Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ilka fajnie ze chrzest udany 🙂 brawo za wypędzenie diabełka...
My chrzest na 9 września ustaliliśmy 🙂 i siwierdziłąm ze nie kupuję zadnej sukienki tylko pójdzie w tej co dostała od brata mojego mianowicie biała w lekkor różowe arbuziki i truskaweczki 🙂 do tego mam takie ładne bolerko i jak by było chłodno to mam bielusi płaszczyk 🙂 kupię tylko rózową opaseczkę albo białą do tego bo buciki zorbiła mi koleżanka na drutach 🙂 i bedzie szkoda mi 100 lub więcej wydać na ubranko...

Bylismy u lekarza 🙂 i wszystko OK u Kajusi nawet nie ma kataru a to co mi się wydawało katarem to była zwiększona ilość sluzówki z nosa 😁 cóż panikara jestem ☺️ a krostki na buzialu to jakaś "MOLA" i to normalne u dzieci i samo zejdzie 🙂

Byłam dzisiaj po papiery do becikowego... i do tego z MOPSu to dużo formalności muszę jechać do pracy... po zaświadczenie ile trwałą moja umowa zlecenie bo pracowałam na dwie umowy... jedna zlecenie druga o pracę no i w momencie pójścia na L4 wiadomo zlecenie poszło w las... zaświadczenia z ZUSu o opdrowadzaniu skłądek... (nie wiem po co)... ksero świadectwa pracy męża, zaświadczenie z Urzędu Skarbowego, Pit11 masakra...

My odwróciliśmy dziecku łóżeczko i wiecie jak łądnie mi teraz w dzień śpi z tamtej storny w ogóle nie chciała spać co ją włożyłam do łóżeczka to się budziła a teraz od 14:30 śpi i jest spoko zaraz zjem obiad nakarmię ją i na chwilę na spacerek wyskoczę pójdę z nią do sklepu zaboawkowego zobaczyć na karuzele.

Właśnie dziewcyzny powiedzcie mi jakie maci ekaruzele do łóżeczka i jakie leżaczki-bujaczki bo chcę kupić i nie wiem co wybrać może coś polecacie? Bo mi się spodobały te dwie tylko nie wiem czy nie szajs jakiś...
http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-t4910-projektor-kurier24h-i2543041961.html
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-mala-ksiezniczka-pilot-gratisy-i2533035562.html

• Mamusie
Kasia ja mam fisher price karuzelę taką jak pokazałaś tylko z rybkami i Jaś ją uwielbia. Przy melodyjkach zasypia czasami a już na pewno uspokaja jak go przewijam, rybki obserwuje uważnie z przewijaczka najczęściej 😁 Bujaczek tez dostałam z tej firmy, Jas jeszcze troszkę jest do niego za mały, ale już czasami w nim leży.

• Mamusie
Hej mamusie
ja już wysiadam, moje dziecko dzisiaj od 8 rano w ogóle nie śpi,
robi sobie drzemki po 10 - 15 min. później leży w łóżeczku i macha rączkami i nóżkami, oczy jak pięc złoty a za chwilę płacz i trzeba ją już wyjąc,
i najlepiej jakby jadła co chwilę, głodomorek 🙂

a już najlepsze jest to, że jak wczoraj i w sobotę gości mieliśmy i hałas w domu na całego to mała śpi jak zabita,
a dzisiaj każdy najmniejszy hałas ją budzi 😞 nie wiem o co chodzi 😞

jutro przychodzi położna to może coś mnie oświeci

Kasiu te karuzele są super, sama myślałam nad tą małą księżniczką
ale w sumie kupiłam z fishera taką jak pokazałaś tylko z misiami,
wylicytowałam nową za 100 zł 🤪

Kasiala, też mam Fishera z misiami z projektorem 🙂 Dostałam od mojej chrzestnej 🙂 Jasio chyba zbytnio jej jeszcze nie ogarnia, ale muzyczce się przysłuchuje 😁

Ilka, a z Ciebie taka laska, że hoho! Wyglądasz jakbyś nigdy w ciąży nie była! A na pewno nie 1,5mca temu! 😁 😘

• Mamusie
Kąpałam małą sama, w sumie to zawsze sama ją myję a mężulek tylko stoi obok
ale dzisiaj musiał jechac do sklepu i zostałyśmy same

ona płakała i ja też, ja już sama nie wiem co jej nie pasuje, w sumie to zaczęła płakac już przy rozbieraniu 😞 a później to już tylko gorzej było 😞
pojadła i teraz śpi już od 30 minut i może jeszcze pośpi bo muszę w domu posprzątac na jutrzejsze odwiedziny położnej 🙂

• Mamusie
hej mamuski 😁
ja juz czasem wymiekam przy moim maluchu wczoraj od5 rano kwekaal i spal a raczej czuwal po pare min dopiro o 13 zasnal do 15 i cyc ciagle by mogl byc.... wczoraj usnal kolo 23 opobudka ,o 1 zasnal i pobudka o 5 i teraz mtak kweka znow i sie napina juz sama nie wiem..... czy moge mu kropelki podac juz czy jest za maly (3tyg) mam te esputicon cos takiego....

a kupki robi zadkie wiec nie wiem o co chodzi.

szkoda mi go strasznie!!!

dziewczyny zostalo mi 4,5 kg po ciazy wiec jak tylko czas pologu minie biore sie za cwiczonka.... a tak wogole ot ze mnie wciaz splywa takie bezowe cos i czsami lekko podbarwione krwia nie wiem czy to dobrze ale poczekam te 2 tyg i pojde na wizyte kontrolna.

• Mamusie
ania_p napisał(a):
Kąpałam małą sama, w sumie to zawsze sama ją myję a mężulek tylko stoi obok
ale dzisiaj musiał jechac do sklepu i zostałyśmy same

ona płakała i ja też, ja już sama nie wiem co jej nie pasuje, w sumie to zaczęła płakac już przy rozbieraniu 😞 a później to już tylko gorzej było 😞
pojadła i teraz śpi już od 30 minut i może jeszcze pośpi bo muszę w domu posprzątac na jutrzejsze odwiedziny położnej 🙂

ania a kapiesz ja po jedzeniu, bo ponoc tez nie powinno sie od razu po jedzeniu. choc nie wiem czemu, bo jak mój antos strasznie głodny to po wyjeciu z wody jest tragedia 😉 od razu musi dostac mleko tak sie drze

• Mamusie
heja 🙂

Ania właśnie miała pytać jak tam kąpiele u Ciebie wyglądają bo u mnie też zawsze tragedia była i pomogło: 1. zwiększenie temperatury do uwaga! 38stopni, 2. wlanie duużej ilości wody tak że tylko główka jej wystaje a tak to cała jest zanurzona, cały brzuszek (tylko nie wiem jak u Kamilki z pępuszkiem, ale jak sie wygoi to spróbuj) i to pomogło i wczoraj Kornelka była bardzo zadowolona w kąpieli 🙂

Ilka Rosi gratulacje z okazji Chrzcin 🙂

Rosi trzymam kciuki za szybki powrót do domku 🙂

Kasiala my też planowaliśmy Chrzciny na 9.09 🙂 ale mojej Teściowej nie pasowało bo ma ważniejsze rzeczy na głowie, mianowicie wyjeżdża do chorwacji na urlop 🤢 więc będą 16.09 🙂
Karuzelkę mam Tiny Love tylko ze zwierzaczkami i Kornelka jest zachwycona, lubi na nie patrzyć i słuchać Bacha 🙂

• Mamusie
Dziewczyny pytanko - Kornelka złapała katarek i pokaszluje 😞 niby od soboty ale jak wczoraj byliśmy u lekarza to twierdziła że wszystko jest ok, mała zdrowa i można szczepić, ale ona cały czas kicha i od czasu do czasu kaszlnie czy wiecie jak mogę jej pomóc? żeby nie przerodziło sie w coś poważniejszego.. Karola chyba Ty miałaś zaziębionego Stasia, co mu podawalaś? pisałaś że vit C ale w jakiej formie? Kinia, Kasia może Wy wiecie jako doświadczone Mamusie?

• Mamusie
A i jeszcze jedno byliśmy wczoraj na szczepieniu - zdecydowaliśmy sie na to 5w1 ale moja doktora twierdzi że nie można zaszczepić jednocześnie na wzw b i 5w1 tylko musi być odstępu min 4tygodnie, wiec wczoraj miała tylko wzw b a tą 5w1 dopiero w przyszłym miesiącu.. 🙂

Ja też nie próbowałam kawki 😞 Za to do mojej ubogiej diety wprowadziłam arbuza 🤪 🤪 i doszłam do wniosku, że nie mogę jeść biszkoptów, bo Jasiek nawala bąki 😞
Ula, a ile kosztują chusteczki Dady? Kurczę, szkoda że moj nie toleruje ich pampersów 😞 Boję się, że źle zareaguje też na chusteczki od tego samego producenta 😞