Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

u nas nawet bajki na yt nic nie dają 🙂 - tak siedzi zaczarowany i ogląda,a jak chce poćwiczyć to nie.. 🤨

co dzisiaj na obiad robicie? 🙂
my mamy zupkę ogórkową,bo chodzi za mną już od x czasu 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Schaboszczaka zjedz Iwonka zamiast ziemniakow mase surowki. To Ci bardziej na zdrowie wyjdzie.
Tuska wlasnie rozmawialam z kolezanka przez tel i ona mowi,ze ogorkowa robi 😁 ja robie dzis soczewice duszona z cebulka podsmazona i do tego kotletosy sojowe ale bez panierki tylko w jajku.
Musze wyjsc po warzywa bo mi sie chce mizerii itd. Salatek......

ogórkową uwielbiam i Alan też 🙂 - mój lubi,ale nie tak jak my 😁

a wczoraj kupiliśmy spd do pizzy,tak zawinięty jak ciasto francuskie i coś mój mówił,żeby na wieczór zrobić,tzn.tak na 18.00,ale jak ćwiczył to stwierdził wczoraj to stwierdził,że może na obiad w środę zrobię,więc nie wiem

• Mamusie
Maja nie miałam zamiaru wcale tego obiadu jeść he he , ale może zrobię jak mówisz, chociaż czytałam że ziemniaki same w sobie, bez dodatków typu sos, czy jakaś polewka nie są aż tak kaloryczne 😉 ale ja nigdy za ziemniakami nie przepadałam...
już wiem, usmażę sobie ten schab tak bez panierki 🙂
ogórkową też kocham, wszystkie kwaśne zupy kocham 😉

• Mamusie
dziewczyny co ja przed chwilą przeszłam, Majka wsadziła sobie do nosa taki malutki kwiatuszek z klockow lego Amelki, zauważyłam że to robi ale ona jest taka że na odwrót jak kazałam wyjać to wepchała dalej...pół godziny było darcia, wszedł tak że go widac nie było 😲 😲 😲 dobrze ze ma katar , kichala, grzebała i przed chwilą jej wypłynął... 🤔 ulżylo mi ,myślałam że już będę na izbę z nią jechać...byłaby powtórka z rozrywki, Amela w takim wieku rozcieła nos i byliśmy na szyciu, co ja wtedy przeżyłam... 🤨
ale dobrze, że Was mam to mogę się wygadać... 😉

• Mamusie
no ja już miałam przed oczami szpital i jakąś interwencję chirurgiczną bo wcale tego nie było widać 🥴 mój mąż jak był mały to sobie podobno włożył fasolę do nosa, tam mu napęczniała...i mu wyjmowali, więc już wiem po kim Majka ma takie pomysły 🤢

boze Iwona a mi sie smiac z bezradnosci zachcialo ,ze mnie to wszystko jeszcze czeka.......
ja zmusilam dziecko do drugiej drzemki popoludniowej zazwyczaj raz spi i sama tez poszlam spac 😁
leniwie po obiedzie,a soczewica byla baaardzo sycaca,mezowi smakowala curry mniam 🙂

• Mamusie
no Maja dzieci potrafią nawywijać, choćbyśmy ich 24h na dobę nie spuszczaly z oka 🤨
a ja dzisiaj znów pojadłam, co prawda słodyczy nie było,ale.... te ćwiczenia to na masę chyba robię bo nie schudnę w ten sposób... 🙃
poskakałam jeszcze raz na skakance, żeby sobie zagłuszyć wyrzuty sumienia haha 😁 😁
ale po tej 18-stce w sobotę, która kończy mój cykl imprez, to już muszę się za siebie wziąść na poważnie i odżywiać zdrowo a jeśli tego nie zrobię to mnie kopnijcie mocno w dupę ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):
Sweety polecam nurofen a jak po ok godz nie spadnie,to daj jeszcze paracetamol,no i zimne oklady tez sa pomocne

oklady nie da rady bo mlody zaraz sie denerwuje sciaga albo ucieka juz wole zeby lezal pod kocem a nie moge podawac nurofenu ani zadnych lekow na zbicie goraczki w plynie bo Nick zaraz wymiotuje po nich dalam czop z paracetamolem 240mg ale temperatura wzrosla troche 😞