Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ewcia, ta kaszka jest po 6 miechu. No i nie wiem czy od niej, z czasem i drugi polik zrobił się czerwony. Zobaczę jutro 🙂
A z raczkowania musiałabym wybrać jakies foto bo filmiku nie nagrałam 🙂 Zaraz lukne 😁

Co do zdjęć- fotografia to jest mega złożona sztuka i autentycznie z każdym dniem zdaje sobie sprawę, że łatwo nie będzie. Bo fotografem nie jestem, ale będę, o! hehe :P No i jak będzie okazja to z chęcią popstrykam!!! Przyznam, że obawiałam się tej sesji i nawet Ci to Izu mówiłam że nie wiem co będzie haha ale chyba nie najgorzej wyszło 🙂

ta dalej swoje..........zdjecia jak dla mnie sa super
sluchaj nawet Niko jest zadowolony,a wiec czuj sie dumna 🤪 🤪

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Mieli przyjsc goscie, Karol poszedł do sklepu a Dżonku zaczał marudzic wiec wzielam Go na rece i ruszyłam w strone sypialni zeby zobaczyc czy burdel okrzesany. Muzyka leciała więc mu podśpiewywałam. No i nie wiem nawet w którym momencie tak mi się skubany odchylił do tyłu że mi zwyczajnie wyleciał. Trzymałam Go tylko jedną reka, to moja nieodpowiedzialność. I wierzcie ze nie wiem co zadziałało i nie wiem jak ale tak jak w zwolnionym tempie On głową w dół już powoli wymyka mi się nogami z rąk a ja Go tak chyba przycisnęłam, jakoś zdołałam chwycić, że jedynie lekko dotknął głową podłogi. Tylko potem myślałam że coś mu złamałam bo to jednak było impuls. Rozryczał się strasznie, na szczęście ze strachu tylko. Chwila tulenia i przeszło ale mój szok został i normalnie nie mogę sobie tego wybaczyć ;(
Dlatego przestrzegam - nigdy jedną ręką!!!!!
Głupia pipa ze mnie :/

o matko fiku, dobrze ze sie nic nie stało, bo jakby spadł z takiej wysokosci??
ja to tez nosze jedna reka, zdarza mi sie wiele razy robic cos z mała, i wtedy jedna reka robie, druga ja trzymam, ale ja zawsze na biodrze albo tak wpół ja trzymam, tyłem do mnie. juz mam to obcykane, ale tez teraz tak pomyslałam ze róznie moze byc. ojejq, ale mnie wystraszyłas...

• Mamusie
astraaa napisał(a):
O matko. Dobrze,że udało Ci się go złapać. Nie zadręczaj się fiku, podobne sytuacje jeszcze nieraz się wydarzą. u nas bylo ich sporo, różnych, jak nie ten żyrandol który mu się nad główką roztrzaskał, to mu opuszek palca obcięłam jak mial 5 miesięcy, to kiedyś weszłam do teściów do kuchni w botkach, z nim na rękach i się poślizgnęłam na kafjach, wyjebałam orła i żeby chronic dziecko w ułamku sekundy walnęlam się na kręgosłup tak,że nie mogłam oddechu długo złapać i czułam,ze odpływam, albo jak go kapałam, był na brzuchu i główkę opuścił pod wodę, tak się zachłysnął,że fioletowy się zrobił... a ja go do góry nogami i po plecach...jezu, długo po każdej akcji dochodziłam do siebie. teraz z Wiką jeszcze nic nie odjebałam i mam nadzieję,że nie odjebię, bo serce wtedy wali tak jakby miało wyskoczyć...znam to uczucie fiku, znam.

o matko, ale wy macie strasznie historie.
ja w sumie nie kojarze zebym miała jakies takie akcje.
ale ponoc najwieksze tragedia zdarzaja sie przy rodzicach... rodzic musi zrobic inne rezczy czasami, wierzy za brdzo dziecku, zosatwia zeby sie samo bawiło,a tu zonk, i cos nie tak, a dziecko było 2 metry od matki itd. babcia to lata za dzieciakiem i siedzi 20cm od niego, bo jakby nie daj boze cos, to by rodzice dziecka nie wybaczyli.

• Mamusie
astraaa napisał(a):
ide spac chyba, wypilam 2 shandy. no patologia.

hihi, a ja wczoraj robiłam blok na dzisiejsze rodzinne spotkanie, zjadłąm na kolacje troche tego cukru, potem kubek kiślu malinowego i pół shandy i dzis rano oprócz głowy jeszcze do mojego kochanego kibelka latałam. juz myslałam ze to jelitówka mnie dopadła, o której chyba Sztunia pisała 😞 ale jest ok, po prostu moj organizm bez woreczka tego nie dał rady pzretrawic...chyba

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):
fikumiku napisał(a):
Hejooo 🙂

No ta fota celowo taka jasna :P Karol tez powiedział, że az za ale mi się strasznie taka jasność podoba ☺️
A co do obiektywu to ja tez bym juz chciała nowy ale nie wydam teraz piniadzorow bo mnie luby zajebie 😜 Moze za rok 😮

Jeszcze Alaniątko 🙂 Musze te foty wysłac Izie. Izuuu jak to było, izunia czy iza w mailu? :P Karol mówi, że izunia ale nie chce strzelić gafy :P

A co do chrupów to ja nie daje 😮 Za wcześnie jak dla mnie, mam stracha 🙂

ja sie moze nie znam ale dla mnie fotki bardzo fajne. jednak aparat wiele daje. i alanek na tych co Iza pokazywała jakis zupełnie inny wygląda a tu inaczej. bardzo fajna sesja widze. ale mam niedosyt, chce wiecej fot. Iza na fb widziałam tez pozowała, bardzo korzystnie wygladasz Izu z chłopakami, włosy super i kolorek i obciecie, pasuje ci 🙂

dzieki 😉
ja jestem zdania lepszy aparat,dobra reka fotografa i kazdy brzydal moze byc piekny 😁

trzeba miec pamiatke z dziecinstwa
szkoda,ze meza nie bylo.....jak widzial foty moje z chlopakami to tak chyba troche zazdrosc poleciala 🥴
ale mam nadzieje,ze Fikus zrobisz nam jeszcze razem w czworke 😉

ja mam sasiada fotografa i poczekam moze do roczku i tez se strzelimy sesyjke we 4. kase wywalimy ale bedzie pamiatka 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/842/68443402.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img842/4808/68443402.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/20/33165987.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img20/7875/33165987.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/641/a11nt.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img641/6008/a11nt.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/19/a13fp.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img19/5208/a13fp.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/a17ge.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img402/4750/a17ge.jpg[/IMG][/URL]

PROSZE BARDZO....... 😉

cudne 🙂
nikos jaka chudzinka, naprawde.
bardzo fajne foty, ejszcze raz gratki Fiku 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Hej hej, spokojnie z tymi obiektywami 😜 To nie jest tak, ze chce i kupie. Nie kazdy pasuje do danego body i na nim zwyczajnie nie pojdzie, sa rozne rodzaje i klasy. Sa takie ktore sa przeznaczone dla aparatow wylacznie profesjonalnych. Wiec zanim sie kupi trza sobie wszystko obcykac. No 😜

Poza tym dzieki ☺️ To wiele dla mnie znaczy bo mysle super powaznie o swojej pasji 🙂

Astra a co jak dziecior ze zlosci zrobi rozpierdol w pokoju?

Szczerze boje sie wychowywania dzidka 😮

no kurwa fiku racja, wczoraj spojrzałam szyblko i chuj,,, olympus ale PEN, kurwa kurwa to co bym chciała znaleźć nie mogę

a Majka jak łapała karę to siedziała w pokoju i nigdy rozpierdolu nie zrobiła, wydaje mi sie ze w tym moemncie o tym sie chyba nie mysli, znaczy dzidki nie mysla, gorszej było jak miała kare i cisza była wtedy np. sudocremem sie wysmarowała 🙂 nie nie wtedy to ona chyba miała spać 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
No własnie Izu i długo nie trzeba było czekać a wtedy też niosłam Go jedną ręką bo druga pchała wózek. Kurde, jak był malutki to było bardziej bezpieczne bo nie był tak ruchliwy a teraz to przecież małe grzebajło.
Astra własnie ta sytuacja uświadomiła mi jak cholernie trzeba być ostrożnym bo dotąd byłam dość wyluzowana. Kiedyś też mi się odchylał ale panowałam nad tym a dziś zwyczajnie wypadł z rąk w momencie jak odwróciłam łeb na sekunde. Ale tak jak mówisz, to uczucie jest masakryczne i nie dowie się ten kto tego nie przezyje a w przypadku dziecka to już kompletnie nie da się tego opisać.
Na szczęście istnieje coś takiego jak impuls i to zadziałało.
Teraz też rozumiem moją mamę, która od 28 lat ma traume bo przy niej zakrztusiła się moja kuzynka tak, że zrobiła się sina i wylądowała w szpitalu. Nie jej wina tylko akurat anatomiczna niedoskonałość ale teraz jak któreś z dzieci lekko krztuśnie to Ona ma serce w gardle i cała drży.

A a propo migreny to moja siostra tez na to cierpi do tego stopnia, że żaden lek nie pomaga. Przepisuje Jej sumamigren. Bardzo silny, bierze się go wyjątkowo jak nadchodzi atak. To jest masakra. Rzyganie, chodzenie na czworaka o ile w ogóle, powiedziałabym że jak psychol. Strasznie współczuję.

Jaś też ma faze na tata. Oczywiście Karol zajarany że hoho :P Ale przeciez liczy się to które powie świadomie, hehe 🙂

nio ja nie mam takiej ostrej migreny. po prostu mnie tak boli głowa za oczami i z tyłu, ze az mi sie ciemno robi i sie rzygac chce, ale nie rzygam, staram sie to pzreczekac, pzrelezec. i póki co apap działa. ale ja w sumie miałam pierwszy raz taka migrene po porodzie, zaraz w tych pierwszych dniach w domku. pamietam ze wtedy nawet nie wiedziałam ze to migrena, kasia mnie uswiadomiła. ale Igusia ma pół roku a mi sie to tak czesto zdarza. nie wiem ze zmeczenia czy jakies inne podłoze. musze sie chyba z tym do lekarza pzrejsc, albo zapytam marka siostry najpierw, zobacze co powie.

moja w sumie dzis pierwsyz raz powiedziała, nio i to nieswiadomie, ale sie liczy 🙂 hehe

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ewcia, ta kaszka jest po 6 miechu. No i nie wiem czy od niej, z czasem i drugi polik zrobił się czerwony. Zobaczę jutro 🙂
A z raczkowania musiałabym wybrać jakies foto bo filmiku nie nagrałam 🙂 Zaraz lukne 😁

Co do zdjęć- fotografia to jest mega złożona sztuka i autentycznie z każdym dniem zdaje sobie sprawę, że łatwo nie będzie. Bo fotografem nie jestem, ale będę, o! hehe :P No i jak będzie okazja to z chęcią popstrykam!!! Przyznam, że obawiałam się tej sesji i nawet Ci to Izu mówiłam że nie wiem co będzie haha ale chyba nie najgorzej wyszło 🙂

bardzo fajnie Fiku naprawde. mi sie podoba 🙂
a ta kaszka, hmmm.
a jadł jakies wczesniej??
a to z bobovity ta?? jaki tam skład?? co tam jest?? jakie owoce poczytaj. moja np zle na jagody reagowała, jak dałam z słoiczku.
a cos jadł jeszcze podejrzanego, nowego, ze mówisz ze mzoe po czyms innym??
ponoc nowe rzeczy moga do 3 tyg wyjsc nawet. ja tez wprowadzam z mniejsyzmi odstepami, czasu nie mam, za 3 tyg to do pracy, wiec sie nie bawie.
a jas juz wsyztskie słoiki jadł?? mzoe cos innego. moja tez srednio jakos na brzoskwinie reagowała, juz nei wiem co było,a le narazie nie daje tez. ulewała czy kupa, nie pamietam juz.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
No jak Niko tak stwierdził, to mu wierze! 😁 ('nie jem ciasta bo jest niedobre' hahahaha uwielbiam Go 🤪 )

Ewcia speszyl for Ju, tak na szybko -

Ledwo obudzone, rozczochrane..

Idę 🙃

fajowo, gratki Jasku 🙂
nie moge, on dla mnie do Igi podobny jest, taki pyziolek na buźce 🙂 słodziak. kurde chyba go Iga POlce poderwie...

• Mamusie
Sztunia poszperaj w wolnej chwili na forach co do Twojego aparatu by pasiło 🙂 Mój obiektyw np wiem że w niektórych aparatach by był po trochu bezużyteczny bo autofocus by nie działał a to duże ułatwienie bo ręcznie łapać ostrość szczególnie przy ruchliwych dzieciach jest trudno. No ale poza tym jeszcze tematu nie obcykałam do końca więc nie chce doradzać.

Ewcia, mojej siostrze pomagał ucisk na głowie, tzn wiązała sobie mocno chustkę (jak rambo) wokół głowy. Skuteczny tez był masaż. No ale to tylko lekka ulga, Ona właściwie nauczyła się już życ z wiecznym bólem głowy. A no i jeszcze ciąża- gin jej powiedział, że przy takich dolegliwościach powinna być w permanentnej ciąży hahaha 😁

PS. Dziękuję 😘

• Mamusie
hehe zostałysmy same dwie chyba ewcia

ja własnie ułozyłam prawie trzy albumy zdjec i szyja mi peka
a po wywołaniu skapnełam sie że zdjecia są ale poli jeszcze na nich nie ma wiec kurwa nadal jestem dobre pół roku do tyłu, ale nadrobie wxiełam sie tymbardziej ze spoko ceny są w rosmanie 🙂

fiku cudnie cudnie, marze zeby chociaz troszke cie dogonic
tylko z tego co widze olympus ma mało obiektywów, tzn. mało do niego pasuje 😞 ale bede szukac i czytac te cholerne fora.

kasia tak se myslke o tym michale, on to chyba czasami mowi zeby mówic, niech no sie w jezyk ugryzoie, bo go kopne w dupe...

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Fiku jak lotto ..............od poniedzialku Karol ma urlop do stycznia to bylo ,tak?

U nas trojka ,ale w tzrech rzedach 🤪 🤪

Taaaa, ja mu dam urlop :P Chlop bez pracy się marnuje :P
No i nie wiem jak to lotto jest bo się łajza troszkę nawaliła dziś i punia na podłodze pod kocykiem Dżona :]

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hehe zostałysmy same dwie chyba ewcia

ja własnie ułozyłam prawie trzy albumy zdjec i szyja mi peka
a po wywołaniu skapnełam sie że zdjecia są ale poli jeszcze na nich nie ma wiec kurwa nadal jestem dobre pół roku do tyłu, ale nadrobie wxiełam sie tymbardziej ze spoko ceny są w rosmanie 🙂

fiku cudnie cudnie, marze zeby chociaz troszke cie dogonic
tylko z tego co widze olympus ma mało obiektywów, tzn. mało do niego pasuje 😞 ale bede szukac i czytac te cholerne fora.

kasia tak se myslke o tym michale, on to chyba czasami mowi zeby mówic, niech no sie w jezyk ugryzoie, bo go kopne w dupe...

weszłam na chwilke jeszcze.
fiku wypróbuje ta chustke, nastepnym razem, jak nie pomoze to apap.
Sztunia a te zdejcia z rossmana ci pasuja?? bo ja kiedys wywoałałam kilka i dupa... brzydkie ze szok, bo to automat chyba robi, czy ty nie w automacie robiłas?? ja juz nie pamietam 😞
a michał Kasi, nio nie wiem 😞 tak czytam, smutno 😞 Ty tyle pzreszłas Kasia z tym swoim narzeczonym , dla michała tez sie poswiecasz, i pisałas o tej migrenie ze ci go szkoda, i ze zabiegałas o niego, zeby sie lepiej poczuł, a on ci tak dowala. On taki egoista czy cos?? tak ci czasami powie ze w pietach bym poczuła. ja to bym mu pokazała, naprawde pojedz gdzies, zostaw dzieciaka i anwet mleko sciagnij, zeby choc z 6h z nia pobył sam, i zobaczył jak jest. moj tez czasami tak gada ze jak ma zostac to zaraz by tesciowa zaprosił, sie z niego smieje. ale za 3tyg zostaje z mała na placu boju i zobaczymy. da se rade, w koncu to juz jego druga córa, wiem to. i rano w weeekendy wstaje i sie nimi zajmuje i jeszcze np w kuchni posprzata.mam kochanego tego chłopa. tylko mogłby mniej pracowac, ale on haruje na nianie, na dom (marzy mu sie chata i chce to osiagnac do 35 roku zycia, bo inaczej sie nie opłaca, jak dziewczyny ebda wieksze, bo sami nie bedziemyw nim mieszkac) 🙂nhehe

lece spacku, dobranoc kobietki 🙂

• Mamusie
Hej.
Sprostowanie: Michał wczoraj nie miał nastroju, ponieważ dowiedział się że jego najlepszy przyjaciel wywalił go na kasę, dogadywali się inaczej, skompensowali między sobą faktury, firma tego gościa upadła, do Michała przyszedł syndyk i kazała mu spłacać jakieś faktury. Okazało się, że ten gościu w ogóle nie rozliczył tamtych faktur, Michał zadzwonił do P i mówi, ale jak to, przecież się już z tego rozliczaliśmy, dogadaliśmy się, a ap odparł, to nie moja wina, będziesz jeszcze raz musiał zapłacić. No i chuj, będzie wojna. Bo ten gościu ma jeszcze jedną firmę i zalega z płatnościami, Michał wystosuje mu wezwanie do zapłaty. Chamstwo trzeba odpłacać chamstwem.
A z tym, że nie dałby rady z małą siedzieć, to powiedział owszem, ale ja się wkurzyłam i nie chciałam słuchać wytłumaczenia 🙂 on mi powiedział, że mnie podziwia że tak wszystko mam zgrane, że w domu czysto, że obiad zrobiony, że spacer zaliczony. Stwierdził, że każda kobieta powinna dostać Nobla, zwłaszcza ja, bo przy naszej małej marudzie to nie lada wyczyn żeby zająć się czym innym, a nie nią 🙂 bo ona potrzebuje uwagi non stop 🙂
Powiedziałam mu że to kwestia zgrania, ale na wszystko potrzeba czasu, na początku też byłam niezorganizowana, i wyłam bo mała kolki miała, bo to bo tamto. Ale na wszystko przychodzi czas.
I powiedział, że tak naprawdę gdyby nie to, że karmię cycem to mógłby z nią zostać na cały dzień, żeby mogli uczyć się siebie nawzajem 🙂

Dzień dobry. Nie dałam małej słoiczków wczoraj i była tylko jedna pobudka o 3 w nocy 🙂

Goście się wdczoraj zasiedzieli, poszłam spać o 1.00. Zombie jestem dzisiaj, ale na szczęście nic nie muszę dzis robić, posprzątane jest, na obiad zostaliśmy zaproszeni, potem wygonię męża na spacer z Ulą, a ja może sobie odeśpię 🤪

Ja na mojego męża złego słowa powiedzieć nie mogę - wszystko wokół małej porobi i jeszcze mi w obowiązkach domowych pomoże. Wszystkim się po równo dzielimy 🙂