Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

leliva właśnie nie wprowadziłam jej jeszcze jabłuszka, zamierzam to zrobić po 4 miesiącu. I teraz nie wiem czy zacząć od słoiczka, czy soczku. Nie wiem też czy ze względu na upały nie skuszę się na soczek już teraz powolutku.

A co do wagi to niestety ale jak tylko zacznę jeść zapewne wróci 57-58 jeśli nie poćwiczę. Teraz jestem po prostu wygłodzona, ale jedzenie sprawia taki ból, że nie mogę 😞

Dziewczyny kupiłam te wymarzone buty 😁 Boże przejrzałam od tej pory co wam pisałam chyba milion ofert. Chciałam już kupić 15cm bo tylko takie znalazłam. I dziś z rana miła niespodzianka. Postanowiłam wpisać czerwona podeszwa w google i tak dotarłam do tych wymarzonych, do tego jeszcze skórzanych. Mam nadzieję, że będą pasować, bo to ostatnia sztuka i jeśli będą niedobre to tylko pozostanie mi zwrot, a nie wymiana. 10cm obcasa, czerwona podeszwa i pasek:
http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-28683-Polbuty-OLEKSY-1052-320.html

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kasia_sztuk napisał(a):
leliva napisał(a):
Zaczęłam małą dokarmiać po cycu bebikiem przed snem i, uwaga - Ula zaczyna przesypiać noce 🤪 Koniec z trzema pobudkami!!! Budzi sie o 2, dostaje smoka i śpi dalej, potem o 5 karmienie i o 7 pobudka, ale to już jestem wyspana 😁 Nie to, co wcześniej:1, 3, 5, 7. Mam nadzieję, że tak już zostanie, bo nie wyobrażam sobie wstawać trzy razy w nocy, jak wróce do pracy. A został mi równiutki miesiąc wolnego 😞

Leliva, a może ona poprostu nie dojadała i dlatego budziła się tyle razy w nocy.

Najprawdopodobniej tak było, bo ona bardzo często usypiała wieczorem w trakcie cyca, więc pewnie nie dopiła wtedy. Ale ja byłam uparta jak osioł i tylko cycem ją chciałam karmić. Ale teraz poznałam jak to przyjemnie przespać noc i koniec z tym, nie mam już żadnych obiekcji przeciwko dokarmianiu 😜

Lady, ja myślę, że jak jej będziesz wprowadzać ten soczek ostrożnie, to nic się nie stanie 🙂 Poobserwuj małą przez jakis czas i tyle 🙂
I wreszcie masz te Twoje buty! 😁

Dzieciaczek się zaczyna budzić, zbieram się na zakupy.

• Mamusie
Leliva to podobnie jak my z Kachą robimy tylko że ściągamy swoje 🙂 I ja tez się wysypiam, czasem aż za bardzo i mam wyrzuty sumienia 😜

A tak w ogóle kiedy Wam się kończy macierzyński? Mój podstawowy 14 lipca, z dodatkowym 12 sierpnia plus urlop to jakos we wrześniu powinnam wrócić a i tak dupa pewnie z tego bedzie 😞

Ja wit K nie dawałam wcale ;] Może ze 2 kapsułki.

• Mamusie
Dziad lezy na macie a ja czekam aż pojdzie spac na te swoje pol godziny zeby z czystym sumieniem się poprazyc :>

Jeszcze chciałam napisać o soczkach, kupiłam już jabłuszko ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Gdzies znowu wyczytałam, że powinno się zaczynać wprowadzanie od marchewki, w sensie nie od deserów. Bo dziecku mogą tak zasmakować że potem bedzie tylko je tolerował. Ale te gazety wszystko pisza na wyrost. Tak czy siak martchewe tez mamy. 11 idziemy na szczepienie więc popytam czy już dawać 🙂

fikumiku napisał(a):
Leliva to podobnie jak my z Kachą robimy tylko że ściągamy swoje 🙂 I ja tez się wysypiam, czasem aż za bardzo i mam wyrzuty sumienia 😜

A tak w ogóle kiedy Wam się kończy macierzyński? Mój podstawowy 14 lipca, z dodatkowym 12 sierpnia plus urlop to jakos we wrześniu powinnam wrócić a i tak dupa pewnie z tego bedzie 😞

Ja wit K nie dawałam wcale ;] Może ze 2 kapsułki.

Yyyy a ile w końcu jest dodatkowego 2 czy 4 tygodnie, bo już się pogubiłam 🙃 Mi chyba 30 lipca się kończy podstawowy jeśli dobrze liczę. Dziś mi z kadr mają przesłać wszystko co mam złożyć do przedłużenia.

Acha dałam właśnie Nunce 100ml wody z dwiema łyżeczkami soku jabłkowego. Nie wiem czy coś w smaku poczuła, ale wydudlała wszystko za jednym zamachem 😁

Heh źle policzyłam 🙃 5 sierpnia mija 20 tygodni od porodu. Bo to ma być równe 20 tygodni ten podstawowy tak?

haj 😉

moje dziecko zaczęło ucinać sobie w ciągu dnia dłuższe drzemki 🤪

wczoraj byłyśmy u pani alergolog i na wstępie wykluczyła skazę białkową 🙂 to co malutka ma na szyi to podobno wysypka fizykalna z ciepła, mam to natłuszczać i będzie git 🙂 zapisała mi nazwy maści bo podobno linomag którego do tej pory używałam zawiera lanolinę a ona może uczulać
no i mam stosować dietę hypoalergiczną

kurczę ja będę musiała za niedługo rozejrzeć się za pracą, bo miałam umowę na czas określony, która wygasła w dniu porodu 😠

idę robić szarlotkę 😜

U mnie w pracy to jest zawsze ze wszystkim: "zdąąąąąąążyyyyyymyyyyyy, jeszcze jest duuuuuuuużoooo czaaaaaasuuuuuu". Ale pogoniłam dziś kobitę od naszych księgowych by mi wysłała już na maila wszystko co trzeba, bo może wyjadę gdzieś, albo ona wyjedzie i znów będzie kicha tak jak z rozpoczęciem urlopu macierzyńskiego. Nikt mi nie powiedział, że trzeba dostarczyć akt urodzenia i zostałam bez kasy cały marzec, kwiecień i dopiero 30 maja dostałam przelew za 3 miesiące. Wprawdzie udało mi się dzięki temu dużo zaoszczędzić, ale kurde komuś innemu mogłoby to sprawić ogromny problem. Ja mam jeszcze konto debetowe w razie co.

kika, moja dla odmiany przestaje sypiać w dzień, robi sobie jedną dwugodzinną drzemkę i tyle. Niekiedy jeszcze drugi raz na chwilę przytnie komara, ale rzadko to sie zdarza.

Lady, mi się podstawowy macierzyński kończy 9 lipca, potem jeszcze cztery tygodnie dodatkowego i do pracy rodacy!

kasia_sztuk napisał(a):
Lady pamiętam, że zamawiałaś szampon na wypadające włosy. Kurde ja też garściami wyjmuję 😞 powiedz mi czy skuteczny jest?

Kasia ja używam szampon BioWax Med ten:
http://allegro.pl/l-biotica-biovax-med-szampon-na-odrastanie-wlosow-i2453596234.html
i żel stymulujący odrastanie włosów:
http://allegro.pl/biovax-med-aktywny-zel-stymulujacy-odrast-wlosow-i2450097440.html

Łykałam jeszcze przez jakieś 2 miesiące Inneov Gęstość Włosów, który niegdyś mi pomagał, a teraz po ciąży niezbyt. Jest poprawa aczkolwiek jeszcze nie ma super rewelacji. U mnie mogły się do poprawy przyczynić też plastry. Na pewno dobry jest ten żel, bo widać, że drobne włoski odrastają na bokach przy uszach i na czole, ale pozostałe włosy jeszcze sporo wypadają. I bardzo ta seria wpływa na porost włosów, bardzo szybko rosną. Odrosty mam masakryczne, ale na razie nie będę farbowaniem włosów katować. Dopiero przed chrzcinami. Ogółem to trzeba wszystko stosować minimum miesiąc by zauważyć jakąś poprawę. Żel jest fajny i stosuje się go 2x dziennie albo więcej jeżeli bardzo włosy wypadają. Problem w tym, że więcej jak 1-2 razy to ja nie pamiętam :/

Teraz tak czytam, że Inneov trzeba minimum 3 miesiące łykać, więc zamawiam kolejne pudło :/

ej mamy dwie jedynki
wkońcu mój mały duży chłopak śpi czekamy za tatusiem ale to o 20 a potem idziemy na spacerek znaczy tata i syn a mama w tym czasie podobno ma mieć wolne i zrobić sobie maseczkę

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Wiecie,że według pediatrów niemowlę ważące do 10 kg potrzebuje ok.litra płynów dziennie?? 😮

No to większość maluchów tyle pije. Co niektóre cały dzień wiszą na cycu(patrz moja Mania) + woda czasami, a te na butli to więcej niż litr piją, butla z 5x dziennie po 180/220 ml plus woda lub herbatki to tyle wychodzi 🙂 chyba że nie licząc mleka, no ale chcąc nie chcąc to mleko to też płyn 🙂

• Mamusie
Lady my 3 dzień pijemy sok jabłkowy, 1 dzień 10 ml +20 wody, 2 dzień 20 +20 wody i dzisiaj tak samo jak wczoraj, spoko jest, tylko wydaje mi się kupa bardziej śmierdząca. 😜
Mulant gratki ząbka 😉
Kasia ładnie Manie pizzą katujesz 😜

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Ej słuchajcie czy soczki takie Hippa (jabłkowe mam) też wprowadzacie tak powoli, że po łyżeczce na początek? Czy rozcieńczacie je trochę?

musze kupic ale rozcienczam 🙂
my dzisiaj gruszki williamsa, smakowały jej pol soiczka zjadlo

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
U mnie woda do woli i herbatka Hipp jedna dziennie, ale za 2 tygodnie wprowadzamy już soczek 🙂 Ale ten dzidziuś szybko rośnie.
Teraz jak zwykle bawi się z tata przed pracą. Ja się nie wyspałam bo do 2 siedziałam 🤢 Dziś robię kalafiora zapiekanego z szynką i serem w sosie beszamelowym 😁 Kalafiora może pogryzę albo raczej rozglamię językiem. Na razie nie czuję by mnie cuś bolało, ale pewno jak tylko coś włożę do ust to się zmieni :/ Na wadze dziś 55kg 😲 😲 😲

ja tez 55 rowniutkie- waga sprzed ciazy osiagnieta teraz jakies 3kg i bede zadowolona