Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Ewcia, a jeszcze, a tyłek ją nie swędzi? Bo ja jak wiesz temat owsików wyczerpałam i np wiem,ze jak one są, to i piczka swędzi, bo łażą wszędzie i składają jaja, jakąś maź zostawiają, która bardzo piecze w tych miejscach.
Jak ją tam boli to trudniej jest jej zapanować nad sikaniem.
Byłyście u lekarza z tymi dolegliwościami Ewcia? Ja bym zrobiła i badania moczu i kału, bo to nie zaszkodzi. Chociaż obstawiam,że to zapalenie pochwy, albo infekcja tak jak izunia pisze.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
astraaa napisał(a):
No wiadomo,że jak mokro, to i bakterie się rozwijają. Ewcia ja oduczyłam Bartka lać jak miał 2 lata i 4 miesiące, gladko nam poszło, jak szedł spać to miał mówione,że jest duży i śpi bez pieluchy - nie sikał, wytrzymywał do rana (podkład na łóżku był w razie czego i długo mu podkładalam). A pewnego razu mi sie podziębił na jesieni i też się spompował. I w nocy i podczas popołudniowej drzemki, a nie to,że był chory, coś tam smarkał i chrypkę miał, a to wystarczyło, zeby się posikał. Po chorobie już było ok.
A Ewcia Zuzia brała jakieś antybiotyki ostatnio? Bo one strasznie zagrzybiają, taki efekt uboczny. Może dlatego ta pipucha ją swędzi.

nie nie brała antybiotyku. ona antybiotyk miała raz w zyciu, tydzien przed 2 urodzinami, na zapalenie ucha. a tak to nigdy nie miała.
wiem ze po antybiotyku mzoe byc, bo ja zawsze mam jazdy.
a ona mysle ze tez moze w tym pzredszkolu cos w tej wspolnej toalecie załapac. niby ma oddzielnie z chłopcami, ale jednak tyle dziewczynek sika do jednego. to ta zmora co mówia, miejskie szalety czy w galeriach kibelki. ja zawsze jakies papiery podkłądam albo sikam z tyłkiem uniesionym. brrrr
pojdziemy dzis do lekarza to pogadam. mamy jechac do moich rodziców na weekend wiec lepeij ajkby ja ktos zobaczyl. niby nic jakiegos wielkiego sie nie dzieje, ale ten katar gdzies tam siedzacy i ten kaszel 😞

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Ewcia,a robilas jej badanie moczu?
Bo moze przez infekcje sie tez moczyc.Moja siostra tak ma.
Jak jest łóżko mokre to mama zaraz jedzie z moczem i zawsze dostaje antybiotyk dla niej 🥴

Czesc 🙂
U nas dzisiaj oczko zaropiale 😠
Co polecacie stosowac?Bo ja mam jeszcze kropelki jak nam łzawilo w wieku niemowlecym to moze tym potraktuje.
Ciagle cos 😠

Pije cappucino i wcinam drozdzowke.
Wczoraj zjadlam troche bigosu i Alankowi nic nie bylo,a mi chcialo brzuch rozsadzic 😞Masakra byla....jak w 9 m-c mialam.

Musze dom ogarnac i pozniej biore sie za prasowanie-Sztunia wbijaj ...masz juz wprawe w duzych ilosciach 🙂2 duze kosze 😲

Kupilam sobie ciasteczka anyzkowe-mniam 🙂

robiłam mocz jakis czas temu, ale teraz nie, pogadam z lekarka.
a łzawiace oko mzoe byc od katarku, ja dzis u małej po nocy tez widziałam w jednym oczku jakas taka ropke, obklejone było oczko 😞
nio Izunia, ciągle cos... 😞

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Ewcia, a jeszcze, a tyłek ją nie swędzi? Bo ja jak wiesz temat owsików wyczerpałam i np wiem,ze jak one są, to i piczka swędzi, bo łażą wszędzie i składają jaja, jakąś maź zostawiają, która bardzo piecze w tych miejscach.
Jak ją tam boli to trudniej jest jej zapanować nad sikaniem.
Byłyście u lekarza z tymi dolegliwościami Ewcia? Ja bym zrobiła i badania moczu i kału, bo to nie zaszkodzi. Chociaż obstawiam,że to zapalenie pochwy, albo infekcja tak jak izunia pisze.

dzis chce z nia isc.
miała robione jakis czas temu pasozyty i nic nie wyszło. ale mocz trzevba by było zrobic mysle. 😞
narazie tel w przychodni nie odbiera 😞

no własnie, żeby się Zuzi coś większego z tego nie rozwinęło, bo Igusię może zarazić.
U mnie chłopaczysko zdrowe na szczęście.
W ogóle to mamy z synusiem plan niecny uknuty, trzeba tylko tatusia powiadomić hehe 😁
W przyszłym tygodniu w związku z tym remontem ogrzewania musimy się z dzieciakami wynieśc do mojej mamy. Mój syn nigdy nie jechał autobusem, a o tym marzy 😁 więc niech tata wyskakuje ze swojej karty, a co 😜 zostawimy Wiki mojej mamie, a my sobie autobusem pojedziemy do jakiegoś większego miasta, może nawet do Poznania, na zakupy, do kina, pokażę mu koziołki i ogród botaniczny i poszalejemy sobie tylko my we dwójkę 🙂 hiehiehie nie moge się doczekać.

• Mamusie
astraaa napisał(a):
no własnie, żeby się Zuzi coś większego z tego nie rozwinęło, bo Igusię może zarazić.
W ogóle to mamy z synusiem plan niecny uknuty, trzeba tylko tatusia powiadomić hehe 😁
W przyszłym tygodniu w związku z tym remontem ogrzewania musimy się z dzieciakami wynieśc do mojej mamy. Mój syn nigdy nie jechał autobusem, a o tym marzy 😁 więc niech tata wyskakuje ze swojej karty, a co 😜 zostawimy Wiki mojej mamie, a my sobie autobusem pojedziemy do jakiegoś większego miasta, może nawet do Poznania, na zakupy, do kina, pokażę mu koziołki i ogród botaniczny i poszalejemy sobie tylko my we dwójkę 🙂 hiehiehie nie moge się doczekać.

uuu super ten niecny plan 🙂 tez bym sie z wami pzrejechała. taki dzien z synciem. super

• Mamusie
astraaa napisał(a):

pomysl super 😉
Niko chce pociagiem...moze kiedys 🙂

Ale ranne ptaszki z was. Myśmy dopiero wstały. Na nas fatum choroby na szczęście nie wisi. Pogoda piękna, ogarniemy się i ruszamy na spacerek. Małe nie chce jeść z rana mleczka nawet z kaszką malinową. Nie wiem o co kaman. Spadam do piszczałki, bo coś czuję, że kupę walnęła. Może teraz zje kaszkę.

• Mamusie
Kurcze,Alan ma cale oczko w srodku czerwone i mega nos zatkany.
A juz byl bez katarku 😠

Pije cycuszka
pozniej kicholek wyczyscimy-ale bedzie placz 🥴

Sztunia,kochanie Ty moje ...badz no tak dobra kolezanka i mi wyprasuj,aaaa i serwisanta tez wysli moze i pralke naprawi 🤪 🤪

u nas wiatrzysko jest mocne,ale slicznie slonko swieci

Poduchy i kołderki na balkonie, pościel się pierze, dom jeszcze ogarnę w zakamarkach,zeby się majster nie przeraził jak przyjdzie i meble poodsuwa haha 😁
ja na przystojniaka nie mogę liczyć, do mnie wąsaty dziad przyjdzie hehe

Bartek tez chce pociągiem, bo my mamy blisko tory, z okna widzimy jak pociągi jeżdżą, ale to już na tatę spadnie 😁 ja mu załatwie wycieczkę autobusem 😁 Boże, co za czasy, żeby dziecko 5-letnie ani autobusem ani pociągiem nie jechało 😁 tramwajem jechał, busem też, ale tamtymi nie, a to są jego marzenia. Poza tym taki dzień tylko z mamą mu się należy, bo jest bardzo grzeczny od jakiegoś czasu no i wiem,że mu brakuje tego, jak było kiedy nie było Wikusi 🙂

rozwolnienie est od zębów bo idą nam gorne jedynki dwójki i trójki rekacja łańcuchowa a gardlo przy okazji wyszło na jaw bo hubi tylko przestał mówić ale już się odzywa kupki no były w nocy dwie a dziś jak narazie jedna smekte dajemy tylko muszę pilnować by pił mały chorowitek mamusi

• Mamusie
uuu to skasował 🙂 a jaka macie lodówke i co sie stało ??

wywiesiłam pranie po zsiusianiu nocnym, posciel , podkład, ładna pogoda, niech schnie.
pieknie ejst, jemy kaszke i lecimy z niunia na spacer. moze pospi na dworku bo teraz niecała godzinke tylko jej sie udało pospac.
fajne "lato" wiec lecimy. do potem babeczki.

• Mamusie
mam doła, dodzwoniłam sie do niani, pzrez złobek, bo zmieniła tel i ten od sasiadki był nieaktualny 😞
i ma juz kogos z bloku swojego czy jak. jak nie wypali to ma sie odezwac 😞 zadne pocieszenie, ale tak sie napaliłam, bo miała dobre referencje 😞 i pewna kobieta.
kur.... szukaj wiatru w polu teraz... 😞 buuuu az mi cos staneło w gardle, kurde...
z ogłoszenia to mozna trafic na niewiadomo kogo 😞

• Mamusie
ewcia napisał(a):
uuu to skasował 🙂 a jaka macie lodówke i co sie stało ??

wywiesiłam pranie po zsiusianiu nocnym, posciel , podkład, ładna pogoda, niech schnie.
pieknie ejst, jemy kaszke i lecimy z niunia na spacer. moze pospi na dworku bo teraz niecała godzinke tylko jej sie udało pospac.
fajne "lato" wiec lecimy. do potem babeczki.

samsunga side by side, jakis czujnik odmrazania sie zdupił

oj to słabo ewcia 😞

hej 🙂

łeb mnie boli, z nosa leci i w gardle drapie 🤢 bleee
w nocy pobudka co 3 godziny, chciałam dać butlę żeby porządnie się najadła to był jeden wielki ryk 😞

astraaa napisał(a):

Ja też po kawie, chciałam prać pościel, ale patrzę,że mam mało płynu do płukania, więc musze zaczekać aż królewna się obudzi to pójdziemy do sklepu 🙂 bo ja lubię jak mi wszystko pachnie 🙂
Ej własnie, słuchajcie, jakiego płynu do płukania używacie i czy intensywnie pachnie?
Bo ja nie wiem, czy to wina mojej pralki, czy czego, bo jak wleję Lenor albo Silan to szału nie ma, dupy nie urywa 😁 a jak ostatnio kupiłam w promocji w biedronce taki koncentrat do płukania E, to myslałam,że padnę, tak slicznie i długo pachnie, ach uwielbiam 🙂 mam nadzieję,ze u nas w sklepie będzie 🙂 on jest bardzo, bardzo gęsty. może dlatego jest ok dla mojej pralki.

ja używam właśnie E sensitive - dla mnie jest super, pięknie pachnie
do Wikusi rzeczy też go stosuję, ma pozytywną opinię CZD 🙂

• Mamusie
Powrotu do zdrowia moim dzieciaczkom 😘
O 13 przychodzi do nas niania, robimy zapoznawanie.
Zamieniłam gondolę na spacerówkę i będziemy dzisiaj szaleć na spacerze. Tylko za chiny nie mogę znaleźć ochraniacza do jednej z szelek. 😮 Przyznać się, która zakosiła?
Ewcia szkoda, ale nie jesteś pierwsza i ostatnia, która musi szukać babki z ogłoszenia. Powiem tak, strasznie stresujące, zajmuje dużo czasu i nerwów, ale ja swojej ufam. Jakoś dobrze jej z oczu patrzy. 😉
Astra kciuki w szukaniu pracy dla męża. 😉 Chciałabym, żeby Emi miała już tak ponad 2 latka i bez wózka można było wycieczki urządzać. Do zoo np. 🙃