Skocz do zawartości

Lipcówko-Sierpniówki 2012 :) | Forum dla mam

czarnylok_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dodi- jeśli coś się dzieję z oczkiem to radzę iś cdo lekarza. Przepisze coś i kłopot z głowy, a tak może się to gorzej mazać. Mi tak pediatra radził, że jak tylko coś z oczkiem będzie się dziać( a często u dzieci coś się dzieję, najczęściej ropieją) to przyjść i ona coś przepisze i po sprawie.
superbabeczko- jak impreza wczorajsza?
przypomnijcie mi jak się dodaje zdjęcia?

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂
ależ ruch na weekend był fuu fiu 🙂
Franiu Buziaki od cioci i Juniora za dwa dzielne miesiące 🙂 😘
Dodi daj znać jak oczko.
Babeczko super że chusta się sprawdziła 🙂 i powodzenia u lekarza 😘
A my wczoraj pojechaliśmy do pepco bo chciałam małemu coś kupić to jak weszlam do sklepu to wyszłam po trzech minutach bo Konrad zadzwonił że Mały się obudził i płacze 🙃 a że był po szczepieniu to nie chciałam go jeszcze do galerii zabierać. Więc Go Nakarmilam, dałam K na ręce i poszłam- oni zostali w aucie a ją poszłam do sklepu. już po pięciu minutach telefon żeby szybko przyszła. Zostawilam koszyk koło kasy i pobieglam- okazało się że małemu się odbiło i troszkę ulalo 🙃 Zostałam już z małym a On poszedł zapłacić. Ważne że zdarzyłam Mu rajtuzki znaleźć i parę bodziakow 😁

• Mamusie
Hej mamuski,
my sami, tata polecial do Francji w delegacje do czwartku 😞 na razie Damianek spi a o 15 idzie z babcia na spacerek.
Bisiu w koncu ujawnilas Franeczka - sliczny chlopczyk!

Dziewczyny zalamka, znow mam okres :/ w piatek wieczorem dostalam, tydzien po skonczeniu poprzedniego 😞 ale tym razem juz sie nie mecze z podpachami... I tyle na temat seksu 😞 tabsow juz nawet nie biore bo nie ma sensu...

• Mamusie
Loczku to masz przygody podobne do mnie, Matylda ciągle w samochodzie budzi się i płacze (jak samochód się zatrzyma), smoka nie chce i problem. W Pepco też ostatnio fajne ciuszki kupiłam 🙂

Oczko dużo dużo lepiej, przemywam solą fizjologiczną i dziś już prawie nie łzawi ani nie ropieje. Chciałam się umówić mimo wszystko na wizytę domową, ale mi powiedzieli, że z tą dolegliwością się nie kwalifikuję - wyobrażacie sobie, płacę prywatnej firmie a oni mi odmawiają lekarza 😠 Więc będę obserwować do jutra, jeśli się nie poprawi, to pojadę do przychodni, ale jestem dobrej myśli, ma czerwone na powiece, myślę, że się zadrapała lub uderzyła, a nie infekcja.

Teściówka od dziś przychodzi cały tydzień, nie wiem czy śmiać się czy płakać... 🥴

• Mamusie
loczku - grunt ze sytuacja zazwgnana 🙂 I super ze udalo sie cos kupic 🙂 Chyba tez musze sie tam wybrac...
dodi - najwazniejsze ze oczko juz nie ropieje..mowilam ze pewnie sie zadrapala! A z tesciowa to coz..oby faktycznie pomogla i nie czepiala sie:P
strzauko - to we dwoje z Damiankiem na froncie..zycze aby byl grzeczny 🙂 A z tym okresem to o co kamon?! Moze tak byc ze po tygodniu znow? Moze zapytaj jakiegos gina?! A bralas juz pigulki i mimo to dostalas?:/ Ja jutro wybieram sie wreszcie do ginekologa, bo chce pogadac o qntykoncepcji i chce by mnie zbadala, bo od tygodnia cmi mnie w dole jak na okres:/ Albo mam jakas infekje albo zbliza sie okres albo powoli jajniki budza sie do zycia..cokolwiek to musze sprawdzic! A Hela zostaje z moja mama oczywiscie 🙂

My dzis u neurologa - Hela ma mala asymetie cialka jakby..lekarz powiedzial, ze nic powaznwgo i moze i samo sie wyprostuje, ale wg niego lepiej isc pare razy na rehabilitacje i miec spokoj! Zatem ide z Helenka na cwiczenia..Potem pojechalysmy do mojej babci imieninowo i niedawno dotarlysmy do domu! Uff...buziak Mamusie:*
I co tu tak cicho?!?! Weekend przeciez minal 🙂

• Mamusie
Babeczko tak, bralam piguly a i tak dostalam okres, ktory trwal 11 a teraz znow :/ wiec prsestalam brac tabsy, i tak sie nie bsykam bo sie nie chce, wszystko boli i jak na razie to ciagle mam okres...

Bisiu no ja frania widzialam pierwszy raz 🙂

My przezylismy, Damian o 19 zasnal, dopiero o 23 sie wykapalismy i najedlismy i prszed chwila zasnal ladnie w lozeczku 🙂 a jutro odwiedzamy kolezanke 🙂

• Mamusie
tez dzis mialam wypad do Pepco 😁 bodziaki byly na przecenie to chyba z 5 kupilam, pajacyk, czapeczke kapielowa a i oczywiscie legginsy! 😉
kurde mnie juz brzuch jakos dziwnie boli, i dzis jakas plame brazowa mialam 😞 mozliwe ze po cytologii? ale juz we czwartek bylam to po takim czasie? zglupialam 🤨
a i przepisala mi tabletki ale tez jakos sensu nie widze w tym , zeby je brac 😞
ja juz mialam przyjemnosc ogladania Franka 😁

• Mamusie
Czes dziewczyny!!
Cos spokoj na faorum straszny 😞
bisia: no wlasnie wreszcie pokazalas Frania!! A ja nie mam zadnej z Was na feacebooku wiec jakby ktoras chciala to link do mnie bo nie wiem jak Was szukac 😞
http://www.facebook.com/magdalena.dymekmysliwiec
dodi: jak tam oczko?
loczku i d-brycz: ja tez uwielbiam zakupy w pepco 🙂 bo mam ten sklep pod soba 🙂 wiec czasem wyskakuje na 5 min chocby 🙂
babeczko: jak tam Helenka, jak wyglada ta asymetria?
Ja mialam instensywny weekend 😞 Moj M musial jechac do domu i w efekcie dzien jak codzien znow sami 😞 Smutno mi bylo wiec zrobilam 3 blachy mufinek z serkiem, piotrus mamie kibicowal 🙂 Nio a wieczorem dostal strasznej kolki (jadlam leczo na obiad i chyba mu zaszdodzilo 😞) i normalnei plakalism razem bo nie dawalam juz rady nosic. Nio plecy dalej mnie napiep....
Wczorak normalnie pelno nerwow mielismy bo poltoraroczny synek kuzynki dostal dziwnego napadu 😞 Nio caly zesztywnial , krzyczal i mial taki dziwny wyraz twarzy i nie dalo sie z nim zlapac zadnego kontaktu 😞 Nio i byl szczepiony kilka dni wstecz 😞 I bylo podejrzenie ze to poszczepienne 😞 Kurcze normalnie szok. NArazie go badaja 😞
Nio a u mnie sie szykuje nalot tesciowej w sobote wiec magazynuje sily psycho-fizyczne zeby to przetwac 🤢
Nio a co do zblizen to ciezko sie zmobilizowac 🤢 Bo powiem Wam szczerze ze co tylk probowalismy mi sie przypominal porod 😲 Ale nie jest tak zle 😉

• Mamusie
Oj... Cicho tu jakos. My na zakupy jutro bo na chrzest trzeba obkupic Michasie i siebie. Do pepco tez pewnie zajrzymy :P A tym chrztem zaczelam sie stresowac... Juz widze co to bedzie jak po polaniu glowki bedziemy czapeczke zakladac 😮
Michasia znowu miala ten chwilowy "bezdech" na schodach i podejrzewam ze po prostu boi sie jak schodzimy ze schodow bo jak ja nioslam na ramieniu to mi sie zwinela w kuleczke - lek wysokosci czy cus... A jaka z niej mala zartownisia - robi smutna minke, taka podkoweczke a jak jej sie powie " ojej jto robi taka smutna minke" to usmiecha sie na cala buzke jakby mowila zrobilam was w konia :P
Czy u Was tez dzisiaj tak brzydka deszczowa pogoda? Az mi core zmulilo i spi w lozeczku. Psa zreszta tez rozlozylo - szczeka przez sen :P
Wiecie co, mi tez jakos odeszla ochota na jakiekolwiek igraszki. Jak sie klade do lozka to juz mysle za ile godzin pobudka i stwierdzam ze trzeba sie zdrzemnac :P I wlaczyl mi sie jakis paniczny strach przed drugim dzieckiem 😮
Strzauka juz drugi raz okres? To normalne? Az sie boje co to bedzie bo ja takie bolesne miesiaczki zawsze mialam :/ Wspolczuje...
Nie pamietam co jeszcze wiec milego dnia! 🙂 I 2 miesiace dzis Michasi stuknely 😁

• Mamusie
magdad- jak czytam co się działo u dzieciaczka Twojej kuzynki to mnie aż ciarki przechodzą, wiem jak to może strasznie wyglądać i jak to matka może przeżywać. Może mój Franek też dostał takiego napadu po tych dwóch pierwszych szczepionkach...jakby kuzynka miała jakieś pytania co do badań ( ja już przeszłam te rezonansy, tomografie itp) to służę pomocą

• Mamusie
Hej.
W końcu ktoś się odezwał :-)
Bisia my mieliśmy usg razem z badaniem.
Nirmala spóźnione sto latek 🙂 I dzisiejsze dla Michasi 🙂
Magdad niektóre dzieci tak reagują na szczepienia 😞 Biedne..
Też bym chciała już zrobić chrzest-zazdroszczę 😞
Hmm powiem szczerze że po odstawieniu
tabletek jest o niebo lepiej :p Zupełnie inne podejscie do tematu 🙂
U nas też leje wie kicha ze spaceru NaraZie. Dobrze że wczoraj byliśmy 3h.
Magdad dobrze że możesz się przygotować psychicznie na teściowa 🙂
Konrad się wczoraj zapytał czy jego rodzice mogą nas odwiedzic-czyt Milosza. Powiedziałam że ok ale pod ŻADNYM pozorem nie oddam małego na ręce.
Fajnie macie bo w tym pepco przeważa kolor różowy :p

• Mamusie
hej dziewczyny !
ale mam do nadrobienia stron...
U mnie do dupy .. mam tysiące zmartwień, mój mąż wyjechał do wawy do pracy.. i bardzo tęsknię.. i podziwiam Cie Dodi i 4nula że dajecie radę. najgorsze jest to, że praca będzie do grudnia a ja nie mogę narazie z małym zjechać do niego, bo potem kolejną pracę ma od kwietnia i nie wiadomo za co byśmy się te kilka miesięcy utrzymywali 😞 i siedze u rodziców 😞 I doła juz mam.. że to tyle tygodni jeszcze.. i czasem płakać sie chce..

• Mamusie
Amelia no cóż, rozumiem Cię bardzo dobrze, ja całą zimę koczowałam u rodziców i moje podejście to po prostu przetrwać. I tak odliczam od wyjazdu do powrotu Pawła. Teraz też już nie mogę się go doczekać, ale tym razem nie tak bardzo z tęsknoty, co ze zmęczenia. Minęło 2.5 tygodnia i jestem naprawdę zmęczona ciągłą opieką nad małą, a co będzie jak Paweł pojedzie w zimę na 2 miesiące to sobie nie wyobrażam...

My robimy chrzest 18.11 i strasznie się go boję! Boję się, że Matylda się rozryczy i jak ja ją uspokoję, jak nie chce smoczka 😞 😞 Tak mi się marzy, żeby polubiła smoczek, konia z rzędem temu, kto powie, jak to zrobić!

Loczku a czemu nie pozwalasz dziadkom brać dziecka na ręce? Miłosz ma już 3 miesiące to się chyba nadaje do noszenia? 🙂 Moja teściowa jest codziennie, ale nie narzuca się i nie bierze małej, nawet nie pyta czy może, trochę jestem tym zdziwiona 😮

• Mamusie
CZarnyloczku: to tez bedziesz miala nieciekawie... 😞
Bisia: dziekuje i jakby co to bedziemy pytac... Nio narazie lekarka stwierdzila ze odruchy sa ok i moze dzieko jest znerwicowane po mamusi i taki ma napad histerii 😞 Dala krople uspokajajace i obserwowac, jak sie powtorzyc dac krope i jak [przejdzie to ok a jak nie to do szpitala i wtedy rezonanse itd.. 😞 nio i jeszcze pwoiedzieli ze w ty wlasnie wieku 1-2 lat wychodza rozne choroby o ktorych wczesniej nie wiedzieli 😞
dodi: moj jest placzek ale na chrzcie spal slodko i nawet na moment sie nie przepudzil 🙂 I tego tez Ci zycze 🙂
Nirmala: milych i udanych zakupow!!!
strzauka: gin cos pobrzdakiwal ze moga byc rozne krwawnienia w roznych odstepach czasu ale zeby tak czesot 😮

• Mamusie
hej 🙂

wreszcie udało mi się Was odnaleźć na facebooku 🙂 i moge podglądnąć Wsze dzieciaczki 🙂 jupi jakie one wszytskie śliczne nie ma co udąły nam się dzieciaczki 🙂

Dodi powiem Ci ze ja z córcią miałam ten sam problem co ty i Amelia-moja Naida nie chciała ani smoczka ani butelki i nie było zadnego sposobu który by zadziałał, możesz próbowac malą przegłodizc tzn. cały dzień proponuj jej tylko butelke z mlekiem nie dawaj cyca musisz byc wytrwała ajk mała zgłodnieje to może pociągnie moja kolezanak takz robiła i u niej zadziałało a u mnie nie bo Nadia niejadkiem była jest i chyba juz bedzie niejadkiem, wiec ona była szczesliwa ze nie musiała jesc, ale mozesz spróbowac u nas skonczyło sie tak z emoaj córka nigdy nie chciała smoczka i nigdy nie piła nic z butelki 🤢to było straszne karmiłam ją 1,5 roku bo w innym razie nie piła by wogóle mleka;/ teraz Adas dostał butelke juz od pierwszego dnia bo nie chciała powielac swojego błedu i teraz mały ma i smoczke i butle 🙂

Strzauko bidulko znowu okres?? jej ja tez juz czekam na te @ ale mam nadzieje ze szybko sie jeszce nie pojawi choć juz nie karmie od jakiegos czasu wiec chyba powinanm sie jej spodziewac

Magdad to straszne co piszes o dziekcu tej kolezanki pewnie stres dla całej rodziny neiziemski

Nirmla to udanych zakupów ja jutro jade na malutkie zakupy i tez zachacze o peco choć w sumie niczego ie potzrebuje ale może cos fajnego znajde a co do kolorów to wiecie jak miał małaa coreczke to wydawało mi sie ze dla chlopca sa ladniejsze rzeczy a teraz jak mam chlopca to znowu bardziej mi do dziewczynek ciuskzi podobaja 🙂

ja mam w sobote gości, kuzynka przykjdzie odiwedzic Adaisa i dostanie troszke ciuszków po jej synku 🙂 fajnie bo przyda sie cos w mniejsyzm rozmiarze bo mam mnóstwo ciuchó wla etak od 6 miesiecy na teraz mam chyba mało 🙂