Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
juz w kazdej pozycji mi niewygodnie lezec nie siedziec nie stac nie :/
nogi mam zawsze na czyms zeby byly wyzej bo juz palce u nog mam tak spuchniete ze maz zawsze sie smieje ze jestem tomcio paluch hehe!
juz dostaje takie nerwy i chodze taka nerwowa ze szok mam juz dosc:/

Tomcio paluch 😉)))) moje palce wygladaja jak parowki i ostatnio maz zdjal skarpetki i mowi ide po ketchup a ja po co?a ten pojem sobie parowki i ugryzl mnie lekko za palce-dla niego smieszne a mnie meczy

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
gosiaczek83 napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
mi tak puchna nogi ze mam wrazenie ze zaraz mi wybuchna tak bola:/

mierzylyscie sobie obwod brzuszka??

Mierzylam no to pochwal sie pierwsza ile masz w pasie 😉

125cm ☺️

U mnie 120 ale to dopiero 36 - 37 tydz.

ja mam nadzieje ze wiekszy juz nie bedzie bo przy pierwszej ciazy w 40 TC mialam ok 150 cm ☺️ ☺️

Ja gdzies czytałam ze pod koniec ciazy 120 to normalka... wiec sie nie załamuje. Pozatym Duza Olka tam siedzi 🙂 A ja i przed ciąża byłam BIG w pasie wiec u mnie nie ma wielkiej róznicy. duzo nie przybyło. Jak patrzy sie na mnie z przodu lub z tyłu to nie widac wogole bo talia nadal widoczna 🙂 Dopiero teraz jak byłam u siebie w pracy to dziewczyny powiedziały wkoncu widac ze w ciazy jestes bo wczesniej jak ktos nie widział to i by sie nie zorientował 🙂

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Przejrzalam terminy i mam 11-16-18-20-21 wiec w dobrych porywach zostaly mi 2 tygodnie w najgorszych 3-bo mam nadzieje ze sie nie przeterminuje 😉

ja chce juz 😁 😁

Ja aby do 1.11 wytrzymac tak jak lekarz kazal ale jakby bylo juz to wcale bym nie narzekala przeciez dziecko juz jest rozwiniete i nic nie szkodzi tydzien w to czy w to to chyba bardziej medyczna sprawa juz ze a donoszona a niedonoszona gwiazdeczka w 36tc urodzila i co Maciej zdrowy chlop 3400g

ale teraz mamy 21 wiek wiec medycyna rozwinela sie juz na tyle zeby bylo dobrze zreszta mowia ze 36 tydzien to ciaza donoszona 🙂

No ja wlasnie tak czytalam ze 36tc to ciaza donoszona to dlaczego Maciej Gwiazdeczki kwalifikowany jako wczesniak?dziwne ale w d..z tym wazne ze zdrowy

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
nogi mam zawsze na czyms zeby byly wyzej bo juz palce u nog mam tak spuchniete ze maz zawsze sie smieje ze jestem tomcio paluch hehe!

Mam to samo 😞

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):

Tomcio paluch 😉)))) moje palce wygladaja jak parowki i ostatnio maz zdjal skarpetki i mowi ide po ketchup a ja po co?a ten pojem sobie parowki i ugryzl mnie lekko za palce-dla niego smieszne a mnie meczy

tak bo oni mysla ze ta koncowka ciazy to sama radosc!
a tu niestety jest odwrotnie bo nas juz meczy wszystko:/
mnie denerwuje jak maz mowi do mnie ze dam rade jeszcze troche wytrzymac ale ostatnio ze jestem nerwowa powiedzialam mu co o tym mysle jak on moze wiedziec co ja przezywam jak nie ma brzucha nie ma palcy opuchnietyh i stop nie meczy go przekrecanie z boku na bok,zgaga itd
troche bylam zlosliwa dla niego ☺️

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Przejrzalam terminy i mam 11-16-18-20-21 wiec w dobrych porywach zostaly mi 2 tygodnie w najgorszych 3-bo mam nadzieje ze sie nie przeterminuje 😉

ja chce juz 😁 😁

Ja aby do 1.11 wytrzymac tak jak lekarz kazal ale jakby bylo juz to wcale bym nie narzekala przeciez dziecko juz jest rozwiniete i nic nie szkodzi tydzien w to czy w to to chyba bardziej medyczna sprawa juz ze a donoszona a niedonoszona gwiazdeczka w 36tc urodzila i co Maciej zdrowy chlop 3400g

ale teraz mamy 21 wiek wiec medycyna rozwinela sie juz na tyle zeby bylo dobrze zreszta mowia ze 36 tydzien to ciaza donoszona 🙂

No ja wlasnie tak czytalam ze 36tc to ciaza donoszona to dlaczego Maciej Gwiazdeczki kwalifikowany jako wczesniak?dziwne ale w d..z tym wazne ze zdrowy

anka, ja kiedyś czytałam ze są 2 'szkoły' ustalania dat narodzin, ale jedna twierdzi ze dziecko donoszone to od 36tc a druga ze 38-42 (to z owulacji). nie znam sczegółów niestety....
tak jak kiedys mi dr mówił ze z dziewczynkami to spokojnie mozna do 42tc czekać a chłopców to sie juz po 40tc prowokuje bo częsciej dochodzi do zatruć wód

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):

tak bo oni mysla ze ta koncowka ciazy to sama radosc!
a tu niestety jest odwrotnie bo nas juz meczy wszystko:/
mnie denerwuje jak maz mowi do mnie ze dam rade jeszcze troche wytrzymac ale ostatnio ze jestem nerwowa powiedzialam mu co o tym mysle jak on moze wiedziec co ja przezywam jak nie ma brzucha nie ma palcy opuchnietyh i stop nie meczy go przekrecanie z boku na bok,zgaga itd
troche bylam zlosliwa dla niego ☺️

Ja swojemu tez ostatnio odprysknelam jak powiedzial oj nie narzekaj jeszcze troszke juz malo zostalo to jak sie obrucilam i mu wygarnelam to myslalam ze sie obrazi ale przytulil przeprosil ze to nie tak mialo zabrzmiec i zebym sie nie denerwowala to mu powiedzialam latwo ci mowic bo to nie ciebie od dolu rozerwie ty tylko bedziesz sobie stal obok i mi uslugiwal 😉 ale pozniej pomyslalam kurcze chyba to tez nie jest fajne stac obok i byc bezradnym bo nie bedzie mogl mi pomoc moze tylko byc obok i wspierac wiec i to zle i to niedobrze ale juz tego mu nie powiedzialam niech tez sie przejmuje martwi i jak ja mam cierpiec to niech on tez 😉)))

• Mamusie
Ja czytałam ze skonczony 37 to donoszona?
Ja przejrzałam jeszcze raz swoje usg i ostatnie to wogole szok. Wszystkie normy pomiary mam na 38-39 tydz. Wagowo dziecko jak w 38t5d 🙂 Wiec dlatego lekarz mi powiedział ze moze byc i za tydzien ale moze być i za 5 jesli dochodze do terminu plus 2 tyg. co niby moze byc pomyłki!!!!! 🙂 Wogole nie biore tego pod uwage!
Chce za tydzien 🙂
u mnie terminy z OM 20, Usg 25, 23, 16, teraz 9.
Nieukrywam ze 9 mi pasuje mąz obstawia pierwszy tydz. listopada

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Chyba bym po suficie chodzila z nudow zeby nie forum 😉 ale tu czas leci i pozalic sie mozna 😉

zalic sie to juz u mnie norma 🙂

Bo kto jak kto ale ciazarna ciazarno najszybciej zrozumie

tak 🙂
my sie tutaj najlepiej rozumiemy 🙂

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Ja czytałam ze skonczony 37 to donoszona?
Ja przejrzałam jeszcze raz swoje usg i ostatnie to wogole szok. Wszystkie normy pomiary mam na 38-39 tydz. Wagowo dziecko jak w 38t5d 🙂 Wiec dlatego lekarz mi powiedział ze moze byc i za tydzien ale moze być i za 5 jesli dochodze do terminu plus 2 tyg. co niby moze byc pomyłki!!!!! 🙂 Wogole nie biore tego pod uwage!
Chce za tydzien 🙂
u mnie terminy z OM 20, Usg 25, 23, 16, teraz 9.
Nieukrywam ze 9 mi pasuje mąz obstawia pierwszy tydz. listopada

Moj tez obstawia poczatek listopada to mu powiedzialam idz obstaw totolotka chyba bardziej prawdopodobne ze chociaz za kupon sie zwroci 😉 niz to kiedy ja sie rozsypie 😉

• Mamusie
edithd napisał(a):
a ja chce do konca października i koniec. KONIEC. ale pewnie znając moje szczescie o bedzie pozniej. wcz mi moj chlop powiedział ze listopad jest długi.... kocham go

Ojej chyba siastnela bym swojego za takie pocieszenie listopad jest dlugi no nie moge-Edyta jeszcze 5 dni masz 😉 ale jestes pierwsza u nas na liscie to nie dziwie sie ze sie wkurzasz bo niby pierwsza a juz 2 rozpakowane-lice nic nie pisze ciekawe co u niej

• Mamusie
Ja stawiam sie w środe po skierowanie do szpitala na cc w razie W. I bede starała sie ustalic cos z lekarzem ze szpitala w którym bede rodziła prawdopodobnie tutaj u męzulka w okolicy. Pójde prywatnie moze chociaz z tydzien wczesniej zgodzi sie mnie naciąc. A moze cholera wogole nie bedzie chciał i kaze czekac do terminu... Cos musze wykombinowac bo boje sie tej zaciskajacej sie pepowiny u mojego klocusia jak zaczna sie skurcze powazniejsze...

• Mamusie
Ja to mam termin na 3 listopada a z USG to byl najpierw 31 pazdziernik a teraz byl 28 pazdziernik znajac moje szczescie to bedzie ten 3 bo probowalam robic duzo rzeczy zeby przyspieszyc ale nic to nie dalo:/ (sprzatalam,wieszalam firany, biegalam na spacerze za synem) a ten tam ostro siedzi w brzuchu 🙂