Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
My też już na nogach.
Ale pospaliśmy 🙂Wczoraj całą trójką padliśmy o 21:55 🙂 Ale ja byłam padnięta po tych lekarzach,młody po szczepieniu a Bartek po robocie 🙂 W nocy mleczko ok. 2,później ok. 7 i spanie do 8:25 🙂
Ania mój teść Gabrysia obcinał nożyczkami bo maszynki się bał ale wydaję mi się,że najgorzej nie wyszło.
Wczoraj zapomniałam jeszcze dodać,że lekarz kazał mi zrobić dziś rano test,mówiłam mu,że robiłam 2 jeden był pozytywny,drugi negatywny .Powiedział,że tak na Cerazette reaguje organizm niektórych kobiet.Kazał zrobić test dziś bo już ponad 2 tygodnie nie biorę tabletek no i wyszedł negatywny.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agnese jaka miła naspodzianka 🙂 mąż też chciał mi kupić róże ale że parking przy galerii był zawalony a ja prosiłam zeby sie spieszył do ząbkującego dziecka to nie kupił. Ale było wino i kolacje zrobił 🙂
Malwina czyli wszystko jasne 🙂
Dziewczyny jaki rozmiar bucików kupujecie? mierzycie centymetrem czy zabieracie dzieci do obwuniczego?

chciałam iść z patyczkiem,ale kobieta w sklepie kazała przyjechać z dzieckiem i tak zrobiłam 🙂
Nie wytrzymałam dzisiaj i uprałam firanki w salonie,pomyłam okna i mam mega świeżo 🙂 normalnie poczułam wiosnę hehe
Mój ma rozmiar bodajże 18,malutka stópka 😉

• Mamusie
Ja byłam sama w Kołobrzegu i miałam ze sobą patyczek.Buciki są idealne.Gabryś nosi 20-21 i również ma wysokie podbicie 🙂
Jak będę mu kupowała adidaski to wtedy go wezmę ze sobą.
Robiłam dzisiaj zupę cebulową z pomysłu na Winiary wyszła dobra tylko moim zdaniem powinna być trochę bardziej słona i pieprzna.

• Mamusie
Moja Hania ma rozmiar 20. Uważam, że buty powinno kupować się z dzieckiem. Moja Hania paradowała po sklepach w kilku parach zanim wybrałam te w których ładnie nóżki stawia 😆
My dziś znów miałyśmy zabawę z tortem 😆 Jutro jedziemy na imprezkę 😁 😁 😁
Dziś już widziałam 1 prezent córci jest zarąbisty 😆 http://allegro.pl/little-tikes-bujak-piesek-na-biegunach-pies-czerwo-i3024803824.html Teraz pare dni pobędzie w domu a potem zabierzemy go na działkę 😁

• Mamusie
Fajny pomysl na prezent Ewa.
Co u nas? Azizek ZNOWU chory 😞 2 dni po szczepieniu dostal zielonego katarku, teraz ma kaszel, ale goraczke ma tylko ok 2 ww nocy, reszta dnia nie przewyzsza 37.5 wiec nawet stanu podgoraczkowego nie ma. Lecze go Cebion, nurofenem w plynie i psikam non stop do noskaa woda fizjologiczna mam nadzieje ze bez antybiotyku sie obejdzie. Nie wiem to chyba nie problem ze 2 dni po szczepieniu jest chory? wiecie cos o tym? a tak to praca, dom, na Walentynki mielismy rocznice pierwszej randki ja bylam tak zmachaana ze nawet nie pofatygowalam sie kupic jakakolwiek czekolade, maz mi kupil bukiet zelkow do jedzenia 😁, 3 czekolady i rozyczki w doniczce 😉 mielismy sobie odbic dzisiaj albo jutro ale chyba sopbie darujemy bo Azizek podziebiony
tyle co u nas Dobranoc Mamuski

• Mamusie
Kurcze Ania u nas zawsze Azizek mial goraczke2 dni po szczepionce ale teraz zalapal jakies przeziebienie dodatkowo 😞 jak jutro bedzie gorzej to pojedziemy do lekarza od razu.Teraz juz 2 razy sie budzil z rykiem ale po posmarowaniu dziaselek przeszlo, nie widzialam zeby mu zebolki dokuczaly tak na chybil trafil posmarowalam bo nic nie pomagalo 😮 i to pomoglo Jezu mam nadzieje ze to tylko zabki mu dokuczaja !

• Mamusie
🙂 🙂
a ja pozwolę sobie jeszcze wrócic do tematu szczepień 😉 przeczytałam ostatnio super artykuł w miesięczniku dziecko z lutego, ale nie potrafię tego artykułu znaleźć w necie, za to natknęłam się na inny:
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79372,5600140,Szczepic_czy_nie_szczepic_.html
nie powiem trochę się uspokoiłam 🙂 😉
za to fora na tego typu tematy będe omijała szerokim łukiem 😉 😜

ten z kolei jak najbardziej na czasie 😉
http://www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79338,7288148,Rozwoj_dziecka__Co_naprawde_umie_roczny_maluch_.html

niech to będą ząbki Monia 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
mój nikoś juz było lepiej a sie pogorszylo dostał antybiotyk i teraz widze juz katarku nie ma ale kaszle okropnie mnie zaraził ledwo gadam w wielką chrypą masakra.my na szczepieniu nie bylismy jeszcze i jak na razie nie pojdziemy az porzadnie wyzdrowieje nikoś

• Mamusie
Ja już w pracy ledwo żyje po urodzinkach ale przynajmniej o 14 będę w domu 🙂
Czytam i na bieżąco komentuje:0
agnes w piecu były spalone bezpieczniki i jakiś panel główny!!
Krewetek tez nie lubie więc nie mam pojęcia jak je można zjeść 🙂
U nas też buciki befado sa w rożnych sklepach w cenie od 40 do 50 paru złotych!!!

• Mamusie
to może normalne ze po szczepionce jest katar jak Alka i Aziza, jak do tego jest Szymon 🤨
Aleksandra jaką mieliście szczepionke? Płaciłaś czy na NFZ?
Ja jestem dumna z mojego synka bo jak chodzi i gdzieś się potknie spada na tyłek to nie płacze, podnosi się i idzie dalej 🤪 cieszę się, może będzie z niego chłop 😉

• Mamusie
Witajcie dziewczyny.
U nas urodzinki udały się super. Niestety powrót do domu nie był już tak szczęśliwy. Mieliśmy wypadek ale dzięki Bogu zdążyłam w porę zareagować i tylko otarliśmy się całym bokiem o drzewo. Mąż zdążył odbić kierownicą bo tak to było by czołowe z dużym drzewem 😞 Nie było czuć mocnego uderzenia. Hania nawet się mocno nie wystraszyła. Parę minut po nas wyjechała siostra z mężem więc zabrali nas szybko do domku. Maż został i czekał na lawetę. Miałam dylemat czy jechać na pogotowie ale stwierdziłam, że skoro nie było dużego bum nawet z siedzeń nic nie spadło to nie będę jechać bo na 100 byśmy musiały zostać na obserwacji.

• Mamusie
Ewka co za nieprzyjemna przygoda na zakończenie imprezki roczkowej 😞 jak to niewiele trzeba do nieszczęścia. W sumie zasem przy gwałtownym hamowaniu może być większe szarpnięcie. Może sprawdź brzszek i żebra Hani, czy jak dotykasz to ją nie boli nic. Taka domowa pierwsza pomoc

• Mamusie
Witajcie dziewczyny.
Konefka dobrze, ze twoj maz reaguje szybko i nic sie nie stalo. My roczek robimy w sobote. Tort zamowiony - jak zobaczylam jakie zrobila ladny Konefka, dalam spokoj z moja fantazja na robienie samej torty. Domu nie dopieszcze w sprzataniu. Ostatnio przetarlam szyby, bo byly na nich przylepione biszkopty. Riccardo poprawil za 5 minut, dosyc, ze walil zabawka to jeszcze sline wyciagal z buzi i tak przecieral szyby. A u mnie wiekszosc okien balkonowych nawet w kuchni.
Ja jak bylam kupowac pierwsze buciki babeczka kazala przyjsc z dzieckiem. W sklepach sa specjalne miarki. Zmierzyla mu stopke i dobrala. W Pl z firmy befado ma rozmiar 20 teraz i jest w sam raz. Ale babeczka w sklepie mowila, ze te befano ma zanizona numeracje. Np. z ecco ma rozmiar teraz 22. A widze pumy dobre sa teraz 23. My wczoraj jezdzilismy na rowerze, bylo 11 stopni. Maz wyszedl odkurzyc tylko auto ja poszlam tylko zamiesc liscie z ogrodu. A skonczylo sie na tym, ze dolaczyly sasiadki Riccarda. Dziewczyny blizniaczki 10 lat. A mama i tata nie puszczaja je na dwor same. Zapytaly czy moga wyjsc na rower i maz pojechal z trojka dzieci nad rzeke. 🙂 🙂 Smial sie, ze wychodzi hurtowo. 🙂 🙂 🙂
ania fajnie, ze Michalek sobie radzi.

• Mamusie
Agnese nawet nie wyobrazasz sobie jak tesknie za wiosną, uweilbiam tą porę roku 🙂
podoba mi sie jazda na rowerze z dzieckiem, a my nie mamy siedzionka ani roweru 😞
dzi spostaram się może mi wyjdzie zapiekanka z cukinii http://www.gotujmy.pl/zapiekanka,przepisy,169863.html , bo od jesieni cukinie mam

Ewka a Ty byłaś zapięta pasami, brzusio cały?

• Mamusie
Hej.
U nas noc oki.Gabryś ładnie spał.Dzisiaj coś ma biegunkę nie wiem czy to po szczepionce czy może coś zjadł.
Ewa całe szczęście,że wszystko ok i szczęśliwie się skończyło.Ja na twoim miejscu poszłabym do gina bo różnie to bywa,chociaż wiem,że jest ok ja wolałabym sprawdzić.
Mój mały jest teraz na etapie samochodzików i jeździ nimi non stop.Nawet jak ma samochód to z 40 minut posiedzi i się pobawi.