Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Hejo,
Dzidziuś śpi, a ja już na nogach, bo dziś szczepienie. Nocka standard - szybka pobudka o 5 na papu i dalej w kimono.
Ale się wczoraj zrelaksowałam nie tylko za sprawą kąpieli 🤪 Ale cóż dzidków rok po roku z tego nie będzie, bo plaster. Trochę późno poszłam spać przez to wszystko, ale jestem wypoczęta.

No fiku brawo, że Dżonkowi cycka odmówiłaś w nocy 😉

Iza widać na piwie się nie skończyło skoro aż nad kiblem wisiał 😉

Idę się szykować. Dobrze, że na to szczepienie jedziemy razem z Łukaszem, bo do najprzyjemniejszych rzeczy to nie należy, mimo, że Wercikus twardziel jest. Ale widać, że ją boli 😞 Ciekawe ile mierzy i waży 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Obudziła się jak ją do łóżeczka Michał przenosił 🙂 już wykąpana cyca doi 🙂
Słuchajcie mój Michał zmienił się nie do poznania. Dzisiaj rano o 6 malutka jęczała, ja się podnoszę, a on mnie ręką przycisnął i mówi ja przewinę 😮 i ogólnie bardzo dużo przy małej mi teraz pomaga 🙂 fajnie. Chyba wziął coś do siebie po ostatniej akcji 🙂 kocham Go 🙂

Wiesz Kasia spokojnie do tego podchodź, pamiętaj o tym co Ci powiedział. Mi D też pomagał przy małej i co, teksty i stosunek do Ciebie są też ważne, więc nie wybaczaj mu tak od razu.

kasia_sztuk napisał(a):
Lady w jakiej aptece Ty zamawiasz Enfamil?

http://allegro.pl/enfamil-premium-1-zestaw-10x400-g-dostawa-gratis-i2333545674.html

Teraz widzę, że już za 218 sprzedają, a właśnie muszę zamówić kolejną dychę :/

• Mamusie
No nadrobiłam was 😜 Ładnie się tak rozgadać podczas meczu 😜
Leliva chyba dawała krzesełko, fajne 🙂 My dostaliśmy takie http://markowymix.pl/allegro/babydesign/pepe/kolorystyka/bd-pepe-orange.jpg W sumie sami wybieraliśmy i podoba mi się na żywo też.
Moja od 20 do 7 spała i po jedzeniu do 10. Pysia mnie zaskakuje, jak się rozjęczy z głodu i podejdę do niej to się śmieje, zapomina o jedzeniu. Ostatnio nawet nie płacze, tylko krzyczy, tak jakby nawołuje.
Idę potulić mojego skarba.

• Mamusie
ggulek napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Słuchajcie mój Michał zmienił się nie do poznania. Dzisiaj rano o 6 malutka jęczała, ja się podnoszę, a on mnie ręką przycisnął i mówi ja przewinę 😮 i ogólnie bardzo dużo przy małej mi teraz pomaga 🙂 fajnie. Chyba wziął coś do siebie po ostatniej akcji 🙂 kocham Go 🙂

Wiesz Kasia spokojnie do tego podchodź, pamiętaj o tym co Ci powiedział. Mi D też pomagał przy
małej i co, teksty i stosunek do Ciebie są też ważne, więc nie wybaczaj mu tak od razu.

Pamiętam pamiętam, tego się nie da zapomnieć. Ale jest zupełnie inny, wcześniej przychodził do domu i od razu iPad, teraz tak nie jest. Najpierw wita się ze mną, a później leci się kokosić z małą, a ja szykuję mu w tym czasie obiadek. Cały czas mówi, że mnie kocha, że jestem jego ideałem i mała też, że to nasze największe szczęście itp itd 🙂

My byłyśmy powiesić pranko i po pieczywo potem też byłyśmy 🙂 Tak ładnie slonko świeciło, a teraz chmurzyska naszły i w ogóle pogoda się pochrzaniła 😠
Bigos dzisiaj ugotuje, bo mam chęć 😉

ale mnie hubert rano wystraszył boże spał ze mną ja niby spałam bo myslałam że zaśnie no i się tak rozpłakał że szok bo nie odezwałam się do niego już więcej tak nie zrobię dziś pomidorowa z makaronem he he

kasia_sztuk napisał(a):
ggulek napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Wiesz Kasia spokojnie do tego podchodź, pamiętaj o tym co Ci powiedział. Mi D też pomagał przy
małej i co, teksty i stosunek do Ciebie są też ważne, więc nie wybaczaj mu tak od razu.

Pamiętam pamiętam, tego się nie da zapomnieć. Ale jest zupełnie inny, wcześniej przychodził do domu i od razu iPad, teraz tak nie jest. Najpierw wita się ze mną, a później leci się kokosić z małą, a ja szykuję mu w tym czasie obiadek. Cały czas mówi, że mnie kocha, że jestem jego ideałem i mała też, że to nasze największe szczęście itp itd 🙂

Dr Jeckyl and Mr. Hyde 😉 Oby się za często w tego złego nie przeobrażał. Trzeba panować nad nerwami i tym co się papla.

Ja już wyszykowana. Nunek tradycyjnie o tej porze śpi. Już jej się rutyna poranka wypracowała. Rano od 9 po tym jak zje wybawi się z tatą przed pracą, towarzyszy mi przy śniadaniu, potem myjemy pysiaka i łapki, smarujemy buzię, główkę kremem Oilatum (wciąż jak przestaję to robić to ciemieniucha wraca), ubieramy się, chwile pogadulimy i zaczyna się marudzenie z oczami jak szparki. Wtedy trzeba dzidziusia odłożyć do wyrka lub wózeczka, dać krówkę i smoczek i zasypia. Biada tym, którzy chcą zignorować potrzebę snu mojego dzidziusia 🙃 Przez to wszystko trochę się martwię jak z tym chrztem będzie. Może dać koncert w kościele, bo jej w drzemce będziemy przeszkadzać. Albo będzie właśnie spała.
Za 15 dwunasta przyjedzie Łukasz z pracy i idziemy na szczepienie na 12:15. Nie chcę, nie lubię 😞 Boję się nie tyle samego szczepienia co tego jak będzie się czuła potem. Po pierwszym nic nie było oprócz trochę mniejszego apetytu i większej ilości spania. Ale podobnież mogą być i gorączki. Oby wszystko było ok. 🤨

kasia_sztuk napisał(a):
O matko!!!

http://www.youtube.com/watch?v=xk7yEj4g5YI&feature=youtube_gdata_player

Nie ogarniam takich spraw Kasia. Od razu wtedy jestem pewna,że Boga jednak nie ma, a jak jest, to cholernie złośliwy...

fikumiku napisał(a):
Mój Karolo jest za to dzieckiem z wpadki pociążowej, rok różnicy i w pewnym momencie tak się strasznie lał z bratem, że wujek wpadł na genialny pomysł i kupił im worek bokserski z rękawicami żeby mogli wyładowywać emocje. I co? Genialni obaj jak zawsze, założyli rękawice i zamiast w wór to lali się po mordach i był jeszcze wiekszy hardkor 😜

Kasia ja bym się nie cykała i piła. Pół lampki wina szybko wyparuje, poza tym jest to pół lampki a nie pół beczki :P
A w ogóle to Marysieńka musi jeść w nocy jak się obudzi? Bo zwykle przesypia chyba noc prawda? Ja z Jaśkiem już się nie pitolę i jak się obudzi to po ciemku lulam i śpi dalej 🙂

To przyjedź moją zołzę ululać! Na nią nie ma bata 🙂 Musi zjeść i żadne oszukiwanie nie wchodzi w grę. I tak trzy razy w ciągu nocy:/

Ja sobie mogę jedynie na lecha free pozwolić 😞 Dwa razy się shandy napiłam, ale to szybciutko po uspaniu, żeby zdążyło wyparować do północy.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Oooo...pijaczyny 🙂

Ja jakos nie mam takie potrzeby sie napic.W ciazy mialam saki,ale teraz jakos nie.

Cos pisalyscie o ziolach.........ja w zyciu nie mialam nic w gebie oprocz papierosow.I nigdy na solarium nie bylam ☺️

Izu to musisz to nadrobić 🙂
Ja za młodu jarałam jak głupia 🙂
Nawet z Michałem na początku związku zaprosiliśmy Jego siostrę z chłopakiem i przynieśli takiego kokona, że ja Cię pierdolę 🙂 tak się ujaraliśmy, że masakra. Ja z Michałem się brechtaliśmy z pomidorów i z kurczaka 🙂 a Martyna z Kubą brechtali się z nas 🙂 nagle ja wstałam i poszłam do kibla i zamiast się wysikać to ja się wyrzygałam hahahaha 🤪 wróciłam i położyłam się do łóżka, po chwili dołączył do mnie Michał i oboje zasnęliśmy, a oni siedzieli sami buhahahaha jacy gościnni jesteśmy to szok 🙂)

izunia1986op napisał(a):
Oooo...pijaczyny 🙂

Cos pisalyscie o ziolach.........ja w zyciu nie mialam nic w gebie oprocz papierosow.I nigdy na solarium nie bylam ☺️

Izunia, aniele 😁
to się chwali.

A wiecie,ze u mojego Bartka ząbkowanie było albo bezbolesne, albo on taki twardziel był. Ani razu nie płakał przez ząbki, nawet jak już były na samiuśkim wyjściu, raz miał tylko z ich powodu gorączkę, ale zero płaczu przy tym, za to uślinione było wszystko, co mu w łapki wpadlo 🙂