Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

Położna twierdzi, że trzeba wstrzymać się ze słoiczkami jak najdłużej czyli do około 6 miesiąca, za to pediatra że podawać jak najwcześniej... 🥴
Bądź tu mądry 🥴
I nie wcześniej niż w 5 i nie później niż w 6 miesiącu gluten, tyle wiem 😁

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam sie i ja 😉 u mnie jak wczoraj byla pani zobaczyc jak Amelka rosnie itd to powiedziala ze za miesiac moge wprowadzic sloiczki raz dzienie i zeby zaczac od warzyw Bo jak zaczne od owocow to Potem moze niechciec warzyw jesc a babcia mi mowi zemam karmic piersia 2lata to chyba bede mi sie cycki ciagnac za mna haha

Domi powodzenia na rozprawie

• Mamusie
hej hej 🙂

a nam kazała wprowadzać od zupek ale to ze względu na żelazo.. będę musiała przetrząsnąć internet i poczytać coś o tym, zresztą jak Mała skończy pół roczku to wracam do pracy a wtedy to już cyce muszą iść w odstawkę 🙂

domi powodzenia 😘

Ilka myśle że to chwilowe i za parę dni Jasiowi znowu sie zmieni na ładne spanie, Kornelka też sie co jakiś czas na 2-3 dni przestawia i budzi sie w nocy a później wraca do swojego standardu spania całonocnego 🙂

Tosia brawa dla Jasia 😘

• Mamusie
Hej mamusie
U nas tradycyjnie 2 pobudki w nocy, wczoraj usnęła o 22 i wstała o 1.30 i 5.30, później 8 rano i już sobie nie śpimy
Już zaczynam wątpic czy moje dziecię to nocki będzie przesypiac
Ja do pracy wracam jakoś na początku marca 😞 ale obiecuję codziennie na mamusie zaglądac
Kamilka też się tak chichra ale jak ją w brzuszek całuję 🙂 Takie mamy fajne śmieszki

Dokładnie Tosia niedawno rozmawiałyśmy na brzuszku a teraz o wprowadzaniu słoiczków 😁

• Mamusie
A ja właśnie wczoraj tak sobie pomyslałam że tęsknię trochę za pracą, ale nie wiem co z Jasiem wtedy...Nie mam ochoty zostawiać go z teściową, opiekunki są drogie, do żłobka nie chcę go oddawać 🤨 Poza tym nie mam do czego wracać, bo mnie zwolnili. Tak sobie marzę że znajdę na wiosnę coś na pół etatu i wtedy ewentualnie ta teściowa na dwa-trzy dni by przyjeżdżała...

• Mamusie
No a tydzień temu siedzę w domu (no bo gdzie mogę byc) a tu coś uderzyło w okno,
pomyślałam że Damian kluczy i telefonu tradycyjnie nie ma i rzuca w okno, ale aż tak mocno
wyglądam żeby go zrąbac że okno wybije a na dole leży ptak 😞
leciał uderzył w okno i padł
A przed chwilą znowu taki huk bo coś uderzyło w okno, pewnie też ptak ale tym razem przeżył 🙂

• Mamusie
niesia1233 napisał(a):
Heja mamuśki! My też sie wybieramy na spacer tylko nie wiem jak ubrać małą.. 😮 Niby słońce jest i zapowiadali 17 st., ale na dworze chłodno.. Jak Wy ubieracie w taką pogodę swoje maleństwa? Dzisiaj mamy szczepienia, ale będzie ryk.. 😞 🥴

My mamy body długi rękaw, ocieplane spodnie, grube skarpety i taki grubszy polar, no i zawinięta w kocyk

Ja otwieram wszystkie okna, żeby się nie spocił, bo nie zaśnie 🙂
cyc, ubieranie, bujanie przed drzwiami balkonowymi i po cichu na palcach schodzę po schodach. Odkładam do wózka w powietrzu, muszę uważać żeby drzwi od klatki nie zaskrzypiały, i mieć oczy do okoła głowy co by jakiś debil nie trzasnął swoimi wychodząc z domu.
A ostatnio wykonałam wszystkie punkty bezbłednie, listonoszowi nawet na dole drzwi otworzyłam, a ten zaczął napieprzać skrzynką na listy, myślałam że go trzasnę w ten pusty łeb.
No i znam godziny przyjazdu śmieciarki, bo na nią też uważam 😁

• Mamusie
Dzięki Ania za odp. 😘 Czyli kombinezonu jeszcze nie trzeba odziewać nie? 😉 A sukienusie kupiłam przez neta ze strony abrakadabra.pl Była w cholere droga a z okazji chrzcin jej kupiłam bo tak mi się podobała ☺️ a poza tym babci się dołożyła więc nie było tak źle 😜 Ale ogólnie b. fajne rzeczy tam mają tyle że same takie eleganckie na większe wyjścia 🙃