Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Sztunia, uwielbiam tą Twoją Majkę, nie moge się doczekać kiedy moja się będzie sama stroić 🤪
ale zakładanie pampa to chyba nie wyjscie
teraz lato ja bym szła w jakiś ceraty ikoce do przykrycia jakzaleje to szybka zmiana
aleniech widzi że to problem jest

o, to to to 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Astra napisał(a):
ewcia, tetra w gacie i niech leje, jak poczuje,że ma nieprzyjemnie to się oduczy. My wykorzystalismy lato jak B mial 2 latka - biegal z gołą dupą i sikał i robił kupę (ale to rzadko) jak mu się zachciało i gdzie mu się zachciało. Potem zakumał,że moze tym "sterować". jak sie bedziesz bała częstych kapieli i innych tego typu rzeczy to nigdy jej nie nauczysz, do szkoly pojdzie z pampkiem 😁 spać moze na ceratce zawsze.
poza tym mądra z niej dziewczynka to jej tłumacz,że mama i tata nie noszą pampersa i najwyższy czas by ona sie stala duza dziewczynką, a pampers jest dla dzidziusiów.

nic nie pomogło tłumaczenie. z tetra w gaciach tez spała, to pierwszej nocy jak sie zsikała zawołała, pzrestarszyła sie, i nasikała reszte na nocnik,a potem juz lała. jak rano sie wchodziło do pokoju to myslałąm ze zaczadzeję, tak moczem waliło ze szok. i ona cała w sikach. widocznie sie nie da, bo ona po nocy ma okropnie mokra pieluche, to nie to ze raz nasika raz nie. jakos te noce i spanie jej nie słuza...

a zreszta wie ze pieluszki dla dzieci bo widzi u Igi...

w koncu stzrelili gola, buraki!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
sztunia napisał(a):
u nas to poszło jakoś razem w parze
jak zczeła lać w nocnik to już suchy był pampers na nastepną noc,ewentualniejeden sik
a ja się bałam bardzo boona 5 przesikiwała często przez noc
a teraz zaraz przed pojsciem spac sama chetnie sika
zdarza się jakdzisw nocy ze nas obudzi niestety płaczem że chce siku
a rano jak wstaje toma nocnik w pokoju
sama sciaga pampersa i leje
no iostatnio sama się ubiera i wołamnie dopiero jak jest wystrojona
cieszy mnie to
ale te zestawy czasem są nie do przyjecia
wiec dzisiaj powiesiłam jej na stołeczku ubranie
ciekawe czy jutro je załozy czy znowu zagrzebie w szafie 🙂

ewcia
kurwa aleakcje były na boisku ażkrzyczałam hahaha
wracajać ewcia czyli ona wstrzymuje normalnie w ciagu dnia tylko na spaniu leje tak?
kurdenie mampomysłu jak temu zaradzać
ale zakładanie pampa to chyba nie wyjscie
teraz lato ja bym szła w jakiś ceraty ikoce do przykrycia jakzaleje to szybka zmiana
aleniech widzi że to problem jest

no ona w dzien juz chyab z 2 lata nie sika. szybko zrozumiała. sama chodzi sikac, w domku i jak w gosci, nawet jak sie z kims zabawi to pamieta, nie ze jej to z trudem przychodzi. sika na kibelek, nie na nocnik, nocnik juz mówiła ze oddaje Igusi, i bez nakładki zadnej, bo nie toleruje, tzryma sie na kibelku. i z tym sikaniem w dzien nie było problemów. zwinelismy niby dywan ale dosłownie kilka razy nalała, chyab ze 3 dni sie uczyła tylko, a te nocne... masakra. a my jzu próbowalismy wszytskiego i ona wie niby, rozumie, nie kazała pampersa zakłądac, a potem sie budziła z płaczem ze zsiakana,a potem jej pzrestało pzreszkdzac. robimy bład bo ona jje zupe pzred spaniem w dzien wiec ma czym sikac, ale ona tak przywyczajona, prawie nie jje kanapek, raczej owoce wcina w dzien, serki. a na noc kasze jje jeszcze, uwielbia, i nawte jak sie najje czegos innego to kasza musi byc, taki rytuał.
radzilismy sie lekarki siostry to mówiła zeby ja zostawic i nie stresowac, jak tak ostro sika, ze jeszcze jej sie w psychice odbije ajk bedziemy ja musztrowac z ty sikaniem... mówiłam jej ostatnio ze pani nie chciała takiej duzej dziewczynce pileuszek sprzedac... ze pieniazki ze skarbonki ida na pieluszki, zamiast na zabawki....

• Mamusie
lecha otwieram
a co 🙂
coś czuje żechłopcy wiatru we włosy nabrali oby 🙂

oj Astra Majonez jest przechuj tekstami zabija
a jak sięna nią drę imacham łapami toona to samo
a chociażby dziaij tekst
mamo ty sobie zadzwoń do Michała -podaje mi swoja zabawkową komórę,a ja sięwysikam

kupsko musi walicprzy zamknietych drzwiach
ogólnie sama wylewa siury przemywa nocnik w bidecie,fakt czasem dużo nalane w kołoale wytrze recznikiem wiec teraz trzeba uwazac coby w szczochy sie nie wytrzc

dzisiaj złamałam jej opaskę,i z takąskruchądoniej Maja przepraszam
a ona domnie mamo nic się nie stało będzie dobrze 🙂

• Mamusie
Astra napisał(a):
ewcia, nie zaczadziejesz od moczu, nie bój żaby, to na dzień z nią tak próbuj jak idzie na drzemke- pod tylek ceratka, w gacie tetra i niech śpi.

narazie zostawilismy, na jakis tydzien dwa i zobaczymy. potem kolejne próby. ja chce koniecznie choc w dzien opanowac, krócej wtedy spi, nio i do przedszkola to juz ok.
ale i tak nie jest źle, bo dzieci znajomych z pracy meza sikaja w dzien i kupy robia w gacie.

• Mamusie
Majka też pije jak smok,no i ona walimleko przed snem prawie 300
cieżko mi powiedziec
ja wiem że jak oduczałam Majkę sikać to wpadłam na chytry plan,przy okazji jak kiedyś kupa chyba nie wytarta do konca ja zaczęla szczypać w pupci
i jej powiedziałam że jak kupy robi w pampa to one wchodza do pipsi i zostaje w dupci i szczypia
i tak raz dwa sie nauczyła 🙂

no naperwno stresowanie jej nie pomoze

sztunia napisał(a):
cieżko mi powiedziec
ja wiem że jak oduczałam Majkę sikać to wpadłam na chytry plan,przy okazji jak kiedyś kupa chyba nie wytarta do konca ja zaczęla szczypać w pupci
i jej powiedziałam że jak kupy robi w pampa to one wchodza do pipsi i zostaje w dupci i szczypia

no właśnie u nas bylo podobnie, jak bartek tak latał i robil kupe na dworze to potem go gryzlo w tylek i tez mu tak mowilismy. no i z siusiaka tez mial radoche jak widzial jak fajnie sie sika haha 😁

• Mamusie
sztunia napisał(a):
cieżko mi powiedziec

u naszej teraz chyba po truskawkach wyskoczyły krosty na tyłku 9 tez móiłam ze to od mokrej pieluchy i ona nawet dziadkom mówiła ze od sikania w pieluche, ale widac ze średnio to cos daje. odczekamy chwilke i spróbujemy jeszcze raz...

kutasówa
miałam nadzieje na 2:1
teraz muszą Pepików rozwalić to wyjdą z grupy
no nic, idę się kąpać, potem nakarmie dziada i idę lulu. Mężu napisał smsa że za 5 minut bedzie 🙂

Dobranoc.

• Mamusie
O nie już widze te paznokcie, łobuzico! Karola o mało nie zabiłam bo tez zeżarł wszystkie i teraz beda Go paluchy bolec. Szkoda, no szkoda że nie ma 2:1 ale i tak mozemy byc dumni 🙂 Konkretnego wpierdolu Ruski nie dostali ale na pewno byli w ciężkim szoku 😜

Musze jeszcze porowerkować i tez ide w kime :]