Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
astraaa napisał(a):
ewcia napisał(a):

super ze siada 🙂 jaka ma technike?? z lezenia?? na bok tyłek i podciaga sie rekami?? moja tak robi, ale jeszcze jej sie nie udało usiasc, rece chyba za słabe ma. ale na kolanach, fik i siedzi, juz nawet sie nie trzyma. a z lezacej to tak sie wkurzaj jak nie moze, bo widac ze chce, meczy sie meczy i pada na brzuszek znów 😞 z rykiem 😞

Ewcia moja jak jest na kolanach to też myk i siedzi,a jak ją wkładam do łóżeczka, to przez dłuższą chwilę się utrzymuje w półsiedzącej pozycji, wsparta na łokciach, a potem jak już osłabnie to kombinuje i kładzie się na bok, podpiera ręką i kuka na mnie głową znad łóżeczka.
Z dupy to łóżeczko, narobili tych dziurek do obniżania i za mało jej opuściliśmy, trzeba jeszcze jak widać 😁

nasza bardziej na macie kombinuje i ona własnie tak dupka na bok robi i podciaga sie rekami ale usiasc nie moze.
a ile wy macie tych dziurek?? my mamy stare łóżeczko i jest najwyzszy poziom, potem sredni i na samym dole. a wy macie jeszcze wiecej tych poziomów??

dobra lece karmic i heja na basen 🙂 tylko dzis to droga pzrez meke pzrez ta szyje moja 😞

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no to u nas zabkowanie chyba zaczete
ale ja tam nic nie widze,ani czerwonegoani opuchlizny
ale...
do cyca nie chciała sie przystawic co chwyciła to ryk, prezenie imelko leci a ta nic
posmarowałam dentinoxem odczekałam chwilke i zjadła cycorka

astra jakie skurwysyny

kasia to moze ten typ takma, skoro astra pisze ze tez D był taki 🙂

kuraki sie upiekły żarcie 🙂 🙂 🙂 🙂

ewcia napisał(a):
astraaa napisał(a):
ewcia napisał(a):

super ze siada 🙂 jaka ma technike?? z lezenia?? na bok tyłek i podciaga sie rekami?? moja tak robi, ale jeszcze jej sie nie udało usiasc, rece chyba za słabe ma. ale na kolanach, fik i siedzi, juz nawet sie nie trzyma. a z lezacej to tak sie wkurzaj jak nie moze, bo widac ze chce, meczy sie meczy i pada na brzuszek znów 😞 z rykiem 😞

Ewcia moja jak jest na kolanach to też myk i siedzi,a jak ją wkładam do łóżeczka, to przez dłuższą chwilę się utrzymuje w półsiedzącej pozycji, wsparta na łokciach, a potem jak już osłabnie to kombinuje i kładzie się na bok, podpiera ręką i kuka na mnie głową znad łóżeczka.
Z dupy to łóżeczko, narobili tych dziurek do obniżania i za mało jej opuściliśmy, trzeba jeszcze jak widać 😁

nasza bardziej na macie kombinuje i ona własnie tak dupka na bok robi i podciaga sie rekami ale usiasc nie moze.
a ile wy macie tych dziurek?? my mamy stare łóżeczko i jest najwyzszy poziom, potem sredni i na samym dole. a wy macie jeszcze wiecej tych poziomów??

dobra lece karmic i heja na basen 🙂 tylko dzis to droga pzrez meke pzrez ta szyje moja 😞

No Ewcia, u nas tych poziomow jest 6 😮 w bartka łóżeczku też były 3, ale wydałam je sąsiadce.

• Mamusie
No czytałam też teraz w necie o tym i jest strasznie dużo lasek z takim problemem. Poczekam aż jej całkiem wyjdą i będziemy bez kapturków jechać 🙂
Czytałam właśnie, że maluchy tak robią pod koniec karmienia, że jak są już najedzone to łapią za sutek żeby się pobawić 🙂 mój Maniej tak robi właśnie 🙂 brzuszek pełen więc czas na zabawę. A czasami jak mała ciągnie i zaśnie z tym kapturkiem to widać jakie tłuste jest to mlesio 🙂 więc najada się na bank bo nie płacze po jedzinku, że głodna czy coś.
Znów zrobiłam mannowca 🙂 idędo lodówki go włożyć i brać się za placuszki 🙂

Ząbkowanie a karmienie piersią

Aby powstrzymać malca od gryzienia piersi pierwszymi, ostrymi jak igiełki ząbkami, daj mu do zrozumienia, że to cię boli. Gdy ugryzie, wyjmij pierś i spójrz groźnym wzrokiem. Nawet niemowlę jest w stanie zrozumieć, że zrobiło coś nie tak. Nie wkładaj płytko sutka. Dziecko zaczyna gryźć pierś także wtedy, gdy chce się bawić. Jeśli czujesz, że dziecko najadło się i zaczyna interesować się tym, co się dzieje wokoło wyjmij pierś. W innym wypadku istnieje duże ryzyko, że zacznie ją gryźć.

Tutaj jebłam 😁 spójrz na Mańkę groźnie Kasia haha i niech Wam koniecznie Michał wtedy zdjęcie zrobi 😁 Mańka gryzie cyca, a Kasia jej zabiera i patrzy z fochem 😁 ale może coś w tym rzeczywiście jest, skoro na innej stronie piszą podobnie:
Pół biedy, jeśli niemowlę gryzie karmiącą matkę bezzębnymi dziąsełkami – ale i tak potrafi sprawić, że podskoczysz z bólu. Co będzie, jeśli ugryzie zębami?
Ząbkowanie bywa często bolesne, niemowlę nie może oprzeć się potrzebie gryzienia wszystkiego i wszystkich. Jednak nawet duże dzieci potrafią ssać pierś, nie gryząc matki – to zupełnie inne czynności. Jeśli Twoje dziecko gryzie Cię boleśnie (więcej niż raz, dwa, bo to może być przypadek), daj mu do zrozumienia, że to Cię boli. Możesz podnieść głos i spojrzeć groźnie – nawet kilkumiesięczne niemowlę zrozumie, że coś jest nie tak. Wyjmij mu pierś z buzi i powiedz dobitnie: Nie wolno! Jeśli ugryzie znowu, schowaj pierś i odczekaj parę minut.

W aptekach dostępne są silikonowe nakładki na sutek (np. Canpol, Avent), które stosowane są przy nauce karmienia piersią dla ochrony pokaleczonych brodawek – możesz je użyć, gdy pierś Cię boli i nie masz ochoty jej podać małemu złośnikowi. W skrajnych przypadkach trzeba odstawić niemowlę od piersi. Co ciekawe, niektórzy psychologowie uważają, że gryzienie to wyraz nieradzenia sobie przez dziecko z nadmiarem emocji.

Patrzyłam na innych stronach i też piszą żeby zabrać cyca i mówić: "NIE WOLNO! 😠 "

😁

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Słuchajcie a wasze dzieci te którym pojawiły się ząbki to czy zanim im się te zęby pojawiły to mlaskały ciągle? Moja teraz mlaska jakby cały czas coś jadła, koc też do buzi wpycha, krową sobie trze dziąsła. I się pluje straszliwie i puszcza bańki ze śliny. Nie powiem, że jest jakaś super niegrzeczna ale dużo bardziej niespokojna jak kiedyś. A lekarz mówił, że zębów nie widać.
Zrobiłam ten deser z manny rano i czeka w lodówce na skonsumowanie. Zeżarłam resztki kremu z gara i jest mega 😎 Pychota po prostu. Takie to szybkie, że normalnie zamiast zwykłego budyniu można robić dla urozmaicenia. Sałatka już też jest i żur ugotowany. Teraz tylko czekać na mamę i babcię 🙂 Łukasz wpadł w czasie pracy to go zagoniłam do odkurzania, więc chociaż to mam z głowy 🙂

wlasnie bede go robic 🤪

• Mamusie
Czesc dziewczny dlugo mnie nie bylo ale nie mam do niczego glowy w sobote szwagra zona co ma silna depresje powiesila sie na strychu w pore ja odratowalismy teraz jest w specjalnym szpitalu nic nie pamieta tylko to ze rozmawiala z diablem. Maly tego dnia jak stalam z nim na schodach to ak przerazliwie piszczal tesc musial poswiecic dom i jest ok. A ja teraz boje sie pujsc do nich na gore boje sie sama chodzic po domu a zajmuje sijej cureczka 😞

• Mamusie
Eee Astra, to jest smieszne ale działa, serio 😁 Moją siostrę też młoda gryzła i ta na Nią warczała, dawała do zrozumienia że to boli. Szybko zajarzyła i problemu nie było 🙂 Także Kasia nie poddawaj się tylko walcz bo to normalka i mnie też pewnie czeka haha 😁

Do Krakowa się wybieram ale jeszcze nie wiem kiedy 😁

Odnośnie dzieciaków - ehh. I tak się nakręca patologia.

Nie wiem co jeszcze chciałam 🙃

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Czesc dziewczny dlugo mnie nie bylo ale nie mam do niczego glowy w sobote szwagra zona co ma silna depresje powiesila sie na strychu w pore ja odratowalismy teraz jest w specjalnym szpitalu nic nie pamieta tylko to ze rozmawiala z diablem. Maly tego dnia jak stalam z nim na schodach to ak przerazliwie piszczal tesc musial poswiecic dom i jest ok. A ja teraz boje sie pujsc do nich na gore boje sie sama chodzic po domu a zajmuje sijej cureczka 😞

😮
Mam trochę ciary ;]

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Deserek sie studzi
Alan spi na dworze
Idziemy na spacerek 😉

Izu też robiłaś deserek z kaszą manną?
Ja ostatnio dupy dałam bo dodałam to normalne kakao do picia i smak był mało wyrazisty, a dzisiaj dałam to ciemne deserowe i jest, że się tak wyrażę wyjebane po calaku jak to moja teściowa mawia 🤪

kasia_sztuk napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Deserek sie studzi
Alan spi na dworze
Idziemy na spacerek 😉

Izu też robiłaś deserek z kaszą manną?
Ja ostatnio dupy dałam bo dodałam to normalne kakao do picia i smak był mało wyrazisty, a dzisiaj dałam to ciemne deserowe i jest, że się tak wyrażę wyjebane po calaku jak to moja teściowa mawia 🤪

Jest wykurwiste. Właśnie pożeram 😁 Wysłałam na spacerek babcię z prababcią z Niunią, a ja sobie odpoczywam 😎
Znowu mnie noga napierdziela i już się zapisałam do lekarza.

A słuchajcie zapomniałam napisać - to wypadanie włosów po ciąży przechodzi. Mi już przeszło. Może to Inneov zaczął w końcu działać, ale generalnie wystarczy sam cynk brać i bodajże można jeszcze selen. Już kilka osób potwierdziło z tym cynkiem.

no ja biorę cynk cały czas. po bartku bylo to samo z moimi wlosami.
jak bralam daylette bylo ok, bo poziom hormonów moze byl w lepszym stanie, a teraz po odstawieniu wyłażą kępami....

jaszminka nie jestes pierwsza ktora mowi ze samobojcy widza diabla przed pozbawieniem sie zycia.
Dawid mi opowiadał jak dwóch facetow wrzucało siano do stodoły, gdzieś wysoko stali i jeden zażartował, założył sobie sznur na szyję i mowił że skoczy. I skoczył, a to miały być zarty, jak go tamci odcięli to im mówił,że zobaczył diabła jak na niego idzie i próbuje go zepchnąć na dół 😮 i nie chciał, a musiał to zrobić.
masakra.

• Mamusie
Alan lezy w kojcu i wyje...........podchodze i smiech na cala kuchnie 😮
Łobuz maly sie zrobil.

Maz szykuje złom-bedzie kasa i narescie czysto na podworku,bo kupka tylko rosła i rosła
Niko po mleko poleciał do sasiada.Dla kotow kupujemy od gospodarza 😁

Ciasto w lodowce.............jagody juz czekaja.A Niko chodzi i tylko mamo kiedy bedzie gotowe 🤪Bo przeciez kasza manna w srodku,a on ja kocha.

Ja też robiłam z musem z jagód, pycha.

Izunia,my za całą przyczepę od ciągnika złomu dostaliśmy 600zł w czerwcu 😜 Nie spodziewaliśmy sie aż tyle, chyba te dwa stare kaloryfery tyle ważyły, bo reszta to puszki, druty i chuj wi co jeszcze. Miałam dodatkową kasę na zakupy, kupiłam se 2 pary butów, i szmaty dzieciakom, mężowi koszulkę żeby mu smutno nie było 😎

Nasza kocia sfora tylko czeka u teściów w oborze przy wejściu, bo jak doją to od razu im w miski wlewają 🙂 i tylko jak usłyszą, że dojarki chodzą już są przy swoich miskach. Mamy jednego czarnego kota z wielkimi zielonymi oczami i białą plamą na końcu ogona, uwielbiam go. Sfora liczy 11 żarłocznych sztuk 😁

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Ja też robiłam z musem z jagód, pycha.

Izunia,my za całą przyczepę od ciągnika złomu dostaliśmy 600zł w czerwcu 😜 Nie spodziewaliśmy sie aż tyle, chyba te dwa stare kaloryfery tyle ważyły, bo reszta to puszki, druty i chuj wi co jeszcze. Miałam dodatkową kasę na zakupy, kupiłam se 2 pary butów, i szmaty dzieciakom, mężowi koszulkę żeby mu smutno nie było 😎

Nasza kocia sfora tylko czeka u teściów w oborze przy wejściu, bo jak doją to od razu im w miski wlewają 🙂 i tylko jak usłyszą, że dojarki chodzą już są przy swoich miskach. Mamy jednego czarnego kota z wielkimi zielonymi oczami i białą plamą na końcu ogona, uwielbiam go. Sfora liczy 11 żarłocznych sztuk 😁

Jejku.jak NIko wali oborą 😮
Przeciez musiał wejsc i zobaczyc jak to wszystko dziala 🙂

Ale szczesliwy,ze kotki maja mleko.
Ide kapac Alana,bo mnie wykonczy .
Siedzi obok i krzyczy sobie.............spiacy juz jest.

Teraz chyba złom jest drogi wiec sie opyla sprzedac.

Jejku.jak NIko wali oborą
Przeciez musiał wejsc i zobaczyc jak to wszystko dziala

No to sobie wyobraź co ja mam codziennie 🙃
Bartek jak te nasze koty - jak usłyszy,ze dojary włączone to pędem leci, bo kotki, bo jego mała krówka Agata, która mu siano je z ręki, bo dziadek i babcia i w ogóle milion przygód. jak wraca to wie,że najpierw pod prysznic, a potem do mamy. Nienawidzę jak on tak śmierdzi.

A mój kot mleka nie ruszy - można się domyślać więc jakie te sklepowe mleka są dobre. Nie lubi też mleks Whiskasa. Pamiętam jak byłam na wsi w dzieciństwie i jak wdzystkie koty siedzialy i czekały aż krowę ludzie wydoją i się przy tym oblizywały 🙂
Co do tych diabłów to chyba zależy w co kto wierzy i takie mu wyobrażnia płata figle w takim momencie. Podobnież samobójcy zazwyczaj tak naprawdę nie chcą się zabić tylko zwrócić na siebie uwagę :/ Mam znajomą, ktora 3 razy truła się prochami. Szczęście w końcu jej to przeszło i nareszcie czuje się w życiu szczęśliwa. Niestety ona jest obciążona genetycznie chorobą psychiczną jak jej babcia, której niestety w końcu się udało zabić. Stwierdzono schizofrenię u obu. Ona więc naprawdę mogła widzieć różne rzeczy. Ale ją swego czasu to nawet nieodpowiednie oświetlenie denerwowało :/
Znam też gościa (właściwie już nie znam tylko znałam) co sobie wbił kilka razy nóż w serce i przeżył. Kurna ja nie wiem ale on chyba naprawdę chciał ze sobą skończyć. Bardziej hardcorowego sposobu nie mógł wymyśleć

• Mamusie
dzisiaj myslałam że je wystrzele w kosmos
pomalu pomalu malenkimi kroczkami moj wkurw urósl do chyba 100m
no kurwa a zaczeło się od zwykłego spaceru
chciałam isc z dzieciakami napole no i stwierdziłam ze w wozkumało jest powietrza no to chchaiłam dopompować, pompka od wozka nie umiałam,poszłam do auta po pomkę ta chy ba zjebana bo moimzdaniem wysysała powietrze a niepompowała
polka w gondoli,maja chciała jej dacbuziucisneła ja na bruch, a walneła pawia napomaranczowa, wiecpiore coby sladów nie było, dalej pompuje... kurwa.... po 40 minutach dzwoniepo meza.... dzwoni tesciowa,nosz kurwaa... jej mi brakuje,okazałosie ze jej drugi synus jest na wsi zeswoim synusiemno i jak przystałona zajebistą babciemusiała do nich pojechac,no i skoro u nich była to do nas tez zadzwoni- a jebaj sie.... powidziałam jej ze mam wkurwa bo mi sie koła sposciły a ona zemoze wpadnie w srode, odpowiedziałamjak chce to niech wpada kiedy chce tylko niech wcesniej zadzwoni, 3minuty rozmowy wkurw wiekszy ojakies 20m 🙂:P przyjechał maznapompował 🙂
na spacerze ochhłonęłam
ale w domuznowu siewkurwiłam,bo Majka cos zaczeła wymyslać,bo polazapłakała, bo kawasie rozlała, bo uchwyt od prysznica sie urwał- tu sie wkurzyłammocno,iwogole i wogóle,Majka zmeczona wiec tezwkurwiona
ale już mi przeszło 🙂
bospią
a ja biore shandy z lodem, nawale się prasując pieluchy

hej 🙂

Niuńka śpi więc mam chwilę dla siebie 🙂
Właśnie oglądam spacerówki, bo powoli przymierzam się do zakupu ale za cholerę nie wiem co wybrać. Wydaje mi się, że najlepsza byłaby z pompowanymi kołami ale te z kolei więcej ważą i już sama nie wiem 🥴 Jutro chyba podjadę do sklepu i zrobię rozeznanie. Czy któraś z Was już zakupiła?
Widzę że przewija się temat samobójstw, dla mnie osobiście ciężki i nie do ogarnięcia.
Ewcia pytałaś ile ważę, na dzień dzisiejszy 40 kg i mam nadzieję, że mniej już nie będzie. fakt jestem z tych niskopiennych bo mam niecałe 160 😜 ale buzia mi dosyć zeszczuplała, dupy prawie nie mam i cycki mi zmalały, masakra jednym słowem. I jak tu przytyć? nie wiem czemu tak waga spadła, może przez to że jem nieregularnie, ale mam znajomą która zawsze była przy kości a po ciąży tak potwornie schudła, że nikt jej nie rozpoznawał. W dodatku ona po urodzeniu dziecka nie dostała okresu a minęło już 9 lat. Dramat, zwłaszcza, że bardzo chce/chciała mieć jeszcze jedno dziecko 😞
I ja też chcę! I mam nadzieję, że będzie mi dane 😉