Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej 🙂

u nas nocka zazwyczaj wygląda tak, że mała budzi się co dwie, czasem trzy godziny na cyca 🙂
dziś nie spała od 2:30 do 5:00 ale w końcu padła 🙂 a w dzień też coś spać nie mogła, przysypiała na kilka minut i zaraz się budziła, teraz śpi zobaczymy jak dlugo 😉 a tak w ogóle kochaniutka jest 😘 raz miałyśmy napad kolki i to była masakra, płakałyśmy obie 😞
lady pisałaś coś o opaskach dla swojej niuńki, mogłabyś wkleić linka? 😉
i jeszcze pytanko czy waszym dzieciaczkom też ropiał ślad po szczepionce na gruźlicę?

Ja kupiłam tą:
http://allegro.pl/hm-opaska-na-glowe-wiosna-lato-i2311302965.html

I jeszcze dwie używane z H&M wraz z kompletem czapeczek 🙂

Co do śladu po gruźlicy to ja się czasem zastanawiam czy Werę na pewno na to zaszczepili, bo u niej śladu w ogóle nie ma od samego początku. Wpis w książeczce jest i miała przyklejony opatrunek na ramionku, ale od samego początku nic nie widać 😮

Kurde, napisałam wcześniej posta, ale widzę,że się nie dodał.
Była kumpela, zakochana w mojej małej, znowu ją wytuliła, a ta się do niej smiała na całego.

Lady, ten komplecik różowy w grochy tez mam, jest boski, w ogóle kocham te półśpiochy z szeroką gumą, wygodne są. Co do tego znaku na ramionku to u nas dopiero od wczoraj jest takie zaróżowione delikatnie miejsce, jakbym tam nie wypatrywała czegoś to pewnie bym nawet nie zauważyła. Ale jest i coraz bardziej widoczne się robi.
Kika, widzę,że u Ciebie też Wiktoria 🤪 Moja śpi sobie na dworku. nasiałam tyle kolorowego groszku w ogródku, że chyba mi cały zarośnie 😜
Izunia jak skończysz płot to do mnie przyjedź, tyle,ze u nas ogrodzenie betonowe i trzeba je najpierw potraktować drucianą szczotą, bo omszało z lekka 🙃 kiedyś to ogarnę, na razie mam niemoc.

Umówiłam się do ginki na 16 maja.
A małej na bioderka znowu kuźwa zapomniałam, jutro chłopa wyślę 😁

My teraz nosimy 62 i niektóre 68, ale to zależy gdzie co kupione.
Byłyśmy w aptece po glukozę i po witaminkę D3, bo te co miałyśmy od cioci już nam się skończyły i najpierw weszłam na wagę sama, a potem z małą i moje dziecko waży 5010g 😮 3400 miała jak wyszłyśmy ze szpitala, bo ona sporo mi spadła na wadze. Nieźle tez ten mój dzieciok przybiera, nie?

A Ty się mulant przyznaj, jakie Ty odżywki tam podsypujesz Hubercikowi, że on jest taki kolos.. 😎. Zresztą przyznaj się od razu co za pasze podjadałaś w ciąży, że go takiego uhdowałaś hehe 😁 byś się wstydziła 😁

no wiesz astra ja jadłam tylko same jajka 60 tygodniowo he he
moje dziecko nie gurzy czy jak to się tam mówi a już powinien za to próbuje złapać nogi
wczoraj mieliśmy wypadek mały zapierdolił grzechotką w czoło ja się śmiałam a mały płakał aż się zanosił dopiero tatuś uspokoił go 🥴 🥴

• Mamusie
Hehe Astra, dziś wpadła mi do głowy dokładnie ta sama myśl 🙂 I poza tym, że schudłam kilogram 😎 to Dżonku waży 6500 😮 Grubson.

Ubranka 62 to już norma, 68 takie lekko za duże ale też nosi 🙂 Dostał nawet patriotycznego bodziaka w tym rozmiarze od taty więc na euro będzie jak znalazł ;]

A odczynu poszczepiennego nie było. Tak jak Lady może bym pomyślała, że nie było szczepienia ale tuż po urodzeniu miał kropeczkę na łapce więc musiało być 🙂

Moja kruszyna jak się urodziła to 56 były za duże 🙂 A teraz 62 nosi 🙂 Jutro się ważymy przy okazji szczepienia 🙂
Wera spędziła całe popołudnie na balkonie pod parasolką. Teraz ją wykąpałam i daję butlę. Zaraz powinien tatuś wrócić z pracy. Dzidek spać i trzeba coś podziałać 😎

• Mamusie
my po spacerze rodzinnym

teraz obzeramy sie ciachami i mallujemy kalambury 🙂

Majka też odczynu nie miała
a POli wyskoczył ropniak, pękł i się zaraz zagoiło, wiem że już na szczepienie 6 tygodniowe to miała strupka
Polison lezy w lezaczku i nas zagaduje i obserwuje jest z niej ubaw niessamowity, dzisiaj jest wyjatkowo aktywna 🙂
ciekawe jak ze spaniem będzie 🙂

Kika, Uli ropiało to ramię po szczepieniu. Zaczęło się coś pokazywać chyba jak miała 1,5 miesiąca. Teraz już się zagoiło, została czerwona kropeczka jeszcze.

Moja kruszyna waży około 5400 (na wadze łazienkowej). 18-ego mamy kolejne szczepienie, wtedy się dowiem dokładnie. Teraz już będzie coraz wolniej przybierać. A ciuszki nosi 62 lub takie mniejsze 68.

Idę kąpać szkraba.

• Mamusie
Moje bejbe usypia standardowo na mnie 🙂 lubi ciepło mojego brzuszka 🙂 mam nadzieję tylko, że pośpi do tej 2 chociaż 🙂 mam jednak przeczucie, że jak ją odłożę do łóżeczka to się ocknie, a jeśli się nie ocknie to pewnie obudzi się o 22 🙂
I tak ją kocham najbardziej na całym świecie! Jest cudowna, piękna, pachnąca i w ogóle naj naj 🙂
To prawda, że macierzyństwo to najcudowniejsze co może być dla kobiety.

kasia_sztuk napisał(a):
Moje bejbe usypia standardowo na mnie 🙂 lubi ciepło mojego brzuszka 🙂 mam nadzieję tylko, że pośpi do tej 2 chociaż 🙂 mam jednak przeczucie, że jak ją odłożę do łóżeczka to się ocknie, a jeśli się nie ocknie to pewnie obudzi się o 22 🙂
I tak ją kocham najbardziej na całym świecie! Jest cudowna, piękna, pachnąca i w ogóle naj naj 🙂
To prawda, że macierzyństwo to najcudowniejsze co może być dla kobiety.

No Kasia takie słowa od razu milej czytać 🙂

• Mamusie
Kasia jaka cudowna odmiana 🙂 Cieszy!

Leliva, tylko 5400? To ja sie wstydze za swojego spaślaczka bo w końcu młodszy 😜

Dzidor wypluskany i jee. Ostatnio awanture robi znowu po wyjsciu z wody. I to taką, że czasem K go musi kończyć ubierać jak juz wisi na cycku 🙃 😮

fikumiku napisał(a):
Kasia jaka cudowna odmiana 🙂 Cieszy!

Leliva, tylko 5400? To ja sie wstydze za swojego spaślaczka bo w końcu młodszy 😜

Dzidor wypluskany i jee. Ostatnio awanture robi znowu po wyjsciu z wody. I to taką, że czasem K go musi kończyć ubierać jak juz wisi na cycku 🙃 😮

No moja to jest kruszyna. Ale jak oglądam siatki centylowe, to cały czas jest na tym samym centylu, więc po prostu taka jej uroda 🙂 Przynajmniej długo nie będę narzekać, że ciężary muszę nosić na rękach (a mulancikowi to chyba bicepsa za niedługo pozazdrościmy 😉

Uli na głodnego nigdy nie kąpię, bo jest za bardzo rozdrażniona 🙂 Zawsze musi mieć już cos w brzuszku jak do wanienki wchodzi, bo inaczej byłby ryk.

Dobranoc wszystkim, idę, męża może zwabię do sypialni 😉 🤪

mój skarb nie chciał zasnąć po kąpieli, ale w końcu się udało 🙂
ja też zaraz zmykam do spania, padnięta jestem
u nas właśnie to miejsce po szczepieniu podeszło ropką i nie wiem może przez to taka marudna jest, może ją to boli 😞
Fiku skąd ja to znam, dziś wprawdzie obyło się bez krzyku bo dobrze ją zagadałam, ale czasem się zdarza i to najbardziej właśnie po wyjęciu z wody, drze się jakby ją ze skóry obdzierali i tylko cyc ją uspokaja, a mi serce pęka 😞 tak sobie myślę, że może ma traumę po szpitalu 🥴
ale na szczęście coraz rzadziej się to zdarza 🙂
spokojnej nocki 🙂

• Mamusie
kika82 napisał(a):
mój skarb nie chciał zasnąć po kąpieli, ale w końcu się udało 🙂
ja też zaraz zmykam do spania, padnięta jestem
u nas właśnie to miejsce po szczepieniu podeszło ropką i nie wiem może przez to taka marudna jest, może ją to boli 😞
Fiku skąd ja to znam, dziś wprawdzie obyło się bez krzyku bo dobrze ją zagadałam, ale czasem się zdarza i to najbardziej właśnie po wyjęciu z wody, drze się jakby ją ze skóry obdzierali i tylko cyc ją uspokaja, a mi serce pęka 😞 tak sobie myślę, że może ma traumę po szpitalu 🥴
ale na szczęście coraz rzadziej się to zdarza 🙂
spokojnej nocki 🙂

czesc kikus, dobrze ze jestes, tak kiedys wspominałysmy ze tylko chyba ciebie tu nam brakowało.
nie pzrejmuj sie ropka, ponoc to normalne i pojawia sie ok 5-6tyg, a potem znika i jak zniknie to mozna zaszczepic.
aczkolwiek moja ani zuzia ani Igusia nie miały tych odczynów, az połozna pytałam, bo kolezanka u synka miała okropne. jakos im sie długo pieprzuyło.
moja niunia wazy na wadze łazienkowej ( ze mna wazona) 5100g, wiec w sumie spoko przybiera.
a ty sie tez nie martw, bo aj juz kiedys pisałam, ze moja zuza sie urodziła 2950 i cały czas była w 3 czy miedzy 3 a 10 centylem, a teraz jest taka babka ze szok. powyzej 97 centyla ze wzrostem i z waga nieco nizej. wyglada conajmniej na 4 lata, a skonczyła w lutym 3.

ja dzis odbebniłam fryzjera, obciełam sie jak zwykle, bo nie chce eksperymentowac na ta komunie i chrzciny zebym sie wstydziłą z domu wyjsc do ludzi, wiec poki co fryzurka ta sama tylko odnowiona, krótsza.

Igunia dzis pieknie zasneła, zaraz po kapieli, a wzielismy sie za zuzie bo juz pojechała na maksa. mielismy problem z sikaniem przez sen, cały czas pielucha. a dzis maz jak mi rano Ige pzrewijał to poszedł do zuzy zobaczyc jak pielucha i sie okazało ze ona ma cała noc sucha,a potem jak wstaje to z premedytacja sika. dzis mówi ze nasikała jak odsłaniała rolety 😞 brrrr i juz podłozylismy podkłąd, załozylismy takie majtki specjalne co nie pzresiakna i w srodku tetrowa, zeby nie polała se az do włosów (tak było jak kiedys próbowalismy). nio i nocnik stoi. zobaczymy rano. ciekawa jestem, mocno wierze ze sie uda. w konc taka baba juz.

a dziewczyny, zwłaszcza te co karmia tylko poiersia, ile kupek dziennie robia wasze maluchy?? bo moja juz nie robi w kazda pieluche, ale to chyba normalne co??