Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej dziewczynki 🙂
to teraz ja sie Wam pożale- otóż mam ostatnio odczucie że jestem w tunelu bez tego jasnego światełka na końcu.. Kornelka była długo wyczekiwana i wymodlona i strasznie sie cieszę że ją mam ale po prostu czasami nie mam już siły 😞 chciałabym sie nie spieszyc, wziąć spokojnie prysznic, zjeść kolacje jak człowiek, oglądnąć film w spokoju a nie widzę na to szans ani teraz ani później, a czas kiedy to będzie mogło nastąpić wydaje mi sie nieziemsko odległy 😞 wiem że marudzę i że tak własnie wyglądają początki macierzyństwa ale jakoś doła złapałam. Może to dlatego że dziś gril rodzinny był (a raczej jest cały czas..) i przyszły moje kuzynki które też w tym roku rodziły (luty,marzec,kwiecień) i one mają Dzieci Aniołki, same przyznają że nie wiedzą jak brzmi płacz ich dzieci, a ja z trudem uśpiłam Kornelkę i też poszłyśmy na tego grila a jedna z nich podeszła do wózka, chwyciła ją za rączki i zaczęła potrząsać i mówić "obudź sie, ciocia chce Cie oglądnąć" 😮 oczywiście efetk był taki że Kornelia obudziła sie z płaczem a ona na to "to ona płacze??? bo moja to nigdy nie płacze!" 😠 😠 😠 więc oczywiście Kornelia w jednej ręce, wozek w drugiej i wróciłyśmy do domu, tyle było grila że nawet herbaty nie zdążyłam wypić 😞
wiem że marudzę i że nie każdy ma to szczęście mieć grzeczne dziecko i codziennie dziękuje Bogu za Malutką ale dziś mam dość i chcialam sie wygadać..
idę bo Maała płacze 😞

• Mamusie
Hej

U mnie dzisiaj odwrotna sytuacja niż u Was, bo Stasiek śpi dzisiaj calutki boży dzień. Byliśmy u rodziny rozwieźć zaproszenia, na spacerze a on chyba nawet nie wiem,że w ogóle gdzieś był, bo cały czas śpi, tylko 3 razy się przebudził na jedzenie po czym od razu zasnął. I teraz się martwię że w nocy będzie urzędował i nie da wcale pospać...

Tyle popisałyście, ż nawet nie pamiętam co czytałam.
U nas przytulanki były raz ale nie długo bo w środku jestem jak dziewica-za długo byłam nieużywana 😜 😜
A lekarz powiedział,że może mi przepisać ale nastraszył mnie,że nawet te przeznzaczone dla kobiet karmiących mogą wywoływać skutki uboczne dla dziecka w późniejszym okresie, np mogą być bezpłodne bo jakaś tam część zawsze przenika do pokarmu.

Dziewczyny wymiękam, chyba jutro jadę mu po smoka! 😠 😠 😠 😠 Nie myślałam, że można mieć aż tak płaczące dziecko. On jak jest śpiący to tak marudzi, że ledwo go mogę ogarnąć, sam dusi się swoim płaczem, a na twarzy bordowy 😞

Ilka ucałuj Jasia 😘

Przepraszam, niepoodpisuję ale kurde jakąś deprechę łapię przez to co mi dziś pokazał 😞 😞

• Mamusie
JA SIE NIE ZASTANAWIAŁAM DLUGO NAD SMOKIEM, DOSTAŁ PO JAKIMS TYGODNIU. JUZ LEKARZ W SZPITALU MI MÓWIŁ, A POŁOZNA POTWIERDZIŁA, ŻE DZIECI MAJA NATURALNĄ POTRZEBE SSANIA I NIE NALEŻY IM TEGO UNIEMOZLIWIAĆ, POZA TYM SSANIE SMOCZKA W NOCY ZMNIEJSZA RYZYKO NAGŁEJ SMIERCI ŁÓŻECZKOWEJ, NO I TE DZISIEJSZE SMOKI NIE MAJA WPŁYWU NA ZGRYZ A WRĘCZ PRZECIWNIE, WIĘC NAD CZYM TU SIE ZASTANAWIAĆ, DZIECKO SPOKOJNIEJSZE, NIE MĘCZYSIE PŁACZEM I MAMA SZCZĘŚLIWSZA

• Mamusie
Hmmm nie zauważyłam żadnej różnicy 😮 A jeśli już to na plus-czasami jak się obudzi do jedzenia to tak szuka cyca że odbija się główką od niego 🙃

Dziewczyny co Wy robicie Swoim dzieciaczkom że one przesypiają całą noc? Mój od początku budzi się o północy, trzeciej i piątej 🤔

• Mamusie
Tosia, Czarnyloczku dołączam do Was, Jas też ma pobudki ok.3 i 5 a później to już co godzina, półtorej.

Jaś ma też smoczka z NUKA, a drugiego z AVENTU (jak zgubi się pierwszy to pod ręką jest drugi), ale tego z AVENTU używamy mało kiedy (może 2-3 razy go ssał). Mojemu Szkrabowi coś się w główce poprzestawiało i teraz po kąpaniu nie chce cycka tylko na rękach zasypia mi ze smokiem... Prześpi 20 min i wstaje głodny. Chyba że uda mi sie go oszukać i szybko wyciągnę smoka a włożę cycka, jak się nie pokapuje to ssie dalej 😁 😁 A tak w ciągu dnia, nie zauważyłam żeby przez smoczka nie chciał ciągnąć cycka.

• Mamusie
Dziewczyny zastój mi się robi w prawej piersi 😞
to już mój trzeci raz, pierwszy raz w szpitalu jak mi się pokarm ruszył a małej nie przystawiali akurat wtedy,
drugi raz w zeszłym tygodniu ale w porę wskoczyłam pod gorący prysznic, rozmasowałam i mała ściągnęła,
a teraz trzeci raz jak gości mieliśmy czuję, że pierś zaczyna bolec i twardniec,
małą przystawiłam a tu już płacz bo nic nie leciało, no i mamy zastój 😞
od trzech godzin uskuteczniam: prysznic, masowanie, przystawianie małej i kapusty,
cycka chce mi urwac 😞

• Mamusie
hej 🙂

u mnie dzis juz humor lepszy własnie karmie mała i idziemy na spacer 🙂

Tosia my mamy smoczki aventa, małej pasuja aale tez słyszałam o tych lovi ze sa super extra zajebiste 😁

Ania trzymam kciuki za szybkie usunięcie zastoju, przystawiaj jak najczesciej Mała! 😘

pózniej napisze jak nie karmic w nocy bo teraz mi cięzko lewa reką 🙂

Hejcia 😘
Ania, przed karmieniem odciągaj troszkę, przystawiaj małą, ale nie opróżniaj po karmieniu do końca, bo znowu przybierze dużo 😘 Ja też miałam raz przygodę z temperaturą 🤨
U Nas leje 😞