Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej u nas noc jako tako, mały sie budził 2 razy, chyba juz go te zabki tak męcza, smaruje mu w nocy calgelem, kurde patrze na młodego dzisiaj rano a on ma cały jezyk I usta białe 😮 myslalm ze juz w takim wieku nie ma plesniawek a tu jednak. Co do karmienia to mysle ze kazda ma racje I niech robi jak uwaza, ja osobiscie trzymam sie poradnikow no nie bardzo mam sie kogo poradzic, jak do tej pory Karol nie mial reakcji alergicznej na nic czyli wszystko ok 🙂

• Mamusie
pewnie, że tak każda ma swoje zdanie i swój instynkt i nie zrobi dziecku krzywdy, zresztą już sto razy był ten temat poruszany i zawsze jakaś różnica zdań wyjdzie ale właśnie po to jest forum.

Amelka zjadła ziemniaczki z marcheweczką i śpi a ja poszłam ściągnąć pranie bo co s się chmurzy a mam dużo bo prałam cały zapas od 6-9 miesięcy 🙂 teraz czeka mnie góra prasowania!!!!:/ i przy tym ściąganiu ugryzł mnie trzmiel w stopę bo go przydeptałam i piecze jak cholera, przykładam lód i póki co nie puchnie ale wapno profilaktycznie wypiję!

• Mamusie
To ja Szymona tak nie mierzyłam 🙂 Ja go mierze tak jak lekarka w przychodni czyli przykładam go główka do krawedzi łózka - mam drewniane wystające końce i tam gdzie kończy sie pieta tam zakańczam ale to jest linia prosta tak jak babki w przychodni mają takie drewniane miarki dla takich maluszków 🙂 bo wzdłuz kręgosługa od czupka głowy po kregosług itp to mierzy sie w szpitalu zaraz po urodzeniu i wtedy dzieci wychodzą dłuższe

• Mamusie
tak, kupki moge byc czeste 🙂 tylko uwazaj zeby sie nie odwodnil. Mi kazała przy czestych kupach dawac smetce [ na 100 ml, pol szaszetki ] i Orsalt [ jedna szaczetka na 200 ml ] i tym dopajac przez caly dzien + woda/herbatka 🙂 to jest dobre bo malinowe :PP i bez recepty 🙂
a jak nie chce pic to kazala to strzykawka podawac, albo taka od lekow, albo taka zwykla z apteki 🙂

• Mamusie
aha jeśli ktoś szukałby kaszki mannej z Nestle takiej:
http://allegro.pl/nestle-kaszka-mleczna-manna-250g-i2469992578.html
To w biedronce jej nie ma, w lidlu tez nie ja ją znalazłam a auchan 🙂 jeszcze nie wiem czy tesco ale to sprawdze przy okazji... bo na ta z bobovity jest uczulony i albo na ich kaszke albo na gluten :/ i oby to pierwsze

• Mamusie
A nam wychodzi ... kielek dolny lewy 😮 😮 😮 dziwne, na dolnych jedynkach dziurki juz sa w dziaselkach od jakiegos czasu i nic a dzisiaj zauwazylam dziurke w dalszej czesci i niedawno, jakas godz temu poczulam szpikulec 😮 to mozliwe? i Aziz dzisiaj trze dziaselkami jakby cos gryzl, smiesznie to wyglada, jakby gume zul :P malo tego od wcczoraj odechcialo mu sie deserkow jesc, mam nadzieje ze to przejsciowe bo wczesniej jadl juz po calym malym sloiczku a dzisiaj ledwo zjadl 1/3 i zaczal juz pozniej plakac wiec mu na sile nie wciskalam.

hej 🙂
właśnie skończyłam moje obliczenia, pieluszki dada 4 starczają mi na 12 dni, chusteczki pampersa te 54szt. na 11 dni,a mleko 2x350g na 8,5 dnia 🙂

u Niny jak miały wyjść zęby nie było żadnych dziurek w dziąsłach, jej po prostu te jedynki podchodziły pod dziąsła i było je coraz bardziej widać aż wyszły, nie miała gorączki ani biegunek,ale ślina to na potęgę, przy zamkniętej buźce nawet jej strasznie ciekła no i była marudna i od kiedy wyszły jej i teraz cały czas rosną to mam kłopot żeby jadła z łyżeczki(widać ją podrażnia i dlatego daje do butli te obiadki)