Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Upal?Mi termometr wskazuje 16 stopni na dworze :P:P Jamajka normalnie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 I nie pada od 45 minut,wiec mamy suuuukces 🤪 🤪 🤪 🤪 Masakra nie pamietam,zeby kiedykolwiek lato bylo tu az tak beznadziejne....Misia a twoj obiadek to sama bym zjadla 😁

u nas nie ma jagod sa te wielkie amerykanskie a one nie maja smaku...... 😞
a ja robie sosik z grzybkow ,ktore znalazlam i cebulki, i troche makaronu. A od rana na kawie jade bez sniadania......apetyt mi zanikl? 😮

• Mamusie
dziewczyny gratuluję Wam spadku wagi i zarazem zazdroszczę, ja nie mogę się przemóc...ciagle lody i jakies inne słodycze...a waga nie wiem? bo nie staję:/ wystarczy ż po ubraniuach czuję że tyję 🤔 Misia chciałabym ważyć tak jak Ty...a przecież już tak ważylam 🤨....ech brak mi słów na siebie...
dobrze że opalilam się na brązowiutko to jakieś pocieszenie ,że nogi nie dosć ze grube ,to chociaż nie białe:/

• Mamusie
Maja nie chce mi się rejestrować na imageshack bo pokazałabym Wam jaka jestem teraz chuda... 😞 🤨 na własne życzenie... 🥴
wpierdzielilam właśnie 3 mega duże jagodzianki domowej roboty...mam teraz dużo pracy, kończę wieczorem i zawsze najadam się na noc bo jestem tak wygłodniala że konia z kopytami bym zjadła:/ a kiedyś miałam 50% więcej pracy a mimo głodu wieczorem nie ruszyłam jedzenia....

hej a ja spac niemoge, zmiany sie szykuja i mam stresa jak to zawsze w zwiazku ze zmianami ale o dziwo nie zoladek pierwszy zareagowal,a raczej zamknal sie w sobie 🙂 2 dni nie zarcia kolacji i 1,5 kg z jelit poszlo w zapomnienie. Ciekawe ile jeszcze tam siedzi. Polecam Wam pranajame,latwe,przyjemne i NAPRAWDE uspokaja .A mi tego teraz potrzeba.

• Mamusie
Maja, ale do Pranayamy nie można chyba tak podejść z biegu. Przynajmniej tak twierdzi mój nauczyciel jogi. Dopiero po roku ćwiczeń pokazał nam Pranayamę pierwszy raz. Podobno jeśli Twoje ciało nie jest przygotowane to takie oddychanie może Ci zaszkodzić. Poza tym powiedział, że można ją ćwiczyć o każdej porze, ale nie później niż 2-3 godziny przed snem, bo nie zaśniesz. Ja się po niej czuję trochę jak na haju 😁
BTW z ciekawości dziś się pomierzyłam i w szoku jestem :O ale pozytywnym :P
A jeszcze mi się przypomniało, że urosłam. Sądzę, że wynik jogi i rozciągnięcia stawów 😁
Jak widać same pozytywy, więc polecam 😁DD i przesyłam wszystkim swoją energię, bo mam jej pełno 😁

Misia o pranajamie sa podzielone zdania, a wielu nauczycieli chce swoje sprzedac wlasnie tak. Prawda jest taka moim zdaniem ,ze nie trzeba sie rozciagac do tego ale mozna. Bo to ulatwia glebszy wdech itd. Przeczytalam wiele ksiazek, wysluchalam wielu ludzi i instruktorow. Pamietaj ,ze ja mam tu do czynienia z ludzmi,ktorzy pochodza z Indii, a tam kazdy cwiczy joge w jakimkolwiek znaczeniu.Pranajama jest jednym z rodzajow. Wybierasz co dla Ciebie odpowiednie.

MIsia w3 ciąży jest !! 😁

Iwonka ściskamy poślady i bierzemy się 🙂 ja tam na razie ćwiczyć nie dam rady (zasałabm:P anemia+ pogoda mnie dobijają) ale nie rezygnuję z długich spacerów 🙂 Apetyt znów coraz mniejszy i w dalszym ciągu nie mam zamiaru rezygnować z lodów i jeść je na potęgę 😁
ogólnie to przytyłam ze 3 kg ostatnio:/

u nas wsiowej imprezy dzień 2:P wczoraj grały baciary i co się okazało grał z nimi mój znajomy 😁 rzadko się widujemy więc miło go było spotkać 😁 gość jest niesamowity - w sensie talentu 🙂 SUPER ŚPIEWA I GRA NA GITARZE 🙂 z opowieści wynika, że przyjaźnił się z ryśkiem Riedlem 🙂 nawet przez jakiś okres grał z dżemem ale nie pozwolił tego nagłaśniać więc nigdzie o tym nie wspominają. 🙂 mężo mój swego czasu zazdrosny był o niego (jakby było o co:P) i zawsze mi mówił "po co się z tym ćpunem znowu spotykasz" 😁 hahaha
no i wybawiłam się na zabawkach:P bez szału - 2 razy poszłam na młot "kamikaze" i raz na karuzelę "hulk" 😁 uwielbiam takie zabawki:P i z tego co widzę moje dzieciaki też 😁 tylko młodzi jeszcze na te spokojniejsze. Chociaż Kubuś już odważnie poszedł na większą i dość szybką nawet dla dorosłego zabawkę 🙂

Ha! A ja nie wiem co to jest to na P :P i w ogóle MajCh i Misia? wytłumaczcie mi o co z tą jogą kaman? że niby w jaki sposób ona uspokaja? chyba za tępa na to jestem 😁 😁 😁

🙂
bry Aneti,
GoGr poprawia krazenie,a co za tym idzie cale cialo czastka po czesci lepiej sie utlenia itd.itd.itd.a co najwazniejsze reguluje trawienie bo plucka masuja serducho i jelita jak maja wiecej powietrza w momencie wdechu. Wogole to niektorzy uwazaja ,ze mozesz jesc 1 raz dziennie bo reszta " pokarmu " czerpie sie z ENERGII ale to juz glebsze tematy, Gogrusia jak nigdy nie mialas z tym do czynienia to dluga droga przed Toba ale polecam goraco bo zmienia to zycie jak juz sie zachlysniesz.....

• Mamusie
Hehe to ja się nie nadaję do Pranayamy, bo nażarłam się jak wieprz... 1kg kefiru wtrąbiłam :P
Gogr ciąża??? Hmmm... chyba urojona, ale marzyć dobra rzecz.
Co do czerpania pokarmu z energii to też kiedyś o tym słyszałam.
Rany, koty mnie oblazły.