Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia to w czas posprzatalas:P
ja mam nerwa dzisiaj nie z tej ziemi... a jeszcze mala dostala antybiotyk i za chiny go nie wezmie. probowalam na sile to wyladowal wszedzie tylko nie w buzi, a w mleku rozpuszczony wyczuje i nie wypije. i teraz nie wiem co robic, bo jak nie wezmie calej dawki to jeszcze gorzej jakby w cale nie wziela. jutro najwyzej jeszcze raz do gp pojde

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

przejebane Nusia wiem co czujesz Ziazia tez nie chciala i plula.W mleku jednak wypijala.
Kasia ja tez z wiekiem mniej pije 😁 ale te 5 jest jeszcze ok 😁 watroba nie boli hehe 😉

hhahah Monia:P jutro ide jeszcze raz do gp, bo ma wysypke na pleckach, klatce piersiowej i brzuchu... wydaje mi sie, ze bez zastrzykow sie nie obejdzie. szkoda mi jej strasznie, a to juz 3 czy 4 raz ma ta infekcje.

• Mamusie
ja jutro z Kaya tez ide do gp, po tamtym antybiotyku niby w miare bylo ok, ale miala caly czas kaszel, myslalam, ze to normalne, bo kaszel przechodzi ostatni, tylko ze ostatnio kaszel sie nasilil, teraz doszla temperatura, katar.... nie wiem, jak nie chorowala przez prawie 2 lata, to teraz non stop 😮 😮 😮

• Mamusie
Monia, trzymam kciuki 🙂 a beda chyba ja usypiac do wyciaagania, prawda? powodzenia 😘
bylam z Kaya dzis u lekarza, osluchowo wszysstko ok , wiec nadal bede jej podawala calpol i mam nadzieje ze w koncu jej przejdzie, bo kaszel ma bardzo brzydki, ale uslyszalam, ze taka pora roku i wszyscy sa chorzy, ze nic nie je, tez uslyszalam, ze dzieci w tym wieku nie chca jesc i do puki normalnie sie rozwija , to wszystko ok, podobno dzieci w tym wieku jak zjedza jeden pelen posilek a potem tylko cos skubna, to wcaz jest wszystko ok

Kasia ja teraz jak z mala bylam u lekarza to kazal podawac nurofen bo jest silniejszy i tez ten kaszel miala i uwierz....przeszedl! truskawkowy nurofen z mlekiem jej robilam i po kilku dniach luz.
Monia jestem z Wami myslami!!!!
To prawda,ze w Londynie pada snieg???? ja tyz chce...

• Mamusie
Dziewczyny na diecie pisały, że Julka miała zabieg bez narkozy i była dzielna 🙂
A mnie zawiało przedwczoraj i mnie szczęka z prawej strony boli i gardło 😞
U mnie porządki dzień który z koleji na dziś koniec. Dół domu już skończyłam 🙂 Muszę tylko wyprać dwa krzesła i mam problem bo to plamy po czekoladzie na kremowym materiale 🤔

• Mamusie
kasiak napisał(a):
oooo matko, Maju, 5 flaszek chyba bym pila 5 lat 🙃 🙃 😁 😁 😁
ja przedwczoraj kurowalam sie grzanym winem, mmmniammm, zostalo mi jeszcze, wiec chyba dzis wieczorkiem znowu sobie podgrzeje, bo bardzo mi zasmakowalo 😉
ps. i mam w koncu ten internet 🙂

Ja tez chce (grzane wino)!!! 😠 😉

• Mamusie
Hey.W koncu mam chwile,zeby usiasc.Wyciaganie pretow obylo sie bez narozy,bo Julia co prawda plakala,ale sie nie rzucala.Z reszta w lewej nozce jak zdjeli opatrunek to od razu to drut wyszedl.Tak jak obstawialam ostatnie pogorszenie nastroju i tragiczne nocki byly tym spowodowane,bo pret sie poluzowal i ja ranil w srodku w paluszku.Na szczescie nie ma zadnej infekcji wiec nie ma powodu do obaw.Tyle tylko,ze palec jest bardziej spuchniety,ale to sie z czasem unormuje.Z prawej nozki trzeba bylo jej obcegami wyjac.Nawet nie moglam na to patrzec,jak zobaczylam,jakimi obcegami to pani bedzie wyciagac...no ale,najwazniejsze,ze juz po 🙂 Przez 48h mala nie moze sie kapac i nosic sztywnych butow.Narazie biega w skarpetkach.Widze,ze ja to troche pobolewa,bo stapa bardziej na piecie niz na palcach ale nie ma co sie dziwic.Pani mowi,ze teraz jak wyjeli prety to sie do konca wygoi expresowo,bo jednak druty to bylo cialo obce i organizm ich nie chcial.Logiczne.Ale mowie wam to juz teraz wyglada niebo a ziemia...wyszlismy stamtad i poplakalam sie...ze szczescia 🙂 🙂I teraz juz tylko na kontrole mamy przyjsc...w walentynki 😁 😁 Kurde dziewczyny,nie ma nic cenniejszego niz dziecko! Boze,nie wiedzialam,ze widok zdrowych paluszkow moze tak cieszyc 🙂 🙂 Dzis byla tam tez taka dziewczynka co z Jula lezala.Pisalam wam kiedys,ze ona po operacji zamknela sie w sobie.2 tyg temu wyjeli jej sruby z reki a dzis przyjechali,bo mala prawdopodobnie przewracajac sie zlamala to co lekarze polaczyli.Czekali na rentgen zeby ocenic,czy konieczna jest ponowna operacja.Biedna malutka.Az gesia skorke dostalam,jak z jej rodzicami i dziadkami gadalam.Masakra 😞
A z innej beczki to dostalam dzis list z ESA,ze dostali moje odwolanie-pisane przez CAB i ze zmienili decyzje i jednak beda mi to placic do 04.03.2012 i dadza mi wyrownanie od 23.10 czyli od czasu odrzucenia 🙂 🙂W ciagu 5 dni mam dostac list ile i kiedy mi zaplaca.Szalu nie bedzie,bo to tylko 71 tyg ale ok 400f sie nazbiera,a to mnie juz bardzo cieszy.Az sie boje,zeby jutro nie przyszedl list,ze to zart,albo,ze sie pomylili 🙃 🙃 Ale sie rozpisalam,sorki 😉
Kasia co u GP ci powiedzieli?No i jak tam nasza cwaniara Maryla sie miewa? 😁 😁

Monia Jula dzielna bestia 🙂 teraz to juz z gorki i na lato Jula sandaly i japonki 😁
Maryla lepiej z buzka ale dostala wysypki na calym ciele. do gp dzisiaj nie poszlam, bo nie goraczkowala, ale jutro podskocze im wysypke pokazac...
dzisiaj Manini wziela zdjecie mojego taty i mowi "mama tato" czyli tata mamy:P

dziewoje moje drogie vista print ma teraz promocje na kalendarze i kartki switeczne. w zeszlym roku dalismy dziadkom w prezencie kalendarze, kazdy miesiac to inne zdjecie Manini i byli zachwyceni

• Mamusie
Nusia biedna Manini,ciagle cos 😞 A co do vistaprint to dziekuje.Zamowilam od nich w zeszlym roku kartki swiateczne ze zdjeciem Julii.To co do mnie przyszlo nawet nie przypominalo kartki 😉 😉 Co prawda kase mi oddali,ale troche musialam sie z nimi naszarpac,bo oni nie widzieli problemu w tym,ze przez cala dlugosc rzekomej kartki biegla wielka biala krecha...i tak na wszystkich 😁

o ja Monia to Ci sie koniec tuszu trafil:P ale dziady, ze takie cos wyslali w ogole. ja zamawialam kilka razy i nie bylo problemow, wiec mam nadzieje, ze i tym razem bedzie git:P

jak nie macie pomyslu na prezent dla mezow to polecam
http://www.ebay.co.uk/itm/Warm-Soft-Winter-Toilet-Seat-Cover-Cushion-with-Zipper-Brand-New-/180924164586?pt=AU_Building_Materials&hash=item2a1feba9ea

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
jak nie macie pomyslu na prezent dla mezow to polecam
http://www.ebay.co.uk/itm/Warm-Soft-Winter-Toilet-Seat-Cover-Cushion-with-Zipper-Brand-New-/180924164586?pt=AU_Building_Materials&hash=item2a1feba9ea

Haha ty masz jazde 😁 😁 Co do vistaprint to bylam zaskoczona,tym bardziej,ze praktycznie co miesiac wywolywalam u nich po 40-50 zdjec,bo to bylo wygodne,ze mi je do domu przynosza...teraz zarabia na tym boots 😁 Oni mnie tak olali,to ja ich 😁 😁 Jezu,moje dziecko jeszcze rzadzi i nie wyglada na to,zeby miala isc spac 😞

• Mamusie
Dobrze, ze Julcia zdjecie dobrze zniosla 🙂 to teraz juz z gorki 🙂
Kaya juz spi, w gp - ze nic nie ma osluchowo.
pol dnia spedzilysmy na dworze , potem dziecko ladnie sie bawilo i po 21 padala, wiec bez problemu, chetnie poszla spac 🙂
ale dzis miala taka histerie, ze hohoho.... 😮 despotka 🤔

• Mamusie
Doberek 🙂Witam sie mega wyyyyyyyyyyyspana 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Kasiu super,ze u Kai wszysko ok 🙂 Pewnie kaszelek tez na dniach minie.Jejku,jak wspanialy dzien.Nie dosc,ze sie wyspalam,to jeszcze wplacili mi juz ta kase o ktorej wczoraj wspominalam 😁 A co do nocki,to na poczatku Julia sie wiercila,bo ja kolderka draznila,ale podlozylam kolo jej nog duza poduszke i miala taki jakby namiocic nad stopami,przez co byla przykryta,a nozek nic nie dotykalo 😁 Trzeba sobie radzic haha

• Mamusie
Dobry 😘
Miłego dnia Mikołaja !! 😘
Kasiu buziaki olbrzymie dla Kai 🙂
Monia już pisałam - problemy zeszły z głowy teraz masz z górki to i humorek jest większy 😘
nusia hahahaha Ty masz wariatuńcio w głowie 😁 Pokrowiec to raczej dla mnie hahaha mąż niech siedzi na zimnym ! 😁
U mnie biała trawa i zimnoooo 🙃 😮 A ja siedzę z zawianą twarzą i strasznie boli ☺️ 🥴

A ja zastrzele Zolze jak nic. Polozylam ja na drzemke z pol godziny temu to slysze jak gada sobie spiewa i robi wszystko,zeby nie spac ,a teraz mnie wola!!! noz diabel maly,a wiem,ze jak pospi to i tak z pol godziny bo to standard..
Monia ciesze sie,ze zaczynamy miec z gorki 😁
Kasia duzo zdrowka dla Kaji!
Nusia to ohydne juz widze jakby to osikal 😮