Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Acha, dzięki już zamawiam. Niby gdy smaruję kremem nawilżającym Oilatum Soft to też tej ciemieniuchy nie ma, ale wystarczy, że jeden dzień tego nie zrobię i juz jest szorstka skóra na drugi dzień.

A ja jakby nie było dostatecznie duszno upiekłam ciasto z truskawkami, ale teraz z maminego przepisu na ciasto ze śliwkami. Akurat miałam otwarte masło roślinne i śmietanę i szkoda było zmarnować 😎

Pohulałyśmy z Wercikeim i teraz usnęła. Już z niej neptek jak zwykle o tej porze, a o 20 jeszcze na kąpiel będziemy budzić i papu. Dziś to nawet dzidziuś cały się klei spocony.

• Mamusie
Moja mała nie lubi chyba świeżego powietrza :/ drze się znów cały dzień. Pierdzi normalnie, może to te dziąsełka bo cały czas trzyma coś w buzi 😞 boże tak mi jej żal 😞 strasznie płakusia, tylko cyc na ukojenie, jakby go nie było to ja nie wiem co by to było 😞 moja Kruszynka malutka ;(

Kasia to przez ten upał. My dziś jak wyszliśmy z Werką na spacer to zrobiła się aż cała czerwona na polikach, a jak ją podniosłam z wózka by wnieść na górę po spacerze to na plecach była cała mokra. A miała tylko cienkie, krótkie pantalony i zwiewną cieniutką bluzeczkę bez rękawków i leżała tylko na pieluszce w wózku bez żadnego przykrycia. U nas dzisiaj w domu jest chłodniej jak na dworze. Na zewnątrz zero wiatru i takie ciężkie powietrze, aż wydaje się gęste. A w domu chociaż wiatrak można uruchomić.

• Mamusie
Lady to nie przez pogodę, w ostatni weekend też było to samo. Darcie gęby non stop :/ w tygodniu z resztą też. Już myślałam, że ma pleśniawki bo ma jakieś białe plamki w dziobie ale są twarde i są na dziąsłach i są może ze 3-4 nie więcej. Albo kolka ale pierdzi normalnie. Jestem bezradna. Już nie wiem co mam robić 😞

• Mamusie
Wrocilismy o 21.
Dzieci wykapane spia...............
Maz juz tez grzecznie spi 🤪 🤪
Biedak caly dzien na polu byl,wypil pare szybkich i zimny Herbet 😁
Zonka rosolek ma gotowy wiec bedzie lekarstwo jak nic 🙂
Alan bardzo grzeczny byl.Nie pil cyca od 18 dopiero po kapieli wypil.Siedzial w wozku i troszke na raczkach.Ani razu nie zaplakal,a widac byl zmeczony i caly mokry.Tylko w pampersie fgo tam mialam.

Ide spac.Nawet na rowerek nie mam sily.

• Mamusie
POlka dzisiaj teżwyjątkowa
my wieczorkiem cala rodzinką wykapalismy się w basenie
Pola leżała na lezaczku i nam dopnngowała 🙂
potem zrobilismy sobie grilla i skapnęłam sięże jest 20.30
szybko dzieci wykąpalismy, chate ogarnęłam,wykapałam sięsmaa
i teraz za filmsię zabieramy

Majka oświadczyła że nie chce spać w pampersie
hmmm... zobaczymy co z tego wyniknie
a w domu niemam żadnych podkładów żeby jej dać na łózko 🙂

U nas już 30 stopni w cieniu. Zapowiada się hardcore. Chyba nie będziemy się dziś ruszać z domu. Dzidziuś tak się spocił w foteliku, że aż jest mokry fotelik tam gdzie glówka. Siedzi w samym pampersie.
Wczoraj oglądałam kolejny dobry film:
http://www.filmweb.pl/Krwawy.Diament

Polećcie cuś fajnego, bo w wakacje naszych seriali nie ma i nie mamy co oglądać 😞 Tak to zawsze było Californication, Dexter i Bones na wieczorki 😉

• Mamusie
Alanek spi.........
Maz tez chce spac,ale nie ma .Niech spada na pole,bo troche do presowania zostalo.Wczoraj go opierdzoelilam,ze lata po polach zamiast z nami siedziec..........odp.Kochanie to moje hobby 🙂

Mako............sahara..........35 w cieniu.
Zaraz ide z Niko do basenu.W staniku i majtkach,bo ze starego stroju cycki wylatuja 😮
A teraz tak smiesznie mam jeden cycek zmiescil sie do miseczki,a drugi mega wylazi.
Alan malo pije i mam cyce jak donice 🤪

• Mamusie
helo, wróciłam, nie wiem ile nawet mam do nadrabiania, ale widze ze dzis nei byłyscie jakies mega rozmowne.
ja oczywiscie zmeczona powrotem bo dzieqwczynki siedzac w taki upał w samochodzie dały nieźle czadu, droga długa, niby klima jest, ale one jakies niecierpliwe i zmeczone tym upałem, u dziadków w domku. napisze moze jutro w wolnej chwili jak było. teraz ogladam troche meczyk i padam na twarz. alergia na szczescie nie dała mi sie ostro we znaki, ale dała o sobie zanc conieco.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Dzieki Ewcia 🙂 Nie zauważyłam, żeby miał zniekształconą główkę ani żeby się pociła. Jedynie te stópki mokre i często zawija paluszki, ale myślałam że tak dzidki robią i teraz już nie wiem. Będę to musiała skonsultować.. A witaminy D daję jedną kropelkę, bierzemy Devikap.

Co do odciągania - ja kiedyś przeczytałam w gazecie, że aby nauczyć dziecko spać w nocy można odciągać mleczko z rana bo jest wtedy najtłustsze i dopajać tym malucha żeby się zasycił. Sprawdza się 🙂 Czy mi się chce? Na początku średnio, ale po całej nocy produkcji mleka cycek jest tak nabrzmiały że aż suty swędzą i zwyczajnie przynosi mi to ulgę. Poza tym nie chcę żeby mi się laktacja zdupczyła. Rozwiązanie jak dla mnie świetne więc polecam 🙂 I wychodzi tak, że mały je najwięcej rano i wieczorem a w ciągu dnia po troszkę (tak czuję). W sumie wychodzi chyba na jedno więc nie sądzę żeby to miało wpływać specjalnie na wagę 🙂

Rowerek zaliczony, teraz muszę się wykąpać a nie chce mi sięęęę :P No ale na trola nie pójdę przecież upocona :]

ja tez biore Devikap, i jakos dla mnie lepsze kropelki, miałam Vigantol przy Zuzi i sie pzryzwyczaiłam. jakos mi szybicej z tymi kropelkami szło niz z tymi twist off kapsułkami, jak było ciepło to te kapsułki miekkie, ciezko było ukrecic to główke, a zazwyczaj daje pzred karmieniem wiec i mała sie denerwowała. jak dawalismy obie witaminki miałam kapsułki a teraz juz devikap lecimy, i on spoko jest bo taki płyn. tylko jakims mentolem zajezdza czy czyms.

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Matko jak gorąco. Ukrop normalnie. 35 stopni w słońcu. Wyszłam z małą szybko po zakupy i spierdalałam z tego słońca ile sił w nogach 🙂

Kasiula, co Ty sie tak rugasz Kochana??
ja jakos starałam sie to zaakceptowac, ale mi to jakos pzreszkadza. Ty tylko tak sie rugasz jak piszesz czyw domu tez tak cały czas gadasz?? bo mi jakos do młodej mamy nie pasuje "spier...." i to w kazdym poscie u Ciebie cos tak jest. co innego jak sie raz an jakis czas człowiek wkurzy i kurwą rzuci, ale bez wnerwa takie brzydkie gadanie 😞
mysle ze jak zabiore jednego oklaska to zmotywuje Cię do pracy nad sobą, nie pogniewasz się??