Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
moje dziecko juz spi od jakis 20 min
wykapalam go i chcialam dac cyca,ale nie chcial
pil o 18 wiec byl pelny

ciekawe do ktorej pospi

ja zaraz kapie Niko,siebie
dzban herbaty i na mam talent ide sie byczyc
rowerek sobie odpuszcze

wiecie moze co moge brac na przeziebienie karmiac
typu gripex czy cos,bo do pon umre

37,9 mam 😠 😠

Izunia trzymaj się. wiesz co mi meza siostra lekarka rodzinna doradzała ze moge na noc wziac fervex, akurat nie miałam wiec mówiła ze zamiast tego apap+witamine c 200. jak nie karmisz go w nocy zbyt czesto to mzoesz wziac po ostatnim dziennym karmieniu Ibuprom, działa pzreeciwzapalnie i pzreciwgoraczkowo (tzn cos co ma ibuprofenum, niekonieczie ibuprom). mnie jak miałam katar lejacy sie z nosa i zaczynajacy sie bol gardła od razu na nogo postawił, nastepnego dnia nie było sladu po chorobie.
na gardło brałam strepsils intensive, tez konsultowałam, ze mozna, w sumie juz nie karmimy ich jak niemowlaki. nio i apap mzoesz co 4h brac jak łeb peka czy cos.
a co ci jeszcze dolega??

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
dzieki sztunia i Kasia
Te kuleczki kidys bralam co KAsia pisala

Teraz zapodalam sobie apap,rutinacea,wick i herbatke

Gripexu broń Cię panie boże!!!
Na katar baaaardzo dobry jest Xylogel, jak czuję, że mi się nos zatyka to od razu psikam. On nie wysusza śluzówki, a to najważniejsze i można go stosować podczas karmienia piersią. Mała dopiero zasnęła. Nie może się zaadaptować w nowym miejscu :/

nio ja yteraz jeszcze biore Laryng up, tez meza siostra doradziła, ale nie wiem czy on na gardło czy na te moje struny głosowe niedziałajace.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
sztunia napisał(a):
fikumiku napisał(a):
A co dajecie bablom na katar? 🙂

nasivin soft

my tez,ale to juz jak jest problem ze spaniem
a tak to tylko wode morska i masc majerankowa pod nos

to tez mamy
ogolnie krople jak najmniej i tylko przed spaniem
a tak to sól i fridaaaaaa!!!!

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
A co dajecie bablom na katar? 🙂

ja tez nasivin soft daje, ale jego nei wolno dłuzej niz 3-4 dni, bo sie jakas tam bariera wytwarza i nie działa, wiec tzreba pzrerwe robic. ale moja mała od zuzi sie tak wtedy zaraziła ze miała zielone fluki i wtedy ta gentamycyna z antybiotykiem, do oczu na ta rope szła i na zielone fluki, pedzlowac nosek z brzega. przeszło pieknie, nic sie nie dzieje.
a i psiukałam disnemarem oczywiscie i fluki frida ciagnełam 😞

• Mamusie
dziewczyny znalazłam na kompie taka ksiazke w wordzie z pzrepisami dla maluszków, co po którym miesiacu. mozna zrobic samemu. miałam ja od kogos jak sie zuzia urodziła. pamietam ze nawet cos tam robiłam. jak chcecie to dawac na poczte maile i wam wysle. tylko na forum napiszcie ze wyslałayscie bo ja nie zagladam tam na poczte wcale

a teraz lece spac, bo ciezki dzien był i gotowanie, i prasowanie i sprzatanie prawie generalne. padam

• Mamusie
ewcia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
moje dziecko juz spi od jakis 20 min
wykapalam go i chcialam dac cyca,ale nie chcial
pil o 18 wiec byl pelny

ciekawe do ktorej pospi

ja zaraz kapie Niko,siebie
dzban herbaty i na mam talent ide sie byczyc
rowerek sobie odpuszcze

wiecie moze co moge brac na przeziebienie karmiac
typu gripex czy cos,bo do pon umre

37,9 mam 😠 😠

Izunia trzymaj się. wiesz co mi meza siostra lekarka rodzinna doradzała ze moge na noc wziac fervex, akurat nie miałam wiec mówiła ze zamiast tego apap+witamine c 200. jak nie karmisz go w nocy zbyt czesto to mzoesz wziac po ostatnim dziennym karmieniu Ibuprom, działa pzreeciwzapalnie i pzreciwgoraczkowo (tzn cos co ma ibuprofenum, niekonieczie ibuprom). mnie jak miałam katar lejacy sie z nosa i zaczynajacy sie bol gardła od razu na nogo postawił, nastepnego dnia nie było sladu po chorobie.
na gardło brałam strepsils intensive, tez konsultowałam, ze mozna, w sumie juz nie karmimy ich jak niemowlaki. nio i apap mzoesz co 4h brac jak łeb peka czy cos.
a co ci jeszcze dolega??

haha.........boli mnie wszystko
teraz leze w grubym szlafroku i sie poce jak po maratonie
na czole siodme poty wychodza
ogolnie czuje sie rozbita
gardlo mnie boli,ale to biore septolete plus i pomaga
ja go karmie co 2 h 🙂
tzn tylko przerwe mamy od 10-14(jezeli zje obiad)
od 14-18(jezeli zje deser)
mam powiekszone wezly chlonne i od tego mnie szyja boli
cuwkawe jak jutro bede zyc 😁

• Mamusie
ewcia napisał(a):
dziewczyny znalazłam na kompie taka ksiazke w wordzie z pzrepisami dla maluszków, co po którym miesiacu. mozna zrobic samemu. miałam ja od kogos jak sie zuzia urodziła. pamietam ze nawet cos tam robiłam. jak chcecie to dawac na poczte maile i wam wysle. tylko na forum napiszcie ze wyslałayscie bo ja nie zagladam tam na poczte wcale

a teraz lece spac, bo ciezki dzien był i gotowanie, i prasowanie i sprzatanie prawie generalne. padam[/quot

wysłałam 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
znajomy był na Chorwacji obejrzałam sobie przepiekne zdjecia
ahhhhhhhhh

a ja znalazłam u Majki jakiegoś guzka na szyji
kurwa i mam jakies pojebane mysli
to niby przy wezłach przy uchu tylko troche niżej

to moze jest wezel jednak
Niko ma za uchem kule i nawet lekarz robil usg i sie okazal wezel
bedziesz z nia u lekarza to niech zobaczy 🙂

• Mamusie
Takie guzki na szyi, karku to podobno normalne szczegolnie po przebytej infekcji ale jak bardzo Cie to Sztunia niepokoi to lepiej sprawdzic 🙂

Nie mam nic dla Jaska na katar poza odciagaczem i woda morska a katarek pojawil sie dzis rano i wieczorem. Jak nie przejdzie to pomysle o masci i tym nasivinie bo poza tym nic mu nie jest ale bede czujna. My tez z rana cos prychamy wiec moze to tez od powietrza. Wlaczylam u niego kaloryfer i zmoczylam pieluche, zobaczymy rano 🙂

• Mamusie
marudny dzien znowu nastal 😠
kurwa co jest grane!

ja sie nadal poce,ale to dobry znak 😉

robilam wczoraj ciacho,ale:
1.przypalilam kruche-zapomnialam,ze jest w piekarniku
2.zamiast galaretki cytrynowej mialam tylko agrestowa i masa jest za slodka
3.da sie zjesc,ale mdli-hihihi

pobudka o 24 i juz ze mna spal
jeszcze do tego Niko i jestem super wyspana 😁

Kurde jak ja bym się pobyczyła do 10, ale mały ptaszek już fika. Teraz jada po 7 ale za to potem nie usypia :/
Dziś obiad u rodziców, a potem idę telefon przenieść do innej sieci, bo mi się umowa kończy. Tylko nie wiem jaki telefon nowy sobie wziąć, bo nie chciało mi się poczytać i podowiadywać :/ Zdradzam Erę/T-mobile po ponad 10 latach :>

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Kurde jak ja bym się pobyczyła do 10, ale mały ptaszek już fika. Teraz jada po 7 ale za to potem nie usypia :/
Dziś obiad u rodziców, a potem idę telefon przenieść do innej sieci, bo mi się umowa kończy. Tylko nie wiem jaki telefon nowy sobie wziąć, bo nie chciało mi się poczytać i podowiadywać :/ Zdradzam Erę/T-mobile po ponad 10 latach :>

gdzie sie przenosisz?

• Mamusie
Do Play, bo wciągnęliśmy sporo osób i mamy za to netbooka za złotówkę. W t-mobile bardziej opłaca się byc nowym klientem niż stałym. A w Play jest fajna oferta jak się numer z innej sieci przenosi.

ja mialam frmowy w play
i maja fajne oferty

my tez chyba przeniesiemy sie,bo gowniane maja oferty
tak jak piszesz

ile tych osob trzeba wciagnac

izunia1986op napisał(a):
Do Play, bo wciągnęliśmy sporo osób i mamy za to netbooka za złotówkę. W t-mobile bardziej opłaca się byc nowym klientem niż stałym. A w Play jest fajna oferta jak się numer z innej sieci przenosi.

ja mialam frmowy w play
i maja fajne oferty

tak jak piszesz

To była taka oferta na ten rok, ale może jeszcze będzie. Ktoś kto podpisał umowę z Play jeśli przeciągnie do Play w ciągu roku od podpisania umowy osoby z innych sieci, których wartość abonamentu przekroczy łącznie bodajże 300 albo 400 zł (dokładnie nie pamiętam) to dostaje netbooka za złotówkę. My całą rodzinę wkręciliśmy i jeszcze zostałam ja i moja mama bo nam się najpóźniej kończą abonamenty.

• Mamusie
Alan poszedl spac

ja zjadlam kawalek ciasta

taki marudny jest 😠
wstanie to sie pobawimy na podlodze i zobacze do buzki jak tam gorne jedynki

Ksciol dzisiaj odpada-mlody marudny,ja sie srednio czuje i jeszcze deszcz pada

ide obiad szykowac
Niko chce rybe 😁

kurcze musze prezenty kupic i wyslac do De
cala trojka ma w pazdzierniku urodziny
co im kupic...hmmm

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):

ja mialam frmowy w play
i maja fajne oferty

tak jak piszesz

To była taka oferta na ten rok, ale może jeszcze będzie. Ktoś kto podpisał umowę z Play jeśli przeciągnie do Play w ciągu roku od podpisania umowy osoby z innych sieci, których wartość abonamentu przekroczy łącznie bodajże 300 albo 400 zł (dokładnie nie pamiętam) to dostaje netbooka za złotówkę. My całą rodzinę wkręciliśmy i jeszcze zostałam ja i moja mama bo nam się najpóźniej kończą abonamenty.

aa to fajnie