Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Monia, ale Julcia pięknie tańczy :-) aż mężowi pokazałam filmik :-)
Nusia, Marylka pewnie przeżywa jeszcze nowy domek :-*
A ja wczoraj miałam masakrę - Kornelka nie spała od 5:30 cały dzień aż do 22. Od połowy dnia była strasznie śpiąca i nie dało sięz nią już wytrzymać :-( oczywiście im bardziej śpiąca tym bardziej nie mogła zasnąć. Dziś za to do 13 prawie cały czas spała. I przed chwilą miała 15 minut drzemki. Ale zauważyłam, że ona ma dni bez snu, gdy jej się jedzenie cofa do buzi, takie już strawione, wtedy jest nie spkojna, płacze, pokasłuje itp.
Zamówiłam na amazonie zagęszczacz do pokarmu. Jak pomoże, to powiem o tym HV, jak nie, to przy kolejnej szczepionce zgłoszę problem jeszcze raz do lekarza.

• Mamusie
Monia, ale Julcia pięknie tańczy :-) aż mężowi pokazałam filmik :-)
Nusia, Marylka pewnie przeżywa jeszcze nowy domek :-*
A ja wczoraj miałam masakrę - Kornelka nie spała od 5:30 cały dzień aż do 22. Od połowy dnia była strasznie śpiąca i nie dało sięz nią już wytrzymać :-( oczywiście im bardziej śpiąca tym bardziej nie mogła zasnąć. Dziś za to do 13 prawie cały czas spała. I przed chwilą miała 15 minut drzemki. Ale zauważyłam, że ona ma dni bez snu, gdy jej się jedzenie cofa do buzi, takie już strawione, wtedy jest nie spkojna, płacze, pokasłuje itp.
Zamówiłam na amazonie zagęszczacz do pokarmu. Jak pomoże, to powiem o tym HV, jak nie, to przy kolejnej szczepionce zgłoszę problem jeszcze raz do lekarza.

ah no pamietam i jeszcze Marylka miala te uczulenia widoczne ..
Wiecie co, z tego dola poszlam z mala na miasto przed zamknieciem sklepow w poszukiwaniu jakichs bluzeczek dla niej, no i zaszlam do nexta lipa,buty jej zmierzylam sliczne ale po jednym deszczu do wywalenia . Ale po drodze do miasta zaszlam do charity shopu gdzie dlugo nie bylam i uwaga,kupilam jej 3 bluzki sliczne chyba nienoszone tak wygladaja z h&m po 1f. !!! i jeszcze lepsze, tshirt dla Michala Levisa za £3 rowniez w swietnej kondycji. Lubie takie tanie zakupy 😁 Pozniej jeszcze poszlam do primarka z kolezanka ale doopa, nie umiem tam kupowac, leginsy maja sliczne ale takie cieniutkie......ogolnie to ja butow szukam dla Zuzi kozaczkow do kutki ktora mam zamiar zamowic z chin o takiej http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Girl-Clothes-Winter-Coat-Kids-Pink-Red-Jacket-Gown-with-Zip-2-6Y-FREE-SHIP-/121019045059?pt=UK_Kids_Coats_Jackets&var=&hash=item1c2d4c14c3 czerwonej

wlasnie mi maz uswiadomil,ze w przyszlym ty sie zacznie robic naprawde mroznow iec tej kurteczki nie zamowie tylko lece natychmiast do sklepu jej kupic jakas cieplutka...szkoda ale tak to jest jak sie czeka na bogwieco.

Kasia jak piesiek?!??

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
wlasnie mi maz uswiadomil,ze w przyszlym ty sie zacznie robic naprawde mroznow iec tej kurteczki nie zamowie tylko lece natychmiast do sklepu jej kupic jakas cieplutka...szkoda ale tak to jest jak sie czeka na bogwieco

Mialam Ci Maja po poprzednim poscie pisac wlasnie, ze ja kiedys czekalam trzy miesiace na przesylke z Chin. Ale kurtka the best 🙂 Juz je widzialam na eBay wczesniej i mialam chec Malej kupic, zeby sobie lezala w szafie i grzecznie czekala 🙃
Nusia, jak najbardziej Mala mi lezy na podwyzszeniu. Po jedzenie w niezmienionej pozycji jest przez conajmniej pol godziny. Problemem juz nie jest samo w sobie ulewanie, co to, ze widac, ze Mala piecze w gardle od tego. Czasem nie tyle Jej wylatuje mleko z buzi, co ma w buzi juz taki przezroczysty plyn i sie niedosc, ze krztusi nim, to pokasluje, jest rozdrazniona itd

• Mamusie
Hej.
Maja, ja zamówiłam taka sama kurtkę tylko różowa , Kaya ja nosi do przedszkola , bo poza przedszkolem ma inna . Czekałam na nią ok. 2,5 tygodnia ale zamawialam we wrześniu ( lubię mieć wcześniej takie rzeczy przygowane ) butki tez kupiłam na ebayu, ale nie kozaki a takie do kostki z kozuszkiem w środku 😉
Kaya od stycznia będzie chodziła do innego przedszkola , w piątek byliśmy na 1 szyn zebraniu . Zmieniamy, bo blisko domu i obok szkoły do której potem będzie chodziła . W środku ciekawiej i większe ogólnie jest i super płac zabaw 🙂 zaczyna 20 stycznia . Teraz jeszcze muszę złożyć wypowiedzenie w starym .
A jeśli chodzi o Molly to juz raczej jest dobrze , w poniedziałek idę do kontroli .
Wyniki sie poprawiły . Maja, nikt nic jej nie zrobił, nie było uszkodzenia mrchanicznego , jeden cały dzień nic nie jadła i nie Piła tylko spała i zwymiotowala , a potem było tylko gorzej i gorzej , polprzytomna , bez czucia : vet dawał jej 25% ze przeżyje . Kroplówki , elektrolity, odżywianie dożylnie .... Nie znają przyczyny , może coś zjadła w ogródku , może Kaya coś słodkiego jej dała ...
Teraz dostaje jeszcze potas z penicylina i karmę specjalna pomieszana z jej

Czesc. Boziu Kaska takie male zwierze a tyle zachodu...moja siostra ma juz od lat fretke i z nia czesciej do wet.lata niz ja z Zuzia do lekarza..
No a ja mam jeszcze dzis dzien na decyzje czy ta kurtke zamowic bo jak widze,ze w srode ma snieg w Londynie padac .....to z mety chce isc do sklepu i kupic bez czekania. No a buty chce takie,ktore nie przemokna przede wszystkim.. Kasia a powiedz mi jeszcze czy jestes zadowolona z jakosci? to nie jest jakas szmatka? i rozmiar byl w porzadku ? bo ja ciagle mam na uwadze te leginsy,ktore mi kiedys przyszly i sa za kolana hehehe
Karolcia ja kiedys sie przesylki nie doczekalam!!!! zwrot kasy dostalam itd. a po kilku dniach kurier zapukal - i juz sie nie przyznalam,ze doszlo jednak. Po 1,5-2 miesiacach pamietam kiedcka na Zuzi chrzciny.

dobra zamowialm pomaranczowa bo czerwona zbyt kure......taki masakryczny kolor a rozowa za mdla jak dla mnie, lubie mala w rozowym ale takim ciemniejszym. Kasia a kaptur gleboki?
To jeszcze buty zostalo..

• Mamusie
Sieeeema.Nusia jak Marylka?Boziu strasznie mi jej szkoda 😞 Nawet nie wiem,co ci doradzic.Biedactwo 😞 Kasiu uwazaj na Molly.I koniecznie wykup ubezpieczenie na przyszlosc :P Ja lece obiad robic bo zaeaz moja nowa sasiadka z dziecmi na obiadek wpadnie 🙂 Ale sie ciesze,ze ona juz tu jest 🙂

• Mamusie
No to po 9 miesiacach Julia jest przeziebiona 😞Z nosa jej cieknie,kaszle i ma podwyzszona temperature..biedulka przez to ciagle latanie z Lukaszem pewnie..
A z dobrych wiesci od tygodnia spimy normalnie...skrupulatnie notowalam co Julia je...i juz wiem czemu tyle czasu nie spalismy..teraz wszystkich naszych gosci pilnuje,co jej daja..bo z zapiskow kiedy nie spala i co jadla powtarzala sie tylko 1 rzecz-czekolada!!!!Jak byla czekolada tak noc zarwana!!!Matko 2 lata sie meczylam zanim to odkrylam.A wszyscy jej jajka niespodzianki dawali,bo je uwielbiala.Masakra.Nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze do tego doszlam!!!!

• Mamusie
Monia po pierwsze zdroweczka dla Julci, a po drugie mam nadzieje, ze odkrylas wlasciwa rzecz i problemy sie skoncza 🙂

Maja mam nadzieje, ze dojdzie jak najszybciej kurtka 🙂 Mi z Chin raz tez cos w ogole nie przyszlo i od tamtej pory zaznaczam na eBay opcje Only Uk.

I tyle sie opisalam 🙂 Mala kupke zrobila, lece zmienic pieluszke, bo mam bardzo delikatna pupke i szybko zaczerwienia sie od kupki.

Monia zdrowka dla Julki 😉 i oby ze snem to bylo to co myslisz 😉
u nas kolejna nocka do dupy. tym razem mala wstala na kupe (poprzednie noce wymiotowala)
Maja trzymam kciukasy, zeby kurtka doszla szybciej niz mrozy 😉

• Mamusie
A jeszcze chciałam Wam napisać, że straszniecieszę się, że mój mąż ma te kilka dni wolnego. Widzę, że dzięki temu łapie większą relację z Kornelią. Już nie boi i się, że jak weźmie Ją płaczącą na ręce, tossię jeszcze bardziej rozpłacze itd.
A w ogóle dziś jedziemy kupić auto :-) zmieniamy nasze Polo na Merivę 🙃

heheh dzieki za troske, w razie czego mam jeszcze jedna awaryjna zimowa kirtke taka khaki zbojnicka wiec ta oranzowa bedzie grzeczna 😁
Nusia biedna Manini tak odreagowuje, bo temp nie ma?
Karola oby wiecej takich dni spedzali razem,to naprawde duzo zmienia.... 🙂

• Mamusie
Nusia jak Manka??
Karolcia auto kupione?
Majka fajna ta kurtka.Ja na szczescie mam po Marysi..z 14 😁 Na rozne pory roku.Na zime mam z 5.Musze sie dzis wybrac mlodej kalosze nowe kupic,bo kupilismy jedne miesiac temu i zaginely u mojej siostry..Bylam wczoraj z Julia u lekarza i w koncu znalazlam idealna pania doktor 🙂 Od dzis tylko do niej chodze.Pierwszy raz w zyciu Julia smiala sie cala wizyte i dala sobie wszystko dokladnie obejrzec.I nawet buzie na patyczek otworzyla,nie trzeba bylo nic na sile robic ani krzyczec...powaga taka prawdziwa pani dr z powolania,nawet cisnienie Julci zmierzyla,czego nikt nigdy nie robil.Na szczescie to tylko wirusowa infekcja,ktora teraz panuje i obylo sie bez antybiotyku.Ciesze sie,bo sie martwilam,co ona tak smarka
Czy u was tez tak zimno?Bo u nas masakra,rano auta biale byly od mrozu...az sie boje z domu wyjsc 🙃 🙃 🙃

hej
u nas dalszy ciag niewiadomo czego...
nie poszlam do pracy dzisiaj, bo Maryla jeczy i skarzy sie, ze ja brzuszek boli przy kazdym pierdku. do tego mowi, ze boli ja noga i jak staje to stara sie nie opierac na nie 😮 zadzwonilam do lekarza.. byla 11:10 i pani powiedziala do mnie, ze ma na 11:30 jak zdarze... a ze mieszkamy teraz duzo dalej to nie zdarzylam. duzo pije i nawet cos probuje jesc, ale jest markotna bardzo.