Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U mnie tak:
7 cyc
9 deserek i cyc i spanie do 11
Po 11 cyc
13 obiadek mały słoiczek
14 cyc i spanie 2/3 godziny
16/17 cyc
18 kaszka
19 cyc i spanie
4/5 cyc. 
W międzyczasie popołudniu wcina chrupka kukurydzianego.
I czasami bułkę czerstwą, ale tylko przy mnie bo skubaniec ma już 5 zębów i wie do czego służą, bułkę zmemła i odgryza 🙂
Koniec 🙂 
A przedłużyłam włosy, zapomniałam się pochwalić 🙂

• Mamusie
a moja od dwóch dni tez maruda, wyje.
dałam o 11 pedicetamol.poszła spac, obudziła sie z rykiem, myslałam ze głodna, dałam całys łoik zupy i ryk, nawet na rekach, rece odpadaja. jak stoi to jej dobrze i zapomina chyba ze wyje. ale za chwilke znów zaczyna. kurde... kupe rano robiła.. nie wiem co jej 😞 zęby?? czy choroba jakas z tego bedzie??

a mówiłam wczoraj ze zdrowa 😞

Lady wspołczuje, a ja mówiłam ze skonczyłas remont... ups sorki 😞

No bo sama sobie jeszcze to dodatkowo wymyśliłam :/
W pracy też remont i szykują mi stanowisko, bo moje biurko dostała ta co ją zatrudnili po moim odejściu, więc musieli dokupić nowe 😁 Mojego starego laptopa dostanę, muszę pomarudzić o nowego, bo to złomik jest :/ Agniecha mi zdaje relacje na bieżąco 😉

• Mamusie
mi tez zdaja i jedna i druga kolezanka... u nas sajgon, sama zobaczyłam jak byłam w pracy, az sie wracac nie chce, a kolezanki dwie sprzeczne informacje... i byc ,moze tez juz nie bede w tym pokoju. ale mysle sie postawic 😞 mam zamiar. inaczej sie zapłacze, choc i u nas pzrez rok atmosfera sie zepsuła. ale nie chce mi sie o tym myslec. mam jeszcze ponad 2 tyg dzieki Bogu i mam zamiar sie niunia (płaczaca) cieszyc.
a juz jej pzreszło, teraz bawi sie, ciekawe jak długo.

• Mamusie
nio ja dostałam zwolnienie , pisałam wam, i mi sie urlop wydłuzył o te dni. wracam 29.10
i chcieli zebym jeszcze poszła, bo chca ta dziewczyne co za mnie była zatrudnic, nie ma szans, ale inna jest w ciazy i ja wyganiaja na zwolneinie, paranoja. ale wracam i juz...

zwolnienie jak masz to jest wykorzystywane przed urlopem, wiec urlop mi sie cofnał
do 15 włacznie jestem na zwolnieniu z powodu anginy i zapalenia krtani. dzis koncze antybiotyk, jest lepiej

• Mamusie
musialam dac Alanowi cyca,bo chcial mnie zjesc wzrokiem jak celowalam lyzka do buzi 😠

teraz siedzi w kojcu i chyba kupsko robi,bo cos steka

psiaki juz mam nakarmione

teraz jedlam makaron z magi ,bo zachcialo mi sie jesc jak dla psow gotowalam 😁 😁

mlody chyba walnal kupsko,bo sie ksztusi...chyba smrodem 😜

waga to ja go wazylam sama on jest wysoki bo ma 96-97 więc po nim tyego nie widać
co lekarze hmm no co mam mu nie dać jak chce ??

u nas 8 butlaA mleko 220
10 kaszka 240
12-12 kaszka
14 obiad =220 mleka
spanie o 16-17 mleko
18 banann
19.-19.30 kąpiel
20 mleko
2w nocy cherbata 120-220
5 mleko

• Mamusie
mulant 100 cm? prawie?
sorry ale moja Majka ma 92 cm

mulant wez no se skalibruj miarki :P

my po kinie, było nawet spoko, ale jak popcorn sie skonczyl to Majka szukała przyjaciół 🙂
no i lkupiłam jej buty w ccc
z disney'a z myszka jedyne dla mnie spoko wygladajace
lasocki fajne robi ale z rozmiarem było dla nas kiepso

• Mamusie
Coś mi się wydaje Mulancik, że masz jakieś wygórowane wartości 🙂
A jeżeli młody ma taką wagę to ma mega nadwagę.
Moja Niunia waży 7800 g 🙂 a w zeszły poniedziałek ważyła 7300g 🙂 przybiera w ekspresowym tempie 🙂 zjada na wieczór 110 ml kaszki z kleikiem + troszeczkę jabłuszka 🙂 pochłania jak odkurzacz 🙂 wzięłam od kuzynki krzesełko do karmienia i wcina w nim 🙂

• Mamusie
Składniki:
- herbatniki maślane 60szt lub więcej, zależnie od wielkości blachy (my kupujemy z Lidla lub Biedronki duże paczki koleżanka poleca Kaufland Classic; Petit Beurre są za twarde!)
- masa krówkowa kajmak w puszce (kupiliśmy ostatnio w Biedronce)
- masa karpatkowa (Delecta, w proszku) i do niej potrzebne mleko i masło
- śmietana 30% (2 x Mleczna Dolina z Biedronki - to jest duży kubek, można 4 x małe inne kubki)
- ŚmietanFix 2 x
Przygotować masę karpatkową wg przepisu a potem układać warstwy:
* herbatniki (ok 20 szt/warstwę)
* masa kajmakowa
* herbatniki
* masa karpatkowa
* herbatniki
* śmietana ubita z Fixem
* starta na tarce czekolada
Przygotować dzień przed podaniem.

ja znam jeszcze taki że robi siena krakersach, bez karpatki a na gór prażone migdały
to ciacho jest mega słodkie

• Mamusie
Hejo, wróciliśmy 🙂

Jasiol obadany, ogólnie infekcja od oka, nie ma ujścia to mnożą się bakterie no i jak ten zasrany kanalik się nie udrożni w końcu to będziemy się tak biblać i biblać.
Ciesze się bo poza tym chłop jak dąb 🙂 Wymacany i obsłuchany dokładnie 🙂
A rozmawialiśmy o wit D i powiedział, że dziwi się czemu nie wszyscy się do tego stosują ale jest taka zasada - małe dzieci dostaja cały rok, starsze w okresie jesienno-zimowym a po 65 rż podwójna dawka. Ogólnie wszyscy powinni brać bo niczemu to nie szkodzi. A można się dzięki temu uchronić przed osteoporozą i innymi podobnymi.

Ja mam zatrutego zęba a za 2 tyg leczenie kanałowe :]

W drodze powrotnej, mimo cyca dziecior zrobił mi taką aferę, że musiałam mu podać deserek ;] A w drodze do tak mnie targał za bluzkę, że nachylona nad fotelikiem musiałam się obnażyć no i co, i zeżarł ale okazało się, że nie tyle o cyca chodziło co po prostu chciał ciągnąć moje włosy rozpuszczone wyjątkowo 🙃

Zrelaksuje się 🙂

• Mamusie
ide czytac ksiege tajemna o wycowaniu berbeci 🙂

moj balbinos dzisiaj usnął sam, no bo nie chciała pic cyca duzo, bo Majka nakarmiła ja kaszka i miała bebenek ogromny 🙂 wiec rzuciłam do łózeczka i akruzelka zabawiałam, potem wchodze a ona do misia utulona i paluchw buzi, rozczuliłam się bardzo 🙂
wogole dzisiaj rozczulona jestem na te moje dzieci, bo Majka to normalnie jest przekochana, w sklepie z butami to jak ze stra sobie gadałam, wogole sama zdjeła sama przymierzyła, sama załozyła spowrotem buty, a potem przy kasie jak wyskoczyła do mnie z tekstem : mamo potrzymaj mi kota bo ja tu zatancze" to nie mogłam, czujecie że ona potem, jak wyszłysmy ze sklepu na przecviwko był cubus zaciagneła mnie tam, mówiac " mamo chodź poogladac getry" i ogladałysmy dzieciece szmaty,a w drodze do domu taką gadke odwaliłysmy ze w pewnym moemncie to aż miałam łzy w oczach z powodu dumy oczywiscie, fakt że zaczyna fantazjowac i wymysla niezłe historie, ale zawsze w nich jest odrobina prawdy...