Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Gosiaczek-to jak ty do terminu pochodzisz to nie chce wiedziec ile Olka bedzie wazyla ale jak masz miec cesarke to wyjma zaszyja i tyle poboli inaczej niz by trzeba bylo urodzic taka babeczke

Anula mówił mi ze jesli dochodze do terminu to 4 - 4,5 kg 🙂
Popatrzyłam na niego jak na kosmite 🙂 Dlatego powiedział mi ze jesli nie urodze przez kolejne 3 tyg. to mam przyjsc na nastepne usg zeby sprawdzic ile wazy klucha
Ja jak sie urodziłam wazyłam 3200 🙂 A ta w 36 tyg juz ciezsza i jakos wcale sie nie spieszy do wyjscia

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
edithd napisał(a):
goska, jak bedziesz miała skierowanie z wypisanym problemem (pępowina) to nie mogą ci odmówic cesarki

Odmówic nie ale wczesniej nie bedą chcieli ciac 🙂 Zanim sie nie zaczną skurcze pewnie

zazwyczaj cesarke robia po 38 tygodniu 🙂
nie trzeba czekac do terminu czy tez skurczy 🙂

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
Ja to mam termin na 3 listopada a z USG to byl najpierw 31 pazdziernik a teraz byl 28 pazdziernik znajac moje szczescie to bedzie ten 3 bo probowalam robic duzo rzeczy zeby przyspieszyc ale nic to nie dalo:/ (sprzatalam,wieszalam firany, biegalam na spacerze za synem) a ten tam ostro siedzi w brzuchu 🙂

no to identycznie jak ja....

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
gosiaczek83 napisał(a):
edithd napisał(a):
goska, jak bedziesz miała skierowanie z wypisanym problemem (pępowina) to nie mogą ci odmówic cesarki

Odmówic nie ale wczesniej nie bedą chcieli ciac 🙂 Zanim sie nie zaczną skurcze pewnie

zazwyczaj cesarke robia po 38 tygodniu 🙂
nie trzeba czekac do terminu czy tez skurczy 🙂

To mam taka nadzieje Angela 🙂 do 38 sie doturlam moze 🙂 bo to raptem 1,5 tyg

• Mamusie
edithd napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
Ja to mam termin na 3 listopada a z USG to byl najpierw 31 pazdziernik a teraz byl 28 pazdziernik znajac moje szczescie to bedzie ten 3 bo probowalam robic duzo rzeczy zeby przyspieszyc ale nic to nie dalo:/ (sprzatalam,wieszalam firany, biegalam na spacerze za synem) a ten tam ostro siedzi w brzuchu 🙂

no to identycznie jak ja....

zobaczymy ktora pierwsza 🙂

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Z TA CESARKA I SKIEROWANIEM DO CIECIA TO CO SZPITAL TO OBYCZAJ CO LEKARZ TO INACZEJ U MNIE WIEM ZE JAKBY MNIE TAKIE COS CZEKALO TO Z BOLAMI DOPIERO BO TAK TO NIE WIEC NIE WIADOMO CO CI GOSIA W SZPITALU POWIEDZA-DOBRZE BYLO BY POPYTAC

no właśnie u nas też taki zwyczaj i nie czaję tego....po co im czekać

• Mamusie
edithd napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Z TA CESARKA I SKIEROWANIEM DO CIECIA TO CO SZPITAL TO OBYCZAJ CO LEKARZ TO INACZEJ U MNIE WIEM ZE JAKBY MNIE TAKIE COS CZEKALO TO Z BOLAMI DOPIERO BO TAK TO NIE WIEC NIE WIADOMO CO CI GOSIA W SZPITALU POWIEDZA-DOBRZE BYLO BY POPYTAC

no właśnie u nas też taki zwyczaj i nie czaję tego....po co im czekać

tak najlepiej juz po 38 ciac i koniec 🙂

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
A ja tam nie chce dziewczyny was straszyc ale Alicje mamy w szpitalu i chyba jej dzis pesar zdejmuja to moze urodzi lada dzien 😉

No to wszystkie sie widze wpychaja w kolejke 🤪 😁 😁
prosze sie ustawic tak jak bylo i rodzic po kolei hehe

to taki maly zarcik ☺️

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
A ja tam nie chce dziewczyny was straszyc ale Alicje mamy w szpitalu i chyba jej dzis pesar zdejmuja to moze urodzi lada dzien 😉

to taki maly zarcik ☺️

🙂 🙂 🙂 DOBRE 🙂 🙂

• Mamusie
Hehe Własnie teraz to jak wyscig niewiadomo której sie spodziewać. Ja to na Edytke nie licze na najblizsze dni bo to nasza kobitka jak czołg nic jej nie rusza 🙂 sorki Edyta to zartem oczywiście mówie 🙂 Obstawiam Allice albo Angele 🙂 jakby tu zaczac zakłady na kase robić to mozna by pare zlotych wyciągnąc 🙂 heheheh

• Mamusie
edithd napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):

to taki maly zarcik ☺️

🙂 🙂 🙂 DOBRE 🙂 🙂

kto to widzial zeby tak sie wpychac 😁 😁
sciskac nogi prosze i czekac na swoj termin hehe
wyjdzie na to ze ja ostatnia hehe 🤪 😁

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Hehe Własnie teraz to jak wyscig niewiadomo której sie spodziewać. Ja to na Edytke nie licze na najblizsze dni bo to nasza kobitka jak czołg nic jej nie rusza 🙂 sorki Edyta to zartem oczywiście mówie 🙂 Obstawiam Allice albo Angele 🙂 jakby tu zaczac zakłady na kase robić to mozna by pare zlotych wyciągnąc 🙂 heheheh

A co z nudow i przemeczenia widze dobre pomysly na zbicie interesu mamy 😉 no ja tez Edytka ale na Ciebie nie obstawiam bo ty nie do ruszenia 😉 a tak w duszy mysle ze my tu Angela no moze Alicja a tu pyk i gdzie sie dwie bija tam trzecia skorzysta 😉

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):

zaczniemy obstawiac!
kasa sie przyda 😁 😁
na pepkowe dla nas hehe

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
gosiaczek83 napisał(a):

A co z nudow i przemeczenia widze dobre pomysly na zbicie interesu mamy 😉 no ja tez Edytka ale na Ciebie nie obstawiam bo ty nie do ruszenia 😉 a tak w duszy mysle ze my tu Angela no moze Alicja a tu pyk i gdzie sie dwie bija tam trzecia skorzysta 😉

to ja tak usune sie w cien i bijta sie ja z checia skorzystam hehe
wiecie co to forum poprawia humor 🙂
zrobimy gotowe do startu start i teraz jest wyscig mozna sie przepychac w biegu 😉

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Zerknelam w nasza tabelke to teraz planowo Edyta pozniej Angela ale juz chyba nie ma co wnikac w tabelke bo Gwiazdeczka i Baiser wepchaly sie 😉)))))))))))))))))))))))) zarcik 😉))))))))))))))))))))

trzeba napisac zazalenie 🙂
tabelka tabelką tak musi byc jak napisane heehee 🙂

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
gosiaczek83 napisał(a):

to ja tak usune sie w cien i bijta sie ja z checia skorzystam hehe
wiecie co to forum poprawia humor 🙂
zrobimy gotowe do startu start i teraz jest wyscig mozna sie przepychac w biegu 😉

To moze zrzutke trzeba zrobić na jakiś pucharw dla zwyciężczyni 🙂 to sie dziewczyny zmobilizuja szybciej 🙂

• Mamusie
Elmirka napisał(a):
No u mnie to moze byc juz w przyszlkyym tyg a moze byc i za 5 bo jak to moja polozna mowi moj synus jest bardzo szczesliwym dzieckiem i moze byc mu zbyt dobrze w brzuchu wiec zechce siedziec dluzej. A wszystko to na podstawie pulsu dziecka. Co badanie to on pelen relax

no nastepna chce sie wbic w nie swoja kolejke czekac tam prosze nogi zaciskac 🙂
oczywiscie z mojej strony to sa zarciki 🙂
niech kazda rodzi kiedy chce i pokazuje nam tu fotki bobaskow 🙂