Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ewcia napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
ewcia napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
Wcześniej wstałyśmy, bo od 8 wiercą za ścianą 😠 Tatuś musiał iść wcześniej do pracy. Żesz fuck taki ma zajeb do piątku, że nie ma kiedy jechać po telewizor. W piątek wiezie moje żuczki z biura na targi. Ominą mnie targi w tym roku sesesese 😎 Zrezygnowali z tych w listopadzie. Następne chyba pod koniec lutego. Jakies bzdury związane z pracą mi się śniły 🤢
Trzeba dziś jakiś porządny obiad zrobić, bo ostatnio się opierdzielam i wczoraj żarliśmy makaron z serem, śmietaną, cukrem i cynamonem. Dziś chyba zrobię makaron ze szpinakiem, a dla Łukasza zamiast makaronu do tego Ravioli 5 serów, bo udało mi się zdobyć, a on lubi 🙂 No i sałatka jakaś, bo mam przyjdzie po pracy, a się odchudza 😉
Jak Nunek pójdzie spać muszę przejrzeć jej fotki i wybrać 100 do wywołania, bo wczoraj fajną ofertę na grouponie kupiłam 🙂 A ja jeszcze żadnego jej zdjęcia nie mam wydrukowanego, aż wstyd ☺️

my mamy 200 do wywołania, wstepnie wybralismy, bo to i z chrzcin dla nas i dla innych ale tak sie nie chce ze szok.
a maz ma jeszcze wieczorami/nocami prace na kompie,w iec juz w ogole nie ma kiedy.
a my mamy kilka dosłownie z tych pierwszych dni Igusi, bo wtedy tez mielismy jakis groupon.

Ja z chrzcin wywołam wszystkie jak juz będą 🙂 A te z groupona to tylko wysyłam on-line i oni mi odsyłają pocztą wydrukowane. Już kiedys miałam taki kupon i zadowolona byłam.
A co do teściowej zazdroszczę. Moja nie pamiętam kiedy była u nas ostatni raz i ja nie wiem jak mała z nią zostanie 2 tygodnie skoro prawie jej nie zna, a ona teraz potrafi płakać na niektóre osoby. Chyba wolałabym opiekunkę...

nio my mamy odbiór w fotojokerze zaa free a mamy go pod domem.
a tescowa nie ma tescia, sama jest to sie dla wnuków poswieca, taki typ, bo niektóre sie wcale nie kwapia. a ona wczesniej do zuzi przychodziła, teraz przychodzi z igusia xzostac jak jade do przedszkola po zuzie zeby małej w te zarazki nie ciagnac. dzis zebranie wiec zostanie dłuzej z obiema, az maz wroci 🙂 naprawde mamy dobrze 🙂

w sumie moja tez na kazde nasze słowo jest u nas
ale ja to taka dziwna jestem i wszedzie z dziecmi i wole je miec obok siebie ☺️

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Chyba tez zamowie te odbitki 🙂 Tym bardziej, ze obiecałam babci album 😜 Przy okazji tez ciekawa oferta - http://www.citeam.pl/oferty/cala-polska/goracy-zestaw-37-prezerwatyw

widziałam tez te gumki, ale chyba bym sie bała w takim serwisie. kupuje tylko w aptece. jak ktos dla jaj podziurawi?? choc w sumie maja opakowania te dureksy bo w inne takie w tych teekturkach to mozna zajrzec, jakies te tanie condoms czy cos, za 3zł 3szt.

• Mamusie
hej wiewiórki
a propos tesciowych była u nas całe 30minut, chuj jej w dupe
jak mozna byc taka hipokrytka

dzisiaj wywiadówa 🙂 hahhaa ale mam podjarke
a terazkawa i jak polson usnie sprzatanie w szafie i wogle w sypialni

o zdjeciach mi nie móie ponad rok nie wywoływałam, musze to zrobic licze ze niezla sumke zapłace

• Mamusie
ewcia napisał(a):
ja nie lubie tego wybierania, zanim wyjdziemy to ja juz cała mokra jestem. nio i igi poki co nie ciagniemy w te zarazki...ale we wt tescowa ma badania cały dzien wiec albo zuza zostanie do 16 i maz ja odbierze albo ja z mała pojade ten raz...

ja do przedszkola musze jechac z Alankiem,bo zostawiajac go z sasiadka jest ciagle bujany,gada do niego miałcząc 😠a mnie to denerwuje......
tesciowej nie bede ciagac na 10min 😉

ja wiem czy jest jakas roznica czy Igus idzie np.do przedszkola po ZUze jak zarazki i tak z nia wracaja do domu
ale jezeli macie taka mozliwosc to dobrze
najgorzej w zime bedzie z ubieraniem,ale to juz jakis patent opracuje
w pizamie w kombinezon i do auta 🤪 🤪

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hej wiewiórki

o zdjeciach mi nie móie ponad rok nie wywoływałam, musze to zrobic licze ze niezla sumke zapłace

ja Alanka mam juz w albumie pieknie wklejone....staram sie na bierzaco miesiace wklejac

u NIko byla mala zaleglosc,ale juz jest ok 😉

• Mamusie
Izu nie jestes dziwna, ja też wole Bąbla miec przy sobie. Jak trza to zostawie (hehe) ale wychodze z załozenia, ze po 1 to moje dziecko i skoro pojawilo sie na tym swiecie to juz bedzie i trzeba umiec zyc z dzidziem a po 2 niech sie obywa ze swiatem, jestem za tym zeby z dzieckiem jezdzic prawie wszedzie a nie kisi sie takie w domu i potem byle wiaterek czy cos i chore.

Odkryłam czemu Jasiol tak wczoraj ryczał.. On po prostu CHCE mnie gryzc w sutka a ja mu nie pozwalam za bardzo 🤢 No i jak zagryzie to mówie mu nawet spokojnie i grzecznie, że nie wolno a ten w ryk i tak w kołko. Gnojek mały no.

Kasia jak tam Twoje sucie?

• Mamusie
Fiku mamy identyczne zdanie na ten temat. 😁
Niko od małego byl wszedzie z nami i sie ciesze z tego,bo nie dostaje/dostawał glupawki w real-u ....dzial zabawek 😁 😁 😁

Alan grzecznie pije.Czasami poczuje jego zebolki,ale jest ok.

U nas jest zabawa jak mi zabawki w aucie lataja.Ostatnio przed nosem mi przeleciala.
I patrze takim groznym wzrokiem i pokazuje palcem tyty...........a ten sie leje z matki 😁I robi tak caly czas.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
EEee Ewcia czego się bać :P Te dziury to jakis dziwny wymysł nie wiem kogo 😜 A nawet jesli to przeciez byłoby widac na opakowanku bo watpie zeby tylko lateks był dziurawy, durex by tego sobie nie zrobil 😜

podczas takiej akcji kto sprawdza opakowanie 🤪 🤪 🤪
brak czasu 😁 😁

• Mamusie
No Izu szkoda, że ta pogoda sie knoci bo foty plenerowe byłyby super, już nawet mam pomysł 😁 Ale coś się wymodzi. Jak co to zrobi się coś w domu 🙂 Tylko tak, ja w tym miechu mam zajęte weekendy, teraz urodziny siostry więc jedziemy do rodzicow, za tydzien nawiedza nas wujek Karola a za dwa weselicho. W tygodniu w miare luz tylko 26 września jedziemy do okulisty do Częstochowy znowu. Poza tym dobrze by było przy okazji jak będziesz w Opolu machnąć tą sesje bo będzie mi łyso jak Ty specjalnie przyjedziesz a mi wyjdzie kicha hahaha :P No i oczywiście jak masz jakies pomysły albo ciekawe rekwizyty to tez byłoby fajowo 🙂 Ja tak sobie ćwicze na tym moim Jachu i wyciągam z szafek co tam znajdę ale niewiele mam :P Haha w ogóle to Wam pokaże kilka fot bo nikt mi nie chce powiedzieć czy sa ok. Moge moge? W sumie niewiele tez osób widzi :P

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hej wiewiórki

nio ja jestem tez podjarana tym zebraniem w pzredszkolu. a pchasz sie sztunia do trójki "klasowej" ?? bo beda wybierac napewno 🙂
a jak tam Polci ząbek, ejst juz na wierzchu??

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ja tez targam pole wszedzie ze soba
i chodzi zemna odprowadzac i odbieraci jest najwieksza atrakcja jakprzychodzi 🙂

i umnie tez nie ma akcji na wyjsciu wie jak sie zachowac w knajpie, na zakupach, czy chociazby na parkingu wie ze sie stoi przy aucie bo auta jezdza i moga z niej zrobic placek

placek 😁

aaa sa i plusy.....np:ostatnio stojac w masarni musialam malego z fotelika wyciagnac,bo juz marudzil
zaraz padlo haslo''Pania z dzieckiem poprosze'' 😁

Iza jeśli nie ruszy łaskawie swojego dupska na szkolenie do mnie to może sobie swój urlop wsadzić w to dupsko. Dobrze chociaż, że zwykle robi to co ja sobie życzę przy dziecku i się nie wymądrza z jakimiś metodami swoimi. Jest samotna całe życie, nigdy nie miała męża ani nawet faceta na dłużej, ale też myśli tylko o sobie i swoich sprawach. Kiedyś się cieszyłam, że się nam nie narzuca i Łukasz nie jest z nią blisko, bo nie ma nic gorszego niż maminsynek, ale sądziłam, że wnuczką zainteresuje się trochę bardziej.
Moje dziecko też jest tylko przy nas i nie cierpię gdzieś wychodzić bez niej. Po weselu mama się z nas nabijała jak wpadliśmy i wyrywaliśmy sobie Werkę. Łukasza tekst: "no daj mi bobaska, ty juz ją długo trzymałaś" 🙃 Mama pękała ze śmiechu. Ona sama do mnie gada, że byśmy gdzieś wreszcie wyskoczyli, bo ona tak uwielbia z Werką zostawać, a my co? Byliśmy od jej urodzenia raz w kinie, raz na weselu i ja parę razy sama gdzieś wyszłam (parę to chyba 2, bo przypominam sobie panieński i to wyjście do ogródka z Dorotą). Już widzę jak będę gdzieś wychodzić po powrocie do pracy hahah. No nic przyjaciół bezdzietnych chyba się straci. Trudno.
Miałyśmy w czwartek iść z dziewczynkami do Babylandu i dupa blada Jagódka znów chora 😞

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
No Izu szkoda, że ta pogoda sie knoci bo foty plenerowe byłyby super, już nawet mam pomysł 😁 Ale coś się wymodzi. Jak co to zrobi się coś w domu 🙂 Tylko tak, ja w tym miechu mam zajęte weekendy, teraz urodziny siostry więc jedziemy do rodzicow, za tydzien nawiedza nas wujek Karola a za dwa weselicho. W tygodniu w miare luz tylko 26 września jedziemy do okulisty do Częstochowy znowu. Poza tym dobrze by było przy okazji jak będziesz w Opolu machnąć tą sesje bo będzie mi łyso jak Ty specjalnie przyjedziesz a mi wyjdzie kicha hahaha :P No i oczywiście jak masz jakies pomysły albo ciekawe rekwizyty to tez byłoby fajowo 🙂 Ja tak sobie ćwicze na tym moim Jachu i wyciągam z szafek co tam znajdę ale niewiele mam :P Haha w ogóle to Wam pokaże kilka fot bo nikt mi nie chce powiedzieć czy sa ok. Moge moge? W sumie niewiele tez osób widzi :P

pokazuj foty

a mam stroj mikolaja ,ale z twoimi ruchami to Alan z niego wyrosnie 😠
to mi pisz kiedy i ja sie dostosuje
ja w srody i czwartki jestem na bank w Opolu

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):
ja nie lubie tego wybierania, zanim wyjdziemy to ja juz cała mokra jestem. nio i igi poki co nie ciagniemy w te zarazki...ale we wt tescowa ma badania cały dzien wiec albo zuza zostanie do 16 i maz ja odbierze albo ja z mała pojade ten raz...

ja do przedszkola musze jechac z Alankiem,bo zostawiajac go z sasiadka jest ciagle bujany,gada do niego miałcząc 😠a mnie to denerwuje......

ja wiem czy jest jakas roznica czy Igus idzie np.do przedszkola po ZUze jak zarazki i tak z nia wracaja do domu

hehe zawsze jakies wyjscie. my w zime juz nie bedziemy sie tak organizowac. mam andzieje ze zuzia juz sie zaklimatyzuje na dobre i maz ja bedzie zawoził i odbierał, bo teraz ja jezdze zeby jej za długo nie było i zeby sie nie zraziła, ale to po drodze do emza pracy wiec troche bez sensu. tylko nie wiem, bo maz pracuje do 16 wiec bedzie 16:05-10 a tam od 16 sa łączone grupy, troche szkoda zeby ja na te 10min ciagac do innych dzieci.

A wicie co?? moja zuzia dzis rano pupke ogladała i mówi do mnie "mamo a patryk to ma inna pupe do sikania, taka wiszacą, czemu?? " ja mówe" ze chłopcy maja inne pupy, ze takie siusiaki" a ona " a tata tez ma wiszacą??" hehe cudak, zaczyna sie pytanie 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Fiku mamy identyczne zdanie na ten temat. 😁
Niko od małego byl wszedzie z nami i sie ciesze z tego,bo nie dostaje/dostawał glupawki w real-u ....dzial zabawek 😁 😁 😁

Alan grzecznie pije.Czasami poczuje jego zebolki,ale jest ok.

U nas jest zabawa jak mi zabawki w aucie lataja.Ostatnio przed nosem mi przeleciala.
I patrze takim groznym wzrokiem i pokazuje palcem tyty...........a ten sie leje z matki 😁I robi tak caly czas.

u nas te zostawianie z babcia to tez takie czasowe, teraz poki zuzia nie zaklimatyzowana, potem tata ja bedzie odbierał, a z Iga nie wiem co. czy babcia czy niania, nie chce mis ie myslec. ot dylemat matki wracajacej do pracy 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
EEee Ewcia czego się bać :P Te dziury to jakis dziwny wymysł nie wiem kogo 😜 A nawet jesli to przeciez byłoby widac na opakowanku bo watpie zeby tylko lateks był dziurawy, durex by tego sobie nie zrobil 😜

nie, no tak. nie ma co sie schizowac, ale ja tam wole ze sprawdzonego źródla. jakos mam zaufanie do aptek. nie wiem czy bym kupiła na serwisie zakupów grupowych...

ewcia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):

hehe zawsze jakies wyjscie. my w zime juz nie bedziemy sie tak organizowac. mam andzieje ze zuzia juz sie zaklimatyzuje na dobre i maz ja bedzie zawoził i odbierał, bo teraz ja jezdze zeby jej za długo nie było i zeby sie nie zraziła, ale to po drodze do emza pracy wiec troche bez sensu. tylko nie wiem, bo maz pracuje do 16 wiec bedzie 16:05-10 a tam od 16 sa łączone grupy, troche szkoda zeby ja na te 10min ciagac do innych dzieci.

A wicie co?? moja zuzia dzis rano pupke ogladała i mówi do mnie "mamo a patryk to ma inna pupe do sikania, taka wiszacą, czemu?? " ja mówe" ze chłopcy maja inne pupy, ze takie siusiaki" a ona " a tata tez ma wiszacą??" hehe cudak, zaczyna sie pytanie 🙂

To co ona taty nago nie widziała nigdy, nie weszła mu do łazienki przy kąpieli czy coś?
U nas w domu żadnego krępowania z przebieraniem czy kąpaniem przy dzieciach nie będzie. W domu rodzinnym też tak miałam. Już teraz Werka nie raz mi towarzyszy w łazience, bo tak to mi piszczy z pokoju i mnie woła 😁 A tata się z nią już kąpał.
fiku kiedy Jasiol zaczyna żłobek. Od października?

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
sztunia napisał(a):
ja tez targam pole wszedzie ze soba
i chodzi zemna odprowadzac i odbieraci jest najwieksza atrakcja jakprzychodzi 🙂

i umnie tez nie ma akcji na wyjsciu wie jak sie zachowac w knajpie, na zakupach, czy chociazby na parkingu wie ze sie stoi przy aucie bo auta jezdza i moga z niej zrobic placek

placek 😁

aaa sa i plusy.....np:ostatnio stojac w masarni musialam malego z fotelika wyciagnac,bo juz marudzil
zaraz padlo haslo''Pania z dzieckiem poprosze'' 😁

nio zdarzaja sie ludziom przebłyski 🙂 i pzrepuszcza. jak sprzedawca tak powie to tak, ale sami z siebie ludzie w kolejce, to bardzo ciezko.