Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

ewcia napisał(a):
a jak z tymi jabłkami w słoiczki?? Ty astra nie robiłas??
napewno Iza miała robic, a TY??

obrane i bez gniazd nasiennych kroilam na małe kawałki, odrobinę wody i dusiłam, potem blender do gara i takie gorące powlewałam do wyparzonych słoików, zakręciłam, ustawiałam do góry dnem i wszystkie połapały, a wykorzystałam nawet słoiczki hippa i bobovity bo miałam akurat sporo

Kasia, Mania na fotach niby do taty, ale na tym filmiku to cała Ty 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
astraaa napisał(a):
ewcia napisał(a):
a jak z tymi jabłkami w słoiczki?? Ty astra nie robiłas??
napewno Iza miała robic, a TY??

obrane i bez gniazd nasiennych kroilam na małe kawałki, odrobinę wody i dusiłam, potem blender do gara i takie gorące powlewałam do wyparzonych słoików, zakręciłam, ustawiałam do góry dnem i wszystkie połapały, a wykorzystałam nawet słoiczki hippa i bobovity bo miałam akurat sporo

Kasia, Mania na fotach niby do taty, ale na tym filmiku to cała Ty 🙂

bede robic jabłusia, ja tez w te małe słoiuczki, bo ona mało zjada na jeden raz to sie popsuje, chyba ze zuzi dam
a cukier dawałąs czy jadła kwaskowate czy miałam słodkie jabłka??

Ewcia my z leśnych owoców jemy już maliny z jabłkiem i jagody też będę wprowadzać jak dostanę.
Odespałam weselicho. Jednak nie ma to jak własne łóżko, nawet jak się wstanie na chwilę o tej 6 nakarmić dzidka.
Ja kurcze coś sobie uroiłam, że Kasi narzeczony zginął w wypadku samochodowym (nie wiem czemu byłam tak przekonana) i sobie banię na wieczór wczoraj nabiłam, bo mój Łukasz przecież ciągle jeździ i ten sam rocznik co ten Tomek jest. I dziś właśnie robi 400km 😞 Ale nie można tak myśleć. Jeśli komuś jest pisane to i w domu może mu się krzywda stać 😞
Koniec smutnych tematów. Grunt, że życie się jakoś ułożyło i się Kasia pozbierałaś. Widać Tomek czuwa nad Twoim szczęściem tam gdzieś z góry 🙂

A ja teraz nie mogę się doczekać kiedy Gosia zajdzie w ciążę 😎

ewcia napisał(a):

a cukier dawałąs czy jadła kwaskowate czy miałam słodkie jabłka??

zero cukru 😉 wyszły jabłka najpierw miałam papierówki, więc slodkie, ale teraz kładłam jakieś inne, kwaskowate właśnie, ale też zjada

Lady 😁
ja wczoraj sterroryzowałam znajomych,że już na nich czas i powinni się hajtnąć 😜
tam jest tak,że ona bardzo chce, a on jest idiotą jeśli chodzi o takie sprawy, mamusi synek, chłop 30 lat, a mamuchna mu fajki kupuje, opłaty za auto nawet uiszcza i jemu jest tak dobrze, powiedział wprost wczoraj,że nie chce mieszkać z P. bo będzie mu w nocy wyłączała komputer w trakcie gry i podał nam takie powody, że koń by się uśmiał. 8 lat chodzą i chodzą, ona pragnie dziecka,a ten czubek nie zamierza jej go robić 🙃 ja nie wiem dlaczego oni są parą 🙃

kasia_sztuk napisał(a):
Jeszcze dla porównania 🙂

O Dżizas 🤪 no mówię,że klon na fotach 😁 hahahaha

Kasia, wydawało mi się,ze Twój facet jest trochę grubszy, a to chudzina jest 😎

astraaa napisał(a):
Lady 😁
ja wczoraj sterroryzowałam znajomych,że już na nich czas i powinni się hajtnąć 😜
tam jest tak,że ona bardzo chce, a on jest idiotą jeśli chodzi o takie sprawy, mamusi synek, chłop 30 lat, a mamuchna mu fajki kupuje, opłaty za auto nawet uiszcza i jemu jest tak dobrze, powiedział wprost wczoraj,że nie chce mieszkać z P. bo będzie mu w nocy wyłączała komputer w trakcie gry i podał nam takie powody, że koń by się uśmiał. 8 lat chodzą i chodzą, ona pragnie dziecka,a ten czubek nie zamierza jej go robić 🙃 ja nie wiem dlaczego oni są parą 🙃

A Gosia z Łukaszem to właściwie dopiero teraz się poznają, bo dopiero zamieszkają razem. Dlatego też nie chcą jeszcze dziecka, bo chcą sobie chwilę pożyć razem we dwójkę. Ja tam bym się już starała. Gdy się planuje to zazwyczaj wcale nie jest tak hop siup. Choć może ta świadomość, że niekoniecznie teraz by chcieli dziecko spowodowałaby, że właśnie by się udało za pierwszym strzałem 🙃 Na weselu wszyscy im bliźniaków życzyli 🙃
W każdym razie czekam i kibicuję. Tylko niech ona tabsy już rzuci 😉

no, ja też wolę Kasię w wersji blond 😎

Dzięki Iza,że mi przypomniałaś - moje pranie czeka aż pańcia łaskawie je wywiesi 😜

Lady, nacieszą się sobą, minie poślubny romantyzm i zobaczą,że we dwojkę na dłuższą metę jest...dziwnie, pusto i czegoś brakuje. Tak nam mówił męża kuzyn, oni to samo, po ślubie chcieli tylko razem mieszkać, "pożyć" i w ogóle. Rok im to jedynie zajęło 😁

• Mamusie
astraaa napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Jeszcze dla porównania 🙂

O Dżizas 🤪 no mówię,że klon na fotach 😁 hahahaha

Kasia, wydawało mi się,ze Twój facet jest trochę grubszy, a to chudzina jest 😎

On kiedyś był pulchniejszy, ale jakiś rok temu zaczął jeździć na rowerze i stwierdził, że musi się odchudzić, no i się odchudził 12 kilo 😮 🙃 ale zgrabniutki jest mmmm 🙂 dupcię ma taką śliczną, odstającą, że jak chodzi w samych gaciach to go poklepuję zawsze ajjj.
Wczoraj był seks 🙂 przy zapalonej lampce, długo to nie trwało ale cholera mój Michał to jest ruchacz pierwsza klasa hahahahahaha 🤪 ☺️

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Klon taty 🙂 Do mamy na razie nie widzę podobieństwa, ale to też się zmienia z wiekiem.

nio jednak tata, chocja widze podobienstwo do Kasi tez, moze mniejsze niz do michała, ale jest, zwłaszca jak w tych ciemnych włosach jest. nio ale jednak tata bardziej. Michał się nie wyprze jakby mu przyszło do głowy.

mała zjadła 1/3 słoiczka jabłka z jagodami i szczesliwa cycem popiła. ale oczywiscie mimo ze przykryłam ja pielucha i sie niewiele ubrudziła do rekawe u bluzki brudny.

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Lady 😁

A Gosia z Łukaszem to właściwie dopiero teraz się poznają, bo dopiero zamieszkają razem. Dlatego też nie chcą jeszcze dziecka, bo chcą sobie chwilę pożyć razem we dwójkę. Ja tam bym się już starała. Gdy się planuje to zazwyczaj wcale nie jest tak hop siup. Choć może ta świadomość, że niekoniecznie teraz by chcieli dziecko spowodowałaby, że właśnie by się udało za pierwszym strzałem 🙃 Na weselu wszyscy im bliźniaków życzyli 🙃
W każdym razie czekam i kibicuję. Tylko niech ona tabsy już rzuci 😉

a u nas plan i strzał w 10, w obu przypadkach., takze sie soba bez zabespieczenia nie naciszyslimy. swiadomosc ze chce dzidzie mnie skłoniła do wspołzycia, i pstryk i juz 🙂 a teraz sie zmuszac tzreba.

Astra jak piszesz o tych znajomych, to ja takich par nie rozumiem, ale faceci jak widac sa wygodni. ja mam tez kolegów co maja stałe partnerki i 30 lat na karku a mieszkaja z mama i im wygodnie. wina rodziców bo aj to bym takiego syna kopneła, zeń sie i tyle jak jestes tyle lat a nie siedzisz na dupie i "grasz" jak ten kolega. matka tez powinna wyłaczac komp.hhe

A ja mam ciotę i dostałam na weselu 😞 A tak to byśmy mogli poszaleć w samotności u rodziców w chacie 😎 No ale wiedziałam, że będę miała, bo zawsze jak w zegarku dostaję przy hormonach.
Astra my mieszkaliśmy prawie 2 lata zanim zaczęliśmy starać się o dziecko, no ale odłożenie pigułek i przerwa plus starania to nam zeszło 9 miesięcy łącznie. 3 miesiące przerwy od tabsów, pół roku starań. Tyle, że my bardzo szybko ze sobą zamieszkaliśmy, niecałe pół roku od poznania się. Nie wyobrażam sobie inaczej po moim byłym oszuście, który był tak dwulicowy, a ja o mały włos wyszłabym za niego za mąż. Gosi też wiele razy tłumaczyłam, że umawianie się na randki i wspólne wakacje to nie to samo co życie razem, rządzenie kasą razem, bycie ze sobą gdy jest się chorym, nie ma się nastroju, nie wygląda się dobrze. Ona np. nie wyobraża sobie by facet był przy porodzie, bo pewno to będzie dla niego trauma. A ja jej nie raz tłumaczyłam, że na pewnym etapie znajomości to nie powinno być żadną traumą i nie powinno wpłynąć na życie seksualne potem. Ci, na których to jakoś negatywnie wpływa to według mnie są jeszcze niedojrzali.
No ale każdy żyje jak uważa. Ja zawsze byłam ostrożna. Jestem za stara na romantyczne szaleństwa. Mam nadzieję, że im się ułoży i że poznali się mimo wszystko dobrze. W końcu kiedyś tylko na takiej zasadzie ludzie się pobierali i byli znacznie młodsi. Oni też oboje są po przejściach, więc chyba by nie ryzykowali.

lady łączę się z tobą w bólu ciot 🙂
kasia nie rob mi smaka na ostry sex bo nie mogę 😠 🤨 🤔 ☺️
film smutny ale najwązniejsze że sobie życie ułożyłaś i masz cudne dziecko hubuś ją lubi bo kocha wike 😁
wczoraj byłam w polo markecie wykupilam wszystkie króliki 😁
wszystkie kaszki po 6 miesiacu sa z glutenem i co ja mam zrobic jakledkarka mówiła od roku glutem czemu moje dziecko choć nie tak grube a długie m cierpieć z tego powodu ???

A właśnie z tym glutenem. Kupiłam zapas deserków po 6 miesiącu: różne owoce z kaszką, jedne nawet z biszkoptami i te słoiczki zawierają gluten. To są już te duże deserki normalne. Podaje któraś już? Tak myślę czy jak taki deser się poda to czy dawać też mannę z glutenem na osobny posiłek, czy sobie darować? Bo niby od 6 miesiąca się zwiększa tą ilość podawanego glutenu.
Zakupy mi przyszły, Nuna się obudziła więc na trochę spadam. Trzeba jakiś spacer uskutecznić 🙂

Co do planowania ciąży to mi lekarz powiedział, że jesteśmy w ścisłej czołówce jak mu powiedziałam, że długo się staraliśmy 😮 W sumie większość znajomych starała się koło roku.

• Mamusie
mulant napisał(a):
film smutny ale najwązniejsze że sobie życie ułożyłaś i masz cudne dziecko hubuś ją lubi bo kocha wike 😁
wszystkie kaszki po 6 miesiacu sa z glutenem i co ja mam zrobic jakledkarka mówiła od roku glutem czemu moje dziecko choć nie tak grube a długie m cierpieć z tego powodu ???

a czemu on ma miec ten gluten od roku, mulant?? ja nie wiem, teraz kaza wprowadzac wczenisej zeby zmniejszyc ryzyko celiaklii,a tobie kazali po roku??
wszytskie są z glutenem?? mi sie wydaje ze nie, ze ja dawałam zuzi kiedys tez po 6 miechu i dosypywałam łyzeczke manny jak wprowadzałam. z bobovity chyba sa bezglutenowe. az zobacze na stronce..

• Mamusie
mulant napisał(a):

my normalnie wprowadzamy gluten...............ona niech sie odchudza...........no

ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):

a czemu on ma miec ten gluten od roku, mulant?? ja nie wiem, teraz kaza wprowadzac wczenisej zeby zmniejszyc ryzyko celiaklii,a tobie kazali po roku??
wszytskie są z glutenem?? mi sie wydaje ze nie, ze ja dawałam zuzi kiedys tez po 6 miechu i dosypywałam łyzeczke manny jak wprowadzałam. z bobovity chyba sa bezglutenowe. az zobacze na stronce..

bo lekarka sądzi że jak mu wprowadzę glutem to chlebem będę go karmić i biszkoptami ciasteczkami i utyje

• Mamusie
A właśnie z tym glutenem. Kupiłam zapas deserków po 6 miesiącu: różne owoce z kaszką, jedne nawet z biszkoptami i te słoiczki zawierają gluten. To są już te duże deserki normalne. Podaje któraś już? Tak myślę czy jak taki deser się poda to czy dawać też mannę z glutenem na osobny posiłek, czy sobie darować? Bo niby od 6 miesiąca się zwiększa tą ilość podawanego glutenu.
Zakupy mi przyszły, Nuna się obudziła więc na trochę spadam. Trzeba jakiś spacer uskutecznić 🙂

lady, sztunia chyba Poli dawała cos z biszkoptami, te jakies owocki, cos mi sie koarzy.
a czemu móisz ze od 6 miesiaca sie zwieksza porcje glutenu??
ponoc ekspozycja na gluten to jest podawanie 2 miesiace tej małej dawki. Ty tyle dajesz??
ja napewno bede krócej dawac, ale nie wiem czy od 6 miecha sie zwieksza. z tego co wiem to te słoiczki sa uniwersalne, raczej za wiele sie nie zmienia od lat, takie same dania jak u zuzi sa widze. a wiem ze u niej sie wprowadzało po 6 miesiacu dopiero troszke. i ja wtedy pamietam ze wróciłam do pracy i dopiero zaczynałam chyba podawac jej po troszku glutenu.
nio nie wiem. w sumie chyba cycowym sie podaje po 4 miesiacu ten gluten, po 4 a nie pozniej niz w 6, wiec to by były te 2 miechy. a dla sztucznych mleczek to chyba pózniej. wiec ja bym chyba nic nie zwiekszała, chyba ze cos mi sie pokićkało 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Ja nadal nie mam ciotki 🤪 🤪

hehe witaj w klubie, nam to dobrze, ale mysle ze u mnie to pierwszy cykl po powrocie do pracy bedzie juz tym z okresem 😞 niestety./ jeszcze zebym sciagała dalej z cycków mleko to mzoe bym nie dostała, ale ja mam zamiar małej nie karmic mlekiem jak bede w pracy, wiec za długa pzrewra i pewnie horror powróci.
a Ty Iza jak karmiłas niko 1,5 roku cycem to kiedy dostałas okres?? pamietasz??