Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

zasnęła moja rybcia 🙂
a muszę się pochwalić, że moja mała dziewczynka dorasta, od kilku dni zasypia sama w łóżeczku 🤪
któregoś razu jak ją próbowałam ululać, marudziła a jak ją położyłam po chwili usnęła
jestem dumna 😜
dziś próbowałyśmy marchewkę z ziemniakami z hippa i coś się krzywiła i miała odruch wymiotny 🤢

wracając do henny zamierzam przetestować 😉

Astra wszystkiego najlepszego dla Wikusi 😘

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Moja nosi trójki, ale ostatnio walnęła takie kupsko, że wyciekło górą. Ale naprawdę było to mega giga wielkie kupsko hahah. I pielucha 3 godziny nie zmieniana, bo spała i po spaniu szybko jej dałam jedzonko, bo przespała swoją godzinę jedzenia i była bardzo głodna. No więc walnęła to kupsko w czasie jedzenia słoiczka, ja potem ją podnoszę, a tu spodenki brudne i pieluchy którymi był wyłożony fotelik do jedzenia też. Szczęście nie przeleciało do fotelika 🙃

hehe skąd ja to znam 🙂 nam od zawsze wycieka, wiec pomysl Lady jak ja sie czuje zawsze. teraz w sumie robi juz tylko dwie kupki, a nie 5-6 jak jeszcze z tydzien/dwa temu. zawsze ejst po nocy rano, a potem, tak se polubiła, ze robi przy jedzeniu przed samym moim wyjazdem na basen. i ja wtedy musze na szybkiego jeszcze zanim strój włoże ją przebierac. dzis było prawie do szyi 😞 brrrr ale nic.... teraz wycieka po tym glutenie, odtyka ja po prostu po południu i mam KUUUPPPPĘĘĘĘĘĘĘ 🙂

a dzis juz koniec basenu, było troche urwania głowy, bo na konkretna godzine mi sie gdzies wybrac z tym cycem i w ogole. ale fajnie było.... a dzis sie zawziełam i zanurzałam sie pod wode, do nosa troche leciało, zatyczkę miałam, nio ale okularki zawaliłam, i z otwartymi oczami sie pływałam (nogi chłopaków oglądałam - hehe) i fajnie. nauczyłam sie tez oddychac dobzre w trakcie pływania zabką. ale sie naspeedowałam... i teraz sie chyba bede kłócic z mezem kto jedzie na basen a kto z dziewczynkami zostaje, hehe
fajnie... tylko potem tak mi sie jesc chce, ze szok. a jakby sie nie chciało to mzoe te kg by poleciały, a tak to stoją w miejscu 😞 buuuu
PS> a co do pieluch, my konczymy juz 3, jak zwykle zostało niecałe pół paczki i juz mozna by było pzreskczyc na 4 ale chce wykorzystac je.

• Mamusie
astraaa napisał(a):
A któraś w ogole próbowała tych słoiczków Nestle Alete? Mam możliwość kupienia większej ilości po niższej cenie, ale nie spotkałam sie z tym i nie wiem czy ryzykować.

ja nie słyszałam nawet o takich. i tych co Kasia pokazuje tez nigdzie nie widziałam. Wiec nie próbowalismy...

• Mamusie
kika82 napisał(a):
zasnęła moja rybcia 🙂
a muszę się pochwalić, że moja mała dziewczynka dorasta, od kilku dni zasypia sama w łóżeczku 🤪
któregoś razu jak ją próbowałam ululać, marudziła a jak ją położyłam po chwili usnęła
jestem dumna 😜
dziś próbowałyśmy marchewkę z ziemniakami z hippa i coś się krzywiła i miała odruch wymiotny 🤢

wracając do henny zamierzam przetestować 😉

Astra wszystkiego najlepszego dla Wikusi 😘

gratulacje Kika dla Wikusi, niech zasypia sama, pewnie 🙂
a Ty jak ją karmisz?? cycem?? teraz dopiero jej wprowadzasz ze marchewka z ziemniakiem??

• Mamusie
Kuźwa Wy to jak się czasem rozgadacie to pół wieczora czytam :P I zapominam.

Buziulki dla Wiki :* Faktycznie, dziś 31 🙂

Ewcia ja też dłuuuugo nie miałam ochoty ale jak już się przełamałam to było fajnie i nawet mi się chce 🙂 Tylko bez oliwki kiepsko jednak.. Nieużywane się odzwyczaja :P

Nie wiem co jeszcze chciałam :]

• Mamusie
fikumiku napisał(a):

Ewcia ja też dłuuuugo nie miałam ochoty ale jak już się przełamałam to było fajnie i nawet mi się chce 🙂 Tylko bez oliwki kiepsko jednak.. Nieużywane się odzwyczaja :P

hehe fiku dobra, tylko o seksie pamietasz 🙂 bo na koncu rozumiem.
a mi sie jakos nie chce, i sie nie zmuszam. zawsze cos mi nie halo, a to to to tamto. teraz mnie napiżdza ta cholerna "8", nie przestaje, albo na apapie jade. i zawsze wieczorem jemy jak dzieci pójda spac czy arbuza czy lody i zaraz jeszcze mi dodatkowo sie rozhuczy ten ząb i nie wyrabiam. sie kłąde nawet spac i usnac nie moge, paranoja... ale juz podgadywałam meza ze pzydałoby sie cos odstresowac, zapomniec ow szytskim... tylko mi to strasznie ciezko przychodzi, a u baby jak łeb zajęty to kiepskowato...
ide do wyrka. moze i tej nocy Iguska zaszaleje i pospi cała nocke. normalnie dzis byłąmw szoku jak wstała o 6:30. tylko znajac zycie jak jutro sobota to obie rano dadza czadu... ale mam spanko, a w niedziele ja wstaje a maz na basen grzeje ponoc, juz sie tak ze mna umawia....
dzis cała szafe zuzy pzrewalałam, wywaliłam wsyztsko zeby zobaczyc jakich ciuszków brakuje do pzredszkola.
ciocia - blizniaczka tesciowej wyszyła ZUZIA G. na reczniczkach i worku na posciel, takze mam z głowy... babcia wszytsko załatwiła, dzis pojechała i ciocia na paplotkach wydziergała, hehe
jeszcze tesciowa mówiła ze posciel zuzi na zmiane kupi... kurde kazdy sie tak tą zuzia i pzredszkolem martwi i pzrejmuje. zobaczymy co to bedzie w pon... dobra bo bania peka od zęba i myslenia... ide spac...dobranocka do juterka mamuski i dzidziuski, spijcie słodko 🙂

Hej! Dzieciak mi od wczoraj kaszle, rezygnujemy z basenu, żeby jej nie zaziębić 😞 Sztunia, w tym tygodniu się nie spotkamy 😉

Mialam iśc od poniedziałku na urlop, ale jednak mnie czeka jeszcze poniedziałek w pracy:/ Trzeba łatać braki personelu.

Ula śpi, idę trochę dom ogarnąć.

Mąż zdecydował się troszku odchudzić, od poniedziałku przechodzimy na dietkę 🤪 Ale przez weekend jeszcze trzeba trochę pokorzystać i jakieś ciacho u teściowej zaliczyć 🙃

• Mamusie
zostaw dziecko z ojciem..............
kochanie podalem malemu jablko
ok
ja patrze do lodowki
jablko z gruszka 😮
a chcialam poczekac,az sie kupa unormuje
a wiem,ze mu zaszkodzila gruszka jak ja kawalek zjadlam
zobaczymy co bedzie

a mial w lodowce otwarty sloik od wczoraj

biore sie za sprzatanie

ewcia napisał(a):

gratulacje Kika dla Wikusi, niech zasypia sama, pewnie 🙂
a Ty jak ją karmisz?? cycem?? teraz dopiero jej wprowadzasz ze marchewka z ziemniakiem??

Ewcia, my jeszcze niedawno byłyśmy tylko na piersi, ale przez te małe przyrosty zaczęłyśmy się dokarmiać i teraz wygląda to tak, że po każdym cycu jest butla
lekko nie jest bo ona nie chce pić z butli, dopiero jak przyśnie przy cycu to udaje mi się wcisnąć 😞
i gdzieś od tygodnia wprowadzam jej słoiczki

dzień dobry tak w ogóle 🙂

• Mamusie
Kika jak dajesz słoiczki? Cały czas coś nowego czy na razie jedno warzywko?
Ja będę małej dawać od wtorku razem z glutenem.
Mam zamiar dać marchewkę z jabłkiem i odczekać te kilka dni na reakcję brzuszka.
A Ty codziennie dajesz czy też stopniowo?
Ej a ten gluten to powinnam codziennie dawać? Czy dopiero jak po słoiczkowym żarciu kupka się ureguluje? Bo codziennie to chyba na początek nie będę jej faszerować.
Jestem niewyspana i nie wiem czy piszę składnie 🙂

ewcia napisał(a):
fikumiku napisał(a):

hehe fiku dobra, tylko o seksie pamietasz 🙂 bo na koncu rozumiem.
a mi sie jakos nie chce, i sie nie zmuszam. zawsze cos mi nie halo, a to to to tamto. teraz mnie napiżdza ta cholerna "8", nie przestaje, albo na apapie jade. i zawsze wieczorem jemy jak dzieci pójda spac czy arbuza czy lody i zaraz jeszcze mi dodatkowo sie rozhuczy ten ząb i nie wyrabiam. sie kłąde nawet spac i usnac nie moge, paranoja... ale juz podgadywałam meza ze pzydałoby sie cos odstresowac, zapomniec ow szytskim... tylko mi to strasznie ciezko przychodzi, a u baby jak łeb zajęty to kiepskowato...
ide do wyrka. moze i tej nocy Iguska zaszaleje i pospi cała nocke. normalnie dzis byłąmw szoku jak wstała o 6:30. tylko znajac zycie jak jutro sobota to obie rano dadza czadu... ale mam spanko, a w niedziele ja wstaje a maz na basen grzeje ponoc, juz sie tak ze mna umawia....
dzis cała szafe zuzy pzrewalałam, wywaliłam wsyztsko zeby zobaczyc jakich ciuszków brakuje do pzredszkola.
ciocia - blizniaczka tesciowej wyszyła ZUZIA G. na reczniczkach i worku na posciel, takze mam z głowy... babcia wszytsko załatwiła, dzis pojechała i ciocia na paplotkach wydziergała, hehe
jeszcze tesciowa mówiła ze posciel zuzi na zmiane kupi... kurde kazdy sie tak tą zuzia i pzredszkolem martwi i pzrejmuje. zobaczymy co to bedzie w pon... dobra bo bania peka od zęba i myslenia... ide spac...dobranocka do juterka mamuski i dzidziuski, spijcie słodko 🙂

Spałam przez ósemkę 13 godzin. Napiżdża mnie inaczej niż zwykle jakby od korzenia. Chyba już się popsuła i pewno nie będą dziąsła wycinać tylko usuną tą ósemkę. Zaleczę stan zapalny na tyle by móc ryja otworzyć, robię prześwietlenie i niech robią co chcą: tną, dłutują, usuwają. Już teraz to mi to lotto tyle się nacierpialam przez ostatnie 6 lat odkąd te zębiska rosną.
Wera anioł spała od 19: 30 do 9 z szybkim papu o 6:30. Wyrabia już coraz dłużej w nocy. Tatuś też anioł mniejszym aniołem się zajął bym mogła spać i nie myśleć o bólu. Mam Ketonal na czarną godzinę, póki co Ibum jeszcze daje radę. Kiedyś jak zaczynała mi rosnąć ta ósemka zrobił się taki stan zapalny, że Ketonal nie działał. Lezałam wtedy w łazience z polikiem przyklejonym do kafelka na podłodze i wyłam. Poród to pikuś.

Kasia pojedynczo wprowadzaj byś wiedziała czegi ewentualnie nie toleruje. I lepiej najpierw osobno jabłko i osobno marchewkę. Gluten jak się przyjmie dawaj codziennie.
Idę walić głową w ścianę 🤢

• Mamusie
o ja pierdziele
czesc
iznowu zamet
miałybyc krzaki bedziedupa,bo....
jest brzydka pogoda,boniemamprezentu dladziadkana 80.
bo idziemy dodiadkanaimpreze
bopotem ja chce scna impreze

szczescie zeobiad gotuje i wmiedzyczasiepazury maluje alejakas taka zakreconaMarysia jestem 🙂

leliva my zawsze chodzimy w niedziele na 10.25 i 11.00 na basen bomamy kanrety 🙂

bry
pop wyżulił 200 za chrzest 😠
na 10:30 16 września, już na 100%

Wiki była u babci i jak tam usnęła, to już czwartą godzinę śpi, co oni jej zrobili hehe 😜
Piekę parówki z serem i pieczarkami w cieście francuskim 😜

Kasia najpierw dałam jej marchewkę, potem jabłko a teraz próbujemy tą marchewkę z ziemniakami.
Taj jak Lady napisała staram się stopniowo, a glutenu jeszcze nie próbowałam, chcę w przyszłym tygodniu.

ej popłakałam się na "Sekretach chirurgii" jak ta klientka mówiła, że musi schudnąć bo nie może mieć dzieci 😞 a teraz oglądam Supernianię i czworaczki 😜

Lady współczuję ósemki 😞

Zapisałam niunię na basen i jesteśmy dopiero na liście rezerwowych na termin od października. Nosz kurde uroki życia w wielkim mieście. I to na Fali, więc kawał drogi od nas. Jeszcze jest specjalny basen dla niemowląt ale to na drugim krańcu miasta, ze w sumie lepiej już byłoby poszukać poza miastem od naszej strony. Ech...

• Mamusie
o boze lady to masakra jakas, teraz jest to takie modne, ze prawie na kazdym basenie organizuja zajecia dlaniemowlat,nooo fakt jest taki zewodamusi byc cieplejsza iwogole otoczenie

masakra jakas
ppaznokcie pomalowałam a wziełam sie za plewienie
mozna bylo w rekawiczkach ale to byłimpuls,jeden chwastek drugi chwastekmi wyplewiłam wszystko:P

maja zrobiła kupe na trwnik mowie do niej teraz to sprzataj, a ona poszła po lopatke dopiaskownicy i za płot kupe wywalała 🤪