Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

pogoda masakra, ciemno tak, ze bez wlaczenia swiatla sie nie obejdzie.
Manini tak mi daje popalic, ze zryczalam sie dzisiaj z bezsilnosci. jest tak marudna, ze szok. po nocach nie spi a w dzien lazi jak cien i marudzi... mama ma dosc
Kasia wspolczuje z wyjazdem, moze sie cos uspokoi. chociaz zazwyczaj kurortow turystycznych to nie dotyczy i jest tam bezpiecznie. jakby turysci przestali do nich przyjezdzac to by gospodarka calkiem padla. a w egipcie nie za ciekawie juz dosc dlugo jest. muzulmanie przejmuja wladze i to chyba ostatnie momenty, zeby pojechac w tamte strony...

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Boże co ja mam z tymi imionami hahaha ostatnio na innym wątku też Misie z Tają pomyliłam. Wybaczcie ale przez te nicki czasem mi się myli 🙂 😘
nusia masz rację bez światła nie idzie czasem wysiedzieć tak ciemno 🤔
Moja Ala też ostatnio niedobra i straszna maruda jutro zabierzemy ją na buszowisko niech się wyszaleje bo Jej odbija już.

• Mamusie
Jakos Martus do mnie nie przemawia 😉Marylu ja zawsze po szczepieniu malej calpol dawalam
A co do wczoraj,to byl dlugi dzien.Najpierw mielismy spotkanie z HV ta od alergii i dostaniemy skierowanie na testy dla Julii.Poradzila nam,zebym mlodej dawala mleko sojowe dla dzieci 1-3 z alpro.Do wczoraj nie wiedzialam,ze takie jest 😁 A potem 2h tulaczki w autobusie i zaliczylismy GOSH.Ale jestem zadowolona,bo trafilam na cudowna pielegniarke i sama na spokojnie zmienila Julii opatrunki 🙂 Na poczatku Julia plakala,ale potem sie uspokoila a na koniec nawet zasnela 🤪 🤪 I bardzo sie ciesze,bo ta pani umowilam nas za 2 tyg do siebie i obiecala,ze ona wyjmie Julii te prety bez usypiania i bez bolu 🙂Nawet nie wiecie,jak mnie to cieszy 🙂A ja dalej w szoku jestem,bo Julia juz nie ma sladu po operacji!!Tylko przy paznokciu jest jeszcze maly slad no i tam,gdzie prety wychodzily,a tak to blizny prawie nie widac!! 🙂 🙂 🙂Maaagia normalnie!!A jak pielegniarce powiedzialam,ze to wyglada lepiej niz moja blizna po cesarce,to mi przyniosla taki specjalny plaster z silikonem do usuwania blizn 🙂 Mam to ok 3 miesiace nosic i podobno wtedy zobacze ogromna roznice.Tylko kazala to szybko schowac,bo jakby ktos sie dowiedzial,to by klopoty mogla miec 🤨 Naprawde swietna kobieta nam sie trafila 🙂 Tak wiec teraz tylko za 2tyg na wyjecie tych pretow i potem 2 dni od tego moje malenstwo bedzie moglo sie w koncu wykapac 🙃 🙃 🙃 Aaaa i na zmianie opatrunku byla taka dziewczynka co z Julia na oddziale lezala.Ta mala ma jakies 4-5 lat i wyobrazcie sobie,ze mieli takie samo pieklo w domu jak i my.Z ta roznica,ze u nas sie juz uspokaja,a ta mala dalej nie spi po nocach,placze,krzyczy przez sen a za to w dzien nic nie mowi 😞 Byli juz z nia 2 razy u psychologa i ten potwierdzil szok pourazowy..wiec sie ciesze,ze ta operacja byla tak wczesnie...szkoda tylko,ze wczoraj tak padalo i chora jestem 😞 Tak jak Jula mam cale gardlo zawalone 😞

Monia wreszcie aniol spadl wam z nieba w postaci pielegniarki 😉 my wlasnie wrocilysmy z grupy. Staram sie z nia chodzic codziennie. Ale dzisiaj kicha byla bo bylysmy w przykoscielnej i zamiast Maryli ulubionych the wheels on the bus itp byly piosenki o Jezusie i Manini w polowie wziela mnie za reke powiedziala mama oc i zaciagnela do wyjscia 😉

• Mamusie
Haha Marylka bezboznik 😁 😁 Wczoraj meza babcia zapytala mnie,czy Julia potrafi juz robic znak krzyza 😁 😁 Taaaa napewno 😜 😜 A w ogole pisalam wam o szatce do chrztu.Tesciowa mi w Pl zamowila i w poniedzialek poda koledze,ktory tu jedzie i zaplaci za to 21zl a nie 33f jak chcieli na ebayu 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

ja tylko wpadam pisac,ze zyje. Grypa pelna para mojego brata rozklada juz kilka dni ponad 39 temp. Zozluchna katar,kaszel nowy zabek ready. I lo matko i corko chyba kiel jej chce wyjsc to sie az boje.....jutro koniec wizytacji rodzinnej wracamy do Wawy i w niedziele z modlina odlot.
Znacie jeszcze jakies firmy przewozowe oprocz taniepaczki? ja wysylalam kiedys a nie pamietam jak sie nazywa...a troche zabawek i ciuchow sie uzbieralo i chce wyslac to bede mogla flaszke na bezclowke wrzucic do podrecznego 😁 😉

Maja ja korzystam z Eagle transport
Wszyscy do okola choruja... Manka tez kaszle strasznie, szczecie w nieszczesciu ze kaszel mokry to sie jej odrywa wszystko 😉
w ogole nie je obiadu juz od tygodnia, chyba ja cos bralo a ja tego nie zauwazylam. i wczoraj pomyslalam sobie, ze strasznie mi przykro jak Mala nie chce jesc i wkrecilam sobie dola jak pomyslalm jak musi byc przykro mamom, ktore nie maja co dac jesc swoim dzieciom...

• Mamusie
Witam z wieczora
My dziś sprzatalismy cały dzień. Tak mnie jakoś wzięło na pozadki 🙂 jutro jedziemy do ambasady załatwiać paszport dla małego więc czeka nas wycieczka do londynu. Cieszę sie bardzo bo wlasnie od jutra w hyde parku będzie winter wonderland 🙂

Monia fantastyczna pielęgniarka wam sie trafiła. Dobrze ze Julka przy niej była spokojną. To następna wizyta też obejdzie sie bez płaczu.

Aaaaaa winter wonderland 😉 jak pracowalam to na kazdej przerwie tam latalismy:P
moje dziecie wyrasta na kaprysna kobitke, codziennie musze jej szykowac dwa zestawy ciuchow i ona wybiera jeden. Inaczej na wszystko bedzie mowic nie 🙂

• Mamusie
Maja my wysylamy taniapaczka.pl
A co to ten wonderland?Bo nie wiem:P
Nusia u nas tez wybrzydzanie przy ubieraniu 😁 Przed chwila afera byla o bodziaki,ze nie te mama zalozyla 😁 A co do niejedzenia,to Julii wrocil apetyt od kiedy antybiotyk dostala,wiec nawet nie chce myslec,ile ja to gardlo meczylo a my o tym nie wiedzielismy...mowie wam,teraz nadrabia tamto niejedzenie 😁

• Mamusie
A w ogole Julia sie cwaniara zrobila.Cokolwiek chce,to przychodzi po mnie,prowadzi mnie za palec np do kuchni i pokazuje co chce 😁 I tak ze wszystkim.Boze,niesamowite,jakie nasze dzieci sa juz komunikatywne 🙂 🙂Nusia ty mowisz o glodnych dzieciach,a mi sie plakac chce zawsze,jak mysle o chorych dzieciach,ktorych rodzice nie maja kasy na operacje.Serce mi sie wtedy kraja....

• Mamusie
Dzien dobry, a ja z Oskarkiem w domu od wczoraj, bo ma zapalenie migdalkow dostal antybiotyk 🤢 W srode jak go zabralam do lekarza, to ten jak mu zmierzyl temperature to wyszlo 39.9 🤢 No i wprawdzie antybiotyk zaczal dzialas, to i tak wczoraj wieczorem mial temp 38 i ciagle kasze. Do tego ja mam teraz tez ladne przeziebienie (i mezus, normalnie u nas jak w przychodni lekarskiej!) i nie poszlam dzis do pracy. Maly sobie w domciu posiedzi do poniedzialku wlacznie, wiec fajny czas na zregenerowanie sil a mi tez sie przyda 😞

na prawde teraz wszyscy choruja, masakra 😮 Maryla kaszle i zielone gile do pasa jej siegaja momentami. mialysmy isc na grupe do Izy, ale odpuscilam.
Monia Maryla tez tak robi, wola mnie "mama oć" i pokazuje raczka. a jak mama "nie ma sily wsac" to mnie podnosi i steka przy tym jakby sie wysilala 😁

• Mamusie
Bry 😘
Zdrówka dla Dzieciaczków i dla Was 😘 Ja nie wiem co to choroba u mnie w domu ja i M rzadko chorujemy ja praktycznie w ogóle, M baaardzo rzadko a Ala odpukać jeszcze nigdy 🙂
Śliczny ten winter wonderland ale z tego co kojarzę to w Liverpool tego nie ma 🤨
Monisia dzia - awatarek wczoraj ustawiłam 🙂