Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
domi ja tez sie gubie z tym rozszerzaniem diety ale mysle i robie tak jak mi intuicja mowi i obserwuje malego. Jak mu dawalam kaszke na dobranoc to raz zjadl caly kubeczek i i tak na to cyca popil a drugi raz tylko lyzeczke zjadl, jablka tez mu sie nie podobaja to na sile mu nie daje tylko niech smakuje sobie zeby mial rozeznanie. A pierssia niby sie karmi na zadanie to chyba nie zaszkodzi za bardzo 😉 tylko wazne zeby na cycu od 4 mies wprowadzac juz gluten po pol lyz kaszki mannej codziennie

• Mamusie
No u nas z usypianiem jest tak, że Zojka zasypia przeważnie przy karmieniu o określonych godzinach (9.00 i 15.00 tak pi razy oko 🙂 ) i na spacerku ok 12. Ale ostatnio o 15 mi nie zasnęła to ją ponosiłam na rękach żeby się tak wyciszyła i ja położyłam do łóżeczka i powiedziałam, żeby się przespała i wyszłam i zasnęła 🤪 w dzień się to tylko raz zdarzyło ale na noc tak się zdarza. Jak nie uśnie przy piersi to ją odkładam i ona często zamyka oczy zanim ją przykryje 🙂
Zaraz przejrzę tą książkę.

Aaa właśnie plamy, super jest takie mydełko do odplamiania w rosssmannie. POszukam w necie. O takie http://cokupic.pl/produkt/DR-BECKMANN-Myde-ko-do-odplamiania-4008455321615-
Jest super, ja prawie wszystkie kupkowe plamy dopieram

ZABIJĘ SIĘ 😠
Dziecior niedobry mi dopiero zasnął, przez bite 3 godziny wisiał mi na cycku 😠 Humor mam już zesrany i z Kubą się pożarłam.

Dora, mój Jaś mając 3 miesiace i kilka dni ważył 8350 🥴 🥴 🥴 🥴

Przepraszam dopiero doczytuję.
Ania piękna rodzinka! A Kamilka laleczka i cała mamusia 🙂
Kinia, zimowy Nikoś cudaczek 😘 Teraz czekam na zimowego pana Jana 🙂
Dora, Kevinek też super przystojniaczek 🙂 i jaki duży chłopczyk. W pierwszej trójce z moim i Zojuchą 🙂
Coś o kupkach było, mojego właśnie męczy kupsko okropne i chyba dlatego jest taki nieznośny. A jak strzela to zależy, bo jak kupa co 3 dni to wtedy bardziej ''klejąca'' i rzadka, taka dobrze pomarańczowa. I tej kupie towarzyszą mega smrodliwe bączury. A jak kupa jest codzienna to rzadka i kolor mniej intensywny.
Agatka zdrówka życzę 😘
Kasiala, no pełen podziw dla Waszego usypiania. Powinnam się wstydzić 🙂
Morskooka, możemy sobie rękę podać, bo moje też ostatnio śpi tylko na spacerze przez 1-2 godziny, i w domu przez 20 minut przed spacerem 😠 😠 😠 😠 😠

Kuba mnie wkurzył, żeby nie napisać gorzej. Ja już miałam łzy w oczach jak za każdym razem Jasior nie chciał zasnąć i żalę mu się w smsie. A on, że odezwie się jutro bo idzie spać 😠 Jak śmiałam szanownemu królowi przeszkodzić w śnie.

ZNOWU PRZESADZAM 😠 Niech mnie ktoś strzeli w łeb oooooooooooooooooooo

• Mamusie
Załamałyście mnie...Z tego co tak czytam, to tylko ja usypiam Jaśka na rękach??? on inaczej nie zaśnie:/// No chyba że przy cycku...Od jutra robię tak samo jak Ty Kasia, ale juz widzę ile to będzie ryku 😞 😞

Tosia 🤪 Król Jan to prawdziwy KRÓL 😁

Dora śliczny Kevinek 😘 Pokazuj Go nam częściej i zaglądaj do nas częściej 🙂

Dzięki za info o tym płynie i mydełku. Ja też muszę coś kupić, bo czasami też aż mi szkoda ze coś się zaplamiło 🤨

Dora, mi znowu lajtowo powiedzieli, że jak zacznie chodzić to wszystko zrzuci, bo nie można chorobliwie upaść dziecka na cycusiu 🙂
Podobno każdy maluszek ma swoje tempo i wcale to nie oznacza, że będzie grubaskiem cały czas. 🙂
Zapytam się dokładniej, bo mam szczepienie 12 grudnia, a jak wchodziłam z Janem w weekend na wagę, ale starą taką z podziałką, bo elektorniczna mi siadła to na bank mamy 9kg. 😞

Ilka, ja jak chcę małego uśpić na rękach to on wtedy wyczai że ma dogodną pozycję do obserowania i nie zaśnie. Usypiamy się na leżąco pijąc cycucha, a później ciumkając. Aż mnie cycki szczypią!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠
Aaaa i rolety mają być zasłonięte 😁
Ja kupska spieram tak, że wrzucam np.do białego prania na 90 stopni, wszystko schodzi, a później piorę w proszku dzieciowym i są czyścioszki 🙂

Dobranoc Kinia 😘

Te body są w H&M, zwykłe białe z muszką http://www.hm.com/pl/product/06573?article=06573-A
ale my mamy tylko śliniaczek z tej serii 🙂 Wygląda śmiesznie jak się założy 🙂
Dziękujemy z Jasiem za miłe słowa 😘

• Mamusie
Widziałam podobne bodziaki w reserved i tam są od 56 🙂

Tośka nie nakręcaj się póki Kuba z Tobą nie wychowuje Jaśka to nie wie co to znaczy męczyć się z usypianiem więc pewnie myśli ze przasadzasz a w dodatku facet uważa ze "praca" przy dziecku to nic męczącego a tym bardziej wkurzającego...

Kajka cały czas śpi a ja zjadłam naleśniki 😜

• Mamusie
Dora ale śliczny Kevinek!
Tosia jutro chyba zrobię Zoji zdj w pampie i wstawię bo oni są baaardzo podobni do siebie 😁 😁

Już za tydzień mój brat z rodzinką przyjeżdża 🙂 tak się cieszę, że mój chrześniaczek słodki przyjedzie, dziś tak leciał do kompa jak na skypie gadaliśmy a mi się kamerka popsuła i mnie nie było widać i taki zawiedziony był 🤨

MOrskooka my już w 74 wchodzimy, mam teraz body F&F 68 i już je tylko na środkowy guziczek zapinam, żeby się na ramionkach nie ściągały 😁 muszę zrobić zapasy.

I dziś w Brico widziałam super lampkę dla Zojuchy muszę jutro iść jej kupić z takimi jakby dużymi kawałkami brokatu w wodzie, pięknie się mieni.

Tosia pamiętaj, faceci NIE MYŚlĄ bardzo często, ten typ tak ma.

• Mamusie
łojej ale popisałyście 🤪 😁

odpisuję jak pamiętam i co pamiętam 😜

wszystkie dzieciaczki prześliczne 😘 😘 😘 Kevin rozbrajający uśmiech, Jaś prawdziwy oponkowy elegant i Nikoś rozbujnik z małym bałwankiem 🙂

kupki u nas średnio wychodzą codziennie tzn że jak jej sie przytrafi w któryś dzień nie zrobić to za to na nast dzień zrobi dwie 🙂

Tosia córeczka mojej kuzynki (7,5 miesiąca) waży 10kg i jej doktorka też powiedziała że prawdziwa tłuścinka z niej ale że zrzuci jak zacznie chodzić ale z drugiej strony np zabroniła wprowadzać kaszki bo ponoć są tuczące i powiedziała żeby nie wprowadzać.. chociaż pewnie chodziło jej o te bobovity słodzone..
I tak jak dziewczyny pisały- 10 wdechów bo faceci często nie używają mózgów i wydaje im sie że praca przy dziecku to dla nas świetna rozrywka 🤢

Domi my pierwszy deserek podaliśmy po ok miesiącu od wprowadzenia "słoiczków" a to dlatego że gdzieś czytałam że jeśli sie za szybko wprowadzi to dziecko przyzwyczai sie do słodkiego smaku owoców i nie będzie chciało później jeść obiadku więc lepiej najpierw przyzwyczaić do obiadku a od czasu do czasu podać deserek. I ja nie podaję deserku oprócz obiadku tylko zamiast tzn albo deserek albo obiadek.

co do spania to już kiedyś pisałam że z Kornelii straszny śpioch jest i raczej nie ma problemu z zasypianiem, jak jest zmęczona zaczyna marudzić to wkładam ją do wózka opatulam śpiworkiem, daję smoczka i najczęściej bez problemu zasypia chociaż zdarza sie że muszę pokołysać. A śpi 3-4 razy dziennie po 2-3godz 😮 trochę mnie to martwi ale z drugiej strony dobrze przybiera, dobrze sie rozwija, jest radosna, ruchliwa więc może niepotrzebnie się nakręcam?

Ilka w takim razie trzymam kciuki za walkę z usypianiem Jasia 😘

Kasiala ja też mam jeszcze kreskę, bladą ale jest 🙂

Agatka wracaj do zdrówka szybko 😘

a mydełko do odplamiania też mam i potwierdzam- jest rewelacyjne, usuwa większość plam choć nie wszystkie tzn nie zawsze sobie radzi z tymi które zostawię na nast dzień i zaschną