Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

alescie sie rozgadaly wczoraj 😁 pozdrowienia z pracki:P oczywiscie Ania nie bylaby soba gdyby nie narozrabiala:P wylaczylam system i hasla przez ponad godzine wpisac nie moglam 😁 dobrze ze to niedziela i busy nie ma. a w ogole to czuje sie jakby byla to w zeszlym tygodniu a nie dwa lata temu

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Bry 😘
Kasiu zdałoby się zrobić tutaj wątek ale to po nowym roku pomyślę jak coś o tym 😉
Maja dewolaje to albo z piersi z kurczaka albo z wieprzowiny robisz mięso jak na schabowe ubijasz, troszkę pieprzu i soli. Do kurczaka polecam ser w paski, ogórek w paski, papryka i szynka ( ogórek może być konserwowy ). Do wieprzowiny polecam kapustka kiszona przesmażona z pieczarkami albo mięso mielone z pieczarkami i zawinąć w wieprzowinę to w pazłotka i do wielkiego gara zalać wszystko tak do 3/4 wysokości tych zwijek bulionem z kostki rosołowej i gotować - wychodzą miękkie i pyszne i można też do tego mięska dodać ogórko konserwowego startego na tarce dodaje taki smaczek z charakterem 🙂
oczywiście wszystkie w bułeczce prócz tych co do pazłotka ich się nie optacza, ale jak dla dziecka są mega zdrowe bo nie smażone i pychaaaa ! 😁

Kasia przyszlam do pracy i telefon nie dzialal. myslalam ze moze sie komp zwiesil i uruchomilam go ponownie. zapomnialam, ze czesto przy sprzataniu sie kabelek odczepia. no i komp sie zrestartowal i wyskakuje mi tu haslo wpisz to mysle jakie to bylo haslo i wymyslilam, ze nigdy hasla nie bylo tylko sie wciskalo enter:P przeszukalam notatki i nie znalazlam. wyprobowalam chyba z milion kombinacji. obudzilam 2 kolezanki z recepcji i jedna mi powiedziala, ze haslo jest naklejone na ramie ekranu 😁 no i wpisuje i nic, jeszcze raz i nic i tak z 20 razy. w koncu stwierdzilam ze poczekam na IT. no ale sprobowalam raz jeszcze i zadzialo 😁 godzine mi to zajelo:p ale nic. juz jestem on line i moge pracowac...
A co do Marylki to udalo mi sie wyjsc jak spala, wiec odbylo sie bez placzu. Jacek mowi, ze chyba dlugo go rano z lozeczka wolala bo jak w koncu wstal do niej to miala mine jakby chciala powiedzien "no wreszcie" 😜 przeszukala cale mieszkanie i powiedziala "mama nie ma papa" i jest ok (tfu tfu) tylko jej sie myli i wola mama i poprawia sie na tata

• Mamusie
Loooo matko,poszalaly po nocach 😁 Pol dnia was nadrabialam. A ja dzis umieram.Nie pije wiecej.Caly dzien wymiotuje 😞 W sumie dobrze,bo by mi slinka kapala na te wasze przepisy.U nas swieta w tym roku u mnie i jestem w szczerym polu z przygotowaniami.Nastepny tydzien bede miala pracowity 🤪 Nusia odpisane.Dobra rozpisze sie potem,bo znowu musze isc do lazienki.

• Mamusie
Hahahaha Monika znam to 😉
Ja ostatnio tez niewinnie poszłam do koleżanki dwie ulice dalej - był zlot czarownic we trzy siedziałyśmy i chyba 5 butelek wina poszły o jaaa Mariusz musiał przyjść po mnie tak się naprułam hahaha ale to Wam już pisałam 😉 Ale takie spotkania są najlepsze hihi tylko na drugi dzień się umiera haha

Oglądam tv angielską i leci już drugi odcinek American Pie a wcześniej była epoka lodowcowa 🙂

• Mamusie
hej 🙂
Ja dla małego nawet nie chcę kupować prezentów bo on i tak nie będzie się cieszył 🤔... zdecydował się tylko na odcisk rączki i stópki w johnie lewisie. Oni to jakoś wypalają i potem w ramkę oprawiają. I to będzie taki wspólny nasz i jego prezent 😁
madzaiw mieszkasz w okolicach telford? wujek mojego m mieszka w newport. to chyba blisko ? 🙂 czasem tam bywamy. Fajny masz pomysl z tym leapfrogiem. chcialam go kupic siostrzencowi ale ma dwa latka i chyba poczekam i za rok kupie 🙂 no a Ty mogłabyś pod choinkę ten "laptop" dać a na urodzinki gry do niego? np autka? czy Twój Oskar jest zainteresowany nimi? 😉
aiska i ja chyba się skuszę na devolaye 😜
nusia jaka reakcja Maryli po Twoimpowrocie z pracy?

• Mamusie
Hej kobitki!
Monia - dzieki za linka do salatki, dodalam do ulubionych i dalej rozpatruje 🙂
Marylu - no wlasnie dzis rozmawialam z mezem jeszcze na temat prezentow pod choinke dla malego i sie okazalo, ze on juz cos tez pokupowal, tylko pochowane po szafach, wiec nawet nie wiem co dokaldnie, a ja tez cos tam pokupowalam jak akurat widzialam. Tylko, ze on pokupowal na 25go jako stocking fillers, a ja chce, zeby maly mial jakies prezenty do otwarcia pod choinka w wigilie. Ja tez mam dla niego jakies rzeczy, ale to takie pierdolki glownie. Zastanawiam sie, czy czasem mu tego tableta nie kupic na urodziny, bo to mnie tez nie ominie a urodziny ma raptem w lutym..
Nusia- mam nadzieje, ze 1szy dzien w pracy minal ogolnie spoko i jestes zadowolona 🙂
Aisak i Monia - ja to bym sie najchetniej ginu z tonikiem napila (choc moze nie dzis, bo bym pewnie usnela), ale ostatnio tak mialam ochote 🤨 Tak samo leza w kuchni wisienki z likierem w czekoladzie, kupilam jakis czas temu w lidlu i sie na nie gapie poki co, bo wiem, ze jak otworze, to cale pudeleczko pojdzie 😜
A mnie sie dzis tak nic nie chce. Siedze na kanapie jak ten len, niby cos bym zrobila, ale na nic nie mam ochoty ani energii 😞 Siedzie i przegladam stronki i dalej mysle co zrobic na wigilie -a tez mi sie prawde powiedziawszy nie chce. Taka jakas apatyczna jestem. W zasadzie to siedze i jem 😮 A w miedzyczasie usnelam na kanapie, nawet nie wiem kiedy..Teraz dalej siedze i marnuje czas 😉 🤨

• Mamusie
U mnie maraton filmowy ponieważ na sky lecą fajne filmy jeden po drugim 🙂
Madzia to ja przyjdę i porobię za Ciebie ok ?? 🙂 Ale dasz w zamian z dwie czekoladki z tym likierkiem 😁 Ja właśnie pomyłam podłogi, wsadziłam rzeczy do zmywarki, poprzecierałam szafki w kuchni i kuchnie wyszorowałam - zawsze ma power na wieczór nie wiem czemu 🙃
Moja dwójka dzieci czy li mąż i Ala poszli spać już po 19:00 a więc nudziło mi się i oglądając filmy sprzątałam 🙂
Jutro przywiozą nową pralkę jupiiii 😁 🤪 🙃 😎 Alicji pranie uzbierało się pod sufit to będzie test dopiero 😁
Ja dzisiaj na obiad zrobiłam piersi z kurczaka w papierkach pergaminowych - reklamują je w pl telewizji. Jak ktoś nie ma to papierek jest jak do pieczenia złożony na pół i obsypany przyprawami w niego wsadza się pierś na patelnię i smaży bez tłuszczu - mówię Wam niebo w gębie i to w 10 minut 😁
Co do tableta to mój M dzisiaj też coś wspominał o kindel czy jakoś to się tak nazywa to coś jak tablet tylko, że tam są już wgrane gry dla dzieci, ale nie tylko. Kosztuje to około 100f ale M mówi, że pomyślimy nad tym ponieważ Ala ma urodziny dzień po Świętach a więc może zrobimy Jej jeden duży prezent jak finanse pozwolą ponieważ muszę znów cioci oddać 300f ehhh przed samymi Świętami ale trzeba było pomóc Mamie 😞

• Mamusie
aisak - jak przyjedziesz do mnie i za mnie porobiasz, to ja Ci cale pudeleczko dam! 😆
Nie wiedzialam, ze jest kindle fire dla dzieci, widzialam tylko tego normalnego, ale tez fajne nie?
Ja dlatego o tym pomyslalam, bo widze jaki on sie biegly w te komputerowo-komorkowe sprawy zrobil i robi, lapie jak nic! Mezus ma samsung glaxy note, to on mu tam smiga miedzy aplikacjami, grami i tymi podobnymi ,ze szok 😲 Moja mama czy tata by nie wiedzieli w ogole czym to sie je, a tu taki babel. Tylko jak on sobie nawet na tym siedzi, ja wole, zeby zamiast pierdol sie choc czegos madrego naucyzl, bo np cbeebies - stronka na necie i w ogole tv, to dzieki temu on sie napraawde wielu rzeczy nauczl przez zabawe, wiec moze akurat.
A tak poza tym to ja mam manie kupowania ksiazek dla niego 😮 W ogole lubie ksiazki kupowac, ale dla niego to juz w ogole 😜

• Mamusie
Mój M ma też samsunga galaxy i iphona 4 a ja mam sony xperia i Ala w nich wszystkich na prawdę super sobie radzi plus mój laptop bo komputer na górze jakoś Jej nie interesuje. Dopiero kończy 2 latka a uważam, że jest na swój wiek bardzo z tym obyta.
Madzia ja normalnego chciałabym do czytania książek mmmm ☺️ 😆 Mi M powiedział o tym dla dzieci bo też nie wiedziałam.
Co do książek dla dzieci to moja Ala niestety książeczek nie szanuje i szybko rwie strony chociaż Jej tłumaczymy, że nie wolno, ale ona tak chaotycznie je przegląda, że drze strony 😞 Ogólnie nie niszczy zabawek, ładnie się nimi bawi, ale te książeczki ☺️
Aaaaa dzisiaj na kolację jadłam w końce moje kopytka mniam 😁 I jeszcze zostały to chyba je dojem ☺️ 🥴

• Mamusie
Obserwuje ta sukienkę na wigilię :
http://www.ebay.co.uk/itm/USED-BUT-STILL-FAB-CONDITION-BEAUTIFUL-DRESS-SIZE-10-ELISE-RYAN-/150965080345?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D4205579963165095629%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D150965080345%26

pasowałaby na wigilie ?? Mam w takim odcieniu jak dół sukienki szpilki z odkrytym palcem. Tylko nie wiem czy 10 nie będzie za duża bo ostatnio bez problemu wchodzę w 8 ale co firma to inny rozmiar 🤨