Skocz do zawartości

Lipcówko-Sierpniówki 2012 :) | Forum dla mam

czarnylok_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Tradycyjnie moje dziecię jako ostatnie idzie spac 🤢
Obojętne czy Kapie Go o osiemnastej czy o dwudziestejdrugiej i tak zasypia koło północy. Heh
Wiecie, wczoraj Konrad wykapal poraz pierwszy Babla... Teraz nie ma już nic trudnego w tym bo jest dużo większy jak na początku. NaraZie nie wyobrażam sobie zostawić Juniora od stycznia 😞

A co do humoru to było spięcie, dosyć niemiłe, bo usłyszałam trochę przykrych słów- niby powiedziane w złości....
Ogólnie nie mam czasu się smucić bo Miłosz sam się sobą nie zajmie 🙂

Więc dobranoc 😘

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czarnyloku - olac chlopa! Ja ze swoim co i raz sie poprztykam 🙂

U nas Hela zasypia kolo polnocy, potem ok 1-2 karmienie i w pelni spi dopiero pojim:/ Potem 4-5hb snu i budzenie na cyca..a po nim to juz spi krotko i niespokojnie:/ Dzis Michal do roboty, a my same..mam nadz.ze nie bedzie miala takich napadow placzu jak wczoraj 😞 Dzis na sietce pobede, zeby nic jej nie dokuczalo! I kurde znow brzydkie kupki robi..takie rzadkawe 😞 Ech..
Milego dzionka!

• Mamusie
Hej babeczki 🙂
u nas ok, weekend pełną parą, w piątek byłam z przyjaciółką na Maratonie Hallowien a mężulek został z Damiankiem 😉 poradził sobie super 🙂
Wczoraj pierwszy raz zagęściłam małemu mleczko kleikiem ryżowym i wiecie co? Jak jadł o 20, zasnął po 22, tak obudził się na jedzenie o 8 rano! Szok normalnie 😉

Zaraz Was doczytam bo jeszcze nie miałam kiedy 😉

• Mamusie
Magdaluke masakra tyle razy dziennie dziecko przebierać... Faktycznie to Ty chyba codziennie pranie robisz :P

Czarnyloczku widziałam te śliniaki w tesco, daj znać jak się sprawdza i czy wygodny 🙂

Maiha wow, to szybko chce Adaś siadać, Damian jeszcze sam nie próbuje, ale na płasko leżeć nie chce i wyje żeby go w pionie trzymać :P Ale jak go ciągnę za rączki to ładnie główkę też podnosi i się cieszy, że umie 😉
A jaka ładna spódniczka, zdolna jesteś 😉

loczku a jak dajesz tą marcheweczkę? Raz dziennie a poza tym mleko? I 2-3 łyżeczki czy od razu cały słoiczek? Rozumiem, że zamiast posiłku a nie dodatkowo?

My zaraz do teściowej na obiad 😉 miłej niedzieli :*

• Mamusie
Czesc
Zostawilismy Elle u babci bo kuzyn i kuzynka przyjechali i byla frajda.Tylko Ella podchorowana ale nie miala w nocy goraczki...bo troche w dzien. Mam nadzieje, ze sie nie rozlozy ... no i dzwonie rano,pytam jak mala a tesciowa mowi, ze Ella caly czas sie pyta gdzie jesr Miles 🙂 🙂moja kochana cora! Teraz sie relaksuje z malym na raczkach bo przysnal a tata chrapie na gorze.
Wczurajszy wypad fajowy, nawet sie browarka do obiadu napilam i film fajny, smieszny ( The Campaigne) i po sklepach polazilismy...szukac szafki pod zlew i nowy zlew do kuchni haha ,bo sie dorobilam w koncu tego mlynka do zlewu to moze nowy zlew przy okazji. Bo jeszcze nie zainstalowane 😉
No ja standardowo codziennie pralke raz albo i dwa razy...maly raz, Ella dwa. No ale juz sie dawno przyzwyczailam, ze zawsze mam gdzie pranie ...do zrobinia, do wysuszenia, do zlozenia...zawsze cos.
Miles juz mi ponad 5 dni kupki nie robil...jutro dzwonie z rana ale licze na porzadna kuped dzisiaj!
Strzauka tak to jest, jak sie dobrze suto nakarmi! Fajnie.
Moje dziecie znowu przespalo 8 godzin non stop 🤪 🤪. Powiem wam, ze ciezko to mi cycki znosza, co rano musze nowy stanik mimo, ze wkladki....
Milych spacerkow i obiadkow mamusie!

• Mamusie
Strzauka fajnie że byłaś na maratonie a mąż sobie poradził 🙂
Śliniak zainteresował bo jest tam kubuś 😜 Hmm pierwsze dwa razy dostał po 4 łyżeczki. A potem to już dawałam póki chchiał i tak trzy dni z rzędu zjadł z pół miseczki-mniej więcej tyle co słoiczek ma-ale sama robię więc nie wiem dokładnie. A dostaje raz dziennie w porze obiadowej13-14.
Magdaluke ja piorę raz na tydzień Małego rzeczy więc podziwiam 🙃 I fajnie że Mr już tyle śpi.

Mój Księciunio śpi cały czas z przerwami na cyca i przewijanie, więc znowu będzie szalał do pierwszej w nocy 😠 🙃

• Mamusie
cześć Mamusie,
Melduję się tylko, że przeżyliśmy kolejny zjazd 😉 mój Julas chyba musi wystąpić o indeks.. taki z niego aktywny student 😉
Babeczko - byliśmy w Auchanie w Piasecznie i myślałam o Tobie, że fajnie byłoby się spotkać ale nie ładnie tak dzwonić na ostatnią chwilę..;p

Buzi;*

• Mamusie
amelka - to jestem baaaardzo zla, ze nie zadzwonilas...zwlaszcza ze wyjatkowo w weekend bylismy w domku..i mielismy szarlotke:P Fajne ze Julas tak ladnie znosi te zjazdy..ale co z nim robisz? Chyba nie bierzesz na sale?
czarnylok - i jak dasz mu ta marchewke o 13 to potem juz dopiero za ok 2h cycek? Robi to jako posilek?
strzaukoi - fajnie ze maraton udany..tez planuje kino niedlugo, ale z mezem, a Hela u babci 🙂 Mi kurde nadal len nie chce podnosic ladnie glowki..ale kurcze jakos nie ogarniam tych cwiczen, bo nie lubi:/ Za to gada jak najeta:P

A ja szukam wlasnie jakiegos kursu pierwszej pomocy..stwierdzam, ze zawsze warto co?!
Dziewczynki, krore jutro wedruja z bobasami do lekarza - Zaciskam mocno kciuki! Nirmalko - a wyniki kiedy beda?
My dzis jakos przetrwalysmy same..sporo mi dzis Helenka spala..pogoda czy dorasta czy co?! Jutro tez same, ale zamierzam wpasc do knajpki znajomej na obiad i pogaduchy..bo jednak brak mi rozmowy 🙂 A poza tym powoli szukam madrych zabawek dla Helenki na Gwiazdke, bo juz podpytuja co kupic..a zadnych zabawek nie mam, wiec sie przydadza! A Wy macie pomysly?!

• Mamusie
Babeczko ja też zamierzałam iść do kina z mężem ale on nie lubi horrorów, a co dopiero nocny maraton i 3 pod rząd 😉
Co do gwiazdki to ja chcę kupić Damiankowi i Oliwierkowi (synkowi siostry) Szczeniaczki Uczniaczki 🙂 one są od 6 miesiąca a uważam, że to fajna zabawka edukacyjna.

Damian wszamał o 21 mleczko z jedną miarką kleiku, ciekawe czy znów dotrzyma do 8 rano, super by było 🙂

• Mamusie
Amelio super że wyjazd udany 🙂
Babeczko czy ja wiem czy to takie sycace skoro po dwudziestu minutach max on na cycu już wisi 🙃 Popic to też trzeba, ale jak skończy to przynajmniej wiem że Najedzony. a co do zabawek to też myślę bardziej nad edukacyjnymi.
Strzauka to oby Damianek przespal nocke na tym. Ja czasami tak bym chciała dać mu butle koło 22 i żeby zasnął. Bo powiem szczerze że już męczą mnie takie późne chodzenia spać 🥴 Teraz np nadal na cycu 😞
A rano jak się budzi i sobie mówię że nie dam mu spac by szybciej wieczorem usnal to i tak nici bo jestem tak zmęczona że też śpię. A jak dzisiaj od piętnastej nie dawalam mu spać to drzemal przy cycu a jak kończył jeść to jak nowo narodzonych...
Dzisiaj powiedziałam na Allegro i już mam strój na ślub dla małego. Tylko tak myślę że ja nie mam w czym iść 🤢
Dobra, może po tym Karmieniu zasnie. To spokojnej nocy Mamusie

• Mamusie
Hej 😉
D-brycz spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe 🙂
Czarnyloczku - buziak dla Miłoszka za 4 miesiące 😘 😘
Staram się czytać Was na bieżąco ale nie zawsze mam czas odpisać.
A ostatnio nawet nie miałam nastroju listopad działa na mnie dość ponuro 😞
Jeszcze z mężem miałam parę dni spięcia bo zapomniał o naszej rocznicy 😜
A co chodzi o Lenkę to tak potrafi przespać 11h ciurkiem 😜 nawet jak ją przebieram to się nie budzi 😜 na początku się martwiłam myślałam że coś jest nie tak ale okazało się że ona tak ma 🙂 Ale nie ma nic za darmo za to cały dzień nie śpi tylko trzeba ją nosić bo księżna nie poleży 😜
Widziałam temat drugiego dziecka my też się zastanawialiśmy 😁 dziecko bym chciała ale nie chcę już być w ciąży 😞 tym bardziej że wiem że bym musiała leżeć więc chwilowo odpada 🙂
Pozdrawiam 🙂

• Mamusie
4nula u mnie to samo - całą noc śpi ale w dzień to nos, bo chce pozwiedzać, pozycja leżąca nudna 😉

Loczek zasnął o 21 i właśnie je 🙂 to super plus karmienia sztucznym... Jak on 1,5 miesiąca temu jadł 220-240ml mojego to nie wiem ile teraz musiałby jeść, jak 220ml sztucznego ledwo starcza! Na razie będę mu zagęszczać tylko na noc i ewentualnie raz dziennie jedną miarką kleiku, wtedy widać, że najedzony a tak to po skończeniu butli potrafi ryczeć 😉

• Mamusie
Jestem w szoku, ze Wam dzieci tyle spia 🙂 Moja nawet po butli sztucznego w no u budzi sie po 4-5h:/ A ogolnie znow ma gorszy okres..troszke placze, baki wielkie, znow troszke ulewa..szkoda mijej okrutnie! A najgorsze, ze nadal ma katarek i pokasluje..rece moga opasc!!! A ja to juz w ogole w fatalnym stanie psychicznym i fizycznym 😞 Glowa mi prka, z pecherzem problem..no i nerwica hula! Boje sie znow chorob, mam napady paniki itp..chyba musze wrocic do lekow...ale boje sw, bo poczatki sa ciezkie - kto mi pomoze prz Heli przez miesiac?! 😞 Bo pediatra powiedzial, ze moge brac leki i karmic, bo sa bezpieczne leki i malo przenikajaxe do mleka. Bije sie z myslami od ponad tygodnia..ale widze, ze coraz gorzej ze mna:,(
Dzis znow zostajemy same..ale chyba pojedziemy na o iad do knajpki do znajomej..zawsze 2h spedzone w towarzystwie 🙂

Zasiskam kciuki!!!!

• Mamusie
Dzień dobry,
Babeczko- albo zostawiam go z mężem albo jadą ze mną na uczelnie; tyle że ja jjestem na zajęciach a oni sobie jakoś radzą 😉 Będzie jeszcze okazja się spotkać bo będziemy często, co dwa tygodnie a może troszkę wcześniej wrócimy? 🙂 mój Julek też ma katar;/ już nie wiem co mam z tym zrobić..
Magdaluke- można się napić piwa? własnie, ile alkohol bedzie czasu w pokarmie?

Julas mnie dziś wykańcza; śpi tylko na rękach; płacze, wkurza się.. nie wiem co mu jest; w dodatku mnie potwornir bolą sutki;/ smaruje maltanem i na szczęście pomaga ale chyba za często mi wisi na cycu;/ smoczek nadal jest be, z butelki tomee tippee je lepiej..ale i tak ciężko z tym. Padam na twarz.

• Mamusie
no dzieczyny a nie macie sprawdzonej firmy kateringowej badz restauracji z kateringiem? w II dzien swiat to i chyba wesela sa to nie powinno byc az tak drogo 😞 a zawsze mozna sie potargowac 😉
Suuperbaba spodniczke kupilam przed chrzcinami, mala miala miesiac 🙂 chcialam jej w tym zdjecia do zaproszen porobic 🙂 a leki chyba powinnas brac bo skoro nie szkodza Heli to po co masz sie meczyc 😘
Amelia ale wy zakreceni 🙂 ale w pozytywnym znaczeniu wow! bedziesz mial co wspominac 🙂
4nula dzieki 😘

• Mamusie
Strzauka- my organizujemy u teściów (gdzie chwilowo mieszkamy) bo mają bardzo duży pokój. Z restauracji zamawiamy stoły, krzesła, całą zastawę i pewnie jakiś wymysł do drugiego dania. A chcemy w Święta, bo właśnie wszystko będzie tańszym kosztem. I tak pieczesz placki i tak robisz sałatki... zamawiam jeszcze tort. Aaa i biorę dwóch kelnerów.. to i tak będzie taniej niż cały catering.. bo stwierdziłam, że nie dam rady latać koło tylu osób a przecież nie zaangażuje nikogo ...Chcieliśmy w I Dzien ale ksiądz mówi, że się nie praktykuje bo jest Boże Narodzenie. Troche kijowo, bo cały I dzieN pewnie będę myślała i robiła coś więc nie odpoczne nicc.. Chciałabym juz to mieć za sobą.

• Mamusie
Amelia też chciałabym mieć to już za sobą... U nas będzie tylko 11 osób, więc jakbym miała brać kelnerów itp to pewnie podobny koszt by mi wyszedł 😉 z resztą u mnie problemem jest siostra, która jest chrzestną a będzie u nas do I-go dnia Świąt, więc jedynie Wigilia wchodziłaby w grę, bo w I-wszy dzień to siostra już jedzie z facetem na 30stą rocznicę ślubu jego rodziców 🙂 Kurde, lipa, że to taki koszt... Garniturek 100-150zł, księdzu w łapę z 200zł, siebie w coś ubrać, za jedzenie i alkohol zapłacić a tu święta za pasem... eh :P

• Mamusie
52zł ale ile dan w tym macie? bo my placilismy 75zl/os za zupe + takie podwojne danie, to byl pierwszy rzut i potem jeszcze 2 takie mniejsze rzuty i deser lodowy 🙂 a i ciasto w tym bylo, napoje. alkohol we wlasnym zakresie i tort sama zamawialam. w sumie nam sie zwrocilo 🙂 ale ze dzieciaka wlasnego okradac nie bede to do jej osobistej kopertki wszystko poszlo 🙃

• Mamusie
Czesc
Widze temat chrztow i przyjec. Ja sie nie wypowiadam za bardzo, bo my po pierwsze jeszcze nie chrzcimy a po drugie, jesli beda chrzciny to bez przyjecia, tylko pewno z torcikiem i bez prezentow, jesli ktos chce dac pamiatke chrztu, to tak, ale mam na mysli np. biblie z dedykacja czy cos w tym stylu. No ale to sie zobaczy. A co do wydatkow w grudniu to mamy 2 wesela no i swieta , wiadomo. Nie chce mi sie isc na te wesela, ale trzeba. Moze gdybym nie musiala isc z dziecmi to co innego by bylo, a tak to same wiecie, kochane maluchy, ale dlugo z nim nie pobaluje a jedno weselicho to na wyjezdnym i hotel trzeba oplacic itp....
Amelia, to ile CI jeszcze zostalo studiowania?
A na male piwko sobie pozwolilam, bo wiedzialam, ze ze 3 godziny minie przynajmniej zanim bede karmic malego. A takie piwko light to w ogoel maloprocentowe, wiec to swoja droga inna historia.
Ella dosc mocno podchorowana a maly ma zaglucony nosek..cos czuje, ze sie bedziemy bujac z chorobskami. No mam nadzieje, ze sie myle.

• Mamusie
Magdaluke- to ostatni rok, więc pewnie w czerwcu będę miała obronę..jeśli to wszystko przeżyję.. bo jak wspomnę za jakiś czas to co się teraz dzieje, to chyba puknę się w głowę 😉 zjazdy, jeźdzenie z dzieckiem po 20 km, spanie na pompowanych materacach po znajomych i rodzinie. Nie ma wyjścia. Szkoda mi czasu na dziekanki a małemu zapewniam wszystko co mogę.. w miarę możliwości, ostatanio nawet łóżeczko z materacykiem tachaliśmy..