Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aha i odstailam dzisiaj Azizkowi ten wspomagacz. Pigula powiedziala zeby poczekac do szczepionki ale ja pieprze cierpiec przez szczepionke i eksperymentowac w tym samym czasie xzy problemu z gazami nie ma. Bo podejrzewam ze ost to nie gazy byly ale po prostu draznione przy jedzeniu dziasla.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
u nas pogoda piekna 🙂. MAla uwielbia nowa hustawke 🙂.
Dzis nauczyła sie na boczek przewracac 🤪 🤪, ale to tak sposobem 😁D wpierw raczki na bok, potem napina sie i cały ciezar przenosi : ) i robi to teraz non stop xd.
Teraz lezy w lozeczku i usnac nie chce :/, a juz by spała, ale tesciu przyszedl i zaczał do niej gadac :/ z jablkiem i musialam z lozeczka kawalki jablka wyjmowac :xxx

• Mamusie
Kamila Adusia sie przewraca z brzuszka na plecki?moj sie przewrocil dzisiaj ale to raczej z przypadku. Jak na poczatku jak sie urodzil byl wrzasktypu "obdzieraja mnie ze skory - ratujcie!!!!!!" przy rozbieraniu, tak teraz jest przy ubieraniu 😮 na golasa moze lezec caly 😮mi dniami, ale jak zaczynam mu zakladac pampersa po kapieli to sie zaczyna normalnie masakra. Ma charakterek ten moj Synus. Dzisiaj w ciagu dnia pobil rekord i przespal ciurkiem 4 godz!!!!!!! w bujaczce, kilka ra 😮zy otworzyl tylko slepka, sprawdzi kontrolnie czy mama w zasiegu wzroku i dalej.
Dzisiaj mialam wene artystyczna i pomalowalam farbkami odlewy stopki i raczki Azizka bo jakos takie niewyrazne byly, Jutro wrzuce fotke.
Nabil wrocil dzisiaj pozno bo po 19 i wlasnie o tej godzinie dopiero wyszlismy z Bablem na spacer. I to dobry pomysl jest tak przed snem, podejrzewam ze w wakacje to my poznymi wieczorami chodzic bedziemy 😉 tym bardziej ze w lato to nawet o godz 23 (!!!) jest jasno jak w dzien.
dobranoc 🙂

• Mamusie
Ada to chyba najwieksza spryciula na forum.
Moj synek po cwiczeniach podnoszenia za rączki coraz chetniej podnosi główke. A obracam go czasem na boki moze mu sie spodoba i bedzie w koncu sam probowal.
wczoraj praktycznie caly dziem poza domem, nakarmilam go o 21 i spał do 4 😲 w koncu obudzilam bo malam cyc jak balon.

ale się wydziałkowaliśmy i nagrillowaliśmy w majówkę,a Nina dzielnie z nami 🙂

my mamy ustalony rytm dnia ustalony, właściwie młoda sama go ustaliła
5-6 pobudka, po niej zmiana pieluchy i jedzenie i potem kima jeszcze
9 huśtawka/mata edukacyjna/spacer
13 drzemka
16 huśtawka/mata edukacyjna/spacer
19 kąpiel
20 spanie i pobudka znowu 5/6

jakiś czas temu nagrałam młodą jak gada podczas bujania 🙂

http://imageshack.us/clip/my-videos/155/6do.mp4/

• Mamusie
Ninka slodka jest ;DD. Ja mala tez biore za raczki zeby glowke podnosila, ale ona juz to sama bez pomocy tak robi xd. Napmnie sie, dupe podkuli, i glowe to przodu probuje i chce tak bardzo siedziec, a ze nie da rady usiasc to sie zlosci tak ze szok : P

tak Nina śpi 9-10h w nocy 😁
Nina kula się z pleców na bok i czasem na brzuch,z brzucha na plecy jeszcze nie,ale za to na brzuchu się przesuwa do przodu,jakby pełza, z leżenia głowę podnosi za każdym razem i też już chce siadać, napina się i podnosi plecy

• Mamusie
Tusiek i Tynka to szczesciary tyle maluszki ich spia az pozazdroscic.
Moj maly budzi sie co 3 h i je. Teraz spi na tarasie. W hustawce wcale nie chce siedziec nudzi sie po 5 minutach. Najlepiej lubi jak go sie nosi.
Wczoraj bylismy na USG biderek, wyniki beda za 8 dni. Najlepiej bo przyszlo malzenstwo z trojaczkami, 2 dziewczynki i 1 chlopczyk. Pytalam jak urodzila, to synka urodzila naturalnie, a dziwczynki przez cesarke. Powiedziala, ze dziwczynki byly ulozone jedna po lewej druga po prawej stronie, a maly w poprzek.
Riccardo tez juz gaworzy, wydaje fajne dzwieki. Sciska mocno mi palce, ale jeszcze sie nie podnosi. Jedynie jak lezy na plecach w wozku to nogi tak mocno do gory podnosi jak swiece. Smiesznie to wyglada jak jade wozkiem a tu nogi w gorze. 🙃 🙃 🙃 Synek sie jeszcze nie przewraca, ale jak w nocy zje i wezme go do odbicia to tak wypina dupcie do tylu, ze robi takie siodelko.

Cześć Dziewczyny !

My też mamy ustalony rytm dnia,widze że gdy wszystko robię na hura to Alek się denerwuje.
Ze względu na karmienie butlą,już dawno ustaliłam rytm karmień co 3 godziny.Rzadko kiedy daję częściej.Dzięki temu moge cokolwiek zaplanować.

Wczoraj byliśmy na naszej Starówce z Alkiem 🙂 Odwaliłam się jak stróż w Boże Ciało,obcasy krótka sukienka,porzadnie ułożone włosy i makijaż 😆 Mijaliśmy kilku znajomych, ich miny bezcenne 😆 Jak cywilizowani ludzie zjedliśmy z Mężem pizzę pod parasolkami,później lody- jak za dawnych czasów 😎 Aleks grzecznie spał w wózku.

Zakupiłam kontroler oddechu.Nie wiem czy będzie potrzebny,ale dziecko dostało kasę na chrzciny z konkretnym przeznaczeniem od chrzestnej. Jej koleżanki córka jakiś miesiąc temu zmarła,mając 10 miesięcy właśnie podczas snu 😞 Kupiłam,bo pieniądze na to dostalismy normalnie bymtego nie zamawiała.No,ale jeśli ma to faktycznie sie przydać,to lepiej niech będzie.Później w razie tragedii słuchać pretensji,to wolałam kupić. Właśnie zamontowałam w łóżeczku-działa 😉

A któraś z was pisała kiedyś o hula-hop z wypustkami. Nie kupujcie tego szajsu,ja miałam coś takiego. Zamowiłam na allegro,rozpakowałam,spróbowałam raz i ponownie zapakowałam i odesłałam (dobrze,że można było). MASAKRA,boli jak cholera ! nie dało się tym kręcić,wolę dużo bardziej klasyczne hula hop.

Nasz Mały jak miał miesiąc to pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecy. Później długo nic i znowu.Wtedy po raz pierwszy zrobił to bardziej przez przypadek,bo się rozhuśtał 🙂 Teraz jak go położę na brzuchu to od razu robi hop i leży na plecach.Oczywiście uśmiech od ucha do ucha 😁 W ten wtorek zaczął mi się powoli przewracać z pleców na bok.
Czekam na kuriera z nianią elektroniczną i moskitierą na wózek 😉

• Mamusie
Ania jak podajesz regularnie i czasami zdazy ci sie zpomniec to nie panikuj. Moj Maly czasami dostawal porcje z opoznieniem 2/godzinnym, kilka razy jak podalam jakis czas po jedzeniu to wkrotce mu sie odbijalo i podejrzewam ze razem z witaminkami. Ale przeciez to kilka razy a nie miesiac czy dwa 😉
my tutaj podajemy oddzielnie wit K i wit D. podaje to lyzeczka.
Ania a po czym poznalas ze moze miec krzywice?

• Mamusie
Aniu moze Twoj maluszek musialby miec zwiekszona dawke wit D3 -,mojemu Kubi -teraz ma 5 lat tez podawalam zwiekszona dawke - musialabys isc do lekarza i powedziec ze malmu poci sie glowka. ale caly czas ma spocona czy tylko podczas picia?
A moja maly jak pisalam wczesniej leci dupka na bok ale wydaje mi sie ze jak sie go polozy bo raz leci na jedna strone raz na druga - ale to minimalnie zdarza musie lezec prosto! juz tak nie panikuje poczekam do szczepienia i wtedy sie dopytam 😉
A tak ogolnie to malemu kolki odpuscily - tak jak mowia do 3 mcy hehe i teraz nareszcie chlopak sie usmiecha a nie wciaz placze 😆 nawet udalo nam sie wczoraj spacerek zaliczyc bez spania jego i bacznie obserwowal przyrode; nie chce juz tak na rekach byc non stop; i ogolnie zajmie sie chociaz chwilke sam soba 🙂...takze zmiany na PLUS - z czego bardzo sie ciesze

Z własnego doświadczenia wiem,ze warto o takich rzeczach mówic lekarzowi. Gdybym nie przeczytała o przykurczu mięsnia szyjnego i tego nie zasugerowała pediatrze to pewnie dalej by sie nic nie działo. A tak Alek dostał skierowanie do neurologa,później na rehabilitację i w poniedziałek idziemy na pierwsze zajęcia z rehabilitantką. warto czytać,obserwować dziecko ale jak wiadomo nie ma co wpadać ze skrajności w skrajność 🙂 Jeśli nie zadowala was odp. lekarza,warto skonsultować się z innym specjalistą.

Przespanej nocy 🙂 😘

• Mamusie
Moj Robaczek to leniuszek, lezenie na brzuszku dopiero niedawno zalapal, na bok przewrocil sie RAZ jakies 1,5 miesiaca temu i koniec, no teraz dzisiaj z brzuszka przewrocil sie na plecy kilka razy nieudolnie no ale 😉 ale zeby z pleckow na brzuszek to daleeeko nam jeszcze. Poza tym jeszcze nie probuje chwytac zabawek 😞 to samo jest len bo rzadko kiedy wodzi za mna wzrokiem az tak zeby glowke przekrecac. ma tysiac innych rzeczy ww zasiegu oczek 😉 zapytam sie w pn na szczepieniu lekarki, bo mnie to troche martwi.
a poca mu sie nozki i raczki cZasami. Glowka przy jedzeniu czasem tez. albo jak spi tez mu sie to zdarza. Ale Nabilowi strasznie poca sie dlonie i stopy to moze i Azuniek to odziedziczyl po nim? o to tez sie zapytam pediatry w pn lista juz zrobiona ja nie wiedzialam ze krzywica sie w taki sposob objawia.

• Mamusie
ja tez malej zapomnianam czasem dacc witaminke, paniki nie ma 🙂 przeciez nie jest to nagminne :P.
Brr Monia nie mow nic ;/ mi tez sie tak stopy i rece poca, ze szok ;////. Moja mala sie nie poci ot tak, zawsze w nocy ostatnio ma body na plecach mokre bo jest taaaaak goraco w pokoju, zadch ja nie wime co.
ADa juz wyciaga raczki w strone zabawek, ale nie chwyta :P. Wyglada jakby chciala je boksowac;p. Mala cwaniara jak sie nauczyla przekrecec na boki teraz non stop to robi, raz na jeden bok, potem na plecy, znow na drugi bok i zaciesz 🤪

• Mamusie
Witam!
u as dzisiaj perfekcyjna noc 🙂 (żebym nie zapeszyła) 🙂 kąpiel o 20 cycuś i spanie do 3 cycuś na pół śpiąco 15 minut i spanie do 7 🙂 o 7 cycuś i trochę zabawy i od 8 dalej śpi ach ale wypas żeby tak każdy dzień 🙂 ale nie wiem czy to nie przez pogodę bo od wieczora pada deszcz 😞
Amelii czasami też się poci główka podczas jedzenia ale myślę że to normalne nie???
mam pytanie do dziewczyn których maluszki skończyły juz 3 miesiące, jak teraz dajecie im witaminy???

• Mamusie
Tak witam dzien w ktorym skonczylem 3 miesiace!!!!!!!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/210/sam2406.jpg/][IMG]http://img210.imageshack.us/img210/2753/sam2406.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/407/sam2407.jpg/][IMG]http://img407.imageshack.us/img407/6055/sam2407.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]