Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

kika82 napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
Kurde coście se dzieci porobiły z takimi imprezowiczami no 😜 Kurna dziewczyny z problemami typu "poszedł z kumplami na piwo i mnie olał" mam ochotę napisać widziały gały co brały, bo nie wierzę, że wcześniej takich akcji nie było. Ślub czy dziecko człowieka nie zmieni. No może po czasie dłuższym jeżeli taki w końcu wydorośleje. Dzieci się robi z odpowiedzialnymi facetami i domatorami 😜
Ja od dawna nie wiem co to takie problemy, z takimi gówniarzami to się ostatni raz motałam 10 lat temu 😜)

Lady to pozazdrościć męża.
Ale nie każda ma tyle szczęścia i nie zgodzę się z Tobą, że widziały gały co brały. U mnie było pięknie, ładnie ale odkąd jest Malutka coś się pochrzaniło. Nie wiem może mojego rola ojca przerosła, choć do końca nie mogę tego stwierdzić, bo widzę i wiem, ze Ją kocha i jak jest potrzeba to mogę na niego liczyć. Ale zdarzają się takie dni, że mam ochotę pierdzielnąć to wszystko i się rozejść, bo potrafi zawieść na całej linii. Mam nadzieję, że to chwilowe i że minie. Może ktoś uznać, że jestem naiwna ale poczekam na rozwój sytuacji i jak będzie trzeba podejmę odpowiednie kroki. Wczoraj np. odjebał mi numer roku i nigdy bym się tego nie spodziewała. W skrócie powiem, że chodziło właśnie o wyjście na piwo.Powiedziałam mu dziś, że jeszcze jeden taki numer i się rozstaniemy, bo ja nie pozwolę tak się traktować. Tym bardziej, że on doskonale wie jak wyglądał mój poprzedni związek i na co jestem wyczulona.
I nie,nie było wcześniej tego typu sytuacji jakie mają miejsce teraz.
A to jak napisałaś, że dzieci się robi z odpowiedzialnymi i domatorami to i racja, ale nie zawsze da się pewne sytuacje przewidzieć. Ile się przecież słyszy o facetach, którzy zmieniają się po pojawieniu się dziecka.
Trochę się rozpisałam sorki ale było mi to potrzebne. 😞

Gówniarz to się w kazdym może obudzić, kwestia odpowiedniego bodźca - to fakt. Mało jest przypadków, gdzie facetowi odbija po pojawieniu się dziecka? Albo odchodzi, gdy rodzi się drugie? To prawda,że nie da się przewidzieć jak się zycie potoczy i co komu kiedyś do łba strzeli.
Znam małżeństwo z 20-letnim stażem, moi sąsiedzi. i ta żona mi opowiadała,ze poznala się ze swoim mężem mając 18 lat. Wszystkie dziewczyny się w nim kochały, ale jemu nie w głowie to było, bo on wtedy już musial pracować. Mega przystojny, mega kulturalny, bez nałogów, pracowity, dżentelmen, no ideał w każdym calu. Życie tak się potoczyło,że wzięli ślub mając po 27 lat. Gdy mieli po 29 urodziła się córka. I wtedy bez oporów zwykle z zazdrości potrafił dac jej w twarz, nagle polubił alkohol, awantury o byle co, nocne imprezy, koledzy, których sprowadzał na libacje do domu, a potem wyzywał ją od dziwek, że na pewno jak on spał, to ona z nimi.. i takie tam. Wywalili go z pracy, bo wypił gdzieś na boku i zgrywal przed szefem bohatera, porwał córkę pijany autem, a ona za nimi na boso autostopem jechała, zabrała mu tą córkę i wróciła z nią do domu, a on wrócił tydzień później jak menel. I co z tego,ze ona to wytrzymala i teraz mając swoje lata on usiadł na dupie. Mało przeszła? Tylko się tłumaczy,że czasy były inne, bo teraz to każda by chyba od takiego dziada uciekła jak najdalej, chyba że ktoś lubi być ofiarą w związku...

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
my juz po spacerku. mała mi kupe walneła i wróciłysmy juz do domku. moze gdyby nie ta walka z odparzeniem to bysmy tak od razu nie biegły a teraz byle kleks i zmiana pieluszki.
teraz cos marudzi na macie juz, wiec wpadłam tylko na chwilke.
Gulciu czekamy na skrót ze chrzcin i jak wygladało spotkanie z męzem. zdjecie na FB cudne, tylko czemu mamusi tak mało widac...

Idę robić dla Bartka pizzę na ziemniaczanym spodzie 🙂 Oczywiście musiało mu się przypomnieć, że mu obiecałam hehe i będzie robił ze mną 🤢 znów w kuchni będzie pobojowisko...nie dał się przekabacić,że zamówimy łobuz jeden 😁

Wiktosia usnęła przed chwilką, więc do boju 😎

pizzy na ziemniaczanym spodzie jeszcze nie jadłam, Astra zapodaj przepis jak masz sprawdzony 😉

moja bidulka zasnęła po kąpieli
znów cały dzień nie spała 😞 jutro idziemy znów do pediatry bo te niby odparzenia co miała na szyjce jakoś dziwnie wyglądają, zrobiły się z tego takie czerwone placki i z dnia na dzień jakby się rozprzestrzeniają
kuźwa mi to wygląda na alergię, do tego te kupki 🤨
no ale lekarzem nie jestem, a lekarka w piątek ją oglądała i uznała, że to odparzenia 🤢

kika, gotuje z kilo kartofli, przepuszczam przez praskę, wbijam 2 jajca, sypię zioła prowansalskie, troche soli i daję na blache, piekę z 15 min w 220st, wyciągam, smaruję koncentratem pomidorowym i na to składniki, troche podpiekam i na końcu duuużo sera 🙂

Kika myj małej te miejsca czesto przegotowaną wodą, wacikiem i delikatnie sudocrem.

• Mamusie
Hej dziewczęta 🙂 Nie naskrobałyście za wiele, dałam radę :P

Odnośnie tych nieszczęsnych odparzeń to polecam jeszcze raz sudocrem bo mimo że z cynkiem to nie szkodzi dupce 🙂 Też słyszałam, żeby nie smarować codziennie ale Jasiek już w szpitalu dostał odparzenia 😮 i tak to poszło 🙂

Co do facetów.. Ehh. Moznaby esej napisać, nie mam jednak weny. A czasami zwyczajnie nie wiem co myśleć. Łatwo jest się wściekać i osądzać, rzucać wszystkim i pierdolić. Ale nikt nie jest idealny i wszelkie decyzje wymagają mega przemyśleń. Kiedyś miałam z K ostrą akcję taką że już się wyprowadzał, miałam Go dość i ogólnie wkurw ale Go zatrzymałam nie wiem czemu. I gdyby nie to to Jaśka pewnie by nie było 😜

Dżonku moje dziś ma imieniny 🙂 Wizyty dziadków były, kasiora wpadła do pudełeczka 🙂 Chyba mu założę jakąś lokate jak Ewcia mówiła 🙂

Izu piękne ciasto, bardzo lubię rabarbar 🙂 Ja zrobiłam dziś babeczki z paczki (wiem wiem, nie ma się czym chwalić ;]) i kurwa Jasiek się rozryczał, Karol nie przypilnował i troche się 'opaliły' 😜

Ggulek zdjęcia! ZDJĘĘĘĘCIA! 🙂 Napaliłam się. Zarzućcie jakimiś fotami ludzie. Uwielbiam foty 🙂 Prawie tak jak wyciskanie pryszczy 🤪 😮

• Mamusie
Moja prawie cały dzień nie spała. Dalej ją chuba brzunio boli bo wkurza się przy cycku i rzuca 😞 dzisiaj jadłam tylko kurczaka i biały twarożek, ochujeć można 😞
Astra zazdroszczę Ci, że masz takie spokojne dziecko. Przez te jebane kolki to i ja się denerwuję, a ona jeszcze bardziej 😞

fikumiku napisał(a):

Odnośnie tych nieszczęsnych odparzeń to polecam jeszcze raz sudocrem bo mimo że z cynkiem to nie szkodzi dupce 🙂 Też słyszałam, żeby nie smarować codziennie ale Jasiek już w szpitalu dostał odparzenia 😮 i tak to poszło 🙂

Co do facetów.. Ehh. Moznaby esej napisać, nie mam jednak weny. A czasami zwyczajnie nie wiem co myśleć. Łatwo jest się wściekać i osądzać, rzucać wszystkim i pierdolić. Ale nikt nie jest idealny i wszelkie decyzje wymagają mega przemyśleń. Kiedyś miałam z K ostrą akcję taką że już się wyprowadzał, miałam Go dość i ogólnie wkurw ale Go zatrzymałam nie wiem czemu. I gdyby nie to to Jaśka pewnie by nie było 😜

Dżonku moje dziś ma imieniny 🙂 Wizyty dziadków były, kasiora wpadła do pudełeczka 🙂 Chyba mu założę jakąś lokate jak Ewcia mówiła 🙂

Izu piękne ciasto, bardzo lubię rabarbar 🙂 Ja zrobiłam dziś babeczki z paczki (wiem wiem, nie ma się czym chwalić ;]) i kurwa Jasiek się rozryczał, Karol nie przypilnował i troche się 'opaliły' 😜

Ggulek zdjęcia! ZDJĘĘĘĘCIA! 🙂 Napaliłam się. Zarzućcie jakimiś fotami ludzie. Uwielbiam foty 🙂 Prawie tak jak wyciskanie pryszczy 🤪 😮

Kocham Cię fiku 😁 oklaski 😁
i stówki dla Dżonka Minifiku 😁

kasia_sztuk napisał(a):
Moja prawie cały dzień nie spała. Dalej ją chuba brzunio boli bo wkurza się przy cycku i rzuca 😞 dzisiaj jadłam tylko kurczaka i biały twarożek, ochujeć można 😞
Astra zazdroszczę Ci, że masz takie spokojne dziecko. Przez te jebane kolki to i ja się denerwuję, a ona jeszcze bardziej 😞

a moze to twarożek?

Kaś, moja Pikusia jest rozciećkana własnie przez to ze taka spokojna, bo sama ją zaczepiam i tulę i gadam i spiewam i w ogóle ochujałam już z miłosci 😁 i chciałaby tylko w pionie chałupę zwiedzac i podwórko, albo lezeć na mnie na brzuchu goła jak w samym staniku chodzę 😁 przytulAs mały.

• Mamusie
Astra napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

a moze to twarożek?

Kaś, moja Pikusia jest rozciećkana własnie przez to ze taka spokojna i chciałaby tylko w pionie chałupę zwiedzac i podwórko, albo lezeć na mnie na brzuchu goła jak w samym staniku chodzę 😁 przytulAs mały.

Nie chyba to nie po twarożku, bo wczoraj i przedwczoraj nie jadłam, a kolka była. Aaaa jakoś to musimy przeżyć. W czwartek szczepienie, ciekawe ile mała waży, poza tym zastanawia mnie dlaczego ona ulewa, czasami sporo 😞

kasia_sztuk napisał(a):
Astra napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

a moze to twarożek?

Kaś, moja Pikusia jest rozciećkana własnie przez to ze taka spokojna i chciałaby tylko w pionie chałupę zwiedzac i podwórko, albo lezeć na mnie na brzuchu goła jak w samym staniku chodzę 😁 przytulAs mały.

Nie chyba to nie po twarożku, bo wczoraj i przedwczoraj nie jadłam, a kolka była. Aaaa jakoś to musimy przeżyć. W czwartek szczepienie, ciekawe ile mała waży, poza tym zastanawia mnie dlaczego ona ulewa, czasami sporo 😞

ulewa z tego samego powodu z jakiego ma kolki kasia - gazy i ogólnie układ trawienny...

Kasia, a może kup jej jakieś mleko dla kolkowców + najlepsza butla antykolkowa z możliwych + kropelki...? Mnie to by serce pękło..Ale i to byc moze nic nie da...nie wiem juz sama...

• Mamusie
Astra napisał(a):
fikumiku napisał(a):

Kocham Cię fiku 😁 oklaski 😁
i stówki dla Dżonka Minifiku 😁

Ło, już mam 9 😮

To co z tymi fotami? 🤪

I dzięki za życzenia 🙂 W sumie ja imienin nie planowałam, ale jak ktoś sypie mamoną to czemu nie :P

Astra napisał(a):
kika, gotuje z kilo kartofli, przepuszczam przez praskę, wbijam 2 jajca, sypię zioła prowansalskie, troche soli i daję na blache, piekę z 15 min w 220st, wyciągam, smaruję koncentratem pomidorowym i na to składniki, troche podpiekam i na końcu duuużo sera 🙂

Kika myj małej te miejsca czesto przegotowaną wodą, wacikiem i delikatnie sudocrem.

dzięki za przepis 😘 na pewno wypróbuję 😉

spróbuję ten sudocrem, do tej pory stosowałam maść robioną, linomag i kąpałam w krochmalu i dupa 😞
myślałam, że to może skaza ale sama nie wiem
od tygodna w ogóle nie jem nabiału, nie piję mleka a to się pogarsza
a niuńka jest na cycu

kika nie zrozumiałaś mnie. Każdy człowiek się zmienia i może się zmienić, nie wierzę tylko w to, że ktoś spokojny kto stroni od alkoholu i imprez i szanował do tej pory swoją kobietę nagle ni z gruchy ni z pietruchy w przeciągu kilku dni przemienia się w imprezowicza mającego w dupie prośby żony czy dziewczyny i to przy maleńkim dziecku. Dlatego przy tego typu problemach mam wrażenie, że widziały gały co brały. Może się mylę, ale ja świadkiem aż takich metamorfoz po pojawieniu się dziecka nie byłam 😮 Są różne problemy po pojawieniu się dziecka, wiadomo, że trzeba się oswoić z nową sytuacją, ale nie taka kompletna olewka i dziecinada nagle.

My też się zmieniliśmy z Łukaszem przez lata. Kiedyś byliśmy mega imprezowiczami. Co tydzień biba, alkohol, zielsko często. U mnie apogeum imprezowania to był wiek 18-19-20 lat. Potem stopniowo się spokojniało i teraz ciężko nam całą noc na jakiejś imprezie czy weselu wytrwać 🙃 To już nie rajcuje i tyle. Łukasz jeszcze uważa, że imprezy nocne to były może i fajne jak się kiedyś było singlem i wyrywało laski 🙃
Teraz najczęściej Dorota marzy by on gdzieś sobie poszedł na wieczór w weekend byśmy Seks w wielkim mieście pooglądały i poplotkowały w spokoju. Ale nie raz jej mówiłam, że przecież nie będę go wyrzucać jeśli nie ma ochoty. Jak ma ochotę to ja nie bronię, tym bardziej, ze ufam, że nic głupiego nie zrobi. I znajomi w naszym wieku ci co są w związkach stałych lub mają dzieci mają podobnie. Według mnie to normalna kolej rzeczy w pewnym wieku i już. Teraz się imprezuje inaczej. Z żoną, dzieckiem, znajomymi dzieciatymi na jakiejś działce czy w domu, a nie kumple i piwo i totalna olewka.

A tak w ogóle to dobry wieczór. My już po podróżach. Werka grzeczna cały dzień była jak to ma w zwyczaju. Na babcię się chichrała w głos. Po prostu uwielbia moją mamę. I spacer po parku był też choć głupia matka zapomniała szyn do przymocowania nosidełka do stelaża. Szczęście u rodziców jest spacerówka i po prostu Werka skorzystała dziś po raz pierwszy ze swojej spacerówki, tyle że na leżąco ją wiozłam.
Teraz już po kąpieli i butli zasnęła już jak ją odkładałam do wyrka.

Najlepszego dla Dżonego 😁

Idę fotki gulka na fb oglądać 🙂

• Mamusie
Fiku masuję, ogrzewam brzusia, kładę na brzuszku, już było tak fajnie i znowu się zaczęło 😞
Astra sądzę, że butla, mleko i kropelki nic nie dadzą, poprostu ma kolki i musimy to przetrwać, na początku jak wyszłyśmy ze szpitala było wszystko gotowane, nie używałam masła, nabiału, już miałam dosyć tego żarcia, ale wszystko to dla dobra Mańka i co? I tak miała kolki 😞 tak musi być, jedne dzieci mają inne nie. Mam tylko nadzieję, że rzeczywiście po tym 3-m miesiącu się skończą bo uwierz mi, że też mi serce pęka jak widzę jak malutka cierpi 😞 już sobie wbijam do łba, że może źle ją przystawiam... A poza tym Mania jak ma kolkę to żadne krople nie pomagają żadne. Ale zrobiła teraz dwie żółte kupki, troszkę cuchnące, ale uspokoiła się nieco. Moja bidulka 😞 ale ja z tą Manią mam przeboje, najpierw nie chciała wyjść z brzucha, później pobyt w szpitalu przez żółtaczkę, później kolki, mam nadzieję, że nic więcej nas już nie zaskoczy...