Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nusia to jest to.Zapraszam jutro na 12:30 bo tez bedziemy 😁 Znaczy sie lepiej byc tak 15min przed rozpoczeciem sesji,bo czasem miejsc brakuje.Chociaz wczoraj prawie nikogo nie bylo.Normalny bilet kosztuje 3,5 za dziecko,dorosli nie placa.Ale jak masz jakis benefit to za 2,4f platne jednorazowo wyrabiasz sobie membership card i wtedy juz za wejscia placisz 1,5 🙂
http://www.camden.gov.uk/ccm/content/leisure/sports-and-activities/sports-centres/talacre-community-sports-centre/talacre-treetops.en

hej ,fajny ten caly obiekt nie? to co wczoraj Monia byla z Julia 🙂 My jutro na playgrupe i nastepny tydzien zlecial.
A z nowosci pisalam wam ,ze Michal dzwonil zmienic dane do CHT ,ze juz nie mam przychodu z JC i on ma jedna prace czyli 27h a nie 50 jak mial, i co. Mooje przeczucie mnie nie myli,ze sie JEBNA ZNOW . Dostalismy list,ze w zwiazku ze zmianami beda nam placic 10 funtow MNIEJ. A przeciez mamy mniejszy przychod...ehhh jutro znow telefony telefony.

• Mamusie
kasiak napisał(a):
Paulinie powiedzieli żeby nie zglaszala teraz zmian jeśli np zmniejsza się jej godziny, bo robi się bałagan a na wysokość benefitow ma to znikome znaczenie teraz i poczekać do końca okresu podatkowego i wtedy dostaną wiecej

To samo Mai mowilam,ze mi tak w CAB powiedzieli

• Mamusie
Moje dziecko nigdy sie nie nauczy na nocnik robic.Mam 25 par gaci dla niej.Rano myslalam,ze to duzo,teraz juz nie jestem tego taka pewna..10 sie wlasnie pierze 😞 Masakra.Caly dzien jej z nocnikiem pilnuje.ona siedzi pol godz na nocniku a potem siku robi na podloge 2 sekundy po zejsciu 😞

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):
I znowu po 5minutowym siedzeniu na nocniku Julia wstala podeszla do tv i zesikala sie na podloge 😞 Oj to bedzie trudniejsze niz myslalam 😞 😞 😞

Monia, odpuśc sobie jeszcze chwile, nic na sile. Gdzieś czytałam , żeby nie wywierać na dziecku presji, ja chyba jednak będę czekać do lata, bo KAya nie chce siadać na nocnik.
Któregoś razu zdjelam jej pampera i latala z gołym tyłkiem po swoim pokoju. Byłam tam z nią i prosiłam, żeby usiadła na nocnik jak będzie chciała siusiu lub kupke. Wyszłam na dosłownie minutę do naszej sypialni i słyszę - o! Kupa idzie! I za chwile smród w pokoju. Wpadam do pokoju, nocnik pusty i gdzieś śmierdzi . Kupa jej " wyleciała " dosłownie z tylka i poszła sobie dalej 😠 na szczęście był to "baton" odpowiedniej konstyntencji, więc nawet śladu nie było na dywanie. 🙃

Monia samo przyjdzie z nocnikiem 🙂 zmuszac nie ma co bo sie zrazi. Maryli do tej pory dwa razy sie zdarzylo nasiusiac do nosia... a siada tylko dlatego, ze kupilam jej ksiazeczke w ktorej elmo robi siusiu na kibelek 😜

• Mamusie
Z nocnikiem jeszcze troche pokombinuje.A noz sie uda 🙃 🙃 Kurde splukiwalam farbe z wlosow i w glowie mi sie zakrecilo i sie przewrocilam.Teraz mam palpitacje serca i dziwnie sie czuje.Chyba zaczyna wychodzic brak snu.Od 9 dni spie po 2h w ratach.A najgorsze,ze Piotrek nie moze z mala spac,bo ma kaszel i on ja budzi nawet z salonu,a co dopiero jakby obok spal.Chociaz Piotrek sie na mnie drze,ze mam dzis w salonie spac i nimi sie nie martwic.Narazie siedze i czekam,az sie wszystko we mnie uspokoi.Piotrek mala kladzie i jak panna zasnie to tez sie od razu klade

• Mamusie
Monia ja tak z moja Alicją walczę od chyba 5 dniu już. Nie uważam nocników a więc idzie na nakładkę na kibelek - siedzi tam 5 minut i nic a po zejściu mija 4 sekundy sika jak szczeniaczek na podłogę. Dobrze, że podłoga jest stara i nie jest mi żal hahaha ale nie wiem jak Ją namówić na siku i kupkę na kibelek bo majtek zaczyna brakować 🤔 🤔 Nie zmuszam Jej bo Mama mi mówiła, że jak mnie kiedyś jak dziecko przetrzymała na nocniku to przez 6 godzin nie robiłam siku aż dostałam gorączki i teraz sama się boję o zmuszanie Alicji a więc trudno niech robi co chce haha

• Mamusie
MoniaD - ja wiem z wlasnego doswiadczenai, ze jak sie zacznie a dziecko nie jest gotowe, to caly ten proces trwa po prostu wieki. Jak Julka jeszcze nie za bardzo jest za nocnikiem, to wsadz ja z powrotem w pieluszke. Inaczej zwariujesz, naprawde. Ja wiem jak to bylo z Oskarem, a on byl chyba starszy jak zaczelismy go nocnikowac. Teraz za miesiac skonczy 4 latka i w koncu wydaje mi sie, ze kuma (choc az sie boje go chwalic przed zachodem slonca, zeby czegos nie zrobil przypadkiem w przedszkolu) 😲 Dla mnie nocnikowanie bylo koszmarem, duzo nerwow przy tym stracilam 🤢
A poza tym, niestety, dalej jestem w dwupaku, jestem zmierzla, sfrustrowana i w ogole...Wczoraj prawie sie zaczelam dolowac, bo ilez mozna... 🤢 Choc czytalam, ze to ze chlopcy sie rodza pozniej to gdzies jakies badania na ten temat robili, i choc nie jest to regula, to ponoc one wykazaly ,ze chlopcy maja tendencje rodzic sie pozniej od dziewczynek, hmm....No tylko moja mama jest u nas jeszcze cos kolo 10 dni zanim bedzie wracac do domu i w zasadzie 2 tygodnie zlecialy a dziecka dalej nie ma 😮 Ona sie chciala sie jeszcze nim nacieszyc, zanim wroci do domu, pomoc mi jakos, no a nawet nie wiadomo, ile przyjdzie nam w szpitalu zostac, jesli bedzie trzeba. Ostatnim razem to bylo 5 dni 😞
Dzis o 16tej mam 2gi masaz szyjki, wiec trzymajcie za mnie kciuki, zeby sie w koncu cos ruszylo, bo jak nie to.... 😠

• Mamusie
Sieeeeeeeeeema.My dzis o 10 wstlysmy!!!!!!!!!!!!!!Kasiu chyba po tych twoich zyczeniach an fb:* Do 3 byla kaplica,o 6 wstala ale dalam jej mleko i...zasnelam 😜 Potem otworzylam oczy,patrze i ona tez spi 😁 A z kulek nici.Dzwonila siostra,ze Marysia ma grype zoladkowa i zlapala ja na balecie-w tym samym budynku co sa kulki,wiec wole nie ryzykowac.Z reszta nie ma co tego posiuranca brac na dwor 😁 Juz 2 razy siusiu w majty bylo....Dam sobie czas do konca weekendu.Jak sie nic nie poprawi to dam jej troche spokoj.BTW juz mam spowrotem brazowe wlosy 🤪 🤪 🤪 🤪