby okupował swoje łóżeczko 🙂

Nina nigdy z nami nie spała, do łóżka ją biorą jak już wszyscy jesteśmy wyspani i najwyżej w łóżku się bawimy,ale o spaniu nie ma mowy,ale wiem,że różnie ludzie do tego podchodzą, mi akurat pasuje to,że młoda śpi u siebie tylko.

• Mamusie
dziewczyny pediatra doradziła mi zebym podawałam małemu Sinlac, bo kleiku nie chce, używa może któaś? ponoć dobre w smaku, nie dodaje się mleka, jest na chlebie swiętojańskim. Kupiłam i jutro wyprobujemy.
Moje dziecko tez dzis mało spało, do teraz to było tylko 40min i za nic nie może zasnąć.