Skocz do zawartości

Jedzonko słoiczkowe....podawać czy nie??? | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Słoiczki są od 4 miesiąca, więc ja także od 3,5 miesiąca podawałam, nie widze w tym nic dziwnego, tym bardziej, jak dziecko dobrze reaguje.
Ale nie wiem, czemu może mieć problemy z wypróżnianiem - może to jednak za wcześnie w przypadku twojego bąbla??

Mój był karmiony mlekiem modyfikowanym (piersią z doskoku 🙂) i nie było problemów z kupką.

• Odpowiedzi 86
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

moj syn byl od poczatku na mleku modyfikowanym a od okolo 3,5 miesiaca zaczelam podawac marchewke albo jablko i tak stopniowo po lyzeczce i obserwowalam reakcje ale nic sie nie dzialo niepokojacego

• Mamusie
szuwartyna napisał(a):
Kasiula napisał(a):
3,5 msc??? 😮 😮 😮

tak, 3,5. tez jestem zdziwiona. moja mama i znajome wczesnie tez zaczynaly dokarmiac.

nie wiem czemu tu sie dziwic? jesli dziecko jest na mleko modyfikowanym, to jak najbardziej mozna w 3,5 mca zaczac podawac po 1, 2 lyzeczki sloiczka warzywnego 😉

ja również zaczełam wcześnie wprowadzać nowości. Z kupką mieliśmy już problemu przed. mój synek mógł przez 2 tyg sie nie zalatwiac.. wtedy lekarka kazała dużo dopajać wodą z miodem, badz herbatkami plantex. W sumie nie pozwoliła mi się tym akurat nie pokoić, gorzej jak dziecko by plakalo z bolu brzuszka - wtedy cos nie tak.

• Mamusie
kasiak napisał(a):
szuwartyna napisał(a):
Kasiula napisał(a):
3,5 msc??? 😮 😮 😮

tak, 3,5. tez jestem zdziwiona. moja mama i znajome wczesnie tez zaczynaly dokarmiac.

nie wiem czemu tu sie dziwic? jesli dziecko jest na mleko modyfikowanym, to jak najbardziej mozna w 3,5 mca zaczac podawac po 1, 2 lyzeczki sloiczka warzywnego 😉
ja też słyszałam że można jak mleko jest sztuczne , moja zuzia jest na piersi ale tez jej zaczne podawać wczesniej soczki obiadki i deserki z słoiczków czytałam czasem poradniki w cześci sie z nimi zgadzam ale uważam że lepiej zacząć podawać dziecku nowości niz aż jak skończy 6 miesiecy puzniej niebedzie problemu z niejadkiem

• Mamusie
szuwartyna napisał(a):
moze za malo go dopajam? wczesniej nie uzywalam zadnych herbatek. moze powinnnam dawac mu wiecej pic? jakie herbatki polecacie? w domu mam rumiankowa na uspokojenie z Hipp, ale maly nie chce jej pic.

Mój mały chętnie pił herbatki, ale głównie koperkową, rumiankowa też nie pogardził. A może samą wodę spróbuj, zanim kupisz kolejną herbatkę 🙂
Może rzeczywiście potrzebuje "popitki" 😜

• 1 miesiąc później...
  • Mamusie
nie wiem czy kosztujecie przed podaniem-ale tak jak zawsze kupowałaz z gerbera bo niby dobra jakość to smakują, zalatują kartonem od pewnego czasu podaję te z rossmana i smakują jak normalne domowe,jałowe jedzonko

na marginesie dodam(już kiedyś to pisałam)kiedyś byłam ogromną, jeśli nie największą przeciwniczką słoiczków zanim zostałam mamą, od kiedy maluszek wcina stałe pokarmy pokochałam słoiczki 🙂 cóż kobieta zmienną jest 😉

• 1 miesiąc później...
  • Mamusie
witam
Dziewczyny ja karmiłam piersią 15 miesięcy ,a na samej tylko piersi był przez 6 miesięcy i nigdy nie dostał nawet łyczka herbatki nie mówiąc juz o mleku innym niż moje i wcale niejadkiem nie był....nie ma sie naprawdę co spieszyć z wprowadzaniem produktów stałych...niech ten układ pokarmowy dojrzeje do tego 😉....Zresztą położna mi mówiła,że dzieci karmione piersią lepiej tolerują pózniej rózne smaki ponieważ mleko matki ma zawsze inny smak zw zależności od tego co zjemy....np.coś pikantnego,czosnkowego,słodkiego 😁......
A jeśli chodzi o słoiczki to ja uwielbiam do tej pory hippa-jedne z droższych ale wartych moim zdaniem tej ceny-z upraw ekologicznych,z atestami i smaczne....Ulubione danie mojego synka to był makaron tagiatelle z rybą i brokułami.....on jadł wszystko z hippa właśnie owoce z jogurtem tez pyszne polecam i herbatniczki te pierwsze ciasteczka wcinał,batoniki z suszonymi owocami do tej pory wcina i soki marchew -jabłko(moim zdaniem najlepszy sok dla dzieci na naszym rynku)...Co do innych firm to też są ok,ale jakoś z hippem jesteśmy od początku
Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
  • Mamusie
witajcie,

Ja jestem tylko za jedzeniem sloiczkowym. Starszemu dziecku dawalam tylko sloiczki i młodszemu tez będę. W książkach przeczytałam, oraz od lekarek się nasłuchałam, że gotować mozna samemu tylko z warzyw z własnego ogrodka. Nic kupionego w sklepie ani na targu! Z uwagi na pestycydy, olów itp.

Ja korzystam tylko ze sloiczków HIPP - warto więcej zapłacić dla jakości, certyfikatów i uprawy ekologicznej 🙂

pozdrawiamy

• 7 miesiące później...