Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam!!
No u nas też tylko dwie pobudki co bardzo mnie cieszy 🙂 i wstałyśmy po 7 chociaż myślałam że jak poszła spać o 23 to pośpi dłużej ale się nie udało niestety no ale najważniejsze nie wstawałam x razy w nocy 🙂
No Amelka też zawsze po kąpieli idzie spać a kąpie ja przeważnie koło 21 ale wczoraj zastrajkowała i w nosie miała spanie ale to chyba dlatego że Kuba nie wiedział jej cały dzień i przyszedł właśnie na samo kapanie i zaczął do niej gadać i się rozbawiła zjadła cyca iw nosie mnie miała i spanie 🙂

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mój Kuba też coś wspominał o berlingo albo kangoo dla mnie bo tym co mamy nigdzie się nie mogę zmieścić bo to taka krowa, ale na razie tak tylko wspominał a żeby coś kupić trzeba sprzedać to co mamy a to nie takie proste:/ On ma combo i Ducato w pracy ale to dwu osobowe samochody więc dla nas już się nie przydadzą 😞
Dziewczyny kiedyś któraś pytała o witaminy ale nie wiem czy ktoś odpowiedział, więc ponawiam wy jecie dalej jakieś witaminki?? bo mi sie właśnie kończy opakowanie i włosy wypadają mi jak cholera ale nie będę już chyba kupowała najwyżej zwykły skrzyp na włosy jak będę mogła i doktorka mi pozwoli!!!

• Mamusie
WIESZ CO oLCIA JA Jem od porodu witaminki, raz zmienilam na troche tansze i zaczelam lysiec 🤢 wiec wrocilam do tych co mialam i widze poprawe juz wlosy tak nie wypadaja
a biore dla kobiet po porodzie i karmiacych piersia
tylko ze to firma Davitamon jakos tak i nazywaja sie MAMA FIT chyba w Pl takich nie ma, drogie sa bo koszuja 16 euro za op na 2 m-ce ale oplaca sie bo widze efekty

• Mamusie
Aha no kurcze ja nie wiem sama bo i tak mi wypadają i tak a tyle kasy na nie wydaje ja jem te co w ciąży bo tak mi doktorka poleciła ale sama nie wiem czy nie zrezygnować całkiem?
dałam dzisiaj Amelce pierwszy raz mięsny obiadek marchewka, ziemniaki i cielęcinka ale jakoś szczególnie jej nie podeszło zobaczymy jutro 🙂

Hej,my dzisiaj uziemieni w domu 🤢
Błyskam dzisiaj intelektem na wszystkie strony 😆
1) pojechałam na rehabilitacje na 8.30,okazało sie że to jutro...
2) czekam na te dętki do wózka a tu patrzę maile,ze nie napisałam jaką chcę wielkość... i tak czekam jak kretynka ! 😁
ogólnie mam dzisiaj jakiegoś trochę doła,nie wiem czy to nie przez tą zamulastą pogodę. http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/00006001111751/szpilki.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_heel=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-szpilki
co o nich myślicie? pomijając jakość daichmanna ciekawe jak wyglądają w realu,muszę się przejechać...Tylko czym 😁 kurde bez auta jak bez ręki !

• Mamusie
ja osobiscie szpilek to nie lubie ;p, wole koturny takie coś : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/00006001079211/cz%C3%B3%C5%82enka%20damskie%20.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_heel=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie

a jak juz szpilki to cos takiego : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/00006001017674/szpilki%20.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_heel=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂
ja w bocasach wogóle nie chodze bo nie umiem :P wiec smigam w balerinach 🙂

Dzis zrobiłam zakupy - wszystko do robienia obiadków dla Szymka 🙂

Aha a szymek albo jest uczulony na gluten albo na ta kszke z bobovity....
Wrócilismy do niej juz3 dni temu i terz dostaje takich samych plam ale na buźce - jednakl jak przemyje mu woda buźke to po pół h znikają - a wygladaja jak pokrzywka :/

Jestem ciekawa bo też z firmy nestle jest kaszka manna tylko nie wiem gdzie mogą ja dostać :/ Czy ktos ma blisko to tesco albo do Auchan bo ja mam kawałek a jeździć z młodym nie bede po całej Zielonej a moze któraś wie gdzie moge ja kupić?

• Mamusie
w rossmanie sa 🙂 widziałam ;p.
boze ale Wam zazdroszcze wyboru butow, na mnie prawie zaden nie pasuje bo mam płetwe nie stope :/ nie dosc ze dluga to jeszcze szczeroka, ze prawie zadne fajne buty nie pasuja 😞 i musze chodzić w takich rozciapciakach :/, a jak juz takies fajne pasuja to strasznie to wyglada :/ wtyd nawet w japonkach chodzic :/

• Mamusie
a ja mam jazde na wlasne zyczenie
od jakis 2 tyg Aziz po pierwszym karmieniu spal ze mna w lozku
i teraz probowalam go z powrotem przyzwyczaic do lozeczka bo nawet w dszien karmie go na naszym lozku i na nim tez spi, smoka w ogole nie chce tylko cyc i koniec.
jednym slowem mam przejebane
probowalam wlasnnie jakies 20 min temu przetrzymac jego placz jak sie obudzil w lozeczku
wytrzymalam 5 min i wymieklam bo tak sie darl ze az zachrypl
i teraz klops bo [pprzez moje kurde lenistwo Babel sie meczy
a tak ladnie spal w lozeczku, ba nawet w nim sam zasypial
najgorsze jest to ze smok juz nie dziala wypluwa i koniec
jedynie cyc, zlapie cycka i spi od razu aa czasami cwaniak otwiera oko zeby sprawdzic czy na pewno jestem
🤔 🤔 🤔 stara a glupia! tylko tak sie slodko spalo z Azizkiem wtulonym we mnie. ehhh, nie wiem co robic

• Mamusie
Monia- mam ten sam problem 😁 mloda rozpuszcilam, ze spi ze mna bo jak fajnie sie spi 😁 poza tym kurwa, mam jedno dziecko moje ukochane to moge je rozpuszczac!! :PP, ale Adi rkzyczy na mnie, ze ona ma spac w lozeczku, koniec kropka 😞 to dziś ja polozyłam i spi sobie ;p narazie sie nie budzi, i nie ma problemu zeby w lozeczku spala chyba. Ogolnie zauwazylam, ze Ada nie przyzwyczaja sie do niczego. Smoczek moze byc, moze go nie bc - tragedii nie ma, spi w lozeczku czy z nami? jej to roznicy nie robi ;p chyab ^^^

• Mamusie
Monia współczuje i wiem o czym mówisz bo ja chociaż nigdy Amelki nie brałam do siebie w nocy ale parę razy w dzień jadła na leżąco i jak zasnęła to spałam obok niej i przez jakiś tydzień tak było potem masakra i tak się właśnie męczymy do teraz ale już powoli wychodzimy na prosta 🙂 zobaczymy jak będzie dzisiaj ile pobudek. Ja też myślałam przetrzymam ją ale tak sie nie da 😞 😞 😞 Chociaż ona w łóżeczku sama nigdy nie zasnęła ale przynajmniej jak zaśnie na siedząco przy cycku i ją odłożę do łóżeczka to śpi 🙂
Ja też uciekam spać dobranoc :*

• Mamusie
PRzed wczoraj jej dałam bo sama jadłam :P to myslalam, ze mi palca odgryzie 🙂 jak sie skonczyl to byl taaaaaaki ryk, ze musialam lecic do sklepu bo nastepne :P to samo jak wypadne to jakby ja ze skory obdzierano ;p az placze łzami xd
a to chwila moment w kontakcie ze slina i taka packa sie robi 🙂 wiec nie ma szansy zeby sie zakrztusila cy cos 🙂

STO LAT ANIU!! :*

• Mamusie
Dziewczyny kiedyś któraś wklejała link do stronki na której sie wpisywało produkt i wyświetlały sie gazetki z rożnych sklepów gdzie był on na promocji, macie może jeszcze ta stronkę?? bo ja miałam w zakładkach ale musiałam wgrać nowy system i nie mam a był bardzo fajna!!

• Mamusie
olcia157 napisał(a):
Dziewczyny kiedyś któraś wklejała link do stronki na której sie wpisywało produkt i wyświetlały sie gazetki z rożnych sklepów gdzie był on na promocji, macie może jeszcze ta stronkę?? bo ja miałam w zakładkach ale musiałam wgrać nowy system i nie mam a był bardzo fajna!!

http://promobaby.pl/ o to chodzi ?

Dzis Adi tez ma urodziny 😁D wczoraj mu portfel kupilam ;p. cale 22 lata 🤪

• Mamusie
Adi obchodzi urodziny w tym samym dzniu, więc i Jemu złóż najserdeczniejsze zyczenia, pociechy z Adusi :*
my dziś noc ok, choc wstawałam 2x na karminie, o 24 i 5, i 2x wstawałam dodatkowo ma wlożenie smoka.
Monia mi tez podoba sie jak dzidzi śpi ze mną, ale u mnie przeważylo to że mąż rozpycha się na wszystkie strony, nawet płacz dziecka go w nocy nie obudzi więc nie mogłam pozwolić sobie na zostawienie tak małego, tym sposobem nie jest nauczony ze mną spać, nawet teraz chciałam zeby zasnął ze mną jak go karmiłam , to obudził się, wiercił i musiałam włożyć do łóżeczka. To kwesta przyzwyczajenia, z moich obserwacji mogę zasugerować zeby nie robić wszystkiego drastycznie, ja uczyłam Michała po kąpieli zasypiać w łóżeczku tak: włączyłąm piosenke Iskiereczka (to jego ulubiona), trzymałąmm go na rękach przez chwile zaraz na łóżeczkiem, później położyłam, ale cały czas trzymałam za rączke, głaskałamm po buzi, śpiewałam cichutko, a jak się zezłościł (bo nie było tak kolorowo że odrazu zasnął) to brałam znów na ręce i nad łóżeczkiem uspokajałam. Tylko oczywiście wybrałam dzień kiedy był spokojny i pogodny bo w złości nie się nie zrobi.
Może coś tym podpowiem, albo ułatwie sytuację 🙂

Kamila dziękuje najszczerzej jak potrafie za życzonak 😉
a miałam już kiedyś pytac jak sytuacja w domu? bo wyszłaś kiedyś na cały dzień, już lepiej?