Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

za mną pizza od jakiegoś tyg. łazi .. wpieprzam co mam pod ręką..
Alan chory,a co za tym idzie jęczy doopa i ch.j człowieka strzela..niesttety siłę na okładanie mnie jeszcze ma..
auto się zjebało..

a mieliśmy dzisiaj jechać do Sławkowa,bo na pogrzeb miałam iść do dalszego wujka. Auto się zjebało..no cóż,zdarza się..ale najgorsze,że wtedy jak zero kasy..nawet na kredytowej już brak/

no żebyś wiedziała,że tak jest..spłacamy kartę co miesiąc..obiecujemy sobie,ze jej nie ruszymy już,ale przychodzi miesiąc,że znów na niej jedziemy..pod koniec m-ca..

ja wkurw dalej,ale dzisiaj za to nie umiem nic przełknąć.
Mąż ma na mnie wyjebane i mnie to wkurwia maksymalnie..nie pomaga w niczym,tylko wymaga..
Przepraszam..dziś obiad zrobił. Później chciałam się położyć,ale oczywiście on spał,a ja z dzieckiem siedziałam. Na złość robi konkretnie i co będzie to będzie..

pewnie by tak było..tylko,że On ma jak odpocząć od Młodego,bo raz na ile jadę do rodziców na 3-6dni i On przyjeżdża na weekend i wracamy z Nim..ja nawet nie miałam możliwości na weekend sama zostać.

W ogóle dzisiaj o 10.00 zaliczyłam skalpel,a pół godziny temu Mel B - abs .

• Mamusie
ech...ja ćwiczę, a obrastam w tłuszcz, skalpel to chyba za mało, ale przynajmniej mam spokój duchowy, bo wcześniej to tylko wkurzona chodziłam, jak nie zdążyłam poćwiczyć wszystkiego co robiłam 🤢 tak źle i tak nie dobrze...
ale przed okresem jestem, więc może dlatego "rosnę" to bardziej opuchlizna 🥴 tak sobie tłumaczę, bo już sie nie obżeram drugi dzień 😉

• Mamusie
Iwona ja mam to samo. cm tyle samo co przed rozpoczeciem cwiczen... a za mna juz 40 60 min treningow. tez przed okresem jestem, ale na wszelki wypadek od wczoraj robie turbo. kurde z tych nog mogloby zleciec... tylko ze ja juz nie wiem jak, bo dietetyczka powiedziala, ze nie moge miec mniej tluszczu niz mam. porabane, wniosek, ze mam sie pogodzic z tymi baleronami?

• Mamusie
Misia niektóre kobiety tak mają, że nawet od owulacji a więc na 2 tyg przed okresem mogą puchnąć a tym samym więcej ważyć, ja tak mam na stówę, bo tylko gdy mi się skończy@ mam brzuch płaściutki tak ok 1,5- 2 tygodni a potem to to co teraz 😞 skoro tak Ci dietetyczka powiedziała, tzn, że tak ma być, możesz je tylko bardziej umięśnić, bo podejrzewam, że będąc na diecie schudłabyś wszędzie ale nie w nogach...z naturą trzeba się niestety pogodzić, ja mam to samo i przez te nogi zawsze już będzie mi się wydawać, że jestem gruba, ważyłam juz w życiu 50 a nawet 48 kg a nogi zawsze były grubsze od góry....u góry anoreksja a dół...mój mąż mi kiedyś powiedział, że mam figurę Jenifer Lopez i chyba czas się z tym pogodzić:/ z tym, że ona ma łydki chude a ja takie równe kołki.... 😠 😞
i jeszce Wam opowiem historię kuzynki mojego męża jak ją zobaczyłam teraz 😲 ma dziewczyna anoreksje 😲 zawsze była pulchna, i wlaśnie nogi miała grubiutkie, ale to serio nic jej nie dokładam- taki sam problem jak ja, ale teraz...nawet rurki na niej wiszą, tam już organizm nie ma z czego brać więc schudla wszędzie, kości policzkowe wystają,twarz się zapadła... kosci miednicy, żebra...strach patrzeć, najgorsze że ona nie widzi problemu, nogi ma szersze w kolanach niż resztę, ręce też w łokciach 😲
próbowałam tłumaczyć matce, ale ona dumna że córcia schudła, bo całe życie jej wmawiała ze gruba jest! dla mnie to szok, doprowadzić dziecko do pełnoletności i zagłodzić 😞 mówią, że ona je "pod siebie" tyle ile potrzebuje, a byłam świadkiem, jak o 15 po południu jadła jogurcik, przerażona, że już trzecia i to będzie jej ostatni posiłek....mówię Wam rece opadają, z dnia na dzień coraz chudsza...bo przecież stale dostarcza sobie za mało kalorii:/ matka zachwycona, bo twierdzi, że dawniej wstydziła SIĘ w sklepie spodni mierzyć przez te nogi a teraz wszystko na nią pasuje 😮 matka ma coś chyba w oczach a sama waży z 80 kg, niech sie za siebie lepiej weźmie 😜
dobra kończę tą litanię, przepraszam, że tak haotycznie ale się spieszę, bo idę spalić parę kalorii... 😉 😁