Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Nuna śpi. Ja sobie dziś poczytam.
Co do pogody to z miejsc gdzie byłam najfajniejsza jest na Kanarach, bo tam wieczna wiosna. Nigdy nie jest zimno, ani upalnie, tylko w sam raz. Ale na słońce trzeba uważać mimo braku skwaru, bo zza chmur też może spalić na buraka. I z małym dzidkiem nie ma co, bo się leci 5 godzin :/

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Fiku jak już mówiłam kiedyś; szkoda, że Dżony zajęty 😞 😜 Zajebisty jest 🙂
Jaszminka bez glutenu też kleik kukurydziany i lepiej od niego zacząć, lżejszy dla brzucha. Potem ryżowy i dopiero na końcu te zbożowe, takie moje zdanie 😉
Laptop mi się rozwala, na gwarancji jest, ale znając życie pewnie powiedzą, że to wina użytkowania, dostaną w japy i na tym się skończy bałwanom. Muszę mieć sprawny sprzęt od października.
Miałam dziś tomografię i na szczęście czy nieszczęście to nie guz, ale krwiak. Mały na operację bo 1,5 cm ma i pod obserwacją ma być. Ekg mnie czeka i badanie ciśnienia tętniczego, nie wiem jak, nie wiem gdzie, ale ważne, że chemii nie będzie 🙂

• Mamusie
jakie zapoznanie Alanka z piesiem sweet
wycztałam ostatnio w folderze przysłanym do domu
że gluten cycowym dzieciom wprowadza sięw czwatym miesiacu i trwa to dwa miesiące
a butlowym po 5 przez 4 miesiace w dwoch etapach
czyli my mogłybyśmy zaczac a ja w czarnej dupie 🙂
ale poczekam na szczepienie
wyczytałam że dzieci karmione piersia maja mniejsza skłonnosc do alergii dlatego wprowadza się to wczesniej

• Mamusie
Haha, Gulek dzieks, jak Marysia nie zechce to mozna rwac dziada 😉

Alaniatko slodziusie, poznaje swiat i dobrze 🙂 Ludzie tak gonia zwierzaki od dzieci a ja uwazam ze to blad. Nie mowie, ze maja od razu sie wylizac i uswinic ale tez nie robie boruty jak nasz Bono (psiur u rodzicow) dotknie Dzona 🙂

Gulek ciesze sie i ja, ze to nie guz :*

Ide spac!

• Mamusie
Dobry!

Noc spaniala tak jak moje dzieci 🤪 🤪

Kurwa............tam jest masakra.Bylam kwiaty wystawic,bo zapowiadali burze(spalam jak abita wiec nie wiem czy byla:woohoo 🙂

Alanek jeszcze spi.Jestesmy na etapie przewracania sie na bok.Moze za pare dni bedzie juz brzuszek 😉
Rehabilitantka mowi,ze wszystko w swoim czasie.

U mnie sa zwierzeta na podworku,ale jak wejda do domu to tragedi nie robimy z mezem.Jedynie zamykamy duzy pokoj,bo na ziemi jest mata i stojak od mlodego.
A wiecie siersc i te inne sprawy to juz w buzi nie musza ladowac 😉
Wczoraj Suzi byla zazdrosna i szczekala 😠ALanek za pierwszym razem sie przestraszyl i wyłłłłłłłłłł,a kolejne juz byly ok.
Nero od poczatku pilnuje Alana.I wczoraj przyszedl do glowy i poszedl.
Jak by to widzieli dziadkowie meza to bym znowu byla najgorsza 😁 😁
Jestem wychowana z psiarnia i tak samo moje dzieci beda 😉

Dzisiaj oczymy dupe w basenie.Woda czysciutka ,cieplutka bedzie.

Co tu na obiad?
Moze jajo sadzone,ziemniaki z koperkiem i mizeria.

Dopiero wstaliśmy wszyscy. Wcześniej było papu o 6:30 i kolejne będzie o 10. Po soczku jabłkowym była piękna kupka. żadnych problemów, więc dziś dam trochę więcej. Dziś znów teściówka przyjeżdża, a my jedziemy chrzest w kościele załatwiać. Moja mama chora od tygodnia i tatę zaraziła :/ Zębiska moje bez zmian 😞
U mnie będzie makaron z łososiem wędzonym i pomidorami, aczkolwiek nie wiem czy coś z tego posmakuję 😞
Dostałam maila z kadr. Mój macierzyński podstawowy kończy się 6 sierpnia 😞 Mam już wniosek o przedłużenie. W poniedziałek Łukasz zawiezie.

• Mamusie
Siemka.
My nie śpimy od 7, tzn dzidek nie śpi 😉 ja spałam a oba wariowała w łóżeczku 😉 w nagrodę za to, że była grzeczna i dała matce pospać dostała cyca 😉
Ej a w ogóle zapomniałam Wam powiedzieć coś. U mojego Michała pracuje chłopak którego żona jest w 15-tym tygodniu ciąży i była na zwykłym zwolnieniu lekarskim, a wczoraj przyniosła zaświadczenie, że jest w ciąży, a ten palant zwolnił ją dyscyplinarnie 😮 jakiś pojebany za przeproszeniem. Miała iść z tym do inspekcji pracy, ciekawe jak to się zakończy, na pewno na jejkorzyść, ale ile musi nerwów zjeść przez takiego kretyna. Niektórzy ludzie naprawdę nie mają serca i liczy się dla nich tylko kasa. Z resztą dzisiejsze czasy to głównie pogoń za kasą, no ale z drugiej strony nie ma się co dziwić skoro nastały takie ciężkie czasy..

Kasia to dziś robie, ale po raz pierwszy to dopiero powiem czy dobry ten przepis:
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/z-cyklu-przepisy-dla-studentow-spaghetti-z-wedzonym-lososiem-w-maslanym-sosie/

A wczoraj zrobiłam tego kalafiora w beszamelu i to była dopiero rewelka, a bardzo szybkie i proste w sam raz na upał:
http://alma24.pl/przepis/217057061/rozyczki-kalafiora-pod-beszamelem-

Tylko ja użyłam świeżego kalafiora. Myślę, że dla mam karmiących ok jak się sera żółtego mało da, albo w ogóle pominie.

A z tą pracą to niestety częste przypadki. My też wręczaliśmy dwa wypowiedzenia dla kobiet po wychowawczym. Tylko, że to była inna sytuacja. Przez te 3 lata wychowawczego ich zmieniła się cała ekipa w firmie, a prezes z byłym dyrem się sądzi i nie chce mieć nic do czynienia z ludźmi, którzy wcześniej pracowali. Tych dwóch nie mógł zwolnić w tym czasie co wszystkich, bo były na wychowawczym. Gdyby nie były na wychowawczym po prostu dostałyby wypowiedzenia wtedy co wszyscy.
A tak to w biurze niemieckim dużo kobitek się porozmnażało, nie miały problemów z powrotem do pracy aczkolwiek oczywiście żadna nie brała wychowawczego, tylko sam macierzyński.

• Mamusie
Kalafior wygląda mniamniusio 🙂
Już jadłam troszkę i kalafiora i brokuła i było ok. Do tej pory źle podziałała tylko papryka bo wyskoczylo uczulenie i topiony ser niestety ;]
Na szczęście mleko już w miare toleuje 😁

hjni h m - wiadomość od Jaśka. Spodobała mu sie spacja najwyraźniej (której tu nie widać) ;] A krótka bo potem chciał zjeść lapa.

Z tą dyscyplinarką to przesada. Koleś jakiś nieogarnięty..
Ja o wychowawczym muszę pogadać z kierownikiem najpierw 🙂

No w sumie kalafior podobno jest trochę wydymający, jak i brokuł, choć nie zaobserwowałam by tak było rzeczywiście 😜
Burza się rozpętała u nas, może wreszcie troszkę się ochłodzi. Nunek poszedł dalej w kimono. Ja sobie kolejną kieckę kupiłam wyszczuplającą optycznie figurę i też by na chrzest pasowała 🙃 Ale już pozostanę przy czerwonej.

Astra coś tam mi lajkowała wczoraj czy przedwczoraj na fb, więc żyje tylko się kryje 😎 😎 😎
Emilcia super, oczywiście na fb mi się nie wyświetliło :/

• Mamusie
ggulek napisał(a):
No właśnie hallo Astra ! 😜
Nie wiem czy widziałyście na fb, ale zestawienie zrobione przez mojego D http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/457026_445129098850646_465683658_o.jpg?dl=1

Hihihi jaka świetna 🙂
Twój mąż pewnie tęskni za małą. Mój Michał jak wczoraj przyszedł z pracy to się tak z małą kokosił fajnie i powtarza jej cały czas, że ją kocha i tęskni za nią jak jest w pracy 😮 chyba się nawrócił 🤪 😜