Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
To moj dzis czul,ze ma nagrabione..poodkurzal mieszkanie 🙃A jak poszlam piec ciasto,to posprzatal na blysk lazienke,potem kurze poscieral,a na koniec zabral sie za prasowanie,ale w polowie mu deske zabralam 😁 😁 Bo zalezalo mi na idealnym prasowaniu 😁 😁 Ale tego mu nie powiedzialam,bo doceniam to,ze mi tak pomaga 😁

• Mamusie
Krzysiu dziękuje za miłe słowa 😉 słodki jest ale tak szybko rośnie! ehhh...
dziamdzia mój też był ciągle noszony na rękach ale już go powoli odzwyczajam. Potrafi już dość długo siedzieć w bujaczku lub leżeć w łóżeczku i patrzeć na karuzele 😉 nawet raz sam zasnął w bujaczku 🙃 więc myślę że i Twój maluszek się odzwyczaji 😉
monisia biedna Julka! 😞 może ją jeszcze bolą stópki? na pewno z czasem sobie przypomni jak lubiła się kąpać. Najgorsze że to takie stresujące dla waS 😞
madziaw współczuje choróbska... oby wszyscy w domu byli zdrowi na przyjscie maleństwa! a Ty biedna sił nie możesz zebrac 🤨

Mój M też chorowity. W weekend zawsze pomaga mi w nocy, a teraz jak źle się czuje to wybył na noc do innego pokoju.... więc sama musze wstawać do małego a szczerze mówiąc już nie mam sił. Cała połamana się czuję. Chyba też jakieś choróbsko mnie bierze. tylko że ja już nie mogę pójść spać gdzie indziej i zostawić małego...... same wiecie....

A ja właśnie odkryłam przyjemność kupowania dzieciecych zabawek itp w bootsie 😁 skończone zakupy a extra 30f na koncie bootsowym na moje przyjemności 🙃 🙃 🙃

hej, Marylu zaprosilam Cie do znajomych ,ne moge bez tego zdjecia obejrzec..... 😮
Moja ziaba spi a ja juz od 4tej sie kulalam po lozku wiec juz ogarniete wszystko 🙂 a wiecie co ,pamietacie wrzucilam tu niedawno przepis na cytrynowke. ZROBILAM wczoraj i rozlalam do butelek ale nie omieszkalam sprawdzic smaku. Wypilismy z Michalem po 50tce ale to jest smaczne. Jak sie przegryzie to juz wogole nie bedzie czuc alkoholu podobno. Teoretycznie powinnam dopiero dzis wieczorem po 24h sprobowac ale jak to.....hehehe
Tak wiec polecam i zycze milej niedzieli 😁

• Mamusie
bry 🙂
Maja, a spirytus tu jest w sklepach? bo prawde mowiac, skoro to ma byc tak, ze alkoholu nie czuc, to moze i bym sie skusila, tylko np. proporcje o polowe zmniejszyla... 😁
myslalam, ze jeszcze sobie cos popisze, ale moja mala despotka zauwazyla, ze przy kompie siedze i juz mnie przegania... ehhhh..
znalazla sposob- podchodzi, robi slodka minke i mowi : mamo pllllooooosssseeeee cieeee.....

• Mamusie
Dziendoberek! Moj o dziwo obudzil sie bez goraczki dzis, a wczoraj w pewnym momencie nawet mial 39, wiec naprawde nie wiem z czego to bylo 😮 Tzn ma troche cieknacy nosek, ale nic nadzwyczajnego i dzis to juz w ogole zachowuje sie jak normalny zdrowy chlopiec, bo wczoraj w sumie to chaial tylko kolo mnie siedziec pod pacha albo obejmowac moje ramie. I nie chcial wczoraj nic jesc oprocz....mandarynek 😮 Ale dobrz, ze dzis sie czuje (wyglada) juz normalnie, bo juz sie zaczynalam martwic. Teraz siedzi przed laptopem taty i gada & spiewa do siebie (non stop!), buzia mu sie nie zamyka i juz mnie zaczyna od tego pomalu glowa bolec 🤢 😜 😉

bry 🙂
i mnie dopadlo, gardlo drapie...farbowalam wczoraj wlosy i mial byc braz a sa czarne 😁
moje dzieci spia, tatus pierwszy raz w domu od tygodnia wiec Manini go nie odstepuje na krok 😉

🙂 Kasia jest spirytus ja tez zrobilam z 0,5 litra wyszlo 1,5 z tego wszystkiego 🙂
Nusia pokaaaa 😁
MadziaW moze mial "slabszy"dzien? bo chcialam sie pomadrzyc,ze 3dniowke dzieci moga miec wiecej niz 1 raz ale skoro po 1 dniu przeszlo.....i dobrze 😁

• Mamusie
Oskar dzis z zachowania lepiej nawet bardzo dobrze, ale poszlam mu teraz dac buzi na dobranoc i czolo znow cieplejsze. Zmierzylam temp i znow 38 😞
A najgorsze jest to, ze ja czuje, ze mnie tez bierze cos...moze choc tylko katar bedzie 😞 Zostaly mi w pracy raptem 2 tygodnie, moze nawet nie cale..jak sie zacznie cos znow komplikowac czy z malym, czy ze mna, najwyzej wezne bezplatny urlop (bo teoretycznie mi przysluguje jak mam dziecko ponizej 5 roku zycia), bo nie chce jeszcze macierzynskiego zaczynac :/
Do tego sie nam dzis piekarnik zepsul, wlasnie zmowilismy cala nowa kuchenke, bo ten piekarnik jeszcze po wczesniejszych wlascicielach byl, cud ze dzialal przez te ost 4 lata, ale i tak sie prosil o wymiane..

McDa co ja bym dala zeby nasz piekarnik sie spierdzielil..... 🤨
Ode mnie wlasnie kolezanka wyszla, wyloilysmy winko i byl wspanialy babski wieczor 🙂 Maluch grzenie sie bawil, wykapalam ja kolo 20stej i poszla grzecznie spac 🙂 Kochana moja 🙂

• Mamusie
ja właśnie szukam prezentów dla siostrzeńca. I znalazłam te kulki co polecała Monisia. W polsce jest nawet ich odpowiednik i nazywa się piankolina 😁 http://sklep.educol.pl/112-piankolina
macie jeszcze jakieś pomysły na prezent dla 2,5latka? 🙂

Madzia my wynajmujemy ale ja lubie piec ciasta i wogole gotowac a moj piekarnikjak juz pisalam jest na gaz i to doslonie musze reke wlozyc i odpalic iskre, i caly czas tam ogien widac i malo tego nie ma regulacji opisu stopni ile jest tylko 1 2 3 4 5 6 itd tak jak na palnikach......