Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Jaszminka, ugotuj sobie w jednym garnku warzywa, takie, jakie już jada Ksawery. W drugim garnku ugotuj mięsko (osobno, bo wywar z mięsa podaje się dzieciom później, chyba koło roczku, jeśli dobrze pamiętam). Mięsko posiekaj, wrzuć do warzyw i zmiksuj na papkę. I żadnej vegety, jak to lutówki lubią doprawiać 😜

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzieki 🙂 jak nazrazie to probowal marhewke i troszke ziemniakow czy jakies inne warzywa moge mu podac jak tak to jakie?? Wole sluchac rad waszych niz lekarki 🙂
A dziewczyny mam problem ostatnio podalam malemu banana i to juz kilka razy go jadl i bylo ok a wczoraj i dzis ma w kupie to wyglada tak jak pocieta na kawaleczki czarna nitka nie mam pojecia co to myslicie ze od banana czy to cos innego? Poczekam jesli w nastepnej tez to bedze idziemy do lekarza

Jak chcesz mu wprowadzić mięsko, to nie dawaj nowych warzyw. Albo jedno, albo drugie. I poczekaj parę dni z kolejną nowością, żeby zobaczyć jak zareaguje. A co do banana, ja bym zrobiła tydzień przerwy (albo przynajmniej aż się kupa unormuje) i spróbowała podać go ponownie. Jeśli się to powtórzy, to odstawiłabym na dłuższy czas. Tylko Jaszminka po kolei, banana z mięskiem też przypadkiem nie łącz. Proponuję, żebyś poprzeglądała jakieś schematy żywienia, żebyś mniej więcej się orientowała o co kaman 😉

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
A właśnie z tym glutenem. Kupiłam zapas deserków po 6 miesiącu: różne owoce z kaszką, jedne nawet z biszkoptami i te słoiczki zawierają gluten. To są już te duże deserki normalne. Podaje któraś już? Tak myślę czy jak taki deser się poda to czy dawać też mannę z glutenem na osobny posiłek, czy sobie darować? Bo niby od 6 miesiąca się zwiększa tą ilość podawanego glutenu.
Zakupy mi przyszły, Nuna się obudziła więc na trochę spadam. Trzeba jakiś spacer uskutecznić 🙂

Co do planowania ciąży to mi lekarz powiedział, że jesteśmy w ścisłej czołówce jak mu powiedziałam, że długo się staraliśmy 😮 W sumie większość znajomych starała się koło roku. [/quote

lady ja daje juz normalnie te deserki, bez kaszk manny,twraz pomału wiekszosc zupek nawet ma gluten

• Mamusie
mulant napisał(a):
ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
lady łączę się z tobą w bólu ciot 🙂
kasia nie rob mi smaka na ostry sex bo nie mogę 😠 🤨 🤔 ☺️
film smutny ale najwązniejsze że sobie życie ułożyłaś i masz cudne dziecko hubuś ją lubi bo kocha wike 😁
wczoraj byłam w polo markecie wykupilam wszystkie króliki 😁
wszystkie kaszki po 6 miesiacu sa z glutenem i co ja mam zrobic jakledkarka mówiła od roku glutem czemu moje dziecko choć nie tak grube a długie m cierpieć z tego powodu ???

a czemu on ma miec ten gluten od roku, mulant?? ja nie wiem, teraz kaza wprowadzac wczenisej zeby zmniejszyc ryzyko celiaklii,a tobie kazali po roku??
wszytskie są z glutenem?? mi sie wydaje ze nie, ze ja dawałam zuzi kiedys tez po 6 miechu i dosypywałam łyzeczke manny jak wprowadzałam. z bobovity chyba sa bezglutenowe. az zobacze na stronce..

bo lekarka sądzi że jak mu wprowadzę glutem to chlebem będę go karmić i biszkoptami ciasteczkami i utyje

mulant przecieżkaszki ryzowe,czy ryzowomleczneniemaja glutenu, bo w ryz sam w sobie tego nie ma, tak samojakkaszki kukurydziane,wiec nie maproblmu,kaszki z glutenem sątylko zbożowe,aich ażtak wiele nie ma

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Dzieki 🙂 jak nazrazie to probowal marhewke i troszke ziemniakow czy jakies inne warzywa moge mu podac jak tak to jakie?? Wole sluchac rad waszych niz lekarki 🙂
A dziewczyny mam problem ostatnio podalam malemu banana i to juz kilka razy go jadl i bylo ok a wczoraj i dzis ma w kupie to wyglada tak jak pocieta na kawaleczki czarna nitka nie mam pojecia co to myslicie ze od banana czy to cos innego? Poczekam jesli w nastepnej tez to bedze idziemy do lekarza

jaszminka,czasem tak się po bananie dzieje, Majka tez czasem tak miała,nie faszeruj go za często tym bananem, ale też bez paniki, bo takie rzeczy w kupskumogą się pojawić,wbrew pozorom osatnio dowiedziałam sie że banan jest najbezpieczniejszym owocem

sztunia napisał(a):
Jaszminka napisał(a):

jaszminka,czasem tak się po bananie dzieje, Majka tez czasem tak miała,nie faszeruj go za często tym bananem, ale też bez paniki, bo takie rzeczy w kupskumogą się pojawić,wbrew pozorom osatnio dowiedziałam sie że banan jest najbezpieczniejszym owocem

he he hubert też miał te nitki wystraszona jechałam do lekarza z pampersem że ma glizdy a lekarka w śmiech że to od banana

ewcia napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja się będę trzymać tej rozpiski hippa jak lekarz kazał tylko niewiem jak z tymi deserkami. Chyba jak podam deserek to już kaszki dodawać do przecieru miesno-warzywnego nie będę. Czyli od 6 miesiąca 6gram glutenu będę podawać, bo teraz dostaje 3 gramy (pół łyżeczki).

a ile ty juz czasu podajesz ten gluten lady??

Gdy skończyła równe 5 miesięcy, czyli od miesiąca prawie.

Wróciłyśmy. Ale upał. Jeszcze jutro tak ma być podobnież, a potem znów się ma spaskudzić. Muszę zjeść obiad wreszcie i potem resztę nadrobię.

Sztunia najbezpieczniejszy?
ja z kolei słyszałam,że nie wczesniej niż po 7 miesiącu, a surowy po 10, bo owoce tropikalne podawane za wcześnie najczęściej ze wszystkiego powodują alergie i problemy z trawieniem
Wikusia je banana,ale trochę i z jabłkiem, fakt że nic jej nigdy nie było, ale z bananem nie szalejemy.
a co to była kiedyś za afera,ze w banany wstrzykiwali parafinę czy coś tam..? coś mi dzwoni, tylko nie wiem w którym kościele 😁
Wolę moje owoce z ogrodka, albo słoiczkowe, bo ufam,że są z upraw eko 😉

Jaszminka pierś pieczoną, ale założę się,że chodziło o taką z folii. Umyj pierś, połóż na nią plasterek masła, zawiń w folię aluminiową i do piekarnika na 180st, trzymaj aż będzie mięciutka. Potem tak jak leliva pisała - na kawałki i ostro potraktuj blenderem.

• Mamusie
Dzieki a wiecie co ostatnio tesciowa moja kochana zrobila?? Nakarmilmi dziecko sosikiem i co najlepsze wypierala size nie a widzialam bo jak weszlam to zabierala mu lyzeczke z buzi a co najlepsze ona zrobila sos na MLEKU z grzybami!!!! No myslalam ze mnie trafi a wyszlam doslownie na chwile powiesic pranie i teraz mam piekne dziecko cale w kropki

• Mamusie
Ale tłusty rosołek mi wyszedł, nażarłam się nim tak, że się zaraz porzygam :/
Ej w ogóle po drugiej stronie mojej ulicy otworzyli pierogarnię, kupiłam kilka sztuk na próbę, normalny dom jednorodzinny a na dole restauracja taka mała, lepią pierożki na miejscu, od przyszłego tygodnia mają mieć dania obiadowe. Zajebiście! Czasami jak nie będzie mi się chciało gotować to kupię a co 🙂 9 zł za jeden obiad. To niedużo.
Idę na kibel, sraczkę mam po tym rosole. Uuuu grubooo. Dobrze, że Michał papier wczoraj kupił 🙂
Adios! Lecę aaaaa, raczej leci ale po nogach hahaha 🙂

• Mamusie
astra nie wiem odktórego mieisące,mozeźle się wyraziłam, dla dziecka moze większegooooo 🙂
chodzi o to że trzeba bardzo mocnowyszorowaćskórkę,i nawet nie trzeba końcowek obgryzaćijest spoko, mówiłami to mama dziwczyni chorej na cukrzyce

jaszminka to cud ze tylko ma kropki,bo od grzybów moze byc mega goraczka i bol brzucha ty nie spuszczaj tego dziecka zoczu, bo ta baba jakas popierdolona

Jaszminka napisał(a):
Dzieki a wiecie co ostatnio tesciowa moja kochana zrobila?? Nakarmilmi dziecko sosikiem i co najlepsze wypierala size nie a widzialam bo jak weszlam to zabierala mu lyzeczke z buzi a co najlepsze ona zrobila sos na MLEKU z grzybami!!!! No myslalam ze mnie trafi a wyszlam doslownie na chwile powiesic pranie i teraz mam piekne dziecko cale w kropki

no nie będę nawet komentować...

sztunia napisał(a):
astra nie wiem odktórego mieisące,mozeźle się wyraziłam, dla dziecka moze większegooooo 🙂
chodzi o to że trzeba bardzo mocnowyszorowaćskórkę,i nawet nie trzeba końcowek obgryzaćijest spoko, mówiłami to mama dziwczyni chorej na cukrzyce

A, no to,ze dla starszych dzieci to wiem 🙂
myślalam,ze Ci chodzi o maluchy takie jak nasze.

Jaszminka, weź jej wjeb jakiegos muchomora do sosu następnym razem, ale idź z Ksawciem na spacer, a ta niech je, w razie czego - Ciebie nie było 😉

Moja je banana tylko z jabłkiem w słoiczku Bobovity i kupy były normalne. No i ten kleik ryżowy o smaku bananowym.
Jaszminka popieram akcję z muchomorem dla teściowej. Albo chociaż bym jej do żarcia wrzuciła coś na sranie 😎 Ksawery i tak silny jest skoro tylko wysypką to odchorował.

jak mi się chce jeść 😮
gastrofaza poalkoholowa
a lodówkę tylko otwieram i zamykam.

Kapuśniak bym zjadła....
idę zobaczyć jak tam moja kapusta w beczce, ale prawdopodobnie będzie za mało kwaśna i będę zmuszona iść do sklepu 🙃
jak nie zjem to umrę

leee od 14 nie śpimy mam dość swojego dzieciaczka kochanego idą nam górne kły bo tak ma spuchnięte że jak dotykam to placz a mnie 5 zębów boli 😮 😮 😮 zawiało mnie z jednej strony