Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No ładnie, namiętny wieczór wczoraj 😁
Lady ja też mam okres i dupa blada czy tam czerwona, nic nie było 😜
Idę właśnie do lekarza z małą, ale do rodzinnego bo mam już takie zawroty głowy, że wymiękam, chyba anemia wróciła.
Mała rozrabia, idę ją ubrać i spadamy.

fikumiku napisał(a):
Dziewczyny a jak dajecie kleik taki rzadki to jakim smokiem karmicie? Bo ja mam dwójkę i ten do kaszki, ale ten jest za duży z kolei.

Astra masz dwa ząbkujące dzieciorki w domu, level hard 🙂
Ale sex był :P

Kurwa fiku nic mi nie mów, level hard to jest mało powiedziane. Chłop też mi ząbkuje, ale nie stęka jak dzieciory 🙃 zaraz mnie z tego wszystkiego rozboli i popełnimy zbiorowe harakiri.

Znalazłam sposób na Bartka, więc może Wam na te ósemki pomoże - mam taki żel Mucosit, kiedyś dawno go używałam na zapalenie dziąsel - posmarowałam mu i przeszło, usnął 🙂

Fiku, u mnie też posucha, ale żel z durexa daje radę 😉

Gulciu, ja anemię miałam kilka razy, ale teraz piję takie ilości soku z buraków i pomidorowego,że raczej nie grozi 🙂 polecam.

nie ma Hani jest ciota i to araz po sexsiku ja to mam szczęście 🙂
mały w nocy nie spał bo idą nam górne jedynki dolne dwójki i trójki łooo;/
masakra jakaś z kłami za to w nocy chłop mnie obudził bo gardło go boli dostał syropek i śpiochał a ja o 3 rano bawiłm się z synkiem w ciągnik aż mnie usat bolą od udawania brum brum 🙂

dziś rano spałam tak z dzieckiem 🙂 robione przez chłopa
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/dsc00742ws.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/3420/dsc00742ws.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

nieźle mulant. Kurde, ja to chodze po scianach ze zmęczenia, okropny dzień, jeszcze tak jakoś jesiennie na dworze. Pranie włączyłam, jeszcze musze jabłka i gruszki wsadzić w słoiki....leee...

I ten pilot od tv 😁
hehehe

Dzieci śpią, na dworze pada i nie mam gdzie pranie powiesić, a musze nastawic drugie.
Zupa się gotuje, jarzynowa z ryżem dziś, na poprawę nastroju.
Też bym się przespała, to muszę czekac za kurierem....

• Mamusie
Wróciłam z mnóstwem skierowań, w tym na tarczycę. Jednak w medicoverze bardziej lekarze się starają.
Astra, a te soki kupujesz? Bo próbowałam z buraków robionego i niedobrze mi było po nim.
Mulant Hubuś duży chłopczyk już, bierzcie się po okresie za Hanię 🙂
Kasia Mania w gondoli też tak płacze? Nie wyobrażam sobie tego za bardzo, bo moja nigdy w wózku nie płakała.
Wczoraj tak mnie wkurzyła teściowa, dzwoniła do męża po 3 tygodniach nie odzywania się i jedno z jej pytań: ile mała waży. Jak powiedział, że 8 kg to zaczęła go opieprzać, że ją tuczymy, że za dużo jeść dajemy. Gadała o komórkach tłuszczowych, że teraz jej się tworzą i jak będzie dorosła będzie gruba. (taka aluzja chyba do mnie, bo jak mnie poznała byłam okrągła) Słyszałam co mąż jej odpowiadał i już miałam mu telefon wyrwać z ręki, ale karmiłam w tedy pysię. Wolę, żeby mała była taka jaka jest niż taka sucha jak ona czy jej córka... 😠 Zresztą moja jak liczyłam wcale dużo nie je, bo wychodzi ok 700 ml mleka dziennie i czasem pół słoiczka, kleik dawałam co drugi dzień, żeby coś nowego wprowadzić. Wnerwa mam do dzisiaj.

• Mamusie
Gulek w gondoli też ryczy. Kurde, bo ona mnie w ten sposób terroryzuje. Wie, że jak będzie wyła to wezmę ją na ręce cwaniak mały. A ona sż się zanosi, a ja nieraz myszę targać ją w jednej ręce i pchać wózek z zakupami w drugiej 🤢 przeraża mnie myśl, że tak będzie jeszcze przez długi czas. Ale będę się stsrała uczyć gnojka jeździć, będę wkładać i wyjmować aż do skutku.

Gulciu, mąż mi przywozi codziennie świeże soki marwit albo ogrody natury 🙂 bardzo mi smakują.

Trzeba było teściowej powiedzieć, że ma schaba na mózgu.
Mój Bartek był pulpetem, najpierw Calineczek jak Wercik Lady, a potem klucha i zaczął wszystko gubić najpierw przy raczkowaniu, a potem jak już zaczął chodzić to piórko się z niego zrobiło, więc to co ona mówi, to bzdura. Chude wcale nie równa się zdrowe, grunt,ze się dobrze rozwija, a to, czy przybiera dobrze czy źle niech ocenia lekarz. Mi powiedzieli ostatnio,ze Wika malo przybrała, chociaż ta waga nie pokazala dokładnie ile mała wazy, bo sie za bardzo trzepała. Mniejsza o to, mnie się wydaje,ze te prawie 7,5kg to dużo, bo ogólnie jest pączusiem, a lekarka mówiła,ze mogłaby przybrać więcej. Nie słuchaj teściowej 😉

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Gulek w gondoli też ryczy. Kurde, bo ona mnie w ten sposób terroryzuje. Wie, że jak będzie wyła to wezmę ją na ręce cwaniak mały. A ona sż się zanosi, a ja nieraz myszę targać ją w jednej ręce i pchać wózek z zakupami w drugiej 🤢 przeraża mnie myśl, że tak będzie jeszcze przez długi czas. Ale będę się stsrała uczyć gnojka jeździć, będę wkładać i wyjmować aż do skutku.

A jak szybciej ruszasz wózkiem? U mnie jest tak, że jak coś jej dolega i nic innego nie pomaga to jazda wózkiem pomaga ją uspokoić. A na auto jak reaguje?

kasia_sztuk napisał(a):

Kasia ja bym nie wyciągała. Spróbuj ją czymś zainteresować, u nas daje radę zawsze ten misiek:
http://allegro.pl/kolorowa-zabawka-piszczaca-baby-ono-piesek-i2527192706.html Wikusia go uwielbia, jest mały, kolorowy, piszczy, uszy mu szeleszczą i ma te kółka i kwadraty, ona je gryzie. wystarczy,ze nim pomacham, albo ponaciskam zeby piszczał i jest ok.

I ta grzechotka, jest malutka i ulubiona Wiikusi, stale ją ogląda:
http://allegro.pl/kolorowa-zabawka-piszczaca-baby-ono-piesek-i2527192706.html

Albo wyjmij ją na chwilę, niech się uspokoi, stań chwilę z nią, a jak już będzie ok to do wózka z powrotem. Bo potem sobie zupełnie rady nie dasz.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Gulciu, mąż mi przywozi codziennie świeże soki marwit albo ogrody natury 🙂 bardzo mi smakują.

Trzeba było teściowej powiedzieć, że ma schaba na mózgu.
Mój Bartek był pulpetem, najpierw Calineczek jak Wercik Lady, a potem klucha i zaczął wszystko gubić najpierw przy raczkowaniu, a potem jak już zaczął chodzić to piórko się z niego zrobiło, więc to co ona mówi, to bzdura. Chude wcale nie równa się zdrowe, grunt,ze się dobrze rozwija, a to, czy przybiera dobrze czy źle niech ocenia lekarz. Mi powiedzieli ostatnio,ze Wika malo przybrała, chociaż ta waga nie pokazala dokładnie ile mała wazy, bo sie za bardzo trzepała. Mniejsza o to, mnie się wydaje,ze te prawie 7,5kg to dużo, bo ogólnie jest pączusiem, a lekarka mówiła,ze mogłaby przybrać więcej. Nie słuchaj teściowej 😉

Ooo super, powiem mojemu, żeby mi kupił jak będzie jechał na zakupy, bo w osiedlowym carrefourze nie ma takich frykasów. 😉
No właśnie, wyrośnięcie tak jak Bartuś jest bardzo częste i nie ma co się przejmować. Jak to Wikusia mało przybrała? Ile dokładnie? Na swój wiek ma raczej idealną wagę. Nam lekarka powiedziała, że mała przybiera "zdrowo". 😁
Nie będę jej słuchać, ale mnie wkurza i takie teorie można do d wsadzić. Moja mama była grubaskiem w wieku niemowlęcym, a teraz ma świetną przemianę materii, rozmiar 38 w wieku 45 lat, a wcina słodycze jak szalona.
Chyba mówiłam, że jedyne co mała dostała od teściowej to krzesełko do karmienia na chrzest i kilka bodziaków z lidla. A te bodziaki są dla jakiś chudych długich dzieci. Mała weszła w rozmiar 74/80 tylko w tego bodziaka co był bardziej elastyczny i wyglądała w nim jak parówa. A w 5-10-15 w 68 jeszcze w chodzi, czasem 74 już, ale wszystko luźne i ładnie leży. Już mogła coś ładnego w lumpie upatrzyć jak jej kasy było szkoda, a tak to poszła na zakupy do lidla i nigdzie nie musiała już łazić.

Kurde no nie mieli szczepionki 5w1 i w hurtowni ni ma i dziecko mimo, że zdrowe nie zaszczepione. Dostaliśmy receptę na szczepionkę i sami mamy za nią jeździć wrrrrgggrrr. Tylko jak w hurtowni nie ma to pewno ciężko będzie dostać.
Klocek waży 7040 i mierzy 66cm (taa).
Gulek teściowa durna krowa. Nawet nie wie jaki to jest problem jak dziecko ma niedowagę i nie chce jeść, tak jak to z Jagódką jest. I co chwilę choruje. Uważam, że niedowaga to gorszy problem niż nawet lekka nadwaga w tym wieku. A Emilka waży idealnie, więc niech nie pierdzieli głupot.
Moje małe jak powiedziała pani doktor jest idealnie według tych centylów. Cieszę się strasznie. No i wprowadzamy gluten i słoiczki z indyczkiem od niedzieli. Znaczy po kolei, nie na raz 😉

Moja mama była grubaskiem w wieku niemowlęcym, a teraz ma świetną przemianę materii, rozmiar 38 w wieku 45 lat, a wcina słodycze jak szalona

tak samo jak moja.

Gulciu, Wiki niby nawet nie pół kilo przybrała, ale tak jak mówie - waga się nie zatrzymała, tylko raz pokazywała więcej, a raz mniej, bo ona na niej skakala. I lekarka mowiła,że mogłaby więcej nawet przybrać patrząc na wzrost, ale pielęgniarka jak oznaczała centyle, to Wika jest powyżej górnej granicy, więc ok 🙂

Wagą zaraz Wike dogoni, ale chyba ja źle pomierzyli, co? 😁

Lady, już Wam pisałam jaki u nas był rozpiździel z tymi szczepionkami - dlatego moja mała dostała te standardowe 3 wkłucia, bo nigdzie nie było i nikt mi nie chciał sprowadzić na tej pieprzonej wsi 😠 tyle aptek i w żadnej nie było 😠 Ale na szczescie to już była ostatnia potrójna i niunia dobrze zniosła. W ogóle ja myślałam,ze jak pierwsza bedzie standardowa, to potem mogę kupować 5w1, a się okazało,ze nie.

mulant napisał(a):
mąż mi walnął komplement he he że jestem chudzinka aż mi ego się powiększyło 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Mi się powiększa za każdym razem jak się w lustrze oglądam, bo ważę już 57 kilo i brzuch prawie płaski, "prawie", bo mam fałdkę skóry, której ktoś może nie widzi, ale ja widzę i ćwiczę nadal zawzięcie. Nie piję tyle piwa i nie jem wcale słodyczy, jakoś ich nie potrzebuję, odkąd uzupełniam wszelkie braki sokami, owocami i warzywami. 🙂 aha - no i zero fast foodów i póki co moja wola nadal jest silna w tej kwestii 😉

Astra napisał(a):

Wagą zaraz Wike dogoni, ale chyba ja źle pomierzyli, co? 😁

Lady, już Ci pisałam jaki u nas był rozpiździel z tymi szczepionkami - dlatego moja mała dostała te standardowe 3 wkłucia, bo nigdzie nie było i nikt mi nie chciał sprowadzić na tej pieprzonej wsi 😠 tyle aptek i w żadnej nie było 😠 Ale na szczescie to już była ostatnia potrójna i niunia dobrze zniosła. W ogóle ja myślałam,ze jak pierwsza bedzie standardowa, to potem mogę kupować 5w1, a się okazało,ze nie.

ja też tak myślałam i hubert tak jak viki 3 miał zawsze a teraz 2 będzie miał we wrześniu
werka malutka 😁
klocka to ja mam na swoim wyrze i w dodatku chrapiącego :P

• Mamusie
Lady, a Jagódka już dostaje dodatkowe posiłki? Super, że nasza calineczka idealnie ładnie stoi w centylach. 😉
Wiesz, teściowa ma manię szczupłości, mało je, strasznie się pilnuje, sucha, rozmiar chyba z 34. A w tym wieku taka chudość źle wygląda, bo skóra pomarszczona bardziej.
Ej wasze też tak pełzają na wstecznym? 😜