Skocz do zawartości

Lipcówko-Sierpniówki 2012 :) | Forum dla mam

czarnylok_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
🥴Hej
Agadka, Sarunia moze i nie jest duza, ale pewno proporcjonalna i po prostu filigranowa. Moj Miles idzie w czwartek na kontrole i zobaczymy czy przytyl...troche sie boje powiem szczerze, bo on ulewa i ulewa...mam bluze na sobie i mi zajezdza cos kolo nosa...niespodzianka na ramieniu od malego. W ogole dwa razy nie dam rady nalozyc bluzki, wszystko codziennie do prania, bo uleje.
Dodi, minelo jak nie wiem, raz dwa i maz w domku 🙂 super.
D-brycz Iza to rekordy bije, a jak ona w siatce centylowej? Hehe
Czarnyloczku, Miloszek to smieszek chyba, co 🙂. No i fajnie, ze marchewka smakowala.
Amelka, co, nie chcesz kolejnego od razu? Hehe
A wam usg robia dziewczyny? WOw, tu oczywiscie nie. No ale w POlsce to wyjatkowow lubia usg 🙂
Ale mnei dusi kaszel, nie moge. W gardle drapie i sie dusze...okropienstwo. Moja mala niunia Ella zasnela o 7 wieczorem...jak nigdy, a maly ma drzemka. Ja mam tyle roboty, ze nie wiem za co sie zabrac, wiec usiadlam przed kompem, hehe. A gdzie Aguska, juz jej tyle nie bylo, nie wspominajac, ze chyba poza avatarkiem to malej Zoe nie widzialam.
Buzi i dobrejnocki

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejbabeczki,
Moj maly budzik obudzil mnie o 7... wzial smoka i spi dalej, ale ja juz rozbudona 😉 spal od 9 z przerwa na jedzenje o 23, wiec w sumie i tak dlugo.
J
a dalej katar i kardlo a maz kaszle, oby mu te antybole pomogly.

Agadka sarunia drobniutka sliczna panna 🙂 urodzula sie malutka to rosnie w swoim tepie 😉

Dodi super, ze maaz juz wraca, szybko zlecialo 🙂

D-brycz tez czekam na zdjecie Izuni, ona wieksza od damiana 😉

Eh juz zapomnialam co pisac, poodpisuje jak bede na kompie 😉

• Mamusie
Hej Mamy! My znow skoro swit w medga korkach na rehabilitacje Helenki! Jestem ledwo zywa i chwilowo sie z moim dzieckoem nie lubimy:P Poprzestawialo sie nam z wieczornym karmieniem i zjadla o 21.20...a potem ja nie spalam, ona obudzila sie o 23.30 to ja nakarmilam i olalosmy sztuczne..i dupa! Moje dziecko budzilo sie co 2h w nocy..i o 6.20 juz nie spala! Jestem nieprzytomna i mam doac..a Hela oczywiscie usnela, jak ja karmilam przed wyjsciem i spi kak zabita! Aaaa!!!! A ja ogolnie mam od 3 dni gorszy nastroj nerwicowy i panikujacy, wiec ten dzien bedzie ciezki..zwlaszcza ze Michal znow ma mase roboy:/
Wracajac wstapie do Pepco i mam nadz.ze w koncu kupie jej kombinezon, bo narazie ma te ciebkie jesienne, wiec na spacery nie chodze:/ Postram sie dzis wstawic otke z wczoraj jak sie bawila karuzela:P

Agadka - Sarunia drobna dziewczynka i ladnie przybiera w swoim tempie! A glowke podnosi cudnie..u nas nasza wina, bo malo na brzuchu lezy bo wyje:/
Madzia - no usg u nas lubia..mi tez gi nrobila, zeby sprawdzic czy okres sie nie zbliza 😉 A z tym ulewaniem to nie fajnie..ale pociesze Cie, ze Hela po prostu wyrasta z tego..ostatnio w nocy naeet jej nie odbijam i jest ok! Ale zauwazylam, ze jak zjadlam sera bialego i kefiru to znow mi ulewac zaczela, wiec czuje ze po prostu jej brzuszek nie przepada za nabialem w konkretnej formie!
Brycz - tez czekam na fotki Izuni 🙂
Lok - u mnie bylas taka "poukladana" z fryzem 🙂 A Babel to jest smieszek!
Amelka - to Julas akurat jest! Hela wazy ok 5500-5600 juz 🙂

• Mamusie
Babeczko fajnie to brzmi że się nie lubicie z Hela 😁
A może jakbyś w nocy karmiła ją cycem zamiast sztucznym to by lepiej spala?
Dodi a ja się normalnie cieszę że Twój wraca- jakąś głupia jestem 🙃 🙃
Misiek poszedł do sklepiku zapytać czy mają ekologiczne marchewki 😜 Dzisiaj też robimy amu amu 🙂

• Mamusie
Babeczko- ile będzie trwała ta rehabilitacja? mój Julek też wyje na brzuchu..;/ i też rzadko go kładę.
Loczku- jak ja się mogę starać to Ty też, bo ja również po cc ;p (ale póki co nie mam zamiaru);p
Kurcze, nic mi się nie chce.. powinnam coś działać dalej w pracy mgr a jestem bezz chęci.. i w ogóle ta pogoda..bleee

• Mamusie
czarnyloku- a gdzie Ty pogodę śliczną widzisz? U nas n wschodzie mgła i szaro.
A właśnie miałam się Ciebie zapytać, czy ie uważasz, że macierzyństwo Cię "złagodziło"? Jeszcze w ciąży odbierałam Cię jako ostrą, pewną siebie babeczkę ( nie w sensie , że jakaś niesympatyczna) ? 😜 ale pytanie

• Mamusie
😁 😁 Bisiaku się usmialam 🙃 No nie zaprzecze- byłam zolza 😜 Teraz świata nie widzę poza Bablem, wliczając w to męża 🤢 😜 Mogłabym 24/7 całować jego stopki i słuchać jego serduszka ☺️
No ciapa ze mnie teraz 🤨
A Słoneczko jest w okolicach Wrocławia 😉

• Mamusie
troche slabe te zdjecia 😞 i musialam "ocenzurowac" bo by nie przeszlo... na takim w waniecne ale bez pieluchy bylo mega widac faldy 😉
[IMG]http://i46.tinypic.com/b8wtmt.jpg[/IMG]
[IMG]http://i49.tinypic.com/5dp4cl.jpg[/IMG]
[IMG]http://i49.tinypic.com/289zak8.jpg[/IMG]

Strzauka to ile Damianek wazy?
Dodi Paweł wróci to troszke Cie odciązy 🙂 a poki co ciesz sie ze masz Matylde tylko dla siebie 😜
Bisia mam podobne odczucie wzgledem Loczka 😉
Suuperbaba udanych zakupow 🙂 kurcze ja tez z mala dawno na spacerze nie bylam i okropna z niej maruda 😞

• Mamusie
Ja znowu na tel to tylko napisze
Dbrycz jaki słodki pilpecik!!! A mały pudzianek haha moja to chudzinka jak patrzę na te zdj kochana jest do przytulenia
My właśnie po waznieniu ma 4,920 🙂 dobijamy do 5 kg 😉
Czrnylok dobrze wam u nas chmury
Dodi matylda juz mogłaby zacząć spać dłużej 😞 nie wiem czemu cie tak męczy 😉 a probowalas tych metod ze strony nie wieniec czy ty ja wklej as czy kto o tym jak zrobić by dziecko spali ala noc
Superbaba hihi eh tam nie lubicir Araz wam przejdzie :p
Bisia moja mall trzyma sama wiekszosc czasu ale ona ogolnie trzyma mysle ze maly ma jeszcze czas...spokojnie niech nine mamy ci powiedza

• Mamusie
Iza kawał kobitki 🙂

Agadka nie próbowałam, bo niby jak to zrobić karmiąc piersią, jak ona się budzi w nocy, to widać, że z głodu, bo namiętnie je i dość długo, w końcu karmię na żądanie, to jak mam jej tego oduczyć. Jezu ja jestem dziś normalnie załamana, jestem chora, źle się czuję i nie mam siły do Matyldy, a ona jak na złość marudzi i marudzi, mam jej naprawdę dość, aż mam wyrzuty sumienia 😞 😞

• Mamusie
Dodi - tez miewam takie kryzysy mega 😞 Moze zajmij ja karuzelka albo sprobuj ululac do czasu powrotu Pawla? Z Helenka coraz lepiej..karuzela zajmuje sie i 30 minut, a dzis pierwszy raz lezala na macie i gadala z zabawkami i lusterkiem..kolejne 30 minut minelo! Dorasta mi baba...a z tym karmieniem co 2h wspolczuje, bo mi zazwyczaj oresypia 4-5h..a to juz inna bajka!
Loku - wlasnie po tym sztucznym dluzej mi spi..ale to tez roznie!
Brycz - ale maly pulpet 🙂

• Mamusie
dodi kapiesz codziennie przed snem?? sprobuj ja mocno zmeczyc albo nawet nie daj jej spac gdzijs po 18
mozesz jej skracac karmienia i stopniowo bedzie mniej potrzebowala...
a jak ci bARDZo zalezy dawaj jej jedna butlee sztucznego przed snm i tyle bedzie przynajmniej raz spala te 4-5h
wiem jaki sen nocny jest wazny!!

dodaj mnie do znajomych bo nie widze twoich zdjec

dbrycz wlasnie czymmmmmmm!!!!!!!!!! 🙂

• Mamusie
Hej
Moj trzyma glowe w miare prosto a na brzuchu nie lubi, ale ze wzgledu na jego ulewania to mu gorzej na brzusiu wiec przez to i mniej go klade. Ale nawet na wizycie lekarka stwierdzila, ze ma silna glowke i miesnie wiec ok.
Dodi bez stresu...maz wraca...a mala balerina slicznotka!
Iza jest genialna!
Dorotka, i jak, polubilas sie znowu z Hela?
Agatka, mala wcale nie taka mala.

ok musze zmykac a chcialam wiecej napisac...

• Mamusie
Agadka no sama ja kiedys tak podpisalam na facebooku 🙂 moj maly pudzianek 😉 a i jakis czas temu wyslalam tobie zaproszenie 🙂
Dodi sliczna Matylda i tak samo jak Iza glowke przekreca 🙂

a co do mojej "małej" to fakt sama sie zastanawiam od czego ona tak rosnie 😁 bo sam cyc no wczoraj jej dalam jablka polizac a tak to nawet herbatek nie daje bo taką na brzuszek miala moze 4 razy podana
moze ja jem cos ze sterydami 🙃 i przenika!

• Mamusie
Ja to sie dzis do dupy czuje i z nikim sie nie lubie:/ Wlasnie czekam na gina, bociagle mam cos z pecherzdm a badania mocxu wychodza ok..wiec kazali sprawdzic u gina. Mam ogolnie dosc swojej osoby 😞

Bryczowa - a co lekarka na Ize? Mowila ze cos zle? Chyba na cycku to sie nie da przekarmic..ale musisz miec niezle mleko swoja droga! 🙂 A co tak malo wody w wanience? 🙂 Smieszna ona taka..i ten cudny brzuszek:P